Snelle Tiramisu

6 april 2014
85

snelle tiramisu 1a

Dat dit recept voor snelle tiramisu nu op mijn blog te vinden is, hebben jullie eigenlijk een beetje te danken aan mijn zusje. Toen ze een tijd terug ’s avonds een heerlijk Italiaans diner verzorgde had ze dit als toetje gemaakt. Het recept hangt sindsdien aan de magnetron en staat hier met enige regelmaat op tafel. De benaming snelle tiramisu is niet zomaar gekozen, want dit dessert maak je echt heel erg snel! Ik denk dat mijn zusje het recept van de Albert Heijn site af heeft gehaald, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Dat het lekker is, dat weet ik wel! Zo lekker, dat ik besloot om het ook te maken!

snelle tiramisu 2a

snelle tiramisu 3a

snelle tiramisu 4a

Snelle tiramisu

Deze snelle tiramisu is de ideale oplossing voor wie een lekker dessert op tafel wil zetten, maar eigenlijk niet genoeg tijd heeft. Het recept staat hier!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 4 el melk
  • 18 lange vingers (ongeveer)
  • één kopje sterke koffie, afgekoeld (ik zette een sterke senseo kop koffie, 2 pads voor één kopje)
  • cacaopoeder ter decoratie

Instructies

  • Zet een sterk kopje koffie en laat dit afkoelen. Breek alle lange vingers vast in stukjes, ik brak ze in drieën.
  • Klop de slagroom en suiker stijf. In een andere kom voeg je de melk toe aan de mascarpone, roer dit er doorheen. Schep de opgeklopte slagroom door het mascarpone mengsel.
  • Leg wat lange vingers op de bodem van jouw kopje/potje/glaasje en giet hier een eetlepel koffie overheen. Maak dan van het mascarpone mengsel een laagje. Dit kan gewoon met een lepel, ik gebruikte een spuitzak met kartel spuitmond.
  • Zo blijf je laagjes maken tot je potje vol is. Dus na de crème weer lange vingers, koffie en mascarpone mengsel. Zo blijf je doorgaan. Sluit af met een toefje mascarpone en strooi wat cacaopoeder over de tiramisu.
  • Steek als laatst een stukje overgehouden lange vinger in de mascarpone toef.
Bewaren

Deze toetjes kun je prima van te voren maken en bewaar je afgedekt in de koelkast. Zo hoef je na een lekker diner geen dessert meer in elkaar te zetten, maar kun je gelijk smullen van deze snelle tiramisu!

snelle tiramisu 5a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

57 reacties

  1. Curly Creative schreef:

    Mmm, zo heb ik m ook weleens gemaakt maar dan in een grotere schaal dit ziet er echt heel leuk uit!

    liefs

  2. Elske schreef:

    Leuk! Die potjes zijn ook zo leuk. Waar komen die vandaan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze potjes komen bij sweettableshop.com vandaan 🙂

  3. Andrea schreef:

    Dit ziet er heerlijk uit! Ja, inderdaad houdt ik ook meer van snelle tiramisu, ook omdat het niet met rauwe eieren is. Maak het graag als afsluiting na een etentje, maar als we met kinderen zijn dan maak ik ook wel de chocolade tiramisu. Die is voor hun net wat toegankelijker (en bevat chocolade dus is in mijn ogen altijd lekker)!

    1. Jolanda schreef:

      Hai Andrea, met chocola lijkt mij ook erg lekker! Hoe maak jij t dan? Groetjes Jolanda

    2. Laura's Bakery schreef:

      Ik ben ook benieuwd naar de chocolade tiramisu. Gebruik je dan chocolademelk ipv koffie?

      1. Branco schreef:

        Ik heb ze gemaakt voor de kinderen met bastonge koekjes en volle chocomel.
        Volgens de omschrijving zoals die hier staat.
        Maar nu maak ik het ook voor ons zelf.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Dat klinkt heerlijk 🙂

    3. Lili schreef:

      Hoi Andrea!

      Ik houd helemaal niet van koffie, dus ik ben ook wel heel nieuwsgierig naar de chocoladevariant!
      Hopelijk wil je met ons je geheim delen!

  4. Wendy schreef:

    Mmm, die gaan we ook maar weer eens proberen….ziet er heerlijk uit, txs!

