Recept afdrukken

Snelle mini apfelstrudels

Snelle mini apfelstrudels zijn een heerlijk dessert en ook nog eens snel en makkelijk te maken. De apfelstrudels zijn super lekker met poedersuiker en zelfgemaakte vanillesaus.
Porties: 5 stuks

Ingrediënten

  • 5 vellen filodeeg
  • 2 grote appels
  • 75 gram rozijnen
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1,5 tl kaneel
  • olijfolie

Serveren met

Instructies

  • Kijk op de verpakking om te zien hoe lang je filodeeg moet ontdooien, bij mij heeft het in de plastic verpakking ruim een uur op het aanrecht gelegen. Als het bijna ontdooit is maak je de vulling alvast.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Doe deze in een kom met de rozijnen, suiker en kaneel en roer goed door elkaar.
  • Vouw dan de vellen filodeeg voorzichtig uit. Smeer ze aan beide kanten rijkelijk in met olijfolie. Verdeel het appelmengsel over de vellen filodeeg. Schep het aan de korte kant, maar zorg dat je genoeg ruimte overhoudt aan de randen.
  • Vouw het filodeeg in de lengte vast een stukje over de vulling. Vouw dan de randen naar binnen en rol het geheel op. Leg de apfelstrüdel met de naad aan de onderkant op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de apfelstrüdels in 15-20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte) tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer ze met poedersuiker en vanillesaus. Eet smakelijk!

Tips

  • Bewaren: Serveer ze gelijk nu ze nog warm en knapperig zijn. Bewaren kan (2-3 dagen), maar bedenk goed dat ze dan zacht worden en het filodeeg misschien scheurt. Je warmt ze in zo’n 10 minuten op 180 °C weer op.