Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Snelle chocolade fudge

Laura Kieftdoor Laura Kieft
01 december 2015
in Feestdagen, Kerst, Truffels & Bonbons, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

snelle chocolade fudge 1a

Jawel, 1 december! Dat betekent dat de advent op Laura’s Bakery van start gaat! Vanaf vandaag vind je tot en met 24 december élke dag een kerstrecept of how to op Laura’s Bakery. Vooral zoete recepten, maar er zitten ook een paar hartige tussen. We beginnen met een zoet recept, een snelle chocolade fudge!

Mijn inspiratie voor dit fudge recept komt uit Amerika. Ik heb al vaker gezegd dat hier veel inspiratie vandaan haal en wat ik altijd erg leuk vind, zijn de recepten waar je bijna geen ingrediënten voor nodig hebt. Altijd weer leuk om te zien hoe een lekker baksel ontstaat door slechts 2 of 3 ingrediënten samen te voegen. Wat je ook steeds meer ziet, is dat de magnetron wordt gebruikt voor deze recepten. Deze chocolade fudge is daar een voorbeeld van. Slechts 3 ingrediënten zijn er nodig voor deze fudge, maar eigenlijk heb je er aan 2 al genoeg. Ik was wel nieuwsgierig of dit zou lukken en hoe dat resultaat zou smaken.

snelle chocolade fudge 2a

Recept afdrukken

Snelle chocolade fudge

Voor deze snelle chocolade fudge heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Lekker makkelijk en natuurlijk ook heerlijk van smaak!
Porties: 40 tot 45 blokjes fudge

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 340 gram pure chocola
  • 1 tl vanille extract
  • Ter decoratie: Kerst M&M’s

Instructies

  • Vet een schaal of bakblik licht in en bekleed deze met bakpapier. Hier giet je straks de fudge in. Ik gebruikte een schaaltje van ongeveer 20×12 centimeter voor een half recept.
  • Doe de chocolade en gecondenseerde melk in een schaal. Neem een schaal die in de magnetron kan en voldoende ruimte biedt aan de chocolade en gecondenseerde melk.
  • Smelt de ingrediënten in de magnetron, doe dit in intervallen van ongeveer 20 seconden en roer steeds even door. Ga zo door tot de chocolade helemaal is gesmolten. Voeg dan de vanille-extract toe en roer door het mengsel. Giet de fudge in de met bakpapier beklede schaal.
  • Strooi gelijk de Kerst M&M’s over de fudge en druk zachtjes aan. Laat de fudge nu helemaal afkoelen en uitharden. Je kunt de schaal eventueel een uurtje in de koelkast zetten om het proces te versnellen.
  • Wanneer de fudge is uitgehard kun je hem met een mes in blokjes snijden. Het resultaat is echt heerlijk romig, precies zoals een fudge moet zijn. Het schaaltje was hier echt binnen no-time op!
Tips

Je kunt dit recept ook gemakkelijk halveren als je de hoeveelheid fudge te groot vindt. Ik koos voor een chocola met een zo hoog mogelijk cacao percentage, na verwerking proef je niks meer van de bittere smaak terug. Je kunt ook melk chocolade (of witte!) gebruiken, maar hou er rekening mee dat de chocoladesmaak afzwakt na verwerking.

Bewaren

Bewaar de fudge in een afgesloten bakje buiten de koelkast. Zo blijft het zeker een week goed.

snelle chocolade fudge 3a

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes: november 2015
Appelgebakjes met cranberries en noten

Related Posts

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
1

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 50

  1. Ellen says:
    5 jaar geleden

    Zo feestelijk! Dit lijkt me leuk om iemand cadeau te doen!

    Beantwoorden
  2. Petra says:
    5 jaar geleden

    Deze ga ik eens proberen, wat eenvoudig ook! Vraagje: waarom vet je de vorm in terwijl je ook bakpapier gebruikt, dat is toch dubbelop? Of zie ik dat verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het licht invetten van de vorm is meer bedoeld om het papier een beetje vast te laten plakken. Zo schuift het niet alle kanten op als je de fudge gelijkmatig verdeeld (en ook voor de hoekjes die je niet bekleedt krijgt)

      Beantwoorden
      • Petra says:
        5 jaar geleden

        Aha, ik snap hem, bedankt!

        Beantwoorden
  3. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Zo maak ik mijn chocolade fudge ook! Ik haal ook veel inspiratie uit de Amerikaanse recepten 😉

    Beantwoorden
  4. Margot says:
    5 jaar geleden

    Dit ziet er verslavend lekker uit!

    Beantwoorden
  5. Roëlla says:
    5 jaar geleden

    Deze fudge maak ik ook al enkele jaren en is altijd zeer gewild als kadootje. Leuk verpakt met een strik erom en je maakt er vele mensen blij mee!

    Beantwoorden
  6. sylvia says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb geen magnetron. Kan ik dit recept dan toch maken? Lijkt me namelijk super lekker!

    Groetjes,
    Sylvia

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je zou kunnen proberen het in een pannetje te smelten.

      Beantwoorden
      • Saskia says:
        4 jaar geleden

        In het recept van je kruidnoten fudge staat juist dat je het in een pannetje moet doen! Bijna het zelfde recept.

        Waarom kies je nu voor de magnetron? Mij lijkt in een pannetje makkelijker. Chocolade in de magnetron mislukt bij mij vaak. In een pannetje heb je net wat meer controle.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          De fudge maakte ik eerder dan de kruidnoten fudge. Bij gebrek aan een magnetron gebruik ik nu een pannetje, maar beide manieren kan prima. Als je het in de magnetron verwarmt met intervallen gaat dat helemaal prima.

          Beantwoorden
    • Amber says:
      5 jaar geleden

      Ik heb het ook met een pannetje op t vuur gedaan. Eerst de gecondenseerde melk verwarmen, dan de chocolade erbij door. Als t gesmolten is, haal je het van het vuur en giet je het in de vorm 🙂 werkt perfect!

      Beantwoorden
      • sylvia says:
        5 jaar geleden

        Bedankt!

        Beantwoorden
  7. Roos says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk dat er weer een hele reeks adventsrecepten aankomt! Ik kijk stiekem ook al uit naar een groots dessert om mee uit te pakken op kerstavond, na het kerstdiner! Komt dat er ook aan, Laura? 😉

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja daar komt wel wat leuks voor 😉 Kan vast vertellen dat hij hier erg in de smaak viel 😀

      Beantwoorden
  8. yesicca says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er heerlijk uit! Echt iets voor mijn familie. En ook nog zo eenvoudig te maken. Zal ik zeker een keer maken. Kijk naar de andere recepten uit Laura!

    Beantwoorden
  9. Ilse says:
    5 jaar geleden

    Oh, dit ziet er echt heel lekker uit! Ik ben benieuwd naar de rest van je recepten!

    Beantwoorden
  10. Natasja says:
    5 jaar geleden

    Zoo deze net gemaakt!! Staat nu af te koelen .Ben erg benieuwd hoe het smaakt!!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk, hopelijk ben je er net zo dol op als ik 😉

      Beantwoorden
      • Natasja says:
        5 jaar geleden

        Jaa hij is heerlijk!! Zeker iets wat ik vaker ga maken!

        Beantwoorden
  11. Rachel Kromdijk says:
    5 jaar geleden

    oh ziet er super smakelijk uit!

    Beantwoorden
  12. Melissa says:
    5 jaar geleden

    Love it! Ik heb dit net gemaakt en staat nu af te koelen, super makkelijk te maken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk dat je er gelijk mee aan de slag bent gegaan!

      Beantwoorden
  13. Lianne says:
    5 jaar geleden

    Leuk de kerst receptenreeks die er weer aankomt! Dit is een leuk idee ook voor een cadeautje denk ik!
    Meestal zeg ik niet zoveel op je blog, maar dat ga ik veranderen! Hij is te leuk! 🙂

    Beantwoorden
  14. happybudgetcooking says:
    5 jaar geleden

    Zoals altijd ziet er weer heerlijk uit!

    Beantwoorden
  15. Eline says:
    5 jaar geleden

    Waah dit ziet er echt zo lekker uit! Super leuk om iemand cadeau te doen of om op tafel te zetten met vrienden. Dit ga ik echt onthouden!

    Beantwoorden
  16. Yummie in my Tummy says:
    5 jaar geleden

    Leuke en inspirerende recepten heb je altijd! Heb onlangs zelf ook fudge gemaakt met mini M&M’s

    Beantwoorden
  17. Juudith says:
    5 jaar geleden

    oee dit zit er goed uit en niet zo moeilijk om te maken! ik hou er van! ik ga het proberen!

    Beantwoorden
  18. Emma says:
    5 jaar geleden

    Leuk met die kleurtjes! Lijkt me verrukkelijk!

    Beantwoorden
  19. Annemie Saelens says:
    5 jaar geleden

    Hallo, de gecondenseerde melk die je gebruikt voor de fudge is dat dikke gesuikerde melk,

    Leuke site, lekkere gerechtjes…

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja dat klopt 🙂

      Beantwoorden
  20. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Wat een leuk idee!

    Beantwoorden
  21. freesoul says:
    5 jaar geleden

    werkt dit ook met melkchocolade ???

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
  22. Renate says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura
    Ziet er echt heel erg lekker uit! Vraagje: is de smaak erg puur of kan je beter melkchocolade gebruiken als je niet van te pure chocolade houdt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      De smaak lijkt helemaal niet meer op pure chocola, ik zou dus gewoon pure choco gebruiken 🙂

      Beantwoorden
  23. Annemie says:
    5 jaar geleden

    Gisteren gemaakt,superlekker en geen werk. 😉

    Beantwoorden
  24. Caren says:
    5 jaar geleden

    Oeeh dit ziet er goed uit! Ga ik zeker proberen! Zou je bijvoorbeeld ook mini-marsmallows of nootjes op de fudge kunnen doen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Natuurlijk! Alles wat je lekker vindt kun je erop doen 🙂

      Beantwoorden
  25. Paulien says:
    5 jaar geleden

    Dit ziet er super lekker uit!! Laura, welke vanille extract gebruik jij?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      altijd een ander merk, maar meestal afkomstig van madagascar. Daar komt de beste vanille vandaan. Je koopt het bij bijvoorbeeld kookwinkels.

      Beantwoorden
      • Paulien says:
        5 jaar geleden

        Thanks!

        Beantwoorden
  26. Curly Creative says:
    5 jaar geleden

    I LOVE FUDGE ik maakte net een versie met pistachenootjes, cranberries en bastognekoeken mmmmm

    Xx

    Beantwoorden
  27. Leonie says:
    4 jaar geleden

    Heb hem nu in de koelkast staan met een laagje witte chocolade er boven op. Nu nog even wachten om hem te kunnen proeven.

    Beantwoorden
  28. Adeline says:
    4 jaar geleden

    Zalig! En met een topping erop nog lekkerder.. vorige keer stukjes biscotti (van die harde amandelkoekjes), nu hele maltezers van de Jumbo.
    Samen met bv stukjes zoute karamelfudge in folie met lint en handgeschreven labeltje wat erin zit topkadootje om weg te geven

    Beantwoorden
  29. Sabine says:
    3 jaar geleden

    Kun je deze fudge ook gebruiken als vulling voor een taart?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee daar is dit recept niet voor geschikt.

      Beantwoorden
  30. Wieke says:
    2 jaar geleden

    Super makkelijk en super super lekker!
    Ga ik zeker vaker maken, ook leuk als cadeautje!
    Ook voor de minder goede bakkers heel makkelijk!

    Beantwoorden
  31. Milou says:
    2 jaar geleden

    Hallo,
    Kan je de fudge ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=SWL0OFG6R8IAX-chySb&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=4c4152ab63caf732059ce08b4dd32991&oe=60680C41' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=L7Bv8GFjewIAX8sq0lm&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=be3325b2e1dd8e072c903e03cfa4f965&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Banketbakkersroom

Lemon Curd

Yoghurt pancakes

Recept Royal Icing

Volgende Post
Appelgebakjes met cranberries en noten

Appelgebakjes met cranberries en noten

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft-21 december 2020-0

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op...

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft-20 december 2020-6

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn...

Citroen-maanzaad wafels met lemon curd

door Laura Kieft-20 december 2020-8

Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes...

Candy cane kersttaart (zebra taart)

door Laura Kieft-19 december 2020-5

Voor de kersttaart die ik dit jaar wilde maken ben ik wel tien keer veranderd van idee. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door mijn eigen zebra taart. Het recept is anders, maar het principe om die...

Risotto bitterballen met mozzarella – arancini

door Laura Kieft-18 december 2020-6

Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze...

Kerstboom M&M koekjes

door Laura Kieft-17 december 2020-3

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde...

Printable: kerstlampjes vlaggenlijn

door Laura Kieft-16 december 2020-0

Wat ben ik blij dat jullie zo enthousiast worden van alle printables dit jaar! Het Kinderbakboek is er bijvoorbeeld gekomen naar aanleiding van de eerste twee recept printables, maar inmiddels hebben we allerlei verschillende printables...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft-15 december 2020-1

Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot...

Mini beef wellington

door Laura Kieft-14 december 2020-2

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen...

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft-13 december 2020-6

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet...

Karamel-stoofperen kerstdessert

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je...

Kerstboom laagjestaart

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1...

Brie-pecan bladerdeeghapjes

door Laura Kieft-11 december 2020-0

Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de...

donut balletjes met dulce de leche

door Laura Kieft-10 december 2020-5

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de...

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan