Maak de tartelettes/koekbakjes volgens recept. Je kunt dit zelfs al enkele dagen van tevoren maken.
Voor de vulling doe je de gecondenseerde melk, boter en suiker in een pannetje. Op een laag vuur roer je tot de suiker is opgelost. Dan kun je het vuur iets hoger zetten om het mengsel aan de kook te brengen, blijf roeren tot het ver genoeg is ingedikt. Je wilt uiteindelijk een soort spread hebben, als je daar bijna bent, draai je het vuur uit. Bij het afkoelen wordt de karamel nog steviger, dus je wilt het niet te lang laten doorkoken.
Verdeel de karamel over de tartelettes heen, houd er rekening mee dat er nog pinda’s en chocola bij moeten, doe ze dus niet te vol. Verdeel dan pinda’s over de taartjes en neem een lepeltje om ze in de karamel te drukken (doe dit niet met je vingers, de karamel is heet!)
Laat de karamel even afkoelen. Je kunt vast de blokjes nougat in kleine stukjes snijden met een goed scherp mes.
Smelt dan de chocolade au Bain-marie. Smelt twee derde van de chocolade au Bain-marie, wanneer dit helemaal gesmolten is haal je de kom van de pan en voeg je de resterende chocolade toe. Roer rustig door tot de chocolade helemaal gesmolten is.
Ik heb de chocolade even laten staan tot het wat dikker was zodat ik het patroon op de bovenkant kan maken, het idee was om de bovenkant van zo’n snickerreepje na te bootsen, maar uiteindelijk heb ik meer mijn fantasie gebruikt haha.
Verdeel de chocolade gelijkmatig over de taartjes, gebruik dan een lepeltje om structuur aan te brengen in de chocolade. Terwijl de chocolade nog zacht is, decoreer je de bovenkant met de stukjes nougat.
Laat de tartelettes staan tot de chocolade is uitgehard, daarna kun je ze serveren.