
Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit geweten dat het zó makkelijk is om zelf deze lekkere saus te maken. Ik weet nu al dat ik dit sausje nog veel vaker zelf ga maken. Ik deel het recept zodat jij thuis ook aan de slag kunt.
Sweet chili saus
Ingrediënten
- 5 rode pepers
- 150 ml water
- 120 gram fijne kristalsuiker
- 50 ml azijn
- 2 tenen knoflook
- 1 el maïzena
- 1 el geraspte gember
- snuf zout
Instructies
- Verwijder de zaadjes uit de pepers (of laat ze (deels) zitten als je van een pittige saus houdt) en doe de pepers met de knoflook en gember in een hakmolentje. Maal fijn.
- Doe water, suiker, azijn en zout in een pan en roer door. Voeg het mengsel met de peper toe en breng aan de kook.
- Laat het mengsel koken tot de suiker is opgelost.
- Ondertussen voeg je een beetje water toe aan de maïzena om er een papje van te maken. Wanneer de suiker is opgelost voeg je dit papje toe. Roer door en laat nog even kort meekoken.
- Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de saus nog wat verder indikken.
In de koelkast is de saus wel een jaar houdbaar.
Ik zou het met moutsroop maken. Gezonder en lekkerder.
en misschien arrowroot i.p.v. maizena?
Wat een makkelijk en lekker recept. Gelijk gemaakt ook voor mijn kinderen. Gezien hun reacties zal ik dit nog heeeeeeel vaak moeten maken.
Een gemakkelijk maar heerlijk recept. 1x pittig en 1x wat milder gemaakt. Dank je!