Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Wit brood

Laura Kieftdoor Laura Kieft
20 januari 2021
in Brood, Hartige recepten, Ontbijt & Lunch, Uncategorized
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit liggen. Ik snijd altijd al een plakje brood af wanneer het nog warm is en smeer hier roomboter op. Zo lekker is dat! Alleen voor dat ene plakje zou ik al een brood kunnen bakken. Oh, en het liefst het ‘kontje’ van het brood, dat is zo net uit de oven nog lekker knapperig. Vandaag deel ik het recept voor dit wit brood met jullie. Ik hoop dat je er net zo van zult genieten als ik iedere keer weer doe.

Recept afdrukken

Wit brood

Vers en net uit de oven is een wit brood het lekkerst. Met dit recept doe je dat eenvoudig zelf.
Porties: 1 brood
Voor een 25 cm cakevorm.

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 7 gram instant (droge) gist
  • 25 gram ongezouten roomboter zacht
  • 300 ml water lauwwarm

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed in ongeveer 10-15 minuten tot een soepel deeg (zie tip). Ik gebruikte een staande mixer, met een handmixer (of met de hand) zul je wat langer moeten kneden.
  • Leg de bal deeg in een licht ingevette kom en dek af met een schone doek. Laat op een warme plek 60 minuten rijzen of tot het deeg verdubbeld is in hoeveelheid.
  • Stort het deeg op je aanrecht en druk de lucht eruit. Maak er een rechthoek van die aan de korte zijde iets smaller is dan 25 cm.
  • Rol de lap deeg op en leg met de naad naar beneden in een (eventueel ingevette) bakvorm.
  • Dek de vorm af en laat het brood 45-60 minuten rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Bak het brood in ongeveer 35-40 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) tot het goudbruin en gaar is.
Tips

Om te kijken of het deeg soepel genoeg is, neem je een klein bolletje en probeer je dit uit te rekken tot een dun vliesje ontstaat zonder te scheuren (denk aan kauwgombellen blazen, het moet heel dun worden).

Ik bakte dit wit brood in een cakevorm, dat werkt goed. Je hebt ook broodvormen, die zijn vaak wat breder (en hoger).

Bewaren

Goed verpakt 3-4 dagen houdbaar buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden.

Vorige post

Volgende post

Moussaka
Sweet chili saus

Related Posts

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft
24 februari 2021
4

De...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft
05 februari 2021
2

We...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft
29 januari 2021
2

Perfect...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 14

  1. Laura says:
    1 maand geleden

    Hoi Laura, zou je dit brood ook in een cakevorm kunnen bakken?
    En ik heb een hete lucht oven. Zou dat problemen opleveren?

    Beantwoorden
    • marina says:
      1 maand geleden

      ook benieuwd naar!
      of welke vorm raad jij aan?
      nog nooit gedaan maar wil het heel graag proberen!

      Beantwoorden
      • Laura says:
        1 maand geleden

        Ik heb een cakevorm en de hetelucht oven op 200*c 40 minuten.
        Heel goed gelukt. Heerlijk 😋

        Beantwoorden
    • Laura says:
      1 maand geleden

      Oeps, rook uit de mixer 😢

      Beantwoorden
  2. Tonny Lemson says:
    1 maand geleden

    Om volkorenbrood te maken, kun je dan de bloem vervangen door volkorenmeel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Wellicht is het handiger om dan direct dit recept te gebruiken: https://www.laurasbakery.nl/volkorenbrood/

      Beantwoorden
      • Tonny Lemson says:
        1 maand geleden

        dank je wel

        Beantwoorden
  3. de greef mariella says:
    1 maand geleden

    graag eens een goede uitleg en liefst met fotos bij van hoe je brooddeeg opbolt voor rond brood en hoe voor lang brood .voor beginners zou dit flink helpen alvast bedankt.

    Beantwoorden
  4. Ida says:
    1 maand geleden

    Bedankt voor je recept, ik ga er binnenkort mee aan de slag.
    Je schrijft dat je zelf een staande mixer gebruikt. Dan ben ik even nieuwsgierig welke haak je gebruikt en of je dan ook last hebt dat het deeg omhoog kruipt. Dat gebeurt bij mij nogal eens en ik hoop dat er een manier is om dit te voorkomen.

    Beantwoorden
  5. Mirte says:
    1 maand geleden

    Het witbrood zojuist bereid & staat in de oven😄

    Beantwoorden
  6. Annemieke says:
    1 maand geleden

    Zou dit brood ook ineen broodbakmachine gebakken kunnen worden?
    Alle ingrediënten in de machine en deze het kneed/rijs werk laten doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Dat heb ik niet getest!

      Beantwoorden
  7. Purdy says:
    3 weken geleden

    Ik heb een probleem met het rijzen van brood. Ik verwarm de oven op 50 graden en zet deze uit als ik het brood erin zet om te rijzen. 1e gaat goed. 2e rijs gaat ook goed, maar dan zakt het brood helemaal in. Wat wat ik hieraan doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      50 graden is erg warm om een brood in te laten rijzen, in principe wordt een temperatuur tussen de 25-28 graden geadviseerd.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Ravioli ovenschotel

Honing kipspiesjes

Volkoren kaiserbroodjes

Advent 1: Rendier marshmallow pops

Volgende Post

Sweet chili saus

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

Afzwemmen

door Laura Kieft-12 juni 2010-1

Voor mijn vader die mocht afzwemmen afgelopen vrijdag! Hij ging voor zijn A diploma, twee anderen gingen voor hun C. Na afloop kregen ze van mij een cupcake als kleinigheidje. Ze waren goed in de...

Zomerse cupcakes

door Laura Kieft-04 juni 2010-2

16 Cupcakes met vrolijke kleurtjes en bloemetjes. Kan dat? Dat was wat mijn nichtje mij vroeg om zo haar moeder en tante te verassen voor hun gezamenlijke verjaardag, een tweeling dus. Tuurlijk kan dat, en...

Bloemenzee

door Laura Kieft-28 mei 2010-14

26 Mei was mijn moeder jarig, toen door drukte helaas geen taart gemaakt voor haar. Máár… dit weekend vieren mijn ouders samen hun verjaardag waar ik een taart voor mocht maken. Omdat mijn mams nog...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan