Ga terug
+ stuks
mini mijter pizza's recept
Opslaan Recept afdrukken
5 van 6 stemmen

Mini mijter pizza's recept

Deze mini mijter pizza's zijn toch ongelooflijk schattig? Heel goed mee te variëren en ontzettend makkelijk te maken.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol pizzadeeg 36 x 24 cm
  • tomatensaus (kan gewoon een pastasaus naar keuze zijn)
  • 3-4 rode (punt)paprika’s
  • 4 plakken kaas (als je zelf plakjes snijdt, heb je er meer nodig)

Instructies

  • Haal het deeg uit de verpakking en rol uit. Pak er dan een deegroller bij om het deeg dunner uit te rollen. Snijd het deeg vervolgens in stroken van ongeveer 8-10 centimeter, die stroken zelf snijd je weer in driehoeken. Van twee halve driehoeken maak je eenvoudig weer een hele.
  • Leg alle mijtertjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met tomatensaus.
  • Snijd 2 plakken kaas in dunne reepjes, maak hier het kruis van op de mijters. De andere twee plakken kaas gebruik je straks.
  • De (punt)paprika’s snijd je ook in kleine stukjes, beleg hier de overige delen van de mini pizza’s mee. En zoals ik al zei: je kunt ook hele andere (rode/gele) ingrediënten gebruiken.
  • Bak de pizza’s 10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Terwijl de mijters in de oven staan, snijd je de overige plakjes kaas ook in reepjes. Na 10 minuten haal je de plaat uit de oven, maak opnieuw de kruizen met de reepjes kaas.
  • Bak de mijter pizza’s vervolgens nog eens 5 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Je kunt ook de pizza’s in één keer in 15 minuten bakken, maar het viel mij op dat de kruizen van kaas op deze manier het best zichtbaar zijn na het bakken. Het oog wil in dit geval ook wat.
Bewaren
Afgedekt 3-4 dagen houdbaar, buiten de koelkast. Opwarmen kan prima, begin met 5 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte). Invriezen is ook mogelijk, ze zijn dan luchtdicht verpakt tot 3 maanden houdbaar.