Een heerlijke Frans nagerecht met een frisse twist: Cranberry clafoutis. Het is een erg lekker en makkelijk recept die je zeker eens moet uitproberen!
Porties: 1vorm van 26x25 cm, voor 4-6 personen
Ingrediënten
3eieren(M)
30grambloem
50gramfijne kristalsuiker
snufjezout
165mlmelk
1tlvanille-extract
250gramcranberry’s(vers)
geschaafde amandelen
boter + suiker voor invetten van de vorm
Instructies
Begin met het invetten van de schaalt met een beetje boter. Je gebruikt geen bloem om te bestuiven, maar suiker. Verdeel de cranberry’s over de bodem van de ovenschaal.
In een kom doe je de eieren, bloem, suiker, zout, melk en vanille extract. Klop met een garde goed door elkaar en giet het over de cranberry’s. Strooi de geschaafde amandelen over de clafoutis heen.
Bak de cranberry clafoutis in ongeveer 25 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Serveer terwijl de clafoutis nog warm is met een lekker bolletje ijs.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast kun je de clafoutis 1-2 dagen bewaren.