triple chocolate muffins

Gepost: 30 juni 2018 Laatst bewerkt: 26 mei 2023
342

Eerder deze maand kwamen de stroopwafel muffins online die ik bakte voor de verjaardagen van mijn ouders. De andere soort muffins die ik voor deze dag bakte waren deze triple chocolate muffins. Een perfect recept voor iedere chocoholic dacht ik zo. De muffin zelf is al zalig van smaak, maar de 3 soorten chocolade die door het beslag zitten maken het helemaal af. Snel aan de bak dus!

Recept afdrukken
4.70 van 10 stemmen

Triple chocolate muffins

Chocolade, meer chocolade en nóg meer chocolade. Deze triple chocolate muffins zijn voor de echte chocoladeliefhebbers. En wie is dat nou niet?
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 60 gram witte chocolate chunks (of chips)
  • 60 gram melk chocolate chunks (of chips)
  • 60 gram pure chocolate chunks (of chips)

Decoratie

  • extra chocolate chunks (of chips in alle smaken)

Instructies

  • Neem twee kommen. In de ene doe je alle droge ingrediënten: suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout. Roer met een spatel door elkaar.
  • In een andere kom doe je de natte ingrediënten: eieren, melk en zonnebloemolie. Klop met een garde door elkaar.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en spatel tot de droge ingrediënten zijn opgenomen, het is prima als er nog wat klontjes in het beslag zitten. Voeg de chocoladestukjes toe en spatel deze gelijkmatig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en decoreer deze met de extra chocolade.
  • Bak de chocolademuffins in 20-24 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar.

Tips

  • Tip: Goed om te weten: chocolate chunks zijn wat grotere stukjes bakvaste chocolade. Je koopt deze bij (online) kook- en bakwinkels. Je kunt ook chocolate chips gebruiken of gewoon een reep chocolade in stukjes hakken.
  • Bewaren: De muffins bewaar je in een afgesloten verpakking, ze blijven dan ongeveer een week goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

19 reacties

  1. Iris schreef:

    O, deze ga ik zeker proberen. Wat een lekker recept weer!

  2. Gerdien schreef:

    Kan ik inplaats van zonnenbloemolie ook roomboter gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan ook, wel even smelten dan.

  3. Viktoria schreef:

    Ik heb deze cupcakes zojuist gebakken maar de cupcakes zijn aan de onderkant helemaal doordrenkt met olie. Heb ik iets verkeerd gedaan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik denk dat je misschien goedkope papiertjes hebt gebruikt? Daarbij heb je dat snel.

    2. Elise schreef:

      Ik heb ze intussen al meerdere keren gebakken. Echt superlekker! Iedereen is er fan van en het is eigenlijk mijn standaardrecept voor muffins geworden.

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ah wat superleuk dit 😀

  4. lissa schreef:

    als je roomboter in plaats van zonnebloemolie wilt gebruiken hoeveel gram dan?

    1. Laura Kieft schreef:

      zelfde hoeveelheid ml, dat is iets meer in grammen.

  5. Esmeé schreef:

    De chocolade die ik er bovenop heb gestrooid is naar de bodem gezakt, dit heb ik ook altijd met andere recepten waar bijv. Blauwe bessen in moeten. Wat kan ik hier tegen doen? Met bloem bestrooien helpt niet ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend! Bestrooien met bloem is wel dé oplossing. Heb je misschien grote (zwaardere) chocolate chips gebruikt?

  6. Marianne schreef:

    Ik heb ze vandaag gebakken en ze zijn heerlijk geworden!

  7. Ries Eijkman schreef:

    ik heb twee ijzeren muffinbakvormen gevuld met silicone vormpjes en zo 48 kleine muffinkjes gebakken.
    heerlijke kleine traktaties.

  8. Sofie schreef:

    Kan je inplaats van donkere basterdsuiker ook witte basterdsuiker gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan. Het zal alleen een iets anders resultaat geven.

  9. Rosalie schreef:

    Kan je in plaats van donkere basterdsuiker ook witte basterdsuiker gebruiken?

  10. Eva schreef:

    Super leuk recept,
    Ik dacht voor de verandering er stukjes snicker inplaats van chocolade stukjes in te doen, dit is geen aanrader, ging helemaal mis😢😢😢

  11. Marja schreef:

    Kun je deze ook invriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *