Recept afdrukken

Frambozenijsjes met geitenkaas

Een bijzondere smaak voor een ijsje, maar wel heel erg lekker. Probeer deze frambozenijsjes met geitenkaas zeker eens uit!

Ingrediënten

Voor de frambozenpuree

  • 200 gram diepvriesframbozen
  • 1/3 rasp van 1 citroen (de rest is voor de geitenkaas vulling)
  • 1 el citroensap
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 50 ml water

Voor de geitenkaas vulling

  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram roomkaas
  • 0,5 tl vanillepasta
  • 2/3 rasp van 1 citroen
  • 240 ml melk

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de frambozenpuree in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten zachtjes inkoken tot het mengsel met de helft is afgenomen. Laat afkoelen.
  • Pureer het frambozenmengsel en giet door een zeef, zodat er geen pitjes meer in zitten. Zet in de koelkast.
  • Klop de geitenkaas, roomkaas, de suiker, vanillepasta en de resterende citroenrasp (twee derde van één citroeluchtig met een mixer. Roer de melk er beetje bij beetje met een spatel doorheen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  • Vul de ijsvormpjes voor een derde met de frambozenpuree. Giet het geitenkaas vulling er voorzichtig overheen. Plaats de ijsstokjes erin en roer eventueel even kort door. Dit deed ik wel en het patroon in het ijsje werd zo nog mooier (en de smaken waren beter verdeeld).
  • Zet minimaal 6 uur in de vriezer.

Notities

  • Bewaren: Tot 3 maanden houdbaar in de vriezer