Ze lijken op brownies, maar smaken toch anders: blondies. Deze smeuïge koeken doen veel denken aan een boterkoek en smaken ontzettend lekker.
Porties: 16stuks
voor een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm
Ingrediënten
225gramongezouten roomboter
350gramlichtbruine basterdsuiker
2eieren(M)
1elvanille extract
275grambloem
snufjezout
Benodigdheden
Vierkante bakvorm 20 x 20 cm
Instructies
Bekleed de bakvorm met een stuk bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Smelt de boter in een pan en doe samen met de suiker in de kom van een standmixer. Mix de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mixt.
Voeg ook de vanille toe en mix op hoge snelheid voor 2-3 minuten. Als laatste voeg je de bloem en het zout toe.
Mix nog een keer kort op volle snelheid en kiep het beslag in het bakblik. Verdeel eventueel met een spatel en bak de blondie in 25-30 minuten goudbruin. De bovenkant moet een dun krokant laagje zijn en de binnenkant mag nog een beetje nat zijn, maar wel stevig aanvoelen.
Laat de blondie volledig afkoelen en opstijven. Snijd eventueel de zijkanten eraf en verdeel in 16 stukjes.
Tips
Hoe korter je de blondie bakt, hoe smeuïger die wordt. Laat de blondie altijd volledig afkoelen en opstijven voordat je deze aansnijdt.
Bewaren
3-4 dagen buiten de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer, luchtdicht verpakt.