Recept afdrukken

Cookie dough fudge

Een heerlijke lekkernij die niet gebakken hoeft te worden: cookie dough fudge. Ontzettend lekker!
VOOR 40-45 STUKJES

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 340 gram pure chocolade

Voor het eetbare koekdeeg

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 55 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el melk
  • 1/2 tl vanille extract
  • 110 gram bloem
  • snufje zout
  • 50 gram chocolate chips

Instructies

  • Bereid de cookie dough alvast voor volgens dit recept en draai er kleine balletjes van zo’n 2,5 cm doorsnede van. Bekleed vervolgens een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 16×24 cm met bakpapier.
  • In een steelpannetje doe je de chocolade en gecondenseerde melk. Op een laag vuur laat je de chocola al roerende smelten tot je een egale massa hebt.
  • Giet het chocolademengsel in de bakvorm/ovenschaal en gebruik een spatel om het gelijkmatig te verdelen. Duw de balletjes cookie dough stuk voor stuk in de fudge.
  • Laat de cookie dough fudge afkoelen en opstijven. Doe dit eerst een uurtje op het aanrecht en verplaats hem dan naar de koelkast. Na ongeveer 3 uur is hij al stevig genoeg om blokjes van te snijden, maar zelf laten we de fudge liever nog een nachtje in de koelkast staan.

Tips

  • Bewaren: in een afgelsoten trommel kun je de fudge een week bewaren.