Ga terug
+ servings
CHOCOLATE CHIP COOKIES MET PRETZELS maken 2
Recept afdrukken
3 van 1 stem

Chocolate chip cookies met pretzels

Chocolate chip cookies en pretzels zijn beide hartstikke lekker. Wanneer je deze twee combineert krijg je ook een fantastisch lekker koekje!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 100 gram chocolate chips + extra voor decoreren
  • 1-2 handjes gezouten pretzels, in stukjes gebroken

Instructies

  • Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg het bloem, zout en de baking soda toe en zet de mixer uit zodra het bloem is opgenomen. Kneed de chocolate chips en een handje gebroken pretzels door het deeg.
  • Laat het deeg minstens 1 uur rusten en schep op een met bakpapier beklede bakplaat 12 balletjes deeg van gelijke grootte. Wij gebruikten hiervoor een ijsschep. Duw nog wat extra chocolate chips en gebroken pretzels in de koekjes.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte) in 10-12 minuten goudbruin. De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze daarna naar een rooster.

Tips

  • Bewaren: De koekjes blijven in een afgesloten trommel of bak minstens 1-2 weken goed.