Jodenkoek
Een simpel, maar oh zo lekker koekje: de jodenkoek. Met dit recept bak je zelf eenvoudig de lekkerste brosse jodenkoeken
- 190 gram ongezouten roomboter
- 300 gram (Zeeuws)bloem
- 12 gram bakpoeder
- 100 gram witte basterdsuiker
- 25 ml melk
- 4 gram kaneel
- rasp van ½ citroen
- extra bloem om te bestuiven
Doe alle ingrediënten in de kom en meng of kneed tot een soepel deeg.
Laat het deeg minsten 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven-en onderwarmte) en bestuif het werkblad en een deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een dunne lap, niet meer dan 0,5 cm in dikte. Het deeg kan snel scheuren, maar laat zich weer goed aan elkaar duwen. Rol dus voorzichtig uit.
Steek met een gekartelde ronde vorm de koekjes uit en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Omdat de koeken erg dun zijn kan het handig zijn om een platte metalen spatel te gebruiken om de koekjes te verplaatsen naar de bakplaat.
Bak de koekjes voor 15 minuten goudbruin. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze eet.