Ga terug
+ personen
Pruimentaart recept
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Pruimentaart recept

Dit recept voor pruimentaart met bladerdeeg is lekker makkelijk om te maken, maar ronduit heerlijk om te eten!
Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • 1 recept banketbakkersroom
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 750 gram pruimen
  • 3 el suiker

Benodigdheden

  • ovenschaal rechthoekig 30 x 17,5 cm

Instructies

Voorbereiding

  • Maak de banketbakkersroom volgens het recept.

Pruimentaart met bladerdeeg maken

  • Rol het verse bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Gebruik een scherp mes om een rand van 1,5 cm langs de randen te maken, maar zorg ervoor dat je het bladerdeeg niet helemaal doorsnijdt. Binnen de rand prik je gaatjes in het bladerdeeg, dit voorkomt dat het bol bakt.
  • Smeer de rand in met een beetje losgeklopt eigeel en strooi er wat suiker overheen zodat het extra knapperig bakt. Bak in 20 minuten gaar en goudbruin op 200°C (onder en bovenwarmte).
  • Ondertussen halveer je de pruimen, ontpit je ze en snijd elke halve pruim daarna in 4 - 6 stukjes (afhankelijk van de grootte van de pruimen). Neem een beslagkom en meng hierin de pruimen en de suiker door elkaar tot ze allemaal bedekt zijn. Leg de pruimen in een grote ovenschaal en schuif ze voor 10 minuten in de oven zodra de bodem klaar is.
  • Laat de bodem en de pruimen volledig afkoelen voordat je de taart gaat opbouwen.
  • Verdeel de banketbakkersroom over de bladerdeegbodem (maar houd de rand vrij) en schep de pruimen erop.
Tips
Als de pruimen nog niet rijp zijn, dan zullen ze een kleine 5 minuten langer in de oven nodig hebben.
Bewaren
Wil je de de pruimentaart bewaren? Bewaar de onderdelen dan het liefst los van elkaar. Eenmaal opgebouwd wordt gebakken bladerdeeg vrij snel zacht door de room. Lees hier alles over het bewaren van bladerdeeg. De geroosterde pruimen kunnen maximaal 2 dagen (luchtdicht afgesloten) in de koelkast bewaard worden.