Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Verschillende soorten bloem

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 mei 2015
in basiskennis, Handige Baktips, ingrediënten, soorten bloem/meel, tips en trucs
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

verschillende soorten bloem

Het verschil tussen meel en bloem heb ik al eens uitgelegd. Dat is nu duidelijk, maar ik ga het helaas nog even wat ingewikkelder maken. Er zijn namelijk ook nog eens allerlei verschillende soorten bloem. Yep, verwarring alom. Maar ik ga het jullie uitleggen, dan weet je voortaan precies wat nu het verschil is tussen al die pakken bloem in de supermarkt. Bij de verschillende soorten bloem staat ook vermeld voor welk soort baksel je het kunt gebruiken.

Verschillende soorten bloem

Waarom moeten er verschillende soorten bloem zijn zul je je afvragen. Het verschil in de verschillende soorten zit hem vooral in de hoeveelheid gluten. Dat is dan weer belangrijk, want gluten zorgen ervoor dat het deeg een mooie structuur krijgt en goed rijst. Hoe meer gluten je bloem bevat, hoe steviger het deeg wordt. Bij brooddeeg zijn gluten bijvoorbeeld erg belangrijk, dit deeg moet goed rijzen voor een mooi en lekker resultaat. Hoe minder gluten er in het bloem zitten (zachte tarwe), hoe steviger en brosser het resultaat is. 

Tarwebloem

Tarwebloem wordt gemaakt van tarwe. Daar zijn ook nog twee soorten van; harde en zachte tarwe. Harde tarwe heeft meer gluten (eiwitten) dan de zachte tarwe. Die gluten zorgen ervoor dat een deeg mooi rijst en geven je uiteindelijke baksel de juiste structuur. Het tarwebloem dat wij in Nederland kennen bevat niet heel veel gluten.

Het is geschikt om bijvoorbeeld een stevig (zuurdesem)brood of naan brood van te maken. Maar mocht je het nu gebruiken in een taart of cake, dan zal het niet gelijk mislukken. Je krijgt hooguit een wat steviger resultaat.

Patentbloem

Patentbloem is fijn gemalen tarwebloem, deze structuur is dus nog fijner en zachter. Het bevat wel meer gluten dan tarwebloem. Je eindresultaat wordt hiermee dus luchtiger en fijner van structuur. Met patentbloem bak je luchtigere broden. Het is ook goed geschikt voor het maken van taarten, cakes en koekjes.

Speltbloem

Speltbloem lijkt best wel op tarwebloem. Spelt bevat alleen wat minder koolhydraten en meer mineralen en vezels, meer voedingsstoffen dus. Spelt heeft wel minder glutenvormende eiwitten. Degen worden dus minder elastisch en rijzen ook minder goed. Nu weet je waarom een speltbrood altijd zwaarder en compacter is 😉 . Speltbloem kun je trouwens ook prima gebruiken voor bijvoorbeeld een cake, je krijgt alleen wel een compacter, steviger resultaat.

verschillende soorten bloem

Zelfrijzend bakmeel

Je zou zeggen dat het een meel is, dat is het meest logisch wanneer er zelfrijzend bakmeel op de verpakking staat. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, het is dus gewoon bloem. Maar dan wel bloem met toegevoegd bakpoeder. Vaak is er ook nog een snufje zout aan toegevoegd. Dit meel kun je goed gebruiken voor taarten en cakes.

Zelfrijzend bakmeel is dus ook heel goed te vervangen voor bloem waar je zelf bakpoeder aan toevoegt. Lees hier welke verhoudingen je dan aanhoudt.

Cakemeel

Cakemeel is eigenlijk een variant op zelfrijzend bakmeel. Ook hier geldt dus dat het een bloem is, en niet een meel zoals de naam doet vermoeden. Aan cakemeel worden naast bakpoeder vaak ook smaakstoffen toegevoegd, vanille en citroen bijvoorbeeld.

Zeeuwse bloem

Zeeuwse bloem wordt gemaakt van de zachte tarwe. Deze tarwe komt veel voor in landen met een zeeklimaat (Nederland dus) en bevat over het algemeen veel water. De tarwekorrels bevatten minder eiwitten en de kwaliteit van deze eiwitten (gluten) is niet heel hoog. Dit maakt Zeeuwse bloem dus niet geschikt voor het bakken van brood, maar koekjes kun je hier heel goed mee maken.

Koekjes die je maakt met Zeeuwse bloem blijven over het algemeen iets zachter dan wanneer je patentbloem gebruikt. Je kunt daarom ook goed een mengsel maken van deze twee soorten.

Vorige post

Volgende post

Zoet nieuws #5
Rabarber-aardbei crumble cake

Related Posts

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 44

  1. Milou says:
    6 jaar geleden

    Wat handig dit! Ik heb eigenlijk gewoon de standaard tarwe bloem van Lidl in huis… Op zich is daar ook heel fijn mee te werken maar ik ga toch eens kijken naar patent bloem!

    Beantwoorden
  2. Laura says:
    6 jaar geleden

    Ahh heel handig! Ik gebruik dus inderdaad altijd die tarwe bloem van je afbeelding. Ook wel eens patent gebruikt maar Wist nooit het verschil. Nou wilde ik laatst een Marokkaanse lekkernij maken. Daar moet tarwemeel in. Dat is dus gewoon tarwe bloem met bakpoeder??

    Groetjes Laura

    Beantwoorden
  3. D says:
    6 jaar geleden

    Welk bloem gebruik je voor soezen? Ik heb ze eeen paar keer gemaakt en Toen waren ze goed gelukt en nu wil het ineenS niet meer. ik gebruikte de laatste keer tarwe bloem.

    Beantwoorden
  4. Winny Broens says:
    6 jaar geleden

    Ik heb als 12-jarige een jaar op de huishoudschool gezeten. Kookles op vrijdagmiddag was steevast een ramp: aardappels die of niet gaar waren of zwartgeblakerd. Gelukkig heb ik een man getrouwd die kookt en het steevast doet. Uitleg over de achtergrond (van koken en) bakken geeft mij het plezier in het proberen terug. Dankjewel Laura!

    Beantwoorden
  5. Gerda Nijhof says:
    6 jaar geleden

    En wat dacht je van speltbloem pannenkoeken met appel en kaneel.. heerlijk wel met een zakje bakpoeder erdoor..

    Beantwoorden
  6. sanne says:
    6 jaar geleden

    Wat kan je nu het beste gebruiken voor pannenkoeken??

    Beantwoorden
  7. christa says:
    5 jaar geleden

    Hoi
    Ik maak wel eens een slof de laatste tijd.
    Ik hood me keurig aan het recept, maar ik vind dat het gebakken deel altijd te hard is. Ik
    wil graag een zachte slof zoals je ook bij de banketbakker krijgt!
    wat kan ik nog doen om de slof mooi zacht
    te krijgen?

    ik nog doen om de slof

    Beantwoorden
  8. Sanne says:
    5 jaar geleden

    Welke bloem kan in het beste gebruiken voor roomboterkransjes.
    Patentbloem/tarwebloem of zelfrijzendbakmeel ?

    Gr sanne

    Beantwoorden
  9. Fred says:
    5 jaar geleden

    Lieve mensen, ik heb inmiddels een aantal maal cake gemaakt en met wat vallen en opstaan heb ik de juiste receptuur voor een heerlijke luchtige cake. De gouden regel is het gebruik van bloem van het merk CAPUTO en de soort is FARINA TIPO ”00”. Op 150 gram bloem voeg ik 6 gram bakpoeder toe, 3 eieren, 150 gram roomboter, 8 gram vanille suiker en 150 gewone suiker. Wat ook apsoluut uit den boze is, is het gebruik van een mixer, meng het deeg heel rustig met een garde en een lepel. Deze verhoudingen zijn van toepassing op een 1 liter bakblik.

    Groetjes, Fred.

    Beantwoorden
  10. Fred says:
    5 jaar geleden

    Farina di grano tenero tipo 00

    Product Informatie

    Deze bloem van zachte tarwe type 00 of op zijn italiaans Farina di Grano Tenero tipo 00, garandeert een geslaagde pizza maar is ook voortreffelijk voor elk ander recept. Zo kan deze superieure bloem ook gebruikt worden voor cake, gebak en brood maar ook om vis te bestrijken. Door haar veelzijdigheid is Caputo bloem een onmisbaar product in elke keuken.

    Fabrikant Informatie

    Simpel gezegd: Antico Molino Caputo maakt de beste bloem voor pizza’s ter wereld. Vanuit de regio rondom Napels (de bakermat van de pizza), maalt de Caputo molen al sinds 1924 zorgvuldig geselecteerd graan en produceert uitstekende bloem, authentiek en eerlijk. Drie generaties van de familie Caputo werken op deze ambachtelijke wijze: In 1924 toen Carmine Caputo terug kwam uit de Verenigde Staten, richtte hij de molen en een pastafabriek op. Na zijn dood zette zijn zoon Antimo de traditie voort en kocht een molen in San Giovanni a Teduccio, het hedendaagse hoofdkantoor van het Caputo bedrijf.
    Al vanaf het begin werkt de familie Caputo volgens de oude tradities van de Napolitaanse molenaars: het produceren van zachte tarwe gebruik makend van moderne technieken en oude waarden. Caputo bloem is 100% natuurlijk, zonder kunstmatige toevoegingen. Een nauwkeurige selectie van zachte granen van biologische gewassen, zonder pesticiden of zware metalen maar wel met een microbiologisch evenwicht en een hoge hoeveelheid proteïnen, zijn de sterke eigenschappen van dit product.
    Sommige molens voegen extra gluten toe aan de bloem om een percentage van 14 a 15 % te verkrijgen wat men graag wil voor brooddeeg. Caputo doet dat niet. Hun standpunt : ”het is niet de kwantiteit van de gluten, het is de kwaliteit van de gluten die belangrijk is”. De bloem van Caputo bestaat uit 11% tot 12 % gluten. In hun ogen zou de pizza met een hoger gehalte te zwaar worden, zowel op het bord als in de maag. De echte Napolitaanse pizza is dun in het midden en heeft een rand die in de oven als een ballonnetje opbolt.

    Voedingswaarde per 100 gram
    Energiewaarde 343 kcal/1456 kJ
    Proteïnen 10,0 gram
    Koolhydraten 74,0 gram
    Vetstoffen 1,0 gram

    Beantwoorden
  11. Bert van der Bogt says:
    5 jaar geleden

    Welk bloemsoort kan ik het beste gebruiken voor het maken van het deeg broodje Bapao?

    Beantwoorden
  12. Myra says:
    4 jaar geleden

    Dank je voor de vele handige tips.
    Zelf bak ik al <15 jaar al mijn brood zelf. Al heel veel soorten brood zijn er uit mijn oven gekomen: desem, no-knead-bread, vruchtenbrood, zoete broodjes, gewone bruine bolletjes, pizza's….

    Maar ik heb eigenlijk nooit goed grip kunnen krijgen op het begrip "harde tarwe". Ik meende dat type"00" juist verwees naar harde tarwe, maar volgens Fred (zie hierboven) gaat dat om zachte?

    Als ik ergens harde tarwe zou willen kopen dan is dit erg duur, zeker als je het vergelijkt met de gewone bloem van de molen. Waar koop ik dit betaalbaar (want schijnt het beste te zijn voor pizza's). En waarom is dit dan echt zoveel beter dan de Nederlandse, dus zachte, tarwe? Ben bereid dit te kopen, maar wil eerst goed snappen waarom dit nodig zou zijn….

    Beantwoorden
    • Tolid says:
      2 maanden geleden

      Ik zie deze pas en ik ga proberen te antwoorden. De harde type bloem is volgens mij niet 00 maar 505. In ieder geval harde bloem is de bloem me meer gluten dus de patentbloem.
      Die kun je gebruiken voor een luchtige brood of deeg.

      Beantwoorden
  13. Myra says:
    4 jaar geleden

    Ik bedoelde >15 jaar 🙂

    Beantwoorden
  14. Marja says:
    4 jaar geleden

    In Engeland heb je veel meer soorten bloem/meel dan hier. Ik haal daar altijd mijn meel(wit en bruin) voor het bakken van brood. Ze hebben “extra strong” meel wat veel meer gluten bevat dan het Nederlandse meel. (Luister maar naar Paul Hollywood) Natuurlijk blijft goed kneden (krijg je sterke handen van) een “must” maar door die extra gluten heb je wel een veel mooier bakresultaat, Of bestaat er inmiddels in Nederland ook wel meel met extra gluten?

    Beantwoorden
  15. E says:
    4 jaar geleden

    Top uitleg! Heel handig om te weten! Merci!

    Beantwoorden
  16. Carla Oosterbaan says:
    4 jaar geleden

    Heb nog een pak broodbakmix voor kh verlaagd brood van het stoepje, zou ik daar ook broodjes of puntjes mee kunnen bakken ?

    Beantwoorden
  17. Elif says:
    4 jaar geleden

    Hoi,
    Ik hoop dat iemAnd me kan helpen met mijn probleempje. Net zoals velen onder ons,is het voor mij ook zo onduidelijk met de bloemsoorten. Ik maak heel graag kaasbrood recept van Rudolph, maar ik weet niet welke bloem/meel hier geschikt voor is. De paar keer dat het me zo goed is gelukt, ben ik vergeten om op te schrijven om welkebloemsoort het ging (stupid!). Ik wil zo graag een luchtige, zachte smaakvolle deeg. 1 ding weet ik zeker en dat is dat ik een verschrikkelijk resultaat boek met de patentbloem van Jumbo thuismerk.

    Beantwoorden
  18. c.r. says:
    3 jaar geleden

    Wie nog niet zo’n bakprinses is, kan flink in de war raken van alle bloem- en meelsoorten. Neem nou bloem. In veel recepten staat niet vermeld welke soort je moet gebruiken. Kies je dan patentbloem of tarwebloem? Of kan het met allebei?

    Kneden of niet kneden?
    Gelukkig bestaat daarvoor een handig ezelsbruggetje: alles wat je moet kneden, zoals brooddeeg en croissantdeeg, maak je met patentbloem. Voor alle andere lekkernijen, zoals koekjes en cake, gebruik je tarwebloem. Handig toch?

    Patentbloem: meer gluten
    Het verschil zit -em in de verhouding zetmeel en gluten. Patentbloem bevat verhoudingsgewijs meer gluten(eiwitten) dan tarwebloem. Deze gluten zorgen ervoor dat het deeg luchtiger en elastischer wordt, wat ideaal is voor brood. In koekjes en cake wil je niet zoveel gluten hebben, want dan kunnen ze taai en elastisch worden. Als bindmiddel kun je dus ook beter tarwebloem gebruiken.

    Beantwoorden
  19. Rosalie says:
    3 jaar geleden

    Ik heb een recept om rondo’s te maken waarvoor ik 250 gram patentbloem en 250 gram Zeeuws bloem nodig heb. Nu kan ik moeilijk aan Zeeuws bloem komen, maar heb wel de zachte bloem van Farina di grano tenor tipo “00”. Kan ik deze ook i.p.v. het Zeeuws bloem gebruiken?

    Beantwoorden
  20. Kaatje says:
    2 jaar geleden

    Hoi, wat een mooi overzicht. Dank je wel. Maar wat ik niet terugvind is witte bloem. Ik zag in mijn kast witte bloem, patent bloem en tarwebloem. De laatste twee heb je mooi uitgelegd. Maar wat is eigenlijk dan witte bloem en wat doe je ermee?

    Beantwoorden
  21. annemieke says:
    2 jaar geleden

    zo ontzettend leuk jouw tips en trucs

    Beantwoorden
  22. Malou says:
    1 jaar geleden

    Ik will graag brioche maken welke bloem is het best te gebruiken.

    Beantwoorden
  23. Darras says:
    9 maanden geleden

    Ik vraag me af wat is de Veelzijdig meel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Waar heb je dit gezien of heb je een link? Ik heb ook geen idee, maar het klinkt handig 😉

      Beantwoorden
  24. Rachel says:
    7 maanden geleden

    Hi Laura,

    Ik een groot fan van zowel jouw als Rutger. Nu wil het feit dat jullie uitleg over de verschillende soorten elkaar iets tegen spreken waardoor ik in de war ben. Waar jij zegt dat patent bloem goed is voor koekjes, cake en taart heeft Rutger juist aan dat je hiervoor het beste tarwe bloem voor kunt gebruiken. Jullie zijn naar mijn mening zo een beetje DE 2 bak goeroes, dus vandaar dat ik de vraag toch even stel voor de zekerheid. Ik dacht dag de regel was: patent bloem voor recepten die je moet kneden zoals brood, pizza etc. Tarwebloem
    voor koekjes, cake (biscuit), taart etc. Kun jij hier alsjeblieft duidelijkheid over geven? Alvast heel erg bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Truus says:
      6 maanden geleden

      Zowel Laura als Rutger doen de aanbeveling om Zeeuwse bloem of andere glutenarmer meel te gebruiken voor koekjes en cake; weinig kneden, lekker bros resultaat. Niks geen tegenstrijdigheid hoor

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Rabarber-aardbei crumble cake

Rabarber-aardbei crumble cake

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-4

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-14

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan