Recept afdrukken

Glutenvrije zandkoekjes

Zandkoekjes zijn altijd erg simpel om te maken en erg lekker. Deze glutenvrije zandkoekjes smaken ook ontzettend lekker.
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram rijstmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl vanillepoeder (of 1 tl vanille-extract)
  • snuf zout

Instructies

  • Klop boter en suiker romig, voeg het ei toe en mix tot deze is opgenomen. De rest van de ingrediënten -boekweitmeel, rijstmeel, bakpoeder, vanillepoeder en zout- kun je tegelijk toevoegen. Kneed er een mooi deeg van.
  • Verpak het deeg in folie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Na het ruste kneed je het deeg even goed door om het iets soepeler te maken voor het uitrollen. Bestuif je werkblad met glutenvrij bloem/meel en rol het deeg uit tot zo’n 5 mm dikte. Snijd koekjes van ongeveer 5 x 5 cm uit en leg ze op een met bakpapier beklede plaat.
  • Bak de koekjes in 12-15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar of tot de randjes goudbruin kleuren.

Tips

  • Tip: Vanillepoeder is te koop bij (online) kook- en bakwinkels.
  • Tip: Dit koekdeeg is ook goed geschikt om figuurtjes van te maken met uitsteekvormpjes.
  • Bewaren: In een trommel zijn deze koekjes 2-3 weken houdbaar. in de vriezer tot 3 maanden. Je kunt ook het deeg invriezen, dat is dan ook tot 3 maanden houdbaar.