Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Vanille mug cake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 oktober 2015
in Cakes, Cupcakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

vanille mug cake 1a

Na een geslaagde chocolade mug cake moest ik natuurlijk ook aan de slag met een vanille mug cake. Niet alleen een fijn alternatief voor dit chocolade cakeje, maar ook nog eens een mug cake waar je prima mee kunt variëren. Echt, hier kun je bijna elke soort mug cake van maken! Of je nou stukjes fruit toevoegt, chocolade, kruiden of noten. Lekker wordt het sowieso. Deze mug cake komt ook best wel dichtbij de structuur van een echte cake. Nu het recept dus van een eenvoudige basis vanille mug cake, dan kun je daar vast zelf mee aan de slag. Ik ga er zelf ook lekker mee variëren. Je zult binnenkort dus nog wel meer smaken mug cakes voorbij zien komen.

vanille mug cake 2a

Recept afdrukken

Vanille mug cake

Deze vanille mug cake komt heel dicht in de buurt van een normale cake. Alleen maak je deze in slechts enkele minuten met behulp van de magnetron!
Porties: 1 stuk

Ingrediënten

  • 6 el zelfrijzend bakmeel
  • 2 el suiker
  • snuf zout
  • 6 el melk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el olie

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in je mok en roer ze goed door elkaar. Als je het lastig vindt om ook de bodem goed mee te roeren, kun je eventueel in een apart schaaltje alles door elkaar mengen. Dan giet je gewoon het beslagje in je mok.
  • Zet de mok 140 seconden (2 minuten en 20 seconden) in de magnetron op vol vermogen. Bij mij is dat 800 Watt. Het kan per magnetron verschillen hoeveel tijd er nodig is. Door met een prikker in je cake te prikken kijk je of hij gaar is, als de prikker er droog en schoon uitkomt is hij goed.
Bewaren

De mug cake is het lekkerst als hij net uit de magnetron komt en nog lekker warm is. Bij het afkoelen droogt hij uit en is hij lang niet zo lekker meer.

Vorige post

Volgende post

4x boeken over bakken zonder suiker
Hoe je een taart eigenlijk aan moet snijden

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
15

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 118

  1. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Hmmm deze ziet er goed uit zeg, een fijn basiscakeje!

    Beantwoorden
  2. Marlotte says:
    5 jaar geleden

    Mmm, mug cakes vind ik zo lekker! Deze ziet er ook weer heerlijk uit!

    Beantwoorden
  3. Ilona says:
    5 jaar geleden

    Zou het ook in de oven kunnen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dan zou ik gewoon een normaal recept maken, juist in de magnetron gaat het zo snel 🙂

      Beantwoorden
  4. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Mugcakes zijn zo leuk als je plots nog wat zin hebt in iets zoets :p Ik maak zelf ook regelmatig mugcakes en de vanille variant wordt hier altijd met enthousiasme onthaald 😉

    Beantwoorden
  5. Wienke says:
    5 jaar geleden

    Zondag hebben we een man of 10 op visite. Ik ben dan van plan om deze en de chocolade mug cake klaar te maken. Kunnen ze kiezen wat ze willen. Evt met cocos oid er nog in. Hopen dat het goed gaat met meer tegelijk in de oven.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ze moeten in de magnetron he 😉 Ik zou eerst even proberen met meerdere, weet niet of dat goed gaat.

      Beantwoorden
      • anoniempje says:
        10 maanden geleden

        kan je ook kofiemelk gebreuken???

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          Dat zou ik niet zo snel doen.

          Beantwoorden
  6. Laura | Liefde voor bakken says:
    5 jaar geleden

    Stond gisteren nog met een mug cake van dr Oetker in mijn handen, maar deze versie vind ik dan toch iets aantrekkelijker! 🙂

    Beantwoorden
    • Marjan says:
      5 maanden geleden

      Kan het ook met bloem en bakpoeder als er geen zelfrijzend bakmeel is en wat is dan de verhouding

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        5 maanden geleden

        Dat kan zeker! https://www.laurasbakery.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

        Beantwoorden
  7. Joke says:
    5 jaar geleden

    Die beker van Moon die doet het hem ……….. 😉

    liefs, Mam

    Beantwoorden
  8. Margot says:
    5 jaar geleden

    Ik weet al wat ik dit weekend ga maken…Yum!

    Beantwoorden
    • Marije Jagersma says:
      1 jaar geleden

      Net gemaakt, hij is nogal droog en hard.
      Misschien moet je het receptje aanpassen.
      ‘hoogste stand van magnetron’ is hier 1000 Watt.

      mislukt!👎

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Wat vervelend! Bij mij is het recept nog nooit mislukt. Ik zou een iets kortere tijd aanhouden in het geval van een hoger wattage dan 800.

        Beantwoorden
  9. Cdvandijk says:
    5 jaar geleden

    Hé,
    Ik heb deze mugcake net gemaakt en hij is heel compact en niet echt cake-achtig.
    Wordt het beter als ik een ei toevoeg of hoort deze structuur bij het recept????

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat gek. Ik heb hem een paar keer getest en hij is steeds weer heel cake-achtig. Je kunt een ei toevoegen, maar mijn ervaring is dat het dan meer sponsachtig wordt.
      Heb je wel alle ingrediënten goed doorgeroerd en gebruik je zelfrijzend bakmeel? Je zou ook nog wat extra bakpoeder toe kunnen voegen.

      Beantwoorden
      • cd van dijk says:
        5 jaar geleden

        Hej,
        Dank voor je reactie maar ik heb wel de juiste ingrediënten gebruikt en het in een aparte bak door elkaar geroerd.. Jammer maar wellicht toch nog wat bakpoeder erbij. Ik ga het gewoon nog een keertje doen (ps. het is door het vanille extract namelijk wel lekker van smaak..)

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Enige dat ik mij nog kan bedenken is het langer doorroeren. Ik heb doorgeroerd tot je nauwelijks tot geen klontjes meer zag. Maar het kan ook zomaar per magnetron verschillen hoor.

          Beantwoorden
          • CD van Dijk says:
            5 jaar geleden

            Ik ga het proberen..je zou wel ‘ns gelijk kunnen hebben. Ik heb misschien ook iets te grote eetlepels bloem gebruikt..:-)

      • Noémi says:
        5 jaar geleden

        Hoi, mag ik iets vragen? Kan je ook bloem gebruiken inplaats van zelfrijzend bakmeel en wat is de hoeveelheid dan?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Kan, maar dan moet je ook bakpoeder toevoegen aangezien het anders niet rijst.

          Beantwoorden
  10. Daphne says:
    5 jaar geleden

    Kan je vanille extract gewoon in de supermarkt kopen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Supermarkt heeft meestal alleen aroma. Extract kun je bij kookwinkels, toko’s en dille en kamille, etc. kopen.

      Beantwoorden
      • Daphne says:
        5 jaar geleden

        Oke, bedankt!

        Beantwoorden
      • Ben A. says:
        4 maanden geleden

        Ik heb ipv extract, 1 zakje vanillestokje gebruikt. Volgens de kids errug lekker.

        Beantwoorden
        • Ben A. says:
          4 maanden geleden

          Vanillesuiker, moet het zijn.
          Vervelende autocorrectie.

          Beantwoorden
  11. Rianne says:
    5 jaar geleden

    Mugcake trekt me totaal niet maar dit lijkt me heerlijk, ga ik zeker eens proberen!

    Beantwoorden
  12. Evelien says:
    5 jaar geleden

    Mooie mok trouwens..!! 🙂
    Ik heb dezelfde ^^

    Beantwoorden
  13. Vera says:
    5 jaar geleden

    Hoi, ik ben er nog van aan het eten. Had geen vanille extract, maar 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel vanille suiker gebruikt. Daarnaast het recept aangevuld met wat stukjes appel en een beetje kaneel, ook erg lekker! Bedankt voor het goed maken van mijn vrijdag! Erg lekker! 🙂 Liefs, Vera

    Beantwoorden
  14. ine says:
    5 jaar geleden

    hallo ik heb dit recept een aantal keer geprobeerd en het is ook heel lekker met honing of voor kinderen met kleurstof of sprinkles is heel leuk groetjes van ine

    Beantwoorden
  15. faatjeuuh says:
    5 jaar geleden

    Kan je de zelfrijzendbakmeel vervangen door gewone meel want ik heb geen zelfrijzendbakmeel en geen bakpoeder meer reageer alsjeblieft snel want ik wil het morgen maken??❤

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt het alleen vervangen als je bakpoeder hebt, anders rijst het niet.

      Beantwoorden
  16. Annelyn says:
    5 jaar geleden

    Zelf ga ik ook een blog beginnen en heb deze ook in de planning!
    wel mijn eigen recept uiteraard! Zelf heb ik bijna hetzelfde recept alleen dan iets minder olie en meer melk….. echt leuk om te proberen in de keuken. Ik heb er wel vier gemaakt voordat de verhoudingen klopten. Die van mij smaakt een beetje naar poffert, deze ook?

    groetjes Annelyn!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Deze smaakt echt naar een vanille cakeje 😉 Succes met je blog!

      Beantwoorden
  17. Irma says:
    5 jaar geleden

    Wat voor olie gebruik je?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      zonnebloemolie

      Beantwoorden
      • Irma says:
        5 jaar geleden

        Dankje, ga het binnenkort eens proberen!

        Beantwoorden
  18. c says:
    5 jaar geleden

    super leuk recept! ga het vanavond nog maken, voor desser!
    xx C

    Beantwoorden
  19. Tieneke says:
    5 jaar geleden

    Mmmmm….. heerlijk! Ik deed er peanutbutterpieces van Reeses door, gekocht bij Xenos. Echt smullen!

    Tieneke

    Beantwoorden
  20. Ilja says:
    5 jaar geleden

    Net een mug voor mn zoon gemaakt ipv een koekje uit school, wat heerlijk supersnel. Ik had alleen geen zelfr.bakmeel, dus een mix gemaakt van bloem met bakpoeder. Het wordt denk ik nog even wat experimenteren voordat we hem luchtig en smakelijk genoeg hebben zodat hij hem ook daadwerkelijk helemaal opeet, maar het begin is er. We hebben er uiteindelijk schenkstroop overheen gegoten, toen leek het net een dikke pannenkoek 😉

    Beantwoorden
  21. Jay says:
    5 jaar geleden

    Vraag je moet er niet iets van een ei in?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat doe ik zelf niet, maar er staan inderdaad recepten die dat wel doen.

      Beantwoorden
  22. cakebakker says:
    5 jaar geleden

    wat is precies het verschil tussen vanille extract en vanille aroma?
    en kan je de extract vervangen door de aroma?
    alvast bedankt !

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Daar heb ik hier een uitgebreid artikel over geschreven: http://www.handigebaktips.nl/alle-soorten-vanille-smaakstoffen/

      Beantwoorden
  23. Silvia says:
    5 jaar geleden

    Vraagje, als er meer maakt is dan toch de magnetrontijd dezelfde tijd?
    Ik maakte er 2 en ze waren keihard in 5 min. Maar nog wel te eten, het leek net harde koek.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb er nog niet eerder twee tegelijk gemaakt, maar dat ze hard zijn komt in dit geval zeker omdat ze er te lang in zitten.

      Beantwoorden
  24. Rozemarijn says:
    5 jaar geleden

    Ik vind deze super lekker! Ik maak hem zelf met olijf olie en basterd suiker en dat is heel erg lekker, hij is super lekker en simpel.

    Beantwoorden
  25. Hidde says:
    5 jaar geleden

    De mug cake ontplofde in de magnetron waardoor ik eerst alles op kon ruimen. Toen ik hem wilde eten, smaakte het te veel naar olie en ging ik na drie happen bijna over mijn nek. Ik zou het zelf niet nog een keer maken.
    2/10

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je de instructies van het recept en de magnetron (wattage) wel gevolgd, het zou absoluut niet moeten ontploffen dan.

      Beantwoorden
  26. Emmie says:
    5 jaar geleden

    Ik heb het vandaag gemaakt met lichtbruine basterdsuiker en wat speculaarkruiden. Keilekker! En, machtig genoeg om mee te ontbijten 😛

    Beantwoorden
  27. Julia Witteman says:
    5 jaar geleden

    Kan vanille suiker ook?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor

      Beantwoorden
  28. Tine says:
    5 jaar geleden

    Na 1 minuut keihard en verbrand! Echt niet te eten!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Waarschijnlijk staat jouw magnetron dan op een hoger wattage dan het recept aangeeft. Zoals gezegd is het een kwestie van proberen en goed opletten.

      Beantwoorden
  29. anoniem says:
    5 jaar geleden

    hoe groot moet de beker zijn? xx

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik weet niet precies hoe groot die van mij was, maar neem een grote mok, dat moet genoeg zijn.

      Beantwoorden
  30. Maaike en Joyce says:
    4 jaar geleden

    Lieve laura, wij hebben dit recept geprobeerd maar de cake ging niet rijzen en het leek net rubber.
    Groeten maaike en joyce

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat is gek dat hij niet rijst, heb je wel de juiste ingrediënten gebruikt en het goed doorgeroerd?

      Beantwoorden
  31. tessa says:
    4 jaar geleden

    omggg dit recept is goddelijk <3 <3

    Beantwoorden
  32. mugcakelover says:
    4 jaar geleden

    Echt mijn favo plakt ook niet aan de beker, nog lekkerder met een beetje rozenwater of chocolate chips!

    Beantwoorden
  33. Kim says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het het geprobeerd maar het smaakte een beetje zuur, ik weet niet hoe dit komt want ik heb geen andere ingredienten toegevoegd

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Waren al je ingrediënten nog wel goed qua houdbaarheid?

      Beantwoorden
  34. Ellen says:
    3 jaar geleden

    Net opeens zin in wat lekkers en niks in huis, na even Googlen bij dit recept uitgekomen. Heel makkelijk om te maken, en het eindresultaat was na 120 seconden bij 800 watt perfect en zoooo lekker. Idd net echte cake! En super vullend, was veel meer dan ik dacht dat het zou worden. Bedankt voor dit recept, ik ga ‘m opslaan!

    Beantwoorden
  35. Darshana says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het net geprobeerd maar mijn Mug cake is zo hard als steen

    Beantwoorden
  36. Denize says:
    3 jaar geleden

    Hoi,
    ik had deze mugcakes al meerdere keren gemaakterug en nu heb ik er bosvruchten Door gedaan je moet dan alle een wat minder melk en olie gebruiken en klaar! Erg lekker

    Beantwoorden
  37. Noos says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het recept gebruikt voor een unicorn tractatie, cake in een jar

    https://yoo.rs/abee5799f94faf3669766a3de09b1ac8/blog/unicorn-traktatie-cake-in-a-jar-1520506719.html?Ysid=96198

    Beantwoorden
  38. Linda says:
    3 jaar geleden

    Vanavond uitgeprobeerd maar mislukt helaas… de cake was half uit de mok gekropen en hing half over de rand(wat er erg grappig uitzag, net alsof de cake wilde ontsnappen; escapecake). De structuur was ook niet echt cake achtig… maar de smaak was goed! Volgende keer misschien beter

    Beantwoorden
    • Jess says:
      2 jaar geleden

      Escake

      Beantwoorden
  39. Iris says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ik vind je mug cake recept erg lekker, maar ik heb een probleempje: er blijven altijd resten zelfrijzend bakmeel (of iets anders wits) aan de onderste randen van de mok vastzitten ook al heb ik voor het bakken alle resten alles van de randen afgehaald met een vork of lepel. Heb jij hier misschien een tip voor? Alvast bedankt voor je reactie!

    Gr. Iris

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je zou in een apart bakje het mengsel kunnen maken en het daarna in de mok gieten.

      Beantwoorden
  40. M. Wittendorp says:
    3 jaar geleden

    Hoi. Ik wil vandaag dit recept proberen. Gebruik jij AFGESTREKEN eetlepels?
    Gr. Maureen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Meestal met een klein hoopje erop. Als je maar zorgt dat al je eetlepels gelijk zijn qua grootte voor de juiste verhoudingen 🙂

      Beantwoorden
  41. Faye says:
    2 jaar geleden

    Ik weet niet wat ik mis heb gedaan maar mijn cakeje maar hij stond nog niet 20 seconde in de magnetron en hij ontplofte 😅😂 Zou het kunnen liggen aan dat ik te veel zelfrijzend bakmeel heb gebruikt? 😅

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, of misschien stond hij te hoog?

      Beantwoorden
  42. D says:
    2 jaar geleden

    Ik heb hem net gemaakt maar toen ik begon te roeren kreeg ik een schuim vulkaan. Het leek of er veelste veel zelfreizend bakmeel in zat. Wat niet is want ik heb me braaf aan de maten gehouden. Het bleef schuimen ik heb het gebrobeerd om het alsnog in de magmetron te zetten maar toen werdt het veel erger. Ik heb het met teleurstelling weg gespoeld.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het hoort überhaupt niet te gaan schuimen, je krijgt gewoon een cakebeslag. Heb je niet per ongeluk andere ingrediënten gebruikt?

      Beantwoorden
  43. Laura says:
    2 jaar geleden

    Ik ga dit een keer proberen! Ik heb geen suiker meer dus heb ik vanille suiker toegevoegd. Ik ga het nu even in de magnetron steken en kijken hoe het loopt! Ik hoop dat het niet ontploft, ander wordt het een late nacht. 😂

    Update 1: Het zit er al in en het ruikt ZO lekker.

    Update 2: Het is hard, maar het proeft nog redelijk oké.

    Conclusie: Ik zal dit maken wanneer ik 2:20 min wil zitten wachten, terwijl bang zijn als het zal ontploffen of niet.

    Beantwoorden
  44. Manon says:
    2 jaar geleden

    Hier gemaakt met speculaaskruiden en bruine suiker nav een van de reacties en gebrek aan vanille extract. Goed gelukt, zowel de structuur als smaak. Bedankt voor dit recept!
    Ps. Het beslag is ook erg lekker om zo te eten

    Beantwoorden
  45. Waheda says:
    2 jaar geleden

    kan je er nutella erbij doen ?.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kun je zeker mee experimenteren.

      Beantwoorden
    • Amy says:
      7 maanden geleden

      Kan je de vanille extract ook vervangen door zo’n vanille suiker zakje? Die heb ik in huis maar geen vanille extract. Groetjes Amy

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        7 maanden geleden

        Dat kan zeker! https://www.laurasbakery.nl/alle-soorten-vanille-smaakstoffen/

        Beantwoorden
  46. Esther says:
    2 jaar geleden

    Hoe groot moet de mok zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zolang alle ingrediënten er maar ruim in passen, je wilt de mok voor het bakken tot de helft a twee derde vullen (ivm rijzen)

      Beantwoorden
      • Esther says:
        2 jaar geleden

        Een mok van 300 ml, volstaat dat?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Moet lukken, maar kijk vooral gewoon even naar de hoeveelheden als die in de mok zitten.

          Beantwoorden
          • Esther says:
            2 jaar geleden

            Bedankt Laura.

  47. z. says:
    2 jaar geleden

    heel lekker. ook zonder vanille aroma

    Beantwoorden
    • mimi says:
      2 jaar geleden

      mijn mug cake had een raar na smaak en ik vond het niet zo lekker.

      Beantwoorden
  48. leah says:
    1 jaar geleden

    Hey Laura, ik heb even een vraagje: weet je misschien nog waar je de mok heb gekocht op de foto? Ik vind hem namelijk superleuk en ik zou het leuk vinden om hem voor mijn vriendin te kopen, maar misschien ben je dat allang vergeten dan is het geen probleem hoor!
    Groetjes van Leah

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Even googelen op ‘peace volkswagen mok’ en dan vind je ‘m.

      Beantwoorden
  49. jayda says:
    1 jaar geleden

    bij mij was het een taaie harde bol en het beslag leek net koekjes deeg… iemand tips??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ohjee dat is echt niet de bedoeling! Stond je magnetron misschien te krachtig?

      Beantwoorden
      • Jayda says:
        1 jaar geleden

        Nee hij stond gewoon op 800w 2 minuten

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Wat gek! En vervelend voor jou natuurlijk.

          Beantwoorden
  50. Jolien says:
    12 maanden geleden

    Net gemaakt. Heerlijk luchtig ik heb bloem en bakpoeder gebruikt. En de tijd klopt exact

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Fijn om te lezen Jolien!

      Beantwoorden
  51. Kim says:
    11 maanden geleden

    Hoi hoi! ik wil graag dit receptje maken maar we hebben nooit melk in huis. Zou ik de melk ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld Baileys?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Haha goede vraag! Ik durf het niet te zeggen, maar hoor het graag als je het hebt geprobeerd 😉

      Beantwoorden
      • Kim says:
        11 maanden geleden

        Nou, ik heb ‘m uitgeprobeerd en ik zit ‘m nu te eten en het werkt prima! 😊

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Topper! Thanks voor je berichtje.

          Beantwoorden
  52. britt says:
    10 maanden geleden

    ik heb hem net gemaakt ziet er heel lekker uit en is ook lekker allen een beetje hart aan de binnenkant

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Elke magnetron is weer anders, misschien heeft ‘ie er dan nét iets te lang in gestaan.

      Beantwoorden
  53. Yasmina says:
    9 maanden geleden

    Wij hebben thuis geen magnetron. Is het mogelijk om een mug cake op een andere manier klaar te maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Dan kun je het beste mijn cupcake recept gebruiken en dit gewoon in de oven afbakken.

      Beantwoorden
  54. Fleur says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb ze ook gemaakt, erg leuk om te doen.
    Je kunt er hele mooie sierlijke stuiterballen van maken (echt waar).
    Ze waren een beetje gummie qua structuur.

    Beantwoorden
  55. Zenthe says:
    3 maanden geleden

    Kan je ook soya melk gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Ja hoor!

      Beantwoorden
  56. Marloes says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura!

    Als eerst een super lekker recept.
    Ik wilde wat experimenteren met andere smaken. Nu heb ik er al een paar keer stukjes chocolade ingedaan. Nu is het probeer dat de stukjes naar beneden zakken en ik dus boven in de cake geen chocolade heb en onderin alle chocolade aan elkaar plakt. Nog tips om dit te kunnen voorkomen?

    Groetjes Marloes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Hmmm lastig, misschien zou je hagelslag er doorheen kunnen doen. Dat zakt niet naar de bodem lijkt me. Normaal rol je het door de bloem om te voorkomen dat het naar de bodem zakt, maar ik heb dat niet getest met deze magnetron variant.

      Beantwoorden
  57. Elina says:
    2 maanden geleden

    Heel lekker! Ik heb ’m gemaakt met stukjes chocola er in… Ik heb de mugcake op 90 Watt in de magnetron gedaan en na 2 min was hij perfect!

    Beantwoorden
  58. feline says:
    4 weken geleden

    Mijn rugcake was niet goed gelukt, er kwam allemaal schuim uit en als ik hem er niet had uitgehaald zou ik denken dat mijn hele oven vol schuim zat. oeps!

    Beantwoorden
  59. Lies Soens says:
    4 weken geleden

    kan het ook zonder olie?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Nee.

      Beantwoorden
  60. Lydian van der Ploeg says:
    2 weken geleden

    Kun je ook vannile aroma gebruiken in plaats van vannile exctract? Ik kan het namelijk nergens in de buurt krijgen 🙁

    Groetjes Lydian!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Ja hoor! Zelfde verhouding.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=cBgrjhccInwAX-TwUUI&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c4aa27637eb357b7d0678f456d349d64&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RCMo_wgjxKoAX8vt5Hr&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d11f2f4ccd880c1cea277d0f8ed1eba8&oe=60605216' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Stracciatella ijs

Chocolate chip muffins

Volkoren kaiserbroodjes

Behind the scenes: oktober 2015

Volgende Post
Hoe je een taart eigenlijk aan moet snijden

Hoe je een taart eigenlijk aan moet snijden

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Shop till you drop

door Laura Kieft-21 mei 2010-4

Afgelopen week had ik via internet een bestelling geplaatst en deze heb ik binnen gekregen. Normaal zien jullie alleen de resultaten van wat ik maak, nu ook de spullen die ik er voor gebruik. Op...

Wondere waterwereld

door Laura Kieft-13 mei 2010-2

Wat van taart maak je voor je vader die druk bezig is om zijn eigen aquarium op te bouwen? Juist; een taart met vissen. Hij was er heel erg blij mee en stond tijdens het...

Ruitjes!

door Laura Kieft-29 april 2010-8

Deze taart vond ik echt ontzettend leuk om te maken! Hij is voor een vriendin die bijna jarig is en graag een taart van mij wilde; zo gezegd, zo gedaan. Eigenlijk niet ‘zo gedaan’ want...

Eerste cupcakes

door Laura Kieft-25 april 2010-0

Inmiddels heb ik al een aantal series cupcakes gebakken en gedecoreerd. Hier volgt een overzichtje van mijn eerste creaties. Van boven naar beneden en van links naar rechts: Cupcakes met een toef vanilla cream frosting,...

Eerste taarten

door Laura Kieft-25 april 2010-1

Eerder heb ik al mijn eerste cupcakes laten zien, nu mogen mijn eerste taarten natuurlijk niet ontbreken! Dit zijn mijn eerste 2 taarten, de bovenste is mijn allereerste taartje en heb ik gemaakt van een...

17 jaar!

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Mijn zusje is net 17 jaar geworden en bij een verjaardag hoort taart! Voor haar verjaardag heb ik dan ook een taart van 26 centimeter doorsnede gemaakt (goed voor zo’n 18 stukken taart) en daarnaast...

Het is Lente!!

door Laura Kieft-25 april 2010-1

De lente is al weer even begonnen en met dit weer krijg ik al helemaal zin in de zomer. Maar om nog niet op de zaken vooruit te lopen (blijft toch Nederland hè met het...

Zomers toetje

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Hartstikke lekker natuurlijk met dit mooie weer; een zomers toetje met fruit. Bij Blokker had ik een paar kleine kookboekjes op de kop getikt waaronder eentje met desserts. Na dit doorgekeken te hebben ben ik...

Even voorstellen

door Laura Kieft-21 april 2010-7

Wie een web-log begint, moet zich natuurlijk even voorstellen. Hier begin ik dan ook mee: Ik ben Laura, 19 jaar en ik woon en studeer in Haarlem. Sinds december 2009 maak en decoreer ik zelf...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan