Chocolade cupcakes
Eerlijk is eerlijk, cupcakes doen het altijd goed. Wat dacht je van deze overheerlijke chocolade cupcakes. Ontzettend lekker en makkelijk te maken!
Porties: 12 stuks
- 180 gram ongezouten roomboter
- 135 gram fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 4 eieren (M)
- 160 gram bloem
- 20 gram cacaopoeder
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Als laatst voeg je bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag.
Neem een muffinvorm en plaats cupcakepapiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Ik doe dit zelf met een ijslepel. Dat werkt gemakkelijk en je kunt het beslag zo mooi gelijkmatig verdelen.
Bak de cupcakes in 18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cupcakes op een rooster volledig laat afkoelen.
Bewaren Ongedecoreerde cupcakes bewaar je in een trommel buiten de koelkast. In de koelkast zouden ze namelijk uitdrogen. Je kunt ze zo ongeveer 4-5 dagen bewaren.Cupcakes invriezen kan ook. Verpak ze dan luchtdicht voor je ze in de vriezer plaatst. Ik doe dit zelf het liefst in kleine porties van 3 of 4 cupcakes. Ze blijven in de vriezer 3 maanden goed.