Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Tarte Tatin

Lian van Rensdoor Lian van Rens
29 september 2018
in Desserts, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Zo lang als ik mij kan herinneren wil ik al een tarte tatin bakken. Ik vind dat zelf zo’n lekker dessert. Gekarameliseerde appel en een knapperige bodem doen mijn hartje sneller laten kloppen. Ik was daarom ook helemaal in mijn nopjes toen ik eindelijk aan de slag ging. Ik wilde heel graag een recept waar ik niet eerst apart de karamel moest maken, want dat vind ik gewoon vervelend om te doen. Een tarte tatin is natuurlijk al een bestaande klassieker, dus daar ga ik niet een volledig nieuw recept voor bedenken. Ik wilde juist die klassieke smaken behouden, maar wel mijn eigen draai eraan geven zodat het ontzettend makkelijk zou zijn om te maken. 

Makkelijk is dit recept zeker, juist omdat je niet apart de karamel hoeft te maken. Alles gaat gewoon in een pan en als je pan ovenbestendig kan het huppakee de oven in. Ik koos ervoor om mijn vulling over te gieten, ondanks dat ik over ovenbestendige pannen beschik. Echter snap ik dat niet iedereen dat heeft, dus houd ik mijn bereidingswijze ook aan. Het originele recept vond ik via The Kitchn, maar heb ik aangepast zodat de tarte tatin nog makkelijker is om te maken.

Oh en een tarte tatin is niet een taart die er perfect en strak uit hoeft te zien, hij moet vooral heel erg lekker gekarameliseerd smaken.

Recept afdrukken

Tarte tatin

Daar is hij dan: de klassieke tarte tatin. Met dit makkelijke recept maak je binnen no time een heerlijke appel tarte tatin.
Porties: 1 ovenschaal van Ø 27 CM

Ingrediënten

  • 5 kleine zoete appels
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • 1 rol vers bladerdeeg

Instructies

  • Vet een ronde ovenschaal van 27 cm in diameter in. Verwarm de oven voor op 200-220 °C (boven- en onderwarmte) (afhankelijk van de instructie van het bladerdeeg).
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in kwarten. Smelt de boter een koekenpan van 28 cm in doorsnede op middelhoog vuur. Zodra de boter gesmolten is voeg je de suiker toe en roer je dit door de boter. Dit kan wat brokkelig zijn in het begin. Zodra het boter en suikermengsel begint te koken en borrelen voeg je de appels en het snufje zout toe.
  • Roer door elkaar tot alle appels een laagje “karamel” hebben. Laat dit geheel zo’n 15 minuten koken terwijl je erbij blijft en af en toe roert. De karamel zal langzaam donkerder worden. Vanaf de 10 minuten merk je dat het een echte karamelkleur krijgt en steeds plakkeriger wordt.
  • Haal het bladerdeeg alvast uit de koelkast en rol uit. Giet na de 15 minuten de gekarameliseerde appels en de karamel in je ingevette vorm. Ga snel te werk en keer alle appels met de bolle kant naar beneden. Dek af met het bladerdeeg en snijd eventueel overtollig bladerdeeg weg en stop de randjes in de vorm. Let op! Je werkt met hele karamel dus ga niet met je vingers in de karamel. Blijf met je vingers aan de buitenkant van het bladerdeeg.
  • Prik enkele gaatjes in het bladerdeeg met een vork of scherp mesje en zet voor 30 minuten in de oven of tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is.
  • Haal de vorm uit de oven en neem een platte schaal die groter is dan de pan. Plaats de schaal op de vorm en draai het geheel in een snelle beweging om, zodat de tarte tatin op de schaal komt te liggen met de appels naar boven. Laat even afkoelen tot de karamel niet meer (te) heet is en serveer warm met een toef slagroom of bolletje ijs.

Tips

  • Tip: Zoals je kunt zien heb ik met bladerdeeg plakjes gewerkt, maar dit gaf niet het mooiste resultaat. Vandaar dat ik dit in het recept heb aangepast naar een rol bladerdeeg.
  • Tip: Als je een ovenbestendige pan hebt sla je het overgieten over, maar ga je verder hetzelfde te werk.
  • Bewaren: In de koelkast is de tarte tatin niet langer dan 2-3 dagen te bewaren. Warm weer even op in de oven voor serveren.

 

Vorige post

Volgende post

Oreo-Nutella cake
De Bakstrijd: oktober 2018

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
1

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
7

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 28

  1. Bea says:
    3 jaar geleden

    Hallo,

    Ik heb het recept van de tarte tartin gisteren uitgeprobeerd.
    Super lekker (vond ik ) , maar mijn man vond hem echt te zoet.
    Is er ook een mogelijkheid om minder suiker te gebruiken of deze
    door iets te vervangen?

    groetjes
    Bea

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Smaken verschillen uiteraard. Je kunt iets minder suiker proberen te gebruiken, maar je hebt het wel nodig voor de karamel.

      Beantwoorden
    • Willeke says:
      2 jaar geleden

      Ik heb gezouten roomboter gebruikt en heen zout meer toegevoegd. Precies goed! Misschien is de taart dan ook minder zoet?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 jaar geleden

        Heb je de hoeveelheid suiker ook verminderd?

        Beantwoorden
  2. Babs says:
    3 jaar geleden

    Helaas is mijn tarte tartin een appelmoestaart geworden. Wel lekker, maar niet zo mooi 😉 Misschien komt het doordat ik te vochtige appels heb gebruikt (Elstar). Maar de volgende keer laat ik de suiker en boter eerst karameliseren voordat ik de appels toevoeg. Want volgens mij karameliseert suiker pas als het vocht verdampt en door de appels voor het karameliseren toe te voegen blijft er vocht vrijkomen. Heb m’n appel, boter, suiker prutje minstens een half uur op het vuur gehad, maar het werd niet bruin en geen karamel 🙁

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het zou kunnen liggen aan je appels, maar de hoogte van je vuur en het soort pan kunnen ook invloed hebben.