  5. Laura schreef:

    Ik ben geen groot tiramisu fan, maar dit ziet er goed uit zeg! 🙂

  6. Naomi schreef:

    Waaaah! Ziet er heerlijk uit! 😀

  7. Wilma schreef:

    Zelf doe ik ipv melk een scheut ammaretto door de mascarpone en/of door de koffie. Maakt het nog lekkerder.

  8. Mireille schreef:

    Aah dat ziet er echt heerlijk uit! En heel mooi

  9. MySimplySpecial schreef:

    Dat ziet er wel erg lekker en leuk uit!

  10. My Linh schreef:

    Wat een leuk idee! En het ziet er nog eens geweldig uit ook 😀 Mijn vriend is dól op tiramisu, maar ik ben vaak te lui (/geen tijd) om het te maken. Dit is een perfect alternatief. Dank je wel voor het delen ^^

  11. Lisanne schreef:

    Ooh, ziet er heerlijk uit! Mijn moeder en ik wilde al lang eens tiramisu maken, maar het is er nog nooit van gekomen. Nu ik dit recept zie hebben we geen excuus meer om het niet te maken denk ik zo. Haha! Ik kom nu trouwens voor de eerst keer op je blog, leuk!

  12. Dit maak ik ook regelmatig en zooooo lekker 🙂
    Eet smakelijk..

  13. Martine schreef:

    Zojuist voor de 2de keer gemaakt voor moederdag. Voor ons met koffie en voor de kinderen zonder.

  14. Sandra schreef:

    Wat een heerlijk recept, en simpel.
    Ik wil voor de verjaardag graag een trio maken van desserts (op 1 bord), waaronder tiramisu.
    Heb je nog tips wat ik bij de tiramisu kan serveren…?

    1. Laura's Bakery schreef:

      misschien een bolletje ijs en een bonbon? Met smaken die passen bij tiramisu.

  15. Kim schreef:

    Wat een gaaf recept!!

  16. henny schreef:

    Je kan in plaats van slagroom ook gele vla door de mascarpne roeren . is ook erg lekker en snel !!

  17. Grietje schreef:

    Ik heb een keer zoiets op en ik vond het niet lekker. Ik lust echt geen koffie en vond de koffiesmaak dan ook echt vies.
    Hoe zou ik het kunnen maken, zonder koffie? Ik ben dol op chocolade, maar chocolademelk vind ik ook niet lekker. Ik weet het ik ben lastig 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik ben ook geen koffieliefhebber en gebruik dan in mijn bakje altijd wat minder koffie, dan vind ik het wel lekker. In verhouding neem ik ook meestal een paar extra lange vingers en een beetje extra cacaopoeder is ook lekker! Anders is de aardbeien tiramisu misschien nog wel een alternatief: http://www.laurasbakery.nl/aardbeien-tiramisu-taart/

      1. Grietje schreef:

        Ja dat is een goed idee!!
        Die heb ik opgeslagen. En ga hem zeker eens proberen.
        Bedankt!

    2. toon schreef:

      In plaats van koffie gebruik ik chicorei (werd vroeger altijd aan koffie toegevoegd, althans in Vlaanderen, nu minder). Bestaat ook in een oplosversie.
      Heeft een hazelnootsmaak en ik maak er dus ook de hier graag gegeten hazelnootpudding mee, gewoon mee aan de kook brengen met melk en voor het binden door een fijne zeef of neteldoek gieten.
      Toen de kinderen nog jonger waren, geen koffie en likeur, wel sinaasppelsap vers geperst en 1 op 1 verdund met water.

  18. miriam schreef:

    Zou je ipv mascarpone ook roomkaas zoals monchou kunnen gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dat is helaas niet mogelijk. Je hebt echt mascarpone nodig voor dit recept.

  19. astrid schreef:

    Hai,

    ziet er lekker uit en makkelijk te maken dus dat is altijd prettig;) Nu lusten mijn kinderen en ik geen koffie….. wat zou ik daarvoor in de plaats kunnen gebruiken? Chocomelk heb ik uitgeprobeerd maar beviel niet zo!
    groetjes Astrid

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou voor een fruit tiramisu kunnen gaan met sinaasappelsap zoals ik bij deze aardbeientiramisu heb gedaan: http://www.laurasbakery.nl/aardbeien-tiramisu-taart/

  20. Marjan schreef:

    Of de lange vingers dan in ranja dopen!
    Vinden mijn kids heerlijk..

  21. Silleke schreef:

    Ziet er heerlijk uit ga hem maken met kerst en denk ook nog met aardbeien ….

  22. Lana schreef:

    Hoi Laura,

    Kun je ze ook al zo’n 24 uur vantevoren maken? Of is dat te lang om te bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan wel hoor, de laagjes zullen er misschien alleen ietsjes minder mooi uit gaan zien door vocht.

  23. Leonie schreef:

    Heerlijk! Ik heb er een glutenvrije en lactosevrije variant van gemaakt i.v.m. allergieën.
    Zeker een aanrader! Ik heb er de volgende ingrediënten voor gebruikt:
    gluten en lactose vrije langevingers van het merk Schär
    slagroom, melk en mascarpone van het merk MinusL.

  24. debby schreef:

    Heerlijk genieten
    & mocht je iemand in je omgeving kennen met kleine baby’s of kids….
    Vraag dan of ze de groenten en fruit potjes willen bewaren.
    Ook heel handig

  25. Marieke schreef:

    lekker met kruidnootjes straks ook heerlijk ipv lange vingers

  26. Lieke schreef:

    Zou dit ook kunnen met bastognekoeken?
    Zijn ze hier dol op…

    Groetjes, Lieke

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, gewoon maken zoals jij het lekker vindt 🙂

  27. Marja schreef:

    Hallo Laura
    Ik heb even een vraagje kan ik dit ook in een kidde maken?
    En blijven de verhoudingen dan hetzelfde kan hier nl nergens iets over vinden.

    Vr groetjes Marja

    1. Laura schreef:

      Wat is een kidde precies? In principe kun je deze tiramisu ook in andere vormen maken. Recept kun je ook verdubbelen, als de verhoudingen maar gelijk blijven.

  28. Anneke schreef:

    Wat een heerlijk en eenvoudig recept. Echt genieten!

  29. Gaby schreef:

    Is er ook n lactosevrije variant op de mascarpone?

    1. Laura schreef:

      Ik ken hier helaas geen lactosevrije variant voor. Je zou een alternatief dessert kunnen maken met lactosevrije roomkaas?

  30. Laura schreef:

    Ik heb het vanavond gemaakt! Erg lekker en super snel klaar! Valt zeker onder de beste tiramisu’s die ik heb gehad; lekker romig en niet sterk door drank/koffie.

  31. Carolien schreef:

    Ooeh, dit ziet er echt verrukkelijk uit. En je hebt ook nog eens weinig nodig, en is snel klaar. Jammie!

  32. L. Boesten schreef:

    Hoi Laura bedankt dat we mogen meegenieten van
    al die heerlijke recepten van jou.

    Groetjes Liana

  33. José schreef:

    Beste Laura, wat een fantastisch recept! Inderdaad snel en makkelijk te maken met een indrukwekkend lekker eindresultaat. Kleine aanpassing omdat ik het recept glutenvrij moest maken. Ik gebruikte i.p.v. lange vingers glutenvrije Madeleine cakejes. (1Madeleine pp.) Een klein sterk kopje espresso met dezelfde hoeveelheid amandellikeur werkte goed. Ik eindigde traditioneel met een gladde bovenkant , bestoven met gezeefd cacaopoeder. Recept al 3 x doorgegeven;- ) Thanx voor jouw inspiratie!

  34. Manon schreef:

    Wat is deze tiramisu lekker! Heb hem regelmatig gemaakt en gebruik het nu ook als basis voor andere nagerechten.

  35. Michelle schreef:

    Hoi, ik heb net de tiramisu glaasjes gemaakt voor morgen avond. Is dat goed om zo lang in koelkast te bewaren? Het mengsel vond ik wel beetje dun, ik had er uiteindelijk 6 gemaakt, maar recept had ik verdubbeld dus naar 8 personen. Me lange vingers waren op dus heb ik er nu 6. Precies genoeg. Het mengsel was iig heerlijk. Wat kan ik nog bovenop doen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt ze inderdaad prima zo in de koelkast bewaren, even afdekken met folie is wel slim. Je kunt verder in principe alles toevoegen dat je er lekker bij vindt.

  36. Natalie schreef:

    Wat ziet dit er gaaf (en lekker!) uit! Ik zou er graag een limoncello variant van maken. Kan ik dan simpelweg de koffie vervangen voor limoncello?

    1. Laura Kieft schreef:

      Zeker, dat moet lukken.

  37. Natalie schreef:

    Bedankt voor je reactie. Ik ga het zaterdag maken, ben benieuwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *