Ga terug
Opslaan Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Kruidnoten pancakes

Kruidnoten in pannenkoeken klinkt toch heerlijk? Deze kruidnoten pancakes zijn een ontzettend lekker en origineel Sinterklaas ontbijtje.
VOOR ONGEVEER 14-16 PANCAKES

Ingrediënten

  • 230 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 30 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 300 ml melk
  • 100 gram kruidnoten

Instructies

  • In een kom doe je de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en suiker. Meng dit met een garde vast even door elkaar. In een ander kommetje kluts je de eieren, boter en melk vast door elkaar.
  • Voeg de natte en droge ingrediënten samen en mix met een garde tot één geheel.
  • Breek de kruidnoten in kleine stukjes. Dit werkt het snelst door ze in een plastic ziplock zakje te doen en met een deegroller over heen te gaan. Voeg de stukjes toe aan het beslag en spatel ze er doorheen.
  • Smelt een klein beetje boter in de pan en schep het beslag er in. Als de bovenkant van de pancakes iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je hem omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de pancakes met extra (in stukjes gebroken) kruidnoten en suikerstroop. Dat wordt een heerlijk ochtendje zo.

Tips

  • Tip: Gebruik een ijslepel om het beslag in de pan te scheppen.
  • Bewaren: Verpak de pancakes in folie en bewaar ze tot twee dagen in de koelkast. Invriezen kan ook. Verpak ze goed luchtdicht voordat je ze invriest. Ze blijven dan maximaal 3 maanden goed.