Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Witte chocolade botercrème

Laura Kieftdoor Laura Kieft
17 april 2018
in Basisrecepten, Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Een taartvulling die zo lekker is dat je er maar van blijft eten. Zo kan ik deze witte chocolade botercrème het best omschrijven, ik bleef maar ‘proeven’ om te kijken of de crème wel goed op smaak was. Je moet natuurlijk wel echt zeker weten of je taart lekker wordt nietwaar? Eigenlijk is dit recept niet meer dan mijn basisrecept voor botercrème met een toevoeging van witte chocolade. Omdat er toch wel wat dingen zijn waar je op moet letten besloot ik er een apart artikel van te maken. Verdient zo’n heerlijke taartvulling ook gewoon natuurlijk.

Recept afdrukken

Witte chocolade botercrème

Deze witte chocolade botercrème is een fantastisch lekkere taartvulling die je zeker eens moet uitproberen! De botercrème is om te smullen!

Ingrediënten

  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gram witte chocolade

Instructies

  • Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt. Zodra het kookt draai je het vuur lager.
  • Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg (maar dit kan ook korter of langer zijn, het verschilt per fornuis, pan, etc.). Je kunt dit controleren door een houten prikker in het mengsel te steken, deze blijft rechtop staan als het mengsel goed is. Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur. Belangrijk is dat dit mengsel glad is en geen klontjes bevat. Zitten er nu wel al klontjes in, dan kun je het papje het best even door een zeef drukken.
  • Wanneer het mengsel is afgekoeld klop je in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig. Voeg dan het vanille extract toe en blijf mengen tot alles is opgenomen.
  • Terwijl de mixer zijn werk doet smelt je twee derde van de chocolade au Bain Marie. Wanneer dit helemaal gesmolten is haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer zeer regelmatig door tot alle chocolade is gesmolten. Nu is het belangrijk dat de chocolade afkoelt. Je kunt dit heel simpel testen door een beetje chocolade met je vinger op je lip te doen, het moet koel aanvoelen.
  • Wanneer de chocolade en het botercrème papje beide op dezelfde kamertemperatuur zijn, kun je verder. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel. Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten goed door. Je hebt nu een romige botercrème. Voeg dan de witte (nog vloeibare) chocolade in delen toe aan de botercrème, als het eerste deel is opgenomen voeg je weer wat meer toe. Ga zo door tot alle chocolade is toegevoegd.
  • Je botercrème is nu klaar voor gebruik! Tijd om er heerlijke taarten mee te maken 😀 .

Tips

  • Als je cupcakes maakt met dit recept zul je zo’n 16-20 toeven kunnen spuiten. Een taart van 20 centimeter kun je hier twee keer rijkelijk mee vullen. Je houdt waarschijnlijk zelfs nog wat over om de taart (dun) mee af te smeren.
  • In dit artikel geef ik nog meer tips over het toevoegen van smaken aan botercrème.
  • Bij het basisrecept voor botercrème vind je stap voor stap foto’s van de bereiding.
  • Je kunt de witte chocolade ook vervangen door een gelijke hoeveelheid melk- of pure chocolade (of de nieuwe Ruby chocolade!).
Bewaren

Botercrème kun je ook heel goed voorbereiden en bewaren. Daarover vertel ik je uitgebreid in dit artikel.

Vorige post

Volgende post

Blini’s
Sinaasappel chocolate chip havermoutkoekjes

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
14

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 96

  1. Jente van Dijk says:
    3 jaar geleden

    Hallo,

    kan je ook gewoon melk chocolade gebruiken?

    Groetjes Jente.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, staat ook bij de extra tips in het artikel 😉

      Beantwoorden
  2. Tneke says:
    3 jaar geleden

    Is dit recept geschikt om een taart mee af te smeren waar fondant overheen komt? Doe het nu altijd met 50:50 boter poedersuiker maar vind dat minder lekker. Ga de taart nu vullen met Cream cheese frosting, maar daar kun je niet mee afsmeren in combi met fondant..
    alvast bedankt voor je antwoord!
    Groetjes Tineke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, ik zou deze crème niet gebruiken als je hem nog wilt bekleden met fondant, daarvoor is hij wat te vochtig. Kans op smelten of zweten van het fondant is dan groot. Ik gebruikte daarvoor altijd de 1:1 die je noemt, als je die goed luchtig klopt en maar een heel dun laagje gebruikt proef je dat in de taart amper terug.

      Beantwoorden
      • Carolien says:
        2 jaar geleden

        Kun je deze botercrème wel gebruiken als een laag vulling voor een taart met fondant?
        En dan afsmeren met een neutrale botercrème

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Ja hoor, dat kan prima.

          Beantwoorden
  3. karlijn says:
    3 jaar geleden

    Hey Laura,
    ik wil een taart maken en de taart afsmeren met witte chocholadebotercreme. Mijn taart bestaat uit 5 biscuits. Ik heb geen idee hoeveel ik nodig heb om hem af te smeren. Heb jij een schatting voor mij?

    Groetjes,
    Karlijn

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat weet ik zo ook niet, ligt eraan hoe groot ze zijn 😉 Bij de ingrediënten staat vermeld hoe veel je met deze hoeveelheid kunt doen, zo kun je het een beetje inschatten voor andere hoeveelheden 🙂

      Beantwoorden
  4. Monique says:
    3 jaar geleden

    Hai Laura,

    Ik wil deze witte chocolade botercreme gaan gebruiken als vulling van een naked cake. Ik wil 1 van de 3 lagen met deze botercreme doen, of is dat te machtig denk je? Welke vulling zou je aanraden voor andere lagen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan prima, maar ik zou verder geen andere machtige vullingen nemen. Misschien gewoon een laagje jam oid. Of allemaal dunne laagjes, misschien in combinatie met wat rood fruit. Je kunt alles combineren wat je lekker vindt.

      Beantwoorden
  5. gianna says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk recept!
    Naar mijn smaak was ’t net iets te zoet, dus heb ik er sour cream en limoensap bij gedaan. Werdt door de limoen net wat dunner, maar wel erg lekker. Een aanrader dus 😉

    Beantwoorden
  6. lianne says:
    3 jaar geleden

    Ik heb de botercreme laatst gemaakt alleen was het heelwel zacht en kon ik er niet hele goede toefjes mee spuiten. Weet jij.misschien waar dit aan ligt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan aan de gebruikte boter liggen, maar ook aan het warme weer.

      Beantwoorden
  7. Anne says:
    3 jaar geleden

    Ik heb weinig bakervaring en heb zeker nog nooit zo’n botercrème gemaakt. Er zaten toch een paar kleine klontjes in, maar verder hij is verrassend goed gelukt! Bedankt voor het recept en de goede instructies! 😀

    Beantwoorden
  8. Lisa says:
    3 jaar geleden

    Kan de botercreme een dag vantevoren gemaakt worden? En kan ik er kleurstof aan toevoegen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, beide kan.

      Beantwoorden
  9. Sanne says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Kan ik aan deze botercreme een druppeltje kleurstof toevoegen ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      dat kan zeker.

      Beantwoorden
  10. Almira says:
    2 jaar geleden

    Zou deze vulling stevig genoeg zijn voor een cijfertaart? Ik wou er een maken voor mijn moeders 60e verjaardag.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      zeker, ik gebruikte hem er zelf ook voor.

      Beantwoorden
    • Chelsea says:
      2 jaar geleden

      Hoi Laura! Is het zelfrijzende bloem die je gebruikt of welk soort bloem gebruik je hier voor? Alvast bedankt.

      Beantwoorden
      • Lian van Rens says:
        2 jaar geleden

        Gewoon bloem, geen zelfrijzend.

        Beantwoorden
        • Chelsea says:
          2 jaar geleden

          Ok hartelijk bedankt! Dus ik kan dit recept met gewone tarwebloem, patisseriebloem (geen zelfrijzende voor de botercréme.) klaarmaken?

          Beantwoorden
          • Lian van Rens says:
            2 jaar geleden

            Volgens mij heb ik je vraag hierboven net beantwoord 😉

  11. Jellie says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Is het recept eenmaal genoeg voor de vulling van het cijfer 36?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is helemaal afhankelijk van hoe groot je de cijfers maakt. Je kunt er anders 16 toeven mee maken voor cupcakes, misschien is het dan makkelijker vergelijken voor je 🙂

      Beantwoorden
  12. Soumaya says:
    2 jaar geleden

    Als je plastic folie over dat mengsel van bloem en melk doet dan komen er toch waterdruppels op de folie die het mengsel snappen kunnen maken nt? Had ergens gelezen dat je de plastic folie dan best rechtstreeks op het mengsel legt om ook een korstvorming te vvoorkomen. Klopt dit?

    Beantwoorden
    • Soumaya says:
      2 jaar geleden

      Ik bedoelde slapper* autocorrectie heeft het veranderd naar snappen.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik doe het ook rechtstreeks op het mengsel. Maar een paar druppels water maakt niet uit hoor, heb ik ook al vele malen gehad en lukte altijd.

      Beantwoorden
  13. Lize says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura, super kort dag vraagje: net de botercreme gemaakt, nog geen chocolade toegevoegd maar hij is zo ontzettend slap geworden, bijna soep. Ik denk dat ik het bloemmengsel er te warm bij heb gedaan. Komt dit nog goed met een paar uur in de koelkast of moet ik opnieuw beginnen? De taart moet vanavond af zijn… waaaaah!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Sorry, deze reactie is te laat zie ik. Koelkast is iets dat je kunt proberen, maar als het zo last minute is zou ik zelf eerder opnieuw beginnen om geen risico te nemen. Het lukt niet altijd namelijk als het eenmaal te dun is.

      Beantwoorden
  14. Judith says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,

    Omdat er gebruik wordt gemaakt van melk, is de taart dan nog wel een tijd goed buiten de koelkast?

    Groet, Judith

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      De melk is gekookt, dus dat gaat prima.

      Beantwoorden
  15. Esther says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kun je de botercreme wel als toef spuiten op een cupcake die eerst is afgedekt met een laagje fondant. Of is hij daar ook te vochtig voor…???
    Het lijkt me lekker om dit bij een cupcake te combineren met een frambozen vulling 😊.
    Groetjes Esther

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik zou het niet doen, tenzij je ze heel snel al serveert.

      Beantwoorden
  16. Jeanine says:
    2 jaar geleden

    Ow my wat een heerlijke botercreme!
    Morgen de cake cijfer 9 verder opmaken, zal zo op zijn denk ik😋🤤

    Beantwoorden
  17. Jolien says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Moet het volle melk zijn? Waarom kies jij voor melk waar je ook wel leest dat het met (slag)room wordt gemaakt? Hoor het graag. Ga binnenkort een 1e poging doen (fingers crossed)!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Halfvolle melk kan ook hoor. En ik maak mijn botercrème altijd met melk.

      Beantwoorden
      • Willemijn says:
        1 jaar geleden

        Ja, want als het per ongeluk is ontbonden door een beetje spuug ( daar zit amylase in dat zetmeel afbreekt), krijg je het nooit meer goed. En dat gebeurt per ongeluk wel eens.

        Beantwoorden
  18. Elisabeth says:
    2 jaar geleden

    Deze recepten zijn GEWELDIG!! Had ik deze site maar eerder gevonden. Ik ga je boek bestellen!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! 😀

      Beantwoorden
  19. Denise says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Zou ik deze botercreme kunnen gebruiken om een dripcake mee af te smeren?
    Zo niet, hoe kan ik er dan voor zorgen dat ik met een witte chocolade botercreme kan afsmeren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima.

      Beantwoorden
  20. Maria Luijk says:
    2 jaar geleden

    De botercreme ziet er beetje geel uit. Is dat door de foto of is hij in het echt ook geel. Ik ga een bruidstaart maken met champagne en een witte chocoladebetercreme. Maar ze willen wel een witte taart. Dus vandaar😊

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Botercreme is nooit spierwit, zeker niet als je ook witte chocolade toevoegt (want dit is ook niet wit). Je kunt met kleurstof proberen, maar je hebt wel veel nodig voor een spierwitte crème en dat kan invloed hebben op de structuur.

      Beantwoorden
  21. Dorianne says:
    2 jaar geleden

    Hallo.
    Ik wil graag een toef ervan maken, voor op een cupcake. Kan dit 1 dag vantevoren? En dan buiten de koelkast bewaren? En kan ik er ook een kleine cijfer van fonfant op leggen, of gaat dit smelten? De fondant op een prikker en dan in de crème misschien beter?
    Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, een fondant decoratie zou ik wel pas op de dag zelf doen.

      Beantwoorden
  22. Frans says:
    2 jaar geleden

    Is de crème ook vegan te maken (ivm allergieën)?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt het proberen met vegan vervangers, heb er zelf echter geen ervaring mee.

      Beantwoorden
  23. Laura says:
    2 jaar geleden

    Kun je de resterende botercrème een langere tijd bewaren, als in de diepvries?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      2 jaar geleden

      Deze botercrème is trouwens wel echt super lekker! Net gemaakt. Mijn nieuwe favoriet.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
  24. Godelieve says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk recept, ik ga deze zeker maken! Hoe maak jij die mooie “swirls” in die glaasjes?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik spuit als het ware gewoon een toef, maar dan in een glaasje.

      Beantwoorden
  25. tamara says:
    1 jaar geleden

    hoihoi,

    ik wil graag mijn taart afsmeren en een fondant look creëren is deze botercreme daarvoor geschikt?

    groetjessssss

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima.

      Beantwoorden
  26. Willemijn says:
    1 jaar geleden

    Hij is makkelijk, maar naar mijn smaak erg zoet en wat weinig chocolade-achtig. Is al gauw met witte chocolade omdat het natuurlijk eigenlijk geen chocolade is. Zou je er ook meer witte chocolade in kunnen doen? Snufje zout voor meer pit?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Als je er meer witte chocolade in doet, dan zal de crème steeds harder worden wanneer deze opstijft. Een snufje zout kan zeker. Je kunt ook proberen een deel van de suiker weg te laten.

      Beantwoorden
  27. Kimsu88 says:
    1 jaar geleden

    Hallo, ik heb een vraag, alles ging perfect tot het smelten van de chocolade. Tot 3x geprobeerd en elke keer werd het klonterig. Uiteindelijk toch bij het mengsel gedaan en nu is t te dun geworden. Even in de koelkast laten stijven en uiteindelijk is het wel goed gekomen. Maar wat is er mis gegaan ? Dan weet ik dat voor een volgende keer.
    Alvast bedankt !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi, als je witte chocolade klonterig is geworden dan heeft het boven een te hoge temperatuur gestaan. Witte chocolade smelt sneller dan gewone of pure chocolade en moet daarom op een lagere temperatuur gesmolten worden. Heb je het wel au bain-marie gedaan?

      Beantwoorden
  28. Kimsu88 says:
    1 jaar geleden

    Ja au bain-marie werd t de eerste keer een plakkerige klonterige plakkaat, toen nog 2x geprobeerd, ook klonterig. Was om te huilen 😔🤦🏻‍♀️

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hmmm balen zeg! Was het water in het pannetje flink aan het koken? (dan is het al snel te heet voor witte choc.) Wat ook helpt: de witte chocolade zo fijn mogelijk hakken zodat het evenredig smelt en niet langer dan nodig op de warmtebron houden.

      Beantwoorden
  29. Nellie says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Mijn dochter heeft om een flamingo taart voor haar verjaardag gevraagd. Nu heb ik elders wel gevonden hoe ik de taart zo kan decoreren dat het een flamingo wordt (lieve help, wat een uitdaging).

    Maar nu moet de taart vooral ook lekker worden. Dus ik zat tussen jouw recepten te neuzen en hier is mijn plan: Biscuit maken volgens jouw biscuit recept en dan een beetje frambozenjam en vanille botercreme tussen de lagen en de witte chocolade botercreme om de buitenkant mee af te maken. Ik ben alleen wat onzeker of combinatie van de smaken dan wel goed uitpakken. Met name de combi van twee verschillende botercremes. Wat denk jij?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Nellie, wat heerlijk dat je zo uitpakt voor haar. Het combineren van witte chocolade botercrème en gewone botercrème lijkt me absoluut geen probleem. Succes!

      Beantwoorden
  30. Kimsu88 says:
    1 jaar geleden

    Het zijn zelfs die speciale smelt chocolade druppels van de Sligro, uit zo’n emmertje. Maar goed, niet alles kan in 1 keer perfect gaan 🤷🏻‍♀️ Zal de volgende keer opletten dat het water niet te heet wordt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Goh, wat stom, je zou verwachten dat het daar extra makkelijk mee gaat. Succes met de volgende poging!

      Beantwoorden
  31. Janneke says:
    1 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept!
    Vanavond red velvet cupcakes er mee opgespoten en van het weekend gaan we de red velvet taart ermee vullen en afsmeren!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Perfecte combinatie! 🙂

      Beantwoorden
  32. Eefje says:
    1 jaar geleden

    Beste Laura,
    Zou je de volledige taart, inclusief botercreme, maar exclusief koekjes e.d. in kunnen vriezen? En dan op de dag zelf decoreren met de m&m’s, koekjes, e.d.?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat moet in principe prima kunnen. Lees hier ook nog wat meer: https://www.laurasbakery.nl/gedecoreerde-taarten-bewaren/

      Beantwoorden
  33. Moana remans says:
    8 maanden geleden

    Hey, kan je de botercreme ook maken met zelfrijzende bloem? Of moet je het met gewone bloem doen? 💘

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Je bedoelt zelfrijzend bakmeel waarschijnlijk, maar de bedoeling is gewoon bloem!

      Beantwoorden
      • Moana Remans says:
        8 maanden geleden

        Ja ik bedoelde zelfrijzend bakmeel, en goed om te weten dat het met gewone bloem moet. Dankjewel!

        Beantwoorden
  34. D says:
    8 maanden geleden

    Hi, ik ga overmorgen zelf een verjaardag’s taart maken voor mijn dochter, nu wil ik de taart afsmeren met je witte chocolade botercreme is het beter om na het maken de taart meteen af te smeren of eerst in de koelkast laten stijven voordat ik dag ga doen
    Voor het mooiste resultaat

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ik vind het altijd mooier om het in etappes te doen zodat je het echt strak kunt maken.

      Beantwoorden
  35. Larissa says:
    7 maanden geleden

    Kan je het papje van melk en bloem in de koelkast laten afkoelen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Dat heb ik nog nooit op die manier gedaan.

      Beantwoorden
  36. TINA says:
    6 maanden geleden

    Het basis recept voor botercrème moet eerst nog (een half uurtje)in de koelkast voor je hem gebruikt, dat hoeft bij deze niet? Ook niet als ik hem wil maken met melkchocolade?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Nee dat is niet nodig, tenzij je zelf vindt van wel. Met melkchocolade wordt de crème nog steviger dus pas daar ook mee op (dat je het niet te lang in de koelkast zet).

      Beantwoorden
  37. Lotte says:
    5 maanden geleden

    Heb je ook een idee waarmee ik de bloem zou kunnen vervangen? Wil deze botercrème graag gebruiken voor een glutenvrije taart.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Ik denk dat je prima glutenvrij bloem kunt gebruiken?

      Beantwoorden
  38. Lobke says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Is het ook mogelijk blueband boter te gebruiken? Inplaats van ongezouten roomboter? Dit omdat we veel blueband boter nog hebben. En ik wil de botercreme niet al te vettig. Omdat er al veel boter in de cake zit wat eronder komt

    Alvast bedankt
    Groetjes Lobke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Zolang het stevige margarine is moet dat prima kunnen.

      Beantwoorden
  39. Geertje says:
    3 maanden geleden

    Kun je dit met gewone keurstof kleuren of moet je speciale kleurstof voor chocola gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Je moet kleurstof hebben op basis van olie (niet op basis van water).

      Beantwoorden
  40. Evy says:
    3 maanden geleden

    Als je Ruby chocolade gebruikt, blijft deze dan wel roze? Want heb gelezen dat die zijn kleur verliest als je die verdunt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Dat heb ik niet getest, maar de kleur zal inderdaad lichter worden.

      Beantwoorden
  41. Birgit says:
    2 maanden geleden

    Ik weet niet hoe ik het doe maar het is steeds geschift.. ik heb het al 5 keer opnieuw geprobeerd en lukt niet.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Wat rot zeg! Heb je dit als eens gelezen? https://www.laurasbakery.nl/help-mijn-botercreme-is-geschift/

      Beantwoorden
  42. Mirthe says:
    1 maand geleden

    Hoi Laura,
    Even een vraagje over het melk/bloem papje. Bij mij wordt het gewoon echt een hele dikke klont. Toen het gegaard was en nog warm, had het de consistentie van een plakkerig deegje. Voor de zekerheid wilde ik het zeven, maar het was zo dik dat ik het met geen mogelijkheid door mijn zeef kreeg. Eenmaal koud was het echt een heel stevige homp. Leek me niet helemaal de bedoeling?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Dat is inderdaad niet bedoeling. Dan heb je het waarschijnlijk te lang verwarmd en niet goed in de gaten gehouden helaas..

      Beantwoorden
      • Mirthe says:
        1 maand geleden

        Wel continu geroerd, maar op een te groot pitje denk ik ;). Tweede poging is gelukt en de botercrème was heerlijk! Bedankt voor je lekkere recepten

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 maand geleden

          Fijn om te horen!

          Beantwoorden
  43. Ina Schipper says:
    1 maand geleden

    Net deze botercreme voor t eerst gemaakt! Wát een ontdekking zeg! En ook gelijk goed gelukt. En heerlijk tussen donkere chocolade taart. Bedankt voor het delen

    Beantwoorden
  44. lesley says:
    3 dagen geleden

    kan je ipv witte chocolade ook witte nutella erin doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      21 uur geleden

      Dat heb ik niet getest, als jij het wel doet dan hoor ik graag hoe het was!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Broodjes gevuld met spek en ei

Brioche

Volgende Post
Sinaasappel chocolate chip havermoutkoekjes

Sinaasappel chocolate chip havermoutkoekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-26

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-26

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-34

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-39

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan