Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Tips voor de perfecte cake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 februari 2017
in cake en taart, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Na een artikel bomvol met tips en trucs voor de perfecte koekjes, is het nu tijd voor zo’n overzicht voor het bakken van de perfecte cake. Ik vind een cake eenvoudig en simpel om te maken, maar toch blijkt dat er genoeg is dat fout kan gaan. Dat ik het niet moeilijk vind, ligt vooral aan het feit dat ik er al heel erg veel gebakken heb. Oefening baart kunst en na verschillende gemaakte fouten kom je er vanzelf achter wat niet werkt (en hoe het de volgende keer wel moet). Zo ben ik zelf ook achter bijna alle genoemde punten in dit artikel gekomen, door fouten te maken. Als je deze baktips eenmaal kent, staat niets je nog in de weg om de perfecte cake te bakken. 

Droge cake

Een cake hoort natuurlijk lekker smeuïg te zijn. Een hap droge cake die je niet weggekauwd krijgt is geen succes. De oorzaak van een droge cake is heel simpel: dan is hij te lang en/of te heet gebakken. Daardoor is er te veel vocht verdampt wat een droge cake als resultaat geeft. Probeer het dan de volgende keer vooral op een lagere temperatuur en/of controleer de cake al wat eerder om te zien of hij gaar is. Je kunt in dit artikel al mijn tips lezen om een uitgedroogde cake te voorkomen.

Compacte cake

Een compacte cake kan bij bepaalde recepturen heel lekker zijn, maar meestal wil je natuurlijk gewoon een luchtig resultaat hebben. Een compacte cake kan meerdere oorzaken hebben. Een eerste is teveel vocht, bijvoorbeeld van melk, eieren of boter. Een cake kan dan niet goed gaar worden en rijzen, dat zorgt voor een compact resultaat.

Nog een reden is een te luchtig beslag. Ja, dat kan dus. Een te luchtig beslag zakt juist in en geeft een compacte cake als resultaat. In dit artikel op Handige Baktips vertel ik je er alles over. Maar je beslag kan ook door teveel bakpoeder compact worden, dan wordt het namelijk ook te luchtig door het rijzen.

tips voor de perfecte cake

Ingezakte cake

Deze ingezakte cake past ook een beetje bij het vorige punt, de compacte cake. Je cake zakt namelijk in door een te luchtig beslag, dat komt door het te luchtig kloppen of toevoegen van teveel rijsmiddelen. Je leest daar hier dus meer over. 

Een cake kan ook inzakken wanneer je de oven te vroeg opent. Je cake heeft de warmte nodig om te rijzen in de oven en daarmee ook stevig te worden. Je verstoort dit proces door het ovendeurtje te openen. Er komt dan koude lucht bij je cake en als schrikreactie kan je baksel compleet mislukken. In het geval van een cake zakt hij dus in. Wil je toch de oven openen om je baksel te controleren? Doe dat dan zo laat mogelijk. Ik houd meestal aan dat minimaal twee derde van de baktijd erop moet zitten.

Opengescheurde cake

Ik vind een opengescheurde cake prachtig, dat staat zo lekker rustiek. Maar aan de vele vragen die ik krijg merk ik dat niet iedereen dat vindt. Veel van jullie hebben liever een cake die niet ‘gehavend’ uit de oven komt. Gelukkig is het niet moeilijk om zo’n cake te bakken, het heeft namelijk alles te maken met de temperatuur. Gewoon op een lagere temperatuur bakken en dan je cake eventueel wat langer in de oven laten staan. Je leest er in dit artikel alles over.

Stukjes zakken naar bodem

Vervelend, voeg je stukjes chocola toe aan je cake en dan blijken ze bij het aansnijden allemaal naar de bodem gezakt te zijn. Hetzelfde geldt voor stukjes fruit, koek of andere toevoegingen. Ook dit kan weer meerdere oorzaken hebben. Truc nummer één is het toevoegen van wat bloem aan bijvoorbeeld die stukjes chocola. Even in een apart schaaltje mengen zodat alle stukjes voorzien zijn van een laagje bloem, dan kun je ze daarna aan het beslag toevoegen. Hier lees je er meer over.

Reden nummer twee is weer dat te luchtige beslag. Een te luchtig beslag is niet stevig genoeg om die stukjes te weerhouden van het zakken naar de bodem. Vergelijk het maar met het schuim op je cappuccino. Op een stevige laag schuim blijft je koffielepeltje (in het begin) liggen, wanneer het niet stevig is door teveel luchtbelletjes zakt het er zo doorheen.

Cake bewaren

Als je eenmaal die perfecte cake hebt gebakken, dan wil je natuurlijk ook dat die perfect blijft tot je hem serveert. Belangrijkste is om hem niet in de koelkast te bewaren, dan droogt hij namelijk uit. Verder is goed inpakken belangrijk, ik gebruik meestal aluminiumfolie. Hier lees je al mijn bewaartips.

En dan als laatst zet ik wat van mijn favoriete cakerecepten voor je op een rij waarop je bovenstaande tips toe kunt passen:

  • basisrecept voor vanillecake
  • appel-kaneel cake met noten
  • zebra tulband
  • perzik-vanille tulband
  • Oreo chocolade tulband
  • citroen-bosbessen yoghurt cake

Hier vind je het overzicht met alle cakerecepten op Laura’s Bakery.

Heb jij nog tips voor de perfecte cake?

Vorige post

Volgende post

Oproep: bak jij de lekkerste cheesecake?
Nutella swirl koekjes

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery
08 februari 2021
1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura's Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 29

  1. Sharona says:
    4 jaar geleden

    Ik mis mijn ultieme tip voor een smeuïge cake:
    Wanneer hij een kwartier uit de oven is de cake verpakken in een pedaalemmerzak en zo verder laten afkoelen. Hij wordt dan heerlijk!

    Beantwoorden
  2. Esmee says:
    4 jaar geleden

    Zo’n opengescheurde cake vind ik ook juist iets ambachtelijks hebben! Heel handig om een cake-troubleshooting hulppje te hebben. Ik ga met dit in mijn achterhoofd eens zelf een cakerecept maken!

    Beantwoorden
    • Manuelle says:
      1 jaar geleden

      Hoi! Ik heb de laatste tijd problenen met mijn cakes, ze zijn te vet. Ik gebruik de juiste hoeveelheden en ik bekleed het bakblik met papier zonder in te vetten. Wat kan het probleem zijn? Ik dacht zelf dat het misschien aan het bakpapier zou kunnen liggen, kan dat? Andere ideeën?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Wat gek. Zijn ze wel goed gaar?

        Beantwoorden
        • Manuelle says:
          9 maanden geleden

          Ja ze zijn zeker gaar..

          Beantwoorden
  3. margriet says:
    4 jaar geleden

    Heb vandaag jouw koffiecake met mascarpone gemaakt, heerlijk! Alleen vroeg ik me af dat met die mascarpone laag..hoelang kan dan de cake buiten de koelkast bewaard worden?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      ik zou dan maximaal 1-2 uur aanhouden.

      Beantwoorden
  4. Kithy says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe kun je een cake goed uit een tulband vorm krijgen. Ik heb nu een met veel versiering. Echter, ondanks goed invetten en gebruik van paneermeel, kreeg ik de cake er niet uit.
    Heb je hier een tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik vet de cakevorm of tulband altijd in en bestuif deze met bloem. Na het bakken laat ik de cake zo’n 10-15 minuten afkoelen in de vorm en daarna los ik hem op een rooster. Als je hem te snel lost, breekt de cake. Maar wacht je te lang, dan gaat hij vastzitten.

      Beantwoorden
  5. Lidwien says:
    4 jaar geleden

    Cake blijft ook plakken als de vorm ingevet wordt met olie, is mijn ervaring.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik geloof dat een bakspray iets anders is van samenstelling. Olie vind ik ook niet prettig werken namelijk.

      Beantwoorden
  6. Wimbo says:
    3 jaar geleden

    Een vorm met Tefal binnenkant werkt erg goed. Desnoods de zijkanten “lossnijden” met een dunne plastic spatel. Werkt altijd bij mij. Natuurlijk bij een gewoon rechthoekig bakblik. Bij een tulband kun je ‘m ook los tikken met een houten spatel tegen de zijkant. Of de vorm een beetje inknijpen (Vervormen)

    Beantwoorden
  7. Marloes says:
    2 jaar geleden

    Vraagje over het bewaren. Hoe zit het met een spongecake? Je weet wel, die je mooi rondom afsmeert met botercrème en nog een mooie ganache bovenop ofzo? Gister gemaakt, in het recept stond dat hij in de koelkast bewaard moet worden ivm de crème. Maar de cake van binnen was inderdaad wat aan de droge daarna…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als de vulling in de koelkast moet, dan wel in de koelkast bewaren. Pak dan de taart wel zo goed mogelijk in zodat hij zo min mogelijk uitdroogt.

      Beantwoorden
  8. Wimbo says:
    2 jaar geleden

    Je kunt wat aardappelschillen bij een cake doen die onder een stolp ligt. Deze geven precies genoeg vocht af om de cake lekker mals te houden. Het idee van een humidor zeg maar.

    Beantwoorden
  9. Almanda says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura, ik heb al vaak jouw lekkere recepten gemaakt maar heb je misschien ook goede recepten voor cake in de broodbakmachine? Ik kan niks lekkers vinden en wil geen kant en klaar pakjes gebruiken. Ben benieuwd!
    Alvast veel dank!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Hi Almanda, we hadden al even per mail contact, maar ook nog via deze weg: ik heb nog geen broodbakmachine, maar zodra ik er een heb dan volgen de recepten ervoor ook 🙂

      Beantwoorden
  10. Ulrike Sinap says:
    7 maanden geleden

    Interesse indien er receptjes komen met een BBM :)!
    Maar zal het nu eventjes met de oven doen! Toch vraag ik me af wat de beste eivervanger is voor dit soort caken? Liefst ook geen banaan. Het mag wel eens maar niet te vaak. En ook niet onbelangrijk, welke verhouding aub? Heb eens no egg geprobeerd en was niet te eten! Zo teleurgesteld 🙁

    Bedankt voor je reactie 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Wat bedoel je precies met een BBM? Hier lees je meer over het vervangen van eieren bij het bakken: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

      Beantwoorden
      • Ulrike says:
        7 maanden geleden

        BBM staat voor BroodBakMachine :)!
        Deze pagina heb ik ook al geraadpleegd maar is voor mij als leek nog steeds vaag. Ik bedoel ermee, wat werkt wel en wat werkt niet in bv een cake? Zou compote werken? Ik heb al zoveel broden en cakes moeten weggooien omdat het me niet lukt een vervanging te vinden voor eieren en ben eigenlijk tegen verspilling :)!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 maanden geleden

          Ik weet niet wat de reden is dat je het wilt vervangen, maar misschien kun je beter zoeken naar een recept dat in eerste instantie al geen ei nodig heeft, dan is het recept er volledig op afgestemd (vegan cake).

          Beantwoorden
          • Ulrike says:
            7 maanden geleden

            Dag Laura, ik ben ei-intolerant :)! Zelfs een beetje ei is al te veel ei jammer genoeg. Maar ik probeer recepten te zoeken die zo goed mogelijk op de gewone lijken. Maar ok, ik zal dan vegan cakes opzoeken. Toch bedankt!

          • Laura's Bakery says:
            7 maanden geleden

            Ik ga het op mijn lijstje zetten, maar kan je helaas nog niet verder helpen omdat ik het zelf nog niet heb geprobeerd.

  11. Almanda says:
    7 maanden geleden

    Hoi Laura ik heb het nu twee of drie keer geprobeerd met recepten van internet maar geen van de keren kwam er een goede cake uit…in elk geval bij lange na niet zo lekker als uit de oven dus dan vind ik het de moeite niet waard. Misschien is een BBM gewoon niet geschikt… maar ik blijf kijken hoor 😊

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Lastig! Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik nog nooit een cake in een broodbakmachine heb gebakken.

      Beantwoorden
  12. Monique says:
    2 maanden geleden

    Sinds ik een Kitchenaid heb, mislukken mijn cakes en cakejes. Ze worden te compact en ontzettend vet, het drupt eruit. Ik gebruik de juiste hoeveelheden ingrediënten en zorg er ook altijd voor dat alles goed op kamertemperatuur is. De vorm vet ik niet in (bakpapier) of heel beperkt. Toch gaat het keer op keer mis. Wat doe ik verkeerd? Ik gebruik de klopper voor cakebeslag (die heb ik met en zonder flexibel gedeelte aan de zijkant, beide geven hetzelfde effect).

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Dat is echt ontzettend vreemd! En hiervoor gebeurde dat niet toen je alles met de hand en de handmixer deed?

      Beantwoorden
      • Monique says:
        1 maand geleden

        Nee, hiervoor ging het eigenlijk altijd goed, met de handmixer. Misschien klop ik te kort? Dat het niet goed genoeg gemengd is? Of juist te lang? Voorheen had ik het heel af en toe, maar dat was dan vaak als ik te lang gemengd had, met boter die al te zacht was. Dan ging de boter splitsen. Juist daarom let ik bij de Kitchenaid goed op, maar kennelijk gaat er dan toch iets mis.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 maand geleden

          Ik zou denken dat je te lang mixt eerder. De KitchenAid heeft natuurlijk ook veel kracht en een grote klopper. Gebruikt je mijn basisrecept voor cake? En welke klopper gebruik je? Misschien heb je hier wat aan: https://www.laurasbakery.nl/welk-opzetstuk-van-de-mixer-gebruik-je-voor-welk-deegbeslag/

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Broodjes gevuld met spek en ei

Brioche

Volgende Post
Nutella swirl koekjes

Nutella swirl koekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-26

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-26

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-34

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-39

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan