Recept afdrukken

Amandel-citroenmuffins

Amandeelmeel in het beslag zorgt voor een heerlijke smaaksensatie. Zeker in combinatie met de frisse smaak van citroenen. Daarom zijn deze amandel-citroenmuffins zo lekker!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk (halfvol is prima)
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 el citroensap
  • Extra: amandelschaafsel

Instructies

  • Neem twee kommen, eentje voor de droge ingrediënten en de ander voor de natte ingrediënten. In de eerste roer je suiker, bloem, amandelmeel, bakpoeder, baking soda, zout en citroenrasp door elkaar.
  • In de tweede kom klop je de eieren, melk, zonnebloemolie, vanille-extract en citroensap tot een egaal mengsel.
  • Giet het melkmengsel bij de rest van de ingrediënten en gebruik een garde (of spatel) om tot een egaal beslag te mengen. Meng niet langer dan nodig is, de droge ingrediënten moeten opgenomen zijn en het is prima als er nog wat klontjes in het beslag zitten.
  • Verdeel muffinvormpjes (ik kocht deze bij Makro) over een cupcakeblik en vul ze tot iets onder de rand met het beslag. Strooi er rijkelijk amandelschaafsel overheen.
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

Notities

  • Bewaren: Goed verpakt en buiten de koelkast zo’n 5 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden te bewaren.