Cranberry mimosa's
Deze friszoete cocktails staan erg feestelijk op de kersttafel. Deze cranberry mimosa's zijn ontzettend makkelijk om te maken en zeker het proberen waard!
Porties: 1 liter (8 champagneglazen)
- 500 ml champagne
- 500 ml cranberrysap
- 1-2 shotglaasje(s) (Licor 43 of sinaasappel likeur)
Extra garnering
- takjes rozemarijn (gewassen)
- bevroren cranberry’s
- gouden rietjes
Neem een karaf of maatbeter voor minstens 1 liter en giet hier de champagne en cranberrysap in. Voeg nu naar smaak de likeur toe. Een flinke scheut – max 2 shotglaasje – vond ik al sterk genoeg.
Neem champagneglazen en geef deze eventueel een suikerrandje. Doe 2 tot 3 bevroren cranberry’s in ieder glas, dezen zullen als ijsblokjes fungeren. Schenk de cranberry mimosa in de glazen en voeg een takje rozemarijn toe voor een mooie contrasterende kleur. Plaats in ieder glas een mooi rietje en serveer direct.
Tips - Geef het glas een suikerrandje, door de rand licht te bevochtigen en dan in een bordje met fijne kristalsuiker te dippen.- Alcoholvrij? Vervang dan de champagne door bruiswater of een citroenlimonade met prik. Laat de likeur dan natuurlijk ook achterwege.