Recept afdrukken

Cheddar-bacon scones

Wie zegt dat scones vaak zoet zijn? Hartige scones zijn ook heerlijk! Zoals deze Cheddar-bacon scones. Zeker uitproberen dus!
Porties: 8 stuks

Ingredi├źnten

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • peper
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram cheddar (geraspt of in stukjes gesneden)
  • 75 gram bacon (uitgebakken)
  • 150 ml melk (ik gebruikte halfvol, vol kan ook)

Instructies

  • In een kom voeg je zelfrijzend bakmeel, zout en peper samen. Roer even door elkaar met een spatel. Voeg de blokjes boter toe en wrijf deze met je vingers door het deeg heen, het wordt nu een heel kleine beetje kruimelig.
  • Voeg de cheddar en bacon toe, roer dit met een spatel gelijkmatig door het mengsel. Als laatst giet je de melk erbij. Roer met de spatel tot het bijna een bal deeg is, kneed dan met de handen kort tot het daadwerkelijk een stevige bal deeg is.
  • De plak deeg druk je plat tot een ronde schijf van ongeveer 3-4 cm dik. Snijd met een scherp mes de schijf in 8 punten. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met wat melk.
  • Bak de hartige scones in 12-15 minuten op 220 ┬░C (boven- en onderwarmte).
  • Laat even afkoelen voordat je ze opeet.
  • Ik serveer ze zelf graag met roomkaas, maar er zijn veel goede smeersels en andere toppings die er lekker bij zijn.
Bewaren

Scones zijn het lekkerst als je ze meteen opeet, maar als dat niet lukt dan kunt je ze 1-2 dagen buiten de koelkast bewaren, in een luchtdichte zak. Of je kunt ze tot drie maanden invriezen.