Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Volkoren bananenbrood muffins

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 januari 2021
in Muffins, Tussendoortjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de bananen die nog lagen te wachten op een baksessie wist ik al snel wat ik wilde maken: volkoren bananenbrood muffins. Ik kan je vertellen: een zalig resultaat. De muffins vullen wat meer dan wanneer je normaal bloem zou gebruiken, precies wat ik zoek in een gezond en vullend tussendoortje. Ik deel het recept met jullie!

Recept afdrukken

Volkoren bananenbrood muffins

Een basisrecept voor een volkoren bananenbrood, dit keer in de vorm van muffins. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag.
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen ongeveer 300-350 gram
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram volkoren meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • ter decoratie: amandelschaafsel (optioneel)

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Zet muffin- of cupcakevormpjes in een muffintray en vul ze met het beslag. De vormpjes mogen lekker vol en tot iets onder de rand gevuld worden.
  • Strooi amandelschaafsel over de muffins heen ter decoratie.
  • Bak de bananenbrood muffins in ongeveer 20 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Bewaren

Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.

Vorige post

Volgende post

Appel-havermout ontbijt uit de oven
Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
18

Mijn...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft
09 januari 2021
8

Met...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 21

  1. Alissa :) says:
    1 week geleden

    Hoihoi,
    Waar kan je volkoren en amandelmeel kopen?

    Beantwoorden
    • Jolanda says:
      1 week geleden

      Volkorenmeel kun je bij een molen en wrsch ook bij ekoplaza kopen. Molen is veel goedkoper
      Amandelmeel bij ekoplaza of online

      Beantwoorden
      • Robin says:
        6 dagen geleden

        Amandelmeel ook wel bij de Aldi

        Beantwoorden
    • Maria says:
      1 week geleden

      Amandelmeel kun je ook gewoon bij de Jumbo (wrsch ook bij AH) kopen.

      Beantwoorden
    • Marianne De Witte says:
      1 week geleden

      Albert Heijn

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 week geleden

      Bij de supermarkt.

      Beantwoorden
  2. M broeren says:
    1 week geleden

    Goedemiddag ik heb diabetes mag je deze muffins wel eten

    Beantwoorden
    • Tessy says:
      1 week geleden

      Ik heb ook diabetes en maak regelmatig bananenbrood op basis van dit recept. Alleen zit er dan geen volkorenmeel in, enkel amandelmeel. Maar ook met volkorenmeel is best een prima alternatief voor al die zoete baksels.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 week geleden

      Oei, dat durf ik helaas niet te zeggen.

      Beantwoorden
  3. Maria says:
    1 week geleden

    Amandelmeel kun je ook gewoon bij de Jumbo kopen.

    Beantwoorden
  4. Ingrid says:
    1 week geleden

    Deze ga ik morgen gelijk maken! Kun je naar wens ook gewoon noten en/of pure chocoladestukjes toevoegen? Of moet ik dan iets in het recept moeten aanpassen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 week geleden

      Zeker kan dat!

      Beantwoorden
    • Ingrid says:
      1 week geleden

      Bedankt voor je reactie Laura! Ik heb ze gisteravond gemaakt en inderdaad 25 gr walnoten en 25 gr hazelnoten toegevoegd. Eén eetlepel beslag in een vormpje en toen één blokje pure chocola erin, afgedekt met de rest van het beslag. Ze waren héérlijk!! Dank je wel voor dit recept!!

      Beantwoorden
  5. Nick says:
    1 week geleden

    Hoi, ik vind amandelmeel altijd zo duur. Kan dit ook alleen met volkorenmeel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 week geleden

      Dat heb ik nog niet geprobeerd, het amandelmeel maakt het juist lekker smeuïg.

      Beantwoorden
  6. Marleen says:
    5 dagen geleden

    Volkorenmeel kun je ook bij de Lidl kopen

    Als ik het niet in huis heb maak is wel eens havermoutmeel, havermoutvlokken in een keukenmachine fijnmalen tot het poeder is, lukt niet 100%, maar is een goed alternatief.

    Ook voor gezondere pannenkoeken 😉

    Beantwoorden
  7. Linda says:
    6 uur geleden

    Ik had geen amandelmeel en heb dit vervangen door kokosmeel, voor de rest alles hetzelfde maar ik heb echt een koekjes deeg precies ipv een mooi lopend beslag.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 uur geleden

      Amandelmeel is ook absoluut niet (zomaar) te vervangen door kokosmeel. Amandelmeel zorgt voor een vol en smeuïg effect, terwijl kokosmeel ontzettend veel vocht opzuigt en er verhoudingsgewijs veel minder van nodig is.

      Beantwoorden
  8. Gina Bartels says:
    4 uur geleden

    Klinkt heerlijk! Ik wil deze graag maken maar dan in cake vorm, dan gokte ik ongeveer 35-40 min op 180 graden. Enig idee of dit een beetje klopt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 uur geleden

      Ja hoor dat kan. In een 25 cm cakeblik, op 180 graden (onder bovenwarmte) en voor 40-45 minuten.

      Beantwoorden
      • Gina Bartels says:
        4 uur geleden

        Waaaauw bedankt voor de snelle reactie!! Hij staat bijna in de oven 🤗🤗 Ben heel benieuwd of ie net zo lekker is als dat ie eruit zit!

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Carpaccio wraps

Banketbakkersroom

Caramel Shortcake

Brioche

Volgende Post

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

zoete aardappelgratin

door Laura Kieft-07 december 2020-2

Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete...

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft-06 december 2020-8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid. Inmiddels staan er al 2000 recepten online die maandelijks door een miljoen thuisbakkers worden bekeken (en gemaakt),...

Bananenbrood wentelteefjes

door Laura Kieft-06 december 2020-0

Deze combinatie zat al zó lang in mijn hoofd en nu is het er eindelijk van gekomen dat ik het voor jullie (en mezelf 😉) heb uitgeprobeerd. Bananenbrood wentelteefjes! Erg lekker kan ik alvast verklappen....

Cranberry-sinaasappel yoghurtcake

door Laura Kieft-05 december 2020-25

Ik ben gek op klassieke cakes, maar cakes op basis van yoghurt of kwark vind ik ook fantastisch. De basis maak je hiermee net even wat lichter en frisser. In dit geval voor deze cranberry-sinaasappel...

perzik-prosciutto bruschetta

door Laura Kieft-04 december 2020-1

De hoeveelheid kerstborrels zal dit jaar misschien kleiner zijn, maar we kunnen natuurlijk ook prima zelf een kleinere borrel organiseren in aanloop naar kerst. Deze perzik-prosciutto bruschetta ken je misschien al uit mijn boek: Het...

Pecan snowball koekjes

door Laura Kieft-03 december 2020-8

Pecan snowball koekjes zijn (zoals de titel al doet vermoeden) typisch Amerikaans, ook al zwerven er de nodige recepten online die erop lijken. Hoe dan ook stond het idee stond al eeuwen op mijn baklijst...

Printable: gingerbread huis kleurplaat

door Laura Kieft-02 december 2020-0

We konden het uiteraard niet laten om dit jaar ook speciale kerst printables te maken voor jullie met het grote succes van Het Kinderbakboek. In totaal hebben we er maar liefst 4 voor jullie, waaronder...

De Bakstrijd: december 2020

door Laura Kieft-01 december 2020-2

Wat was het een heerlijke Bakstrijd afgelopen maand! De flammkuchen vlogen me om de oren en binnen beide niveaus heb ik zalige creaties voorbij zien komen. De twee winnaars zijn inmiddels bekend en daarover lees...

Koffie-karamel panna cotta

door Laura Kieft-01 december 2020-18

Het is 1 december, een datum waar ik ieder jaar weer naar uitkijk. De advent gaat van start! Het 9e jaar alweer dat er 24 artikelen in kerstsferen voor jullie klaar staan. We trappen dit...

31 borrelhapjes voor de decembermaand

door Laura Kieft-30 november 2020-9

Nog eventjes afwachten en dan starten we weer met de jaarlijkse advent op Laura’s Bakery. En ik kan jullie vertellen: er komen echt heerlijke, leuke nieuwe recepten aan! Om alvast in de feestelijke stemming te...

Kleine speculaas appeltaartjes

door Laura's Bakery-28 november 2020-31

Combineer speculaas, appeltaart en amandelspijs met elkaar en je hebt de ultieme winterse traktatie als je het mij vraagt. Deze kleine speculaas appeltaartjes met spijs zijn echt verrukkelijk. Gelukkig kwam er bezoek langs, want ik...

Printable: mijter cupcake toppers

door Laura Kieft-25 november 2020-0

Sinds de lancering van Het Kinderbakboek geef ik regelmatig een aantal leuke printables aan jullie cadeau. In het Sinterklaas thema zijn inmiddels al twee toffe online gekomen, de kruidnoten recept printable én de kleurplaat met het paard...

Chocoladesaus

door Laura Kieft-23 november 2020-3

Dit recept kan iedereen maken: chocoladesaus. Met slechts 3 ingrediënten en een paar minuten van je tijd heb je deze chocoladesaus in een handomdraai gemaakt. Giet hem daarna over een taart heen of gebruik het...

Speculaas donuts

door Laura Kieft-21 november 2020-4

Zijn jullie klaar voor misschien wel de lekkerste donuts ooit? Ik presenteer: speculaas donuts! De smaak zit niet alleen in de topping, maar ook in de donut zelf. Het deeg bracht ik op smaak met...

Sinterklaas feestkoekjes

door Laura Kieft-20 november 2020-3

Zin om iets te bakken met de kids voor Sinterklaas? Ik heb een heel leuk en makkelijk idee voor je: Sinterklaas feestkoekjes! HomeMade vroeg mij om iets leuks te maken met hun Winter Feestkoekjes voor Sinterklaas en...

Letter kaaskoekjes

door Laura Kieft-19 november 2020-5

Deze kaaskoekjes kan ik maar beter niet te vaak maken, want ze zijn in één keer opgegaan. Er stond natuurlijk al een recept voor kaaskoekjes op het blog, maar speciaal voor Sinterklaas leek het me...

Sinterklaas kleurplaat

door Laura Kieft-18 november 2020-2

In het teken van Het Kinderbakboek en natuurlijk Sinterklaas heb ik na het succes van de kruidnoten printable weer een nieuwe kleurplaat printable in petto voor jullie! Bionda heeft mijn keuken omgetoverd tot een waar Sinterklaas...

Sinterklaas: 10x bakken met speculaas

door Laura Kieft-16 november 2020-4

Nog eventjes wachten en dan is het weer pakjesavond. Wellicht vier je deze avond dit jaar anders dan anders, of misschien vier je het helemaal niet… Hoe dan ook is dit de perfecte periode van...

Appel-speculaas kruimelcake

door Laura Kieft-14 november 2020-35

In deze periode gooi ik het liefst overal speculaaskruiden doorheen. Ik ontbijt of lunch in de herfst en winter regelmatig met pap en die breng ik op smaak met kruiden. Ook mijn baksels moeten eraan...

RESERVEREN: Het Laura’s Bakery Receptenboek

door Laura Kieft-13 november 2020-34

Vandaag is de dag, dat ik een van mijn geheime projecten bekendmaken mag! Al sinds februari van dit jaar ben ik ermee bezig en ik ben maar wat blij dat ik jullie eindelijk over Het...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan