Ga terug
+ stuks
Gevulde dadels met spek en roomkaas
Opslaan Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Dadels met roomkaas en spek

Deze dadels met roomkaas en spek zijn heerlijk door een salade of als tapashapje. En ze zijn binnen no time gemaakt (en waarschijnlijk ook met dezelfde vaart weer op!).
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 dadels (ontpit)
  • 50 gram roomkaas
  • 5 plakjes ontbijtspek (gehalveerd)

Instructies

  • Indien nodig ontpit je de dadels. Vul ze met de roomkaas en wikkel in een gehalveerd plakje ontbijtspek.
  • Leg de gevulde dadels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C° (boven- en onderwarmte).
Tips
Serveer deze dadels als salade, door ze op een bed van slamix en ander lekkers te serveren.
Bewaren
De gevulde dadels zijn vers uit de oven het lekkerste. Je kunt ze wel van tevoren bereiden en een aantal uur afgedekt in de koelkast bewaren tot afbakken.