Recept afdrukken

Makkelijk bladerdeeg gebakje met vers fruit

Een super snel recept voor moederdag: een makkelijk bladerdeeg gebakje met vers fruit. Dankzij het knapperige bladerdeeg en de romige mascarpone is dit gebakje om te smullen!
Porties: 8 gebakjes

Ingrediƫnten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • mascarpone room (volgens recept)
  • vers fruit naar keuze
  • 1 los geklopt ei (M)
  • fijne kristalsuiker

Instructies

  • Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden, zodat je 8 rechthoekige plakjes hebt. Smeer de plakjes in met het los geklopte ei en bestrooi met kristalsuiker. Bak de bladerdeeg volgens de verpakking gaar en goudbruin.
  • Bereid ondertussen de mascarpone room volgens dit recept.
  • Haal de bladerdeeg uit de oven en snijd elke plakje open, zodat je een onder- en bovenkant van je gebakje krijgt. De bovenkant is de kant met het kristalsuiker erop.
  • Doe de mascarponeroom in een spuitzak met een rond mondje en verdeel over de 8 bladerdeeg bodems. Verdeel het vers fruit erover en plaats de bovenkant op je gebakjes.
  • Je bladerdeeg gebakjes met vers fruit kun je nog eventueel decoreren met overgebleven room of een beetje poedersuiker. Serveer met wat extra vers fruit speciaal voor Moederdag.

Tips

  • Tip: Geen zin om mascarpone room te maken? Met alleen slagroom kun je dit gebakje ook maken, maar eet dan wel direct op.