Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Sinaasappel-yoghurtcake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
26 april 2017
in Cakes, Feestdagen, Koningsdag, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Zo’n 1,5 week geleden zat ik tevreden naar mijn blogplanning te kijken. Ik had al voor ruim een maand vooruit allerlei recepten ingepland en ik maakte een overzicht met welke recepten ik nog voor die planning moest maken. Ineens kwam daar het besef dat ik Koningsdag compleet was vergeten, foutje. Hoe dat komt weet ik wel, ik heb gewoon niet zoveel met deze dag. Ik denk er daarom meestal pas een paar dagen van tevoren aan. Nu was ik eerder, maar had ik niet veel tijd om nog van alles te maken door mijn tripje naar Rome dat op de planning stond. Toch besloot ik dat er dit jaar wel iets voor Koningsdag online moest komen en dat werd deze sinaasappel-yoghurtcake. Een heerlijke frisse cake met een lekker glazuur bovenop. Dat glazuur kun je natuurlijk oranje kleuren, maar ik besloot hem zelf vrij neutraal te houden. Het glazuur smaakt wel naar sinaasappel en bovenop heb ik als decoratie nog wat sinaasappelrasp verdeeld.

Recept afdrukken

Sinaasappel-yoghurtcake

Zin in een gebakje op Koningsdag? Deze heerlijke frisse sinaasappel-yoghurtcake zal het zeker weten goed doen op deze feestdag vanwege zijn oranje kleur.
Porties: 12 plakjes (cakevorm van 25 cm)

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • rasp van 1 sinaasappel (houd wat achter ter decoratie)
  • 170 ml yoghurt
  • 3 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 ml zonnebloemolie

Glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 2-3 el sinaasappelsap
  • sinaasappelrasp ter decoratie

Instructies

  • Meng bloem, suiker, bakpoeder, zout en sinaasappelrasp in een kom door elkaar. In een andere kom meng je yoghurt, eieren, vanille extract en zonnebloemolie door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen bij elkaar en spatel tot een beslag. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
  • Bak de cake in 55-60 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Nadat de cake is afgekoeld maak je in een kommetje het glazuur van de poedersuiker en sinaasappelsap. Het moet een dik, maar schenkbaar glazuur zijn. Giet dit over de cake en maak het af met wat extra sinaasappelrasp bovenop.
Bewaren

De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar de cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.

Bak jij wat lekkers voor Koningsdag?

Vorige post

Volgende post

Foodnieuws #17
Knakworst croissants

Related Posts

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
0

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 66

  1. Amber says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, de cake ziet er heerlijk uit! gebruik je gewoon kristalsuiker of een ander soort? Groetjes Amber

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik gebruik altijd fijne kristalsuiker.

      Beantwoorden
  2. Petra says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, zou je de suiker kunnen vervangen door honing?? Hoeveel zou je dan moeten gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik heb geen ervaring met honing ipv suiker in een cake. Je kunt het proberen, maar ik betwijfel of dit gaat werken.

      Beantwoorden
  3. jonna@burgertrutjes says:
    4 jaar geleden

    Wat een feestje deze cake!

    Beantwoorden
  4. Jolien says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb deze cake gemaakt, maar de mijne is super bruin, eerst was die opgestegen maar later uit de oven gekrompen. En ik ben de backin vergeten is dat erg?
    Verder volgens recept gedaan maar hij ziet er heel anders en bruin uit! lijkt ook super stevig.
    Raar dat je de cake niet met een mixer mixt, ik ben dat wel gewend, heb dat nu dus ook gedaan. Wat