      Beantwoorden
      • Babs says:
        3 jaar geleden

        Wat voor pan zou je aanraden? Ik had nog een steelpannentje met antiaanbaklaag.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Zou in principe moeten lukken met zo’n pan, gebruik dat zelf ook regelmatig. Misschien waren jouw appels ook nog koud uit de koelkast? Kan ook oorzaak zijn dat het langer duurde. Verder wel alles goed afgewogen?

          Beantwoorden
  3. Melissa says:
    2 jaar geleden

    Kan je de appeltjes met karamel ook een dagje op voorhand maken? En het geheel de dag nadien in de oven?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat zou ik persoonlijk niet doen.

      Beantwoorden
      • Melissa Van De Velde says:
        2 jaar geleden

        Uit noodzaak toch maar gedaan. Gaf hetzelfde heerlijke resultaat.

        Beantwoorden
  4. Serena says:
    2 jaar geleden

    Zou je dit recept ook met honing kunnen maken? Om de geraffineerde suiker er een beetje uit te halen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wij hebben er zelf geen ervaring mee, maar je kunt het uiteraard proberen. Houd er wel rekening mee dat het sowieso invloed heeft op de smaak (en eerlijk gezegd lijkt een karamel van honing mij niet heel erg lekker).

      Beantwoorden
  5. Vosje64 says:
    2 jaar geleden

    Precies volgens recept gemaakt, maar teveel suiker en veel te veel boter.
    2e keer deze ingrediënten gehalveerd, en nu lekker.

    Beantwoorden
    • Kasia says:
      7 maanden geleden

      Ik vind het jammer dat ik jouw commentaar niet eerder heb gelezen. Want ik heb de taart volges recept gemaakt met de stoofperen uit de tuin. Alles is gelukt maar wij vinden de taart ook mierzoet en te vet. Ik snap het niet dat dat er zo veel suiker in de recept staat! Ik moest dat karamel boter na het bakken afgieten voordat ik de taart omdraaide en op de bord legde. Jammer…. Volgende keer ga ik de boter en de suiker halveren.

      Beantwoorden
  6. Bianca says:
    1 jaar geleden

    Heerlijk! Ik vond de verhoudingen precies goed maar zo zie je maar smaken verschillen 😉

    Beantwoorden
  7. Bianca says:
    1 jaar geleden

    Oja, ik had mijn appels ” gemarineerd” met een scheut licor 43 en wat kaneel…ook heb ik een flinke
    snuf zout door de suiker geroerd voor het carameliseren…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Fijn om te lezen Bianca! En klinkt als een goddelijke combinatie 😉

      Beantwoorden
  8. Anne says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik heb jou recept geprobeerd, al twee keren zelfs… bij mij gaat er iets fout. De boter smelten en 200 gr rietsuiker aan toevoegen, ik laat dit een goed 5 min borrelen en voeg dan 4 appels in kwarten toe en laat nogmaals 10 minuten stoven, daarna deeg erover en prikken en de oven in voor klein halfuurtje.
    Mijn probleem is dat ik op deze manier wanneer de taart gebakken is, zeker een kwart liter vocht te veel heb. Eerste maal in aparte kom gegoten eer ik de taart omdraai ( na afkoeling ) tweede maal niet gedaan, en dan is het een doorweekte boel.
    Wat doe ik mis ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat vervelend! Was de karamel wel genoeg ingedikt? Het zou ook kunnen liggen aan de appels: te groot of te sappig?

      Beantwoorden
  9. Anne says:
    1 jaar geleden

    karamel heb ik 5min laten indikken, daarna appelen in kwarten toegevoegd, en nogmaals 10 min laten inkoken, karamel is dan goed ingedikt maar de appels geven daarna hun vocht af, en in de oven nog meer…jammer. Als ik het overtollige vocht afgiet is de taart wel goed, maar heeft geen zicht, taart blinkt niet en appels liggen bloot.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat vervelend dat het op dat punt misgaat qua vocht. Misschien een ander soort appels gebruiken?

      Beantwoorden
  10. Anne says:
    1 jaar geleden

    welke soort appels gebruiken jullie? Nu heb ik Elstar in huis gehaald…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat werkt prima!

      Beantwoorden
  11. Pingback: Tomaten tarte tatin - Laura's Bakery
  12. Kasia says:
    7 maanden geleden

    Ik vind het jammer dat ik Vosje64 commentaar niet eerder heb gelezen. Want ik heb de taart volges recept gemaakt met de stoofperen uit de tuin. Alles is gelukt maar wij vinden de taart ook mierzoet en te vet. Ik snap het niet dat dat er zo veel suiker in de recept staat! Ik moest dat karamel boter na het bakken afgieten voordat ik de taart omdraaide en op de bord legde. Jammer…. Volgende keer ga ik de boter en de suiker halveren.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Wat jammer om te lezen. Ik vind persoonlijk peren ook zoeter dan appels, dus ik snap wel dat je dan minder suiker wilt gebruiken. Hopelijk bevalt de taart de volgende keer beter met je aanpassingen, smaken verschillen.

      Beantwoorden
  13. Cindy Egging says:
    3 maanden geleden

    Heerlijk recept maar helaas niet van te voren de reacties gelezen. Wij zijn zoetekauwen maar ook wij vonden hem te zoet.Ga hem zeker nog een keer maken maar dan met minder suiker

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
De Bakstrijd: oktober 2018

De Bakstrijd: oktober 2018

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-1

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-7

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan