Ga terug
+ koeken (ongeveer)
Opslaan Recept afdrukken
4.89 van 9 stemmen

Snickerdoodles

Bij snickerdoodles denk je misschien aan koekjes met stukjes snicker, maar integendeel! Snickerdoodles zijn heerlijke zachte Amerikaanse kaneelkoeken. Lekker bij de koffie of thee.
Porties: 25 koeken (ongeveer)

Ingrediënten

  • 275 gram ongezouten roomboter
  • 325 gram fijne kristalsuiker
  • 0,5 tl zout
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 eieren (M)
  • 400 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • 0,5 tl bakpoeder

Extra nodig

  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1-2 el kaneel

Instructies

  • Klop boter suiker, zout en vanille-extract tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de eerste goed is opgenomen. Voeg tot slot bloem, baking soda en bakpoeder toe en kneed tot een zacht deeg. Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Kneed het deeg na het koelen even kort door en vorm balletjes van ongeveer 40 gram per stuk. In een kommetje roer je de extra suiker en kaneel door elkaar. Roll de balletjes deeg door de kaneelsuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk een beetje aan zodat ze iets platter worden, zorg voor voldoende tussenruimte.
  • Bak de koeken in 8-13 minuten gaar en goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de koeken even afkoelen op de bakplaat voor je ze verplaatst naar een rooster om volledig af te koelen.

Tips

  • Bewaren: In een afgesloten trommel blijven de koeken ongeveer 1-2 weken goed.