Zelfgemaakte pizza is natuurlijk het allerlekkerst. Deze pizza met courgette, paprika en Parmaham is zeker een aanrader als je zelf ook aan de slag gaat!
Porties: 2stuks
Ingrediënten
2pizzabodems(volgens basisrecept)
10eltomatensaus
halvecourgette
halvepaprika
4-6plakjesParmaham
geraspte kaas
Parmezaanse kaas
Instructies
Maak de pizzabodems volgens recept. Rol ze dun uit en leg ze vast op een met bakpapier beklede bakplaat of op een pizzasteen. Verdeel over elke pizzabodem 5 eetlepels tomatensaus. Breng je saus eventueel op smaak met Italiaanse kruiden. Qua saus gebruik ik zelf vaak gewoon een potje tomatensaus, eentje die je ook voor pasta’s zou gebruiken.
Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika in reepjes, verdeel over de pizzabodems. Doe hetzelfde met de Parmaham. Strooi als laatst geraspte kaas en Parmezaanse kaas over de pizza’s, gebruik zoveel als je wilt.
Bak de pizza’s in 14-16 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin en knapperig.
Eet smakelijk!
Bewaren
Tot twee dagen in de koelkast (afgedekt), wel weer even opnieuw opwarmen.