Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Sneeuwster taart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 december 2019
in Feestdagen, Kerst, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Een sneeuwster taart. Het is weer zo’n recept dat al járen op mijn baklijst staat. Dit keer niet eens omdat het mij ingewikkeld leek, wat meestal het geval is bij ideetjes die jaren op deze lijst blijven staan. Nee, dit keer hield een ingrediënt mij tegen. Niet eens een ingrediënt dat moeilijk te verkrijgen is, want je vindt het in elke supermarkt. Het gaat om een ingrediënt dat ik niet lekker vind. Advocaat in dit geval. Gelukkig heb ik een zusje dat ervan smult, dus ik maakte deze taart onder andere voor haar. En ze kreeg het aangebroken flesje advocaat er ook bij. Met een grote grijns vertelde ze me steeds dat ze er zo van genoot haha, heerlijk om te horen. Terug naar die sneeuwster taart. Hoewel het dus niet mijn lievelingstaart is qua smaak, ben ik wel weg van het uiterlijk. En mocht je net als ik niet dol zijn op advocaat, dan heb ik verschillende tips hoe je hem zonder zou kunnen maken. Ik heb namelijk nog wel wat lekkere ideetjes voor hoe ik hem graag zou willen eten. Er gaat dus vast nog eens een variatie online komen. Maar voor een eerste sneeuwster taart vond ik dat ik het bij het origineel moest houden.

Recept afdrukken

Sneeuwster taart

Een taart die echt bij de kerstdagen hoort: de sneeuwster taart. Een luchtig biscuit, gevuld met slagroom en advocaat.
Porties: 10 personen
Voor een 20 cm taart

Ingrediënten

Biscuit

  • 175 gram ei
  • 100 gram suiker
  • 6 gram vanillesuiker
  • 75 gram bloem
  • 25 gram maïzena

Vulling

  • 250 ml slagroom
  • 3 el mascarpone
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 4-6 el advocaat (of meer als je wilt)

Decoratie

  • poedersuiker

Instructies

  • Mix de eieren, suiker en vanillesuiker schuimig en luchtig. Ik mix dit ongeveer 10 minuten in een staande mixer op middelhoge tot hoge stand. Bekleed ondertussen je bakvorm met bakpapier.
  • Zeef de bloem en maïzena en voeg toe aan het mengsel. Spatel dit rustig en voorzichtig door het mengsel heen, je wilt niet dat alle lucht die je erin geslagen hebt weer verdwijnt. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak het biscuit in 25-30 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Het biscuit is gaar als je zachtjes op het oppervlak drukt en deze terug veert.
  • Laat het biscuit enkele minuten afkoelen in de vorm, stort daarna op een rooster en laat volledig afkoelen.
  • Maak de vulling door de slagroom, mascarpone en suiker in een kom tot een stijf mengsel te kloppen. Zet in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Halveer het biscuit (wanneer deze is afgekoeld) horizontaal. Leg de onderkant op een bord of taartschaal.
  • Verspreid de slagroom over het biscuit, gevolgd door een laagje advocaat. Je kunt in principe zoveel gebruiken als je wilt, maar houd er ook rekening mee dat bij te veel advocaat de taartlagen gaan schuiven.
  • Pak de bovenste laag biscuit erbij. Snijd hier in de bovenkant een ster in door hem kruislings enkele keren in te snijden. Doe dit voorzichtig zodat je het biscuit niet stuktrekt. Leg de laag biscuit bovenop de taart.
  • Zet de taart in de koelkast tot je deze aansnijdt. Voor serveren bestrooi je hem met poedersuiker.
Tips

Niet zo dol op advocaat, of wil je dat de kinderen ook mee kunnen eten? Vervang de advocaat dan door banketbakkersroom of lekkere frisse passievruchtencurd of lemon curd. 

Bewaren

Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar. Invriezen raad ik door de slagroom niet aan.

Vorige post

Volgende post

Christmas crackers met kip, feta en pompoen
Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

Related Posts

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft
06 maart 2021
2

Elke...

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
1

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 30

  1. Diny says:
    1 jaar geleden

    Honderd 75 gram ei hoe veel eieren zijn dat bvbdank diny

    Beantwoorden
  2. diny says:
    1 jaar geleden

    Hoe veel eieren zijn dat hondert 75 gram bvbdank Diny

    Beantwoorden
    • Marion. says:
      1 jaar geleden

      1 ei weegt ongeveer 50 gram.

      Beantwoorden
  3. Tamara Haverkamp says:
    1 jaar geleden

    Zo herkenbaar. Door de advocaat had ik ook zo mijn twijfels om ooit deze taart te maken aangezien ik er totaal niet gek op ben. Maar met jou tips om de advocaat door iets anders te vervangen komt die nu zeker op mijn lijstje!! Dus super bedankt voor de tips.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Zo leuk om te lezen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

      Beantwoorden
  4. Wilma says:
    1 jaar geleden

    Vroeger kocht mijn moeder elk weekend een sneeuwster 😀. Heb hem voor het eerst gemaakt met lemon curd; ook héérlijk. Favoriet blijft toch met advocaat 😋

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Haha wat leuk! Ga je ‘m nu zelf maken met advocaat ook?

      Beantwoorden
  5. Dar says:
    1 jaar geleden

    Ik vind de advocaat uit flesjes ook echt niet lekker. Eigengemaakte advocaat daarentegen… heerlijk!!! Die maken we altijd zacht van smaak en dus niet scherp zoals de flesjes. Misschien een keer proberen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat zou ik inderdaad nog een kans kunnen geven 😀

      Beantwoorden
      • Manon says:
        11 maanden geleden

        Ik zou dan toch eens tokkelroom proberen. Dit is veel zachter maar wel in dezelfde lijnals advocaat.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Dat is zeker een goede tip!

          Beantwoorden
  6. Audrey says:
    1 jaar geleden

    Hij ziet er echt tof uit! Ik dacht ook al direct aan lemon curd als vervanger, mmm.

    Beantwoorden
  7. Alike says:
    1 jaar geleden

    Voor het eerst gemaakt super gelukt met lemon curd .De eerste keer dat ik mijn lieve Pappa niet meer kan laten proeven en zien .Hij was nl brood en banketbakker (net zoals mijn opa en overgrootvader).Pappa heeft tot zijn 90e altijd nog gebakken .

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ah wat verdrietig, maar mooi dat jij zijn bakkersliefde ook in je aderen hebt stromen 🙂

      Beantwoorden
  8. Hanneke says:
    1 jaar geleden

    Ik heb vandaag een variant met advocaat en een met bosvruchten gemaakt. Voor de ouderenmiddag van onze kerk. Ik ben zo benieuwd… ze zagen er in iedergeval heerlijk uit.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Oh wat heerlijk. Ik hoop dat er goede reacties op komen, ik kan het me bijna niet anders voorstellen.

      Beantwoorden
  9. Heidy says:
    1 jaar geleden

    Ik heb deze taart vandaag gemaakt met tokkelroom ipv advocaat.
    Hij is goed gelukt en smaakt fantastisch! Bedankt voor het recept, ga dit vaker maken.
    Fijne dagen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk! Bedankt voor je berichtje.

      Beantwoorden
  10. Martin Dijkhuizen says:
    10 maanden geleden

    Nu aan het maken met tokkelroom omdat dat lekkerder is als advocaat. Nu eens kijken wat ik met de rest van de pot kan doen

    Beantwoorden
  11. Louise says:
    4 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Welke maar vorm heb je gebruik ….. lees het nergens terug 🧐

    Groetjes Louise

    Beantwoorden
    • Louise says:
      4 maanden geleden

      Maat bedoel ik natuurlijk …. 😊

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Er gaat even iets mis met de receptkaarten waardoor je dat niet ziet, maar 20 cm!

      Beantwoorden
      • Louise says:
        4 maanden geleden

        Super ….. dankjewel voor je reactie 😊

        Beantwoorden
  12. Emmie says:
    3 maanden geleden

    Ik ga deze zeker een keer maken want ik was specifiek op zoek naar een recept hiervoor. Mijn moeder kocht deze vroeger wel eens, zo’n diepvriestaart. En dat terwijl ze zelf heel goed kon bakken, maar ze ging dan voor het gemak denk ik. Ik herinner mij dat die taart op het aanrecht stond te ontdooien en ik stiekem een stukje wilde proeven. Een fikse tegenvaller met die advocaat! Ik hou nog steeds niet van alcohol dus ik ga daar een lekkere vervanger voor maken.

    Beantwoorden
  13. L says:
    2 maanden geleden

    Hallo, het biscuit kwam niet uit de oven zoals die hoort te zijn. Overal keurig aan gehouden maar hij is niet gaan rijzen en was heel stug. Erg jammer. Hoe kan dit? Moet er wel maizena door?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Wat vervelend! Maizena hoort er zeker in, hier lees je al mijn tips voor het bereiden van een biscuit: https://www.laurasbakery.nl/biscuit-recept/

      Beantwoorden
    • Sandra verhoef says:
      1 maand geleden

      Ik heb net precies hetzelfde! Helaas

      Beantwoorden
  14. Miek says:
    4 weken geleden

    Hi Laura, complimenten voor je site. Bedoel je met onder- en bovenwarmte de heteluchtstand van de oven?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Nee, dat is juist niet de heteluchtstand van de oven.

      Beantwoorden
      • Miek says:
        4 weken geleden

        Dank je.

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUWE THEMAWEEK! Aankomende week gaat er weer een nieuwe themaweek van start op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #lowcarb #gezondesnack #vegetarisch' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/157389579_628694011280860_3900341062581441476_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GdhM8MT7lK8AX-nw618&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=1470b98a26c8b80ae858fb81f6b2c130&oe=6068BA9C' title='NIEUWE THEMAWEEK! Aankomende week gaat er weer een nieuwe themaweek van start op Laura's Bakery en deze omelet hapjes met groenten (en kruidenkaas) zouden daar heel prima tussen passen. Kun jij raden wat het thema zal zijn? 😏⁠ ⁠ Dit hapje is trouwens ontzettend lekker en staat al online op het blog, je vindt het via de zoekfunctie. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #lowcarb #gezondesnack #vegetarisch'>
  • NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156636391_1169278336865105_3759401783293442872_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=g8PZVdJGIagAX-xw05P&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=c35bc9d0212fc094ec5194d486958c18&oe=6069A542' title='NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online op Laura's Bakery, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood'>
  • Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156580703_451280679542007_126100774414389601_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=v6A-Rn1HWSIAX-f8p9j&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d7891865f5fd2f44ff84e055d7c51234&oe=6068D074' title='Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op '4 persoons taart met rood fruit'. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake'>
  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Niq_2YgVH2oAX9artsl&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c5d4c8011a8fb4dc482f1c447f5701c7&oe=606C00C1' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=-sIRLaM29bUAX8MwIO0&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=749ea7e96ca1c07cd4b418f10929cab5&oe=60693F90' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Broodjes gevuld met spek en ei

Banketbakkersroom

Volgende Post

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

06 maart 2021

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-5

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-19

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-26

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-30

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-28

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-34

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-39

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan