Banketbakkersroom of Zwitserse room?
De tompouce slof is gevuld met banketbakkersroom. Net zoals bij een tompouce kun je ervoor kiezen om een Zwitsere room te maken in plaats van een banketbakkersroom. Bij een Zwitserse room meng je slagroom door de banketbakkersroom, dat maakt de vulling wat luchtiger en minder zwaar. Het is net wat je lekkerder vindt.
Ik heb zelf gekozen voor banketbakkersroom, maar ik heb er nog wel slagroom overheen gespoten, dat vond ik het mooist ogen en het meest passend bij een tompouce slof.
Roze tompouce glazuur
Als kers op de tompouce slof maak je de taart af met bladerdeeg vierkantjes met een roze glazuur. Dit is natuurlijk de finishing touch waarbij je echt een tompouce-gevoel krijgt bij het eten van deze taart.
In het onderstaande recept omschrijf ik hoe je dit glazuur gemakkelijk maakt met poedersuiker, water en kleurstof. Maar je kunt ook een fondantglazuur gebruiken, dat is te koop bij diverse online kookwinkels. Ik gebruikte dit al eerder in mijn recept voor tompouce oliebollen.
Hoe eet jij ‘m?
Net zoals bij een tompouce kun je er ook bij deze taart eens goed over nadenken hoe je de taart zult eten. Schep je de room er met het bladerdeeg vierkantje van af? Of moet er op elke hap een gelijke hoeveelheid slof, room en bladerdeeg?
Ik ben benieuwd om het antwoord van jullie te horen. Dat kan onder het recept in de reacties, maar ook via Instagram (vergeet me dan niet te taggen @laurasbakery). 😉
Hoeveel ml is 1 portie banketbakkersroom?
Dat is te zien als je doorklikt naar het recept, 450 gram.
Ik heb gekozen voor 200 ml banketbakkersroom
Hij was echt heerlijk.
Wat fijn om te lezen dat het gesmaakt heeft!
Hallo Laura,
Ik wil deze graag in mini maken. Ik zie dat je bij deze 250gr spijs gebruikt. Bij het basisrecept gebruik je 150gr. Klopt deze hoeveelheid?
Wat scherp gezien! Dat is een typefout, hoewel als je van amandelspijs houdt 250 gram ook erg lekker kan zijn erin (maar ik heb het recept aangepast). De hoeveelheden van een grote slof zijn helaas niet volledig 1:1 door te vertalen naar kleine slofjes. Kleine slofjes hebben verhoudingsgewijs meer bodem en minder vulling, bijvoorbeeld.
Ik heb ze gemaakt en vandaag meegenomen naar mijn werk. Ze werden erg mooi en lekker bevonden. Ik haal uit het deeg voor 2 sloffen 16 kleine slofjes. Het opmaken doe ik altijd gewoon uit de hand. Met in dit geval met jouw recept als basis. Ik heb kleine vierkantjes bladerdeeg gedaan 3.5×3.5 en dan twee per slofje.
Bedankt voor het recept.
Groetjes Patricia
Afgelopen weekend dit recept gemaakt en wat was dat smullen zeg! Wordt zeker nog eens gemaakt. Mijn man was helemaal weg vd eigen gemaakte banketbakkersroom.
Mvg Tessa