Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Valentijn drip cake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
08 februari 2017
in Feestdagen, Taarten, Valentijn, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Daar is hij dan, de Valentijn drip cake! Bij de how to drip cake van afgelopen maandag verklapte ik al dat ik deze roze taart speciaal voor Valentijn had gemaakt. Normaal gesproken maak ik alleen maar kleine zoetigheden voor Valentijn en juist daarom leek het mij leuk om eens groots uit te pakken. Of nou ja, groots, deze taart is slechts 15 centimeter in doorsnede. Zo zit je niet met een gigantische taart die jij en je Valentijn nooit op krijgen, al kun je hier ook nog best wat stukjes van snijden.

Als basis bakte ik een eenvoudige vanillecake die ik vulde met frambozenjam en botercrème, met die crème smeerde ik de taart ook af. Het decoreren deed ik uiteraard met ganache om er een drip cake van te maken, maar ik gebruikte nog meer. Onder andere vers rood fruit en ik ging op zoek naar Valentijn snoep en nog meer chocola om er een echt spektakelstuk van te maken.

Recept afdrukken

Valentijn drip cake

Deze Valentijn drip cake is een waar spektakelstuk waar menig partner hartstikke blij van zal worden. Ik leg je stap voor stap uit hoe je deze cake ook kunt maken
Porties: 15 cm taart (voor 10-12 personen)

Ingrediënten

Taart

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl vanille extract
  • 5 eieren (M)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Vulling, afsmeren en topping

  • 1 portie botercrème (volgens recept) kleur deze roze, ik gebruikte Rose van Wilton
  • paar eetlepels frambozenjam
  • 1 portie drip cake ganache (volgens recept + how to)

Decoratie

  • vers rood fruit (ik gebruikte aardbeien, frambozen en blauwe bessen)
  • Valentijn snoepjes en chocolaatjes (ik vond mijn decoraties bij HEMA)

Instructies

Cake bakken

  • Begin met het bakken van de cakes, dit kun je eventueel al een dag van tevoren doen. Voor stap-voor-stap foto’s van dit proces kun je bij het basisrecept voor vanillecake kijken.
  • Klop boter en suiker romig. Voeg het vanille extract en de eieren één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Als laatst voeg je het zelfrijzend bakmeel en snufje zout toe. Mix tot dit helemaal is opgenomen door het cakebeslag.
  • Verdeel het beslag in drie delen en bak deze in een ingevette en met bloem bestoven 15 cm bakvorm. Elke laag cake bak je in 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte)
  • Laat de cakes op een rooster volledig afkoelen voordat je de taart in elkaar zet.

Cake vullen

  • Terwijl de lagen cake afkoelen, kun je wel alvast de botercrème volgens recept maken. Kleur deze roze met een klein beetje kleurstof.
  • Het vullen van de cake is niet moeilijk. Leg de eerste laag cake op een bord of taartplateau en schep hier een eetlepel frambozenjam op. Smeer dit uit over de cake, maar laat de randen vrij. Zo voorkom je dat de jam straks ook aan de buitenkant zichtbaar is.
  • Verdeel dan een laag botercrème over de eerste laag cake, ik begin aan de randen en smeer het dan uit naar het midden. Indien nodig kun je nog wat meer crème toevoegen. Door aan de randen te beginnen voorkom je weer dat bij het uitsmeren de jam toch te dicht bij de randen komt. Als je de vulling in een spuitzak doet zou je ook eerst een dijkje (botercrème langs de rand van een laag cake) kunnen spuiten en daarna pas de jam toevoegen.
  • Leg de tweede plak cake op de vulling en vul deze op dezelfde manier. Eindig met de derde laag cake, zorg dat de platte onderkant van deze cake de bovenkant van de taart wordt.

Afsmeren

  • Dan is het tijd om de taart af te smeren. Ik leg het hier in verkorte versie uit, in dit artikel staat een uitgebreide how to.
  • Begin met een dun laagje botercrème om alle kiertjes op te vullen. Zo heb je al een vrij strakke basis, alleen zie je de cake er nog doorheen. Smeer dan de taart rondom in met een laag botercrème. Dit hoeft niet netjes, maar probeer rondom wel ongeveer evenveel crème aan te brengen.
  • Met een deegschraper kun je de taart eenvoudig strak krijgen. Met een grote spatel of mes kan het ook, alleen heb je dan iets minder controle over wat je doet.
  • Zet de schraper op het taartplateau en druk hem zachtjes schuin tegen de zijkant van de taart. Zet niet teveel kracht, je wilt het immers alleen strak krijgen en niet de botercrème er weer helemaal afschrapen. Ga met de schraper rustig rondom de taart langs om de crème glad te strijken.
  • Als je taart op een draaiplateau staat is deze stap nóg makkelijker, anders draai je je taartstandaard met de hand rustig rond.
  • De bovenkant doe je als laatst. Schraap van de randen naar het midden toe om de rand zo scherp mogelijk te krijgen. Eventueel kun je ook nog een laatste keer langs de rand schrapen als je niet helemaal tevreden bent.

Drip cake

  • Nu de taart is gevuld en strak is afgesmeerd zet je hem in de koelkast. Zo kan hij goed opstijven waardoor het straks weer makkelijker werkt.
  • Maak dan als eerste de ganache volgens de drip cake methode. Als de ganache goed is, kun je van de afgesmeerde taart een drip cake maken. In deze how to leg ik je uit hoe je dat doet.
  • Zet ondertussen ook vast de decoraties klaar die je wilt gebruiken. Ik vind het makkelijker om alles te verzamelen op een bordje zodat je straks bij het decoreren een goed overzicht hebt.

Decoreren

  • Tijd om te decoreren! Begin met het grootste decoratiestuk, in dit geval een chocoladehart in rood folie. Om te voorkomen dat het hart omvalt, heb ik aan de achterkant twee cocktailprikkers geplaatst ter versteviging. Iedere taart heeft een voor- en achterkant nietwaar?
  • Begin dan met wat middelgrote decoraties. Werk niet overhaast en bekijk de taart elke keer weer goed om te kijken waar nog iets bij kan. Zo werk je steeds iets meer toe naar de kleinere decoraties. Wees niet bang om decoraties te stapelen, gebruik gerust een cocktailprikker om decoraties vast te zetten of om met bijvoorbeeld het fruit wat hoger te komen (ik prikte zo twee aardbeien op elkaar).
  • Als laatst kun je er ook nog voor kiezen om aan de onderkant van de taart nog een paar decoraties te plaatsen. Ik vond dit zelf wel gezellig staan. Om meer evenwicht in de taart te krijgen, plaatste ik de grotere decoraties onderop aan de andere kant dan het grote hart op de bovenkant staat.
Bewaren

Een taart als deze kun je prima 1-2 dagen van tevoren maken. Bewaren doe je in de koelkast, dek hem wel af met folie of zet hem in een taartdoos. Haal de taart een uurtje voor serveren uit de koelkast zodat hij een beetje op temperatuur kan komen, dan is hij lekkerder.

Vorige post

Volgende post

Foodnieuws #16
Gemarmerd kaas-tomatenbrood

Related Posts

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft
06 maart 2021
2

Elke...

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
1

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 126

  1. Homemade by Joke says:
    4 jaar geleden

    Een hele grote WOUW voor deze waanzinnig mooie drip-cake.
    Heerlijk ziet hij eruit en met dat verse rode fruit mmmmm…….
    Ik zou wel een stukje lusten zo bij de koffie 😉

    Liefs, mam ♥

    Beantwoorden
  2. Jonna@burgertrutjesNL says:
    4 jaar geleden

    WOW, WOW, WOW!!!! Wat een spektakel stuk zeg, dikke like voor deze tart!!

    Beantwoorden
    • Marije says:
      1 jaar geleden

      Hoi Laura! Wat een onzettend lekkere taart is dit! Ik heb hem een jaar geleden voor het eerst gemaakt en wilde hem nu nog eens gaan maken maar dan net even anders. Ik wil hem graag gaan bedekken met een mirrorglaze, alleen als ik het goed lees kan dit alleen op een diepgevroren taart.. Is dit recept daar geschikt voor, dat ik hem gewoon maak met botercreme maar dan in de vriezer zet tot ie koud genoeg is voor de mirrorglaze?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Ja hoor, je kunt de taart prima invriezen!

        Beantwoorden
  3. eefje says:
    4 jaar geleden

    Echt heel gaaf! Ga hem zeker op m’n lijstje zetten om een keer te maken!

    Beantwoorden
  4. Rianne says:
    4 jaar geleden

    Wat een supeemooie taart zeg!!

    Beantwoorden
  5. Lieke says:
    4 jaar geleden

    Wat een gave taart! En bij het lezen denk ik net als bij al jouw andere recepten: dat moet ik ook kunnen! Hij komt in iedervgeval op mijn baking bucketlist te staan.

    Beantwoorden
  6. Trudy says:
    4 jaar geleden

    Prachtig !!

    Beantwoorden
  7. Carla says:
    4 jaar geleden

    Ziet er schitterend uit en zal ongetwijfeld ook heel lekker zijn!!!!!!!!!
    Mijn complimenten!!!!!!!! Chapeau!!!!!!!!!!!!

    Xus,
    Car

    Beantwoorden
    • Eden says:
      2 weken geleden

      Ik ga deze taart over een paar dagen proberen te maken, voor mn dochter haar verjaardag. Ik heb een springvorm besteld van 15 cm want die had ik nog niet. Het is 7 cm hoog, is dat de juiste hoogte?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 week geleden

        Ja hoor, dat is hoog genoeg.

        Beantwoorden
        • Eden says:
          5 dagen geleden

          Het is gelukt!! Super bedankt voor dit recept. Het was mijn eerste drip cake. Wat alleen wel gebeurde is dat mn cake heel bol werd, en dat zakte niet in na afkoeling. Dus ik heb er best wel wat af moeten snijden om een plat stuk te krijgen. Ik heb de baktijd bij de tweede cake laag aangepast naar 160 graden en met een duur van 75 . De eerste deed ik op 175 graden, 60 minuten. Maar in beide gevallen kreeg ik die ‘bolling’. Temperatuur nog lager zetten?

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            4 dagen geleden

            Een bolling is bijna niet te voorkomen bij cake, maar ik weet natuurlijk niet hoe heftig dit was bij je. Heb je het recept wel helemaal gevolgd en in drie delen afgebakken?

  8. Britt says:
    4 jaar geleden

    Wauw, wat een werkelijkwaar prachtige taart!

    Beantwoorden
  9. Ilse (by-ik.blogspot.nl) says:
    4 jaar geleden

    Gaaf!
    Een geweldig mooie (en uiteraard ook heel lekker) taart.

    Beantwoorden
  10. Lindsey says:
    4 jaar geleden

    Wauw, prachtig! Een vraagje; is er een reden waarom je cake gebruikt in plaats van biscuit? En, blijven de lagen goed op elkaar zitten?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je kunt in principe beide gebruiken, ik koos nu toevallig voor cake. Een cake is steviger als basis en je haalt er iets meer puntjes taart uit omdat hij machtiger is. Lagen bleven goed zitten bij mij.

      Beantwoorden
  11. diana says:
    4 jaar geleden

    Wauw supermooi!!!

    Beantwoorden
    • Amy says:
      11 maanden geleden

      Goede avond Laura ,
      Kan ik ook een normale springvorm gebruiken ? Of moet je perse een diepe

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        Ja, hoor dat kan prima.

        Beantwoorden
  12. Patricia says:
    4 jaar geleden

    Zou je hem ook met iets anders kunnen vullen bv een laagje aardbeienvlaaivulling en aardbeienbavarois

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, maar dan zou ik wel een dijkje spuiten.

      Beantwoorden
  13. aisha says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een mooie taart!
    Ik vroeg me af kan ik ook een met fondant beklede taart, van witte chocolade die drips maken?
    Alvast bedankt.

    Groetjes Aisha

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat moet ook lukken lijkt mij

      Beantwoorden
  14. Nokkie says:
    4 jaar geleden

    Hai,
    bedankt voor de how to.
    Wat zijn jouw lagen cake mooi gelijk van hoogte.
    Hoe doe je dat?
    Gebruik je toevallig de bakvormen Wilton Cake Pan Easy Layers -15cm- Set/5?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik heb nu gewoon een kleine springvorm gebruikt. Om de lagen gelijk te krijgen zorg ik dat ik voor elke laag evenveel beslag gebruik.

      Beantwoorden
  15. Nokkie says:
    4 jaar geleden

    Prettig dat je mijn vraag zo snel hebt beantwoord. Fijne Valentijnsdag.

    Beantwoorden
  16. Nimet says:
    4 jaar geleden

    Hey Laura, het ziet er prachtig uit!

    Ik wil het heel graag uit proberen maar kan ik ook kleur geven met rode fruitsoorten? In plaats van kleurvloeistof te gebruiken?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
  17. Nimet says:
    4 jaar geleden

    Hoii Laura, nog een vraag
    Wat is de reden dat je 5 eieren gebruikt? Kan ik ook 4 in doen? want vind het best veel. Fijne dag!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Omdat ik een grotere hoeveelheid cake wilde hebben, de rest van de ingrediënten zijn hier ook op aangepast.

      Beantwoorden
  18. Nokkie says:
    4 jaar geleden

    Hai Laura, wat is de hoogte van 1 laag ongeveer?
    Weeg je het beslag toevallig af en zo ja, weet je nog hoeveel gram je in 1 bakvorm doet?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik weeg het beslag niet af, maar gebruik een ijslepel om het gelijkmatig te verdelen. Al is afwegen ook een prima optie natuurlijk. Mijn lagen was denk ik 4-5 centimeter hoog in het midden en aan de randen iets minder hoog.

      Beantwoorden
  19. Nokkie says:
    4 jaar geleden

    Met hoogte van 1 laag bedoel ik 1 gebakken taartbodem

    Beantwoorden
  20. Cigdwm says:
    4 jaar geleden

    Moooiii!!! Ik wil dit weekend ook een drip taart maken. Met chocolade erop. Denk je dat ik dat kan invriezen nadat ik het gedecoreerd heb met de chocolade erop?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat kan, maar houd er wel rekening mee dat de chocolade wit kan uitslaan na ontdooien.

      Beantwoorden
  21. Petra says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura. Mij. Dochter wil deze taart graag maken. Zij vraagt zich af of het ook een idee is om de buitenkant dun te smeren met botercreme (dat je taart erdoorheen ziet) en dan de drip te doen. Heb je daar ervaring mee? Groetjes! Loïs en Petra

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat kan ook hoor!

      Beantwoorden
  22. Pleun says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil vandaag alvast de cakes bakken en morgen verder gaan.
    Hoe kan ik die cakes dan het beste bewaren?
    Groetjes, pleun

    Beantwoorden
    • Pleun says:
      4 jaar geleden

      Oh ik heb nog een klein vraagje. Heb je met een reden 3 cakes gemaakt in plaats van 1 en dan in 3 lagen snijden? Dat scheelt namelijk heel wat tijd voor mij.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        4 jaar geleden

        Als je al het beslag in één keer maakt krijg je een compacter resultaat omdat het minder rijst. Dus los bakken vind ik zelf lekker. En zoveel baktijd scheelt het niet, want veel beslag duurt ook weer langer voor het gaar is (+ afkoelen kost ook meer tijd).

        Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik zou ze in aluminiumfolie verpakken. En dan buiten de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
  23. Brenda says:
    4 jaar geleden

    Ik heb dit recept gebruikt geweldig iedereen vond het lekker!
    En wat was het leuk om te maken! Heel erg bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  24. Dominique says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura!

    Ik wil deze taart maken. Maar ik heb slechts 1 bakvorm van 15 CM. Hoe zou jij het doen? De rest bewaren van het beslag bewaren in de koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat kun je gewoon buiten de koelkast bewaren hoor, heb het zelf ook regelmatig op deze manier gedaan (maar uiteindelijk toch extra vormen aangeschaft 😉 )

      Beantwoorden
  25. Monika says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik wil de taart vandaag alvast voor morgenavond bakken (gebrek aan tijd). Kan ik het beste de taart al volledig vullen en bekleden, in de koelkast bewaren en morgen versieren, of kan ik beter alleen de biscuits vandaag bakken?

    Groet,

    Monika

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      beide is heel goed mogelijk. Ik zou doen wat jou het beste uitkomt (qua tijd)

      Beantwoorden
  26. Anne says:
    3 jaar geleden

    Hoi. Is het bijgevoegde taartrecept voor alle 3 de delen taart samen of voor 1 springvorm? Ik hoop dat je me begrijpt, haha. Alvast dankjewel!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het recept is voor de drie lagen cake.

      Beantwoorden
  27. Hilde says:
    3 jaar geleden

    Hoi, ik wil deze taart graag maken maar heb alleen een 20cm vorm. Als ik deze gebruik moet ik dan de ingrediënten aanpassen of dezelfde hoeveelheid en dan wordt de taart lager (voor mij geen probleem)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt het aanpassen, maar je kunt ook 2 ipv 3 lagen bakken (en dan is hij inderdaad wat lager).

      Beantwoorden
      • Lotte says:
        4 maanden geleden

        Zou je dezelfde hoeveelheid beslag ook kunnen verdelen over 4 of 5 bakvormen van 15cm? Dat je iets dunnere lagen krijgt.
        En moet je dan de baktijd iets verkorten?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          4 maanden geleden

          Ja hoor dat kan vast en zeker en dan moet de baktijd inderdaad wat korter.

          Beantwoorden
  28. Hilde says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, vandaag geprobeerd te maken. Helaas die niet helemaal gelukt. Het gladsmeren werd niet zo mooi maar het dieptepunt was met de chocola. Het was een mooie garnache da ht ik maar hij droop helemaal niet, ik had al wat extra slagroom gedaan om dunner te krijgen maar niksnwerkte. Uit eindelijk maar de chocola erover gegoten en toen ging het in dimke klodders ipv mooie sliertjes erlangs. Ook hard de chocola niet echt uit.. wat heb ik mis gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Lastig te zeggen zo, maar klinkt alsof de ganache al te veel was afgekoeld. Misschien even wat verhitten zodat het vloeibaarder wordt.

      Beantwoorden
  29. Rianne says:
    3 jaar geleden

    Super mooi! Ik ga deze maken. Vraagje. Ik had vorige keer een taart gemaakt en wanneer ik bezig ben met de taart op de andere te zetten, dan beweeg hij zo. Hoe voorkom je dit?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Bedoel je de lagen cake of verschillende formaten taarten stapelen? In het geval van stapelen moet je de onderste taart ‘stutten’ en er een taartkarton tussenplaatsen. Bij lagen cake kan het zo zijn dat de lagen vulling te dik zijn.

      Beantwoorden
  30. Rachel says:
    3 jaar geleden

    Leuk recept! Ik wil de taart gaan maken als traktatie op mijn werk, voor de geboorte van mijn dochtertje, na mijn verlof. Ik vervang dan de valentijn decoraties voor geboorte decoraties. Maar even een vraagje. Voor de ganache, gebruik je smeltchocolade of gewoon een reep chocolade?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Gewoon een reep 🙂

      Beantwoorden
  31. Marion says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Inmiddels heb ik begrepen dat je een dripcake kunt invriezen, maar hoe kun je het beste een dripcake invriezen en weer ontdooien?

    Ik hoor het graag. Alvast bedankt!

    Groetjes Marion

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hier kun je meer lezen over het bewaren van gedecoreerde taarten. Chocolade kan wel wit uitslaan door het invriezen en ontdooien (komt door temperatuurwisseling en vocht).

      Beantwoorden
  32. Noa says:
    3 jaar geleden

    Hoi! wat een waanzinnige taart zeg.. Ik ben hem nú aan het maken, alleen het lukt niet helemaal. De taart is vanboven gaar, alleen van binnen schuimt het er gewoon uit. Het deeg proeft goed en ziet er prima uit! Ik heb hem nu 40 minuten op 175 graden gedaan, en daarna nog eens 10 minuten. (Wij hebben geen 180) Is er dan iets mis met het beslag of moet ik nog langer geduld hebben? Heb hem er nu weer in staan… Alleen het beslag was gewoon nog schuimig van de binnen kant!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Bak je de cake per laag zoals in het recept staat, of in één keer?

      Beantwoorden
  33. Naomi says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik wil als vulling een chocolademousse en frambozenmousse gebruiken. Zijn de dijkjes dan ook noodzakelijk om te maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja die zijn dan belangrijk, zijn namelijk vochtige vullingen.

      Beantwoorden
  34. Thirza says:
    3 jaar geleden

    Wouww wat een mooie taart.? wat voor bakvorm gebruikt u? Omdat het een mooie hoge is

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Zoals in het artikel staat bak ik 3 verschillende cakes die ik op elkaar stapel.

      Beantwoorden
  35. Manon says:
    3 jaar geleden

    Hai Laura,
    Ik vroeg mij af of ik de jam ook kan vervangen door lemoncurd (jum!) of dat dit misschien gaat mengen met de botercrème naarmate de taart langer staat.

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Kan prima hoor!

      Beantwoorden
  36. Simone says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil dit recept graag gebruiken maar mijn bakblikken hebben een doorsnede van 20 centimeter. Ik heb me geprobeerd te verdiepen in uw artikel over recepten omrekenen naar een kleinere bakvorm maar kom er niet helemaal uit. Zou u mij kunnen vertellen welke hoeveelheden ik moet gebruiken om het zelfde mooie resultaat te krijgen zoals u taart qua hoogte en dikte. Alvast bedankt. Hij is prachtig.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het is voor mij niet mogelijk om voor iedereen specifieke recepten om te rekenen, krijg deze vraag erg veel namelijk. Je kunt het best dus aan de slag met het artikel dat ik erover schreef. Nog een optie is om alles x1,5 te doen. Dan zul je ook al hogere cakes krijgen.

      Beantwoorden
      • Simone says:
        3 jaar geleden

        Logisch natuurlijk. Bedankt voor uw reactie ! 👍🏽

        Beantwoorden
      • Judy says:
        1 jaar geleden

        misschien domme vraag maar hoe zit dat dan met de eieren?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ja, dat is altijd wat onhandiger. Je kunt het afwegen van tevoren, of door elkaar klutsen en op het oog een half ei o.i.d. afmeten.

          Beantwoorden
  37. Manon says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, heb je een tip over hoelang ik de taart koud moet laten worden voor ik de ganache er over doe? Grtjs Manon

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      uurtje is al voldoende hoor.

      Beantwoorden
  38. pasqualle says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil deze taart graag maken voor iemand lactose intolerance.
    De botercrème wil ik gaan maken met sojamelk en wajangboter.

    Weet jij wat ik het beste kan gebruiken voor het basisrecept van de cake en de ganache?

    alvast bedankt :).

    Liefs Pasqualle

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Je zou lactosevrije boter kunnen proberen en misschien een lactosevrije pure chocolade met een lactosevrije room voor de ganache.

      Beantwoorden
  39. Jessica says:
    2 jaar geleden

    Hooii

    Welke boter gebruik je bij dit recept voor de cake?

    Groetjes
    Jessica

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      altijd ongezouten roomboter

      Beantwoorden
  40. Essie says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,

    Kan ik ook een 18 cm springvorm gebruiken?
    En zo ja, wat moet ik dan anders doen?

    Groetjes,
    Essie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, hier staat hoe je het recept kunt omrekenen: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  41. Bianca says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, ik wil deze taart maken voor mijn dochter haar verjaardag, je zegt dat de taart voor 10 tot 12 personen is, klopt dit wel met de 15 cm springvorm? Ik begrijp dat je dan 3 lagen hebt van 15 cm. Zou vervelend zijn, als er toch te weinig is 🙈. En heb jij erook taart karton tussen de lagen gedaan?
    Groetjes Bianca

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je hoeft maar hele kleine puntjes te snijden, 12 personen lukt zeker. En geen taartkartons tussen de lagen doen hoor!

      Beantwoorden
  42. Daphne says:
    2 jaar geleden

    Hoi, ik wil een variant van deze taart maken maar dan met 5 lagen in verschillende kleuren. Als ik deze hoeveelheid beslag aanhoud maar dan dus in 5 lagen verdeel ipv in 3, hoelang zou je elke laag dan in de oven doen? Alvast bedankt! 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      zou beginnen met 2/3 van de tijd denk ik.

      Beantwoorden
  43. Mellanie says:
    2 jaar geleden

    Ik heb hem gisteren gemaakt voor een kennis d’r dochter en ze was er super blij mee! Wel heb ik een dubbele biscuit gebruikt en die gevuld met jouw recept van chocomouse zonder ei ( echt super lekker!) en een laagje frambozenjam.
    Bedankt voor je duidelijke uitleg!

    Beantwoorden
  44. Inge says:
    2 jaar geleden

    Mooie taart zeg! Kan ik deze op donderdagavond maken voor zaterdag? Of beter zaterdag pas in elkaar zetten?

    Gr. Inge

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Donderdag kan prima hoor

      Beantwoorden
  45. Danielle says:
    2 jaar geleden

    Ha
    Als ik deze taart zaterdag wil maken en zondag wil op eten
    Hoe moet ik het bewaren want ik heb geen taartdoos die heel hoog is..

    Gr danielle

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dan zou ik er folie omheen doen, of een zak oid.

      Beantwoorden
  46. Lotte says:
    2 jaar geleden

    Heel mooi! Zou deze taart ook lekker zijn met witte chocola, zodat ik er in combinatie met blauwe kleurstof voor de botercreme een frozen taart van kan maken? Of wordt dat te zoet?

    Gr. Lotte

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Gewoon doen wat je lekker vindt 🙂 (lijkt mij heerlijk in ieder geval)

      Beantwoorden
  47. lol says:
    2 jaar geleden

    hoibeste laura wil je recept een keer maken:
    4oo gram suiker
    4 eieren
    400 gram bloem
    250 gram boter
    125 gram aardbeien puree
    1 lepel vanille extract
    250 ml melk
    2 eetlepel bakpoeder
    2 repen chocola naar keuze
    kleurstof
    slagroom
    glazuur naar keuze
    vondant
    10 lolly

    Beantwoorden
    • lol says:
      2 jaar geleden

      het heet RAINBOWTAART

      Beantwoorden
  48. Joyce says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, ik wil deze mooie taart graag maken voor mijn zoontje. Hij heeft een koemelkallergie. Heb je ervaring met het maken met bijvoorbeeld sojamelk en plantaardige boter? Ik heb eerder een ander soort taart gemaakt met plantaardige boter en dit was niet echt een succes🤨

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik heb wel eens cakes gebakken met plantaardige margarine. Dat gaat prima, maar je krijgt wel een iets ander effect en dat geldt ook voor de smaak. Zelfde geldt voor sojamelk.

      Beantwoorden
  49. Judy says:
    1 jaar geleden

    kan dit ook in een rondevorm van 20cm
    ik las ergens dat mixen na toevoeging van zelfrijzend bakmeel niet goed is , klopt dit?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dan wordt je taart een stuk lager. En het hangt van het volledige recept af of je wel of niet moet mixen op welk moment in een recept.

      Beantwoorden
  50. Jellina says:
    1 jaar geleden

    Geweldig recept! Eerste keer dit gemaakt en zeker geslaagd!

    Beantwoorden
  51. Mirei says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Deze lijkt me ook super tof voor de kerst. Wat voor vulling en kleur kan je dan aanbevelen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Bijvoorbeeld een rode taart met groene, rode en chocolade versiering?

      Beantwoorden
  52. Marielle says:
    1 jaar geleden

    Hoi hoi! Super lekker recept! Ik ik deze taart in een 20cm ronde cake bakken, heb daarvoor je tool gebruikt, maar het klinkt allemaal zoveel. Klopt het dat ik 444gr boter, 444gr suiker, 444 Gr zelfrijzend bakmeel en 9 eieren nodig heb? En de baktijd aanpassen kom ik niet helemaal uit, is dit wel ook gewoon 30min op 180gr per laag?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Als je de tool correct hebt ingevuld klopt het gewoon; ik vind dat in ieder geval absoluut geen gekke hoeveelheden voor zo’n grote/hoge taart. De oventijd zal iets langer worden, 35-40 minuten. Zelf even goed in de gaten houden en testen met een prikker. Oventemperatuur blijft hetzelfde. Succes!

      Beantwoorden
      • Marielle says:
        1 jaar geleden

        Super bedankt, gaan we doen!

        Beantwoorden
  53. Nicole says:
    11 maanden geleden

    Mijn botercreme plakt heel erg aan de jam. En het plakt niet goed aan de cake. Waardoor het rommelig smeert. Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Kyra says:
      11 maanden geleden

      Hoi Laura,

      Hoelang kan je de losse cakelagen bewaren?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        https://www.laurasbakery.nl/cake-bewaren-doe-je-zo/

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Je moet het er eigenlijk overheen smeren vanaf de zijkanten, zodat je het zo min mogelijk over de jam zelf smeert want daar glijdt het inderdaad overheen. Het zou daarentegen wel aan de cake zelf moeten hechten aan de zijkant, ik weet niet goed waardoor dat niet lukt bij je.

      Beantwoorden
  54. Milou Cremers says:
    10 maanden geleden

    Hoi Laura, ik heb een springvorm van 18cm doorsnede. Ik wil hierin twee biscuits bakken en beide door de helft snijden zodat je vier laagjes taart krijgt. Heb je dan genoeg aan 1 portie botercrème?
    Groetjes Milou

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      Zou dan een dubbele portie maken. Aan 1 heb je zeker niet genoeg.

      Beantwoorden
  55. diane says:
    10 maanden geleden

    Hoi Laura

    Ik heb je taart ook gemaakt, hij is best goed gelukt heb 2 vraagjes mijn biscuits waren wat vast, meer muffin achtig ipv luchtig. Ik heb het omgerekend voor een 20cm taartvorm. En de botercreme kreeg ik niet helemaal strak, was misschien wat te dik. Heb je nog tips?

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Heb je biscuits gemaakt of cake? Bovenstaand recept beschrijft namelijk cake. Misschien had je de botercrème iets meer op temperatuur moeten laten komen, dan is het minder dik en stevig.

      Beantwoorden
  56. Nokkie says:
    9 maanden geleden

    Als ik eerst alleen de cakes maak, en die invries. Kan ik de taart als hij gedecoreerd is dan nog invriezen als ik dat wil?

    Beantwoorden
    • Nokkie says:
      9 maanden geleden

      Ik bedoel cakes ongevuld eerst invriezen. Dan laten ontdooien. Daarna vullen, afsmeren en drip. En dan weer invriezen.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Nee, er wordt afgeraden om producten twee keer in te vriezen.

      Beantwoorden
  57. Sana says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Wat een mega duidelijk recept! Ik wil de taart graag in een 18 cm vrom maken. Hoe kan ik de hoevelen het best herbereken?

    Liefs,

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Laat ik daar nu net een handige tool voor hebben! https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  58. Jolien says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura, het is de eerste keer dat ik de uitdaging van een laagjestaart aanga. Ik heb een diepe springvorm van 15 cm diameter en ging hierin het beslag storten en zo uitbakken in één geheel en tweemaal horizontaal snijden. Nu zei iemand mij dat ik deze ook kan uitstorten over bakplaten en zo een vierkante versie kan maken, maar minder problemen zou hebben met snijden etc. Hoe denk jij erover? Zou ik een mooi resultaat kunnen bereiken door deze in één keer af te bakken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Leuke gedachte! Als een vierkante taart je tof/mooi lijkt moet dat prima kunnen, heb je wel flinke bakvorm nodig.

      Beantwoorden
  59. Marieke says:
    4 weken geleden

    Hoi Laura,
    Wat een geweldige taart. Mijn nichtje wil voor haar een roze chocolade taart.. Volgens mij heb ik de perfecte taart gevonden! Het zou het helemaal afmaken voor haar als er ook nog (deels) chocolade cake in zit. Kan ik bijv bij 2 van de 3 lagen wat cacao poeder toevoegen (en heb je een idee hoeveel?) hiervoor of is daar echt een ander recept voor nodig?

    Groetjes,
    Marieke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Dat kan inderdaad! Ik zou dan ongeveer 20 gram toevoegen. Je zou ook deze taart als basis aan kunnen houden en dan afwerken zoals de Valentijn drip cake: https://www.laurasbakery.nl/oreo-taart/

      Beantwoorden
  60. Catrien says:
    4 weken geleden

    Hey Laura,

    Ik zou graag de valentijn drip cake maken, maar ik zou graag 2 lagen van 15cm nemen en eentje van 12cm. Welke verhoudingen houdt ik best aan? En hoe hoog moet de bakvorm zijn? Ik heb een lage springvorm van 15 cm en een hoge van 12 cm.

    Groetjes Catrien

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Hier kun je alles zelf omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
      • Willemijn says:
        3 weken geleden

        Hoi Laura,
        Ik heb geen 3 springvormen, mijn vraag is dan ook of ik het beslag even kan laten staan zodat ik ze om de beurt in de oven kan doen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          3 weken geleden

          Bij dit recept kan dat prima.

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156636391_1169278336865105_3759401783293442872_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=kSdCumLR24sAX-1MlkN&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=bdb5b6d88cd5c043eac8ff835d930f59&oe=6069A542' title='NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online op Laura's Bakery, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood'>
  • Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156580703_451280679542007_126100774414389601_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=v6A-Rn1HWSIAX-f8p9j&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d7891865f5fd2f44ff84e055d7c51234&oe=6068D074' title='Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op '4 persoons taart met rood fruit'. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake'>
  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=SWL0OFG6R8IAX-chySb&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=36adc5559cdd04a3f64489706715fbca&oe=60680C41' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=-sIRLaM29bUAX8MwIO0&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=749ea7e96ca1c07cd4b418f10929cab5&oe=60693F90' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Temperatuur + baktijd aanpassen bij ander formaat bakvorm

Bakken met roomboter of margarine?

MonChou cupcakes

Bosvruchten cheesecake brownie

Volgende Post
Gemarmerd kaas-tomatenbrood

Gemarmerd kaas-tomatenbrood

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

06 maart 2021

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan