Ga terug
+ potten
Cranberrysaus recept
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Cranberrysaus recept

Deze frisse cranberrysaus smaakt lekker bij ijs, taart en toetjes, maar bijvoorbeeld ook bij vlees- en hoofdgerechten.
Porties: 2 potten

Ingrediënten

  • 340 ml water
  • 200 gram (fijne kristal)suiker
  • sap van een halve citroen
  • rasp van een hele citroen
  • 340 gram verse cranberry's

Benodigdheden

  • beugelfles

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een pan en breng het mengsel aan de kook. Zodra het begint te koken voeg je de gewassen cranberry's toe.
  • Blijf roeren tot alle cranberry's zijn open geknapt. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
  • Pureer het mengsel tot een gladde massa met een staafmixer of in een hittebestendige blender. Eventueel kun je de saus nu nog enkele minuten langer laten indikken in de pan, op laag vuur.
  • Giet de cranberrysaus in schone (uitgekookte) glazen beugelflessen of weckpotten en sluit goed af. Laat volledig afkoelen.
Tips
Lees voor lekkere smaakvariaties (met sinaasappel en kaneel, bijvoorbeeld) bovenstaande blogpost door.
Bewaren
Ongeopend kun je de cranberrysaus zo tot wel een jaar in de kast bewaren. Na openen bewaar je de saus in de koelkast, dan blijft hij 1-2 weken goed. Even goed schudden voor gebruik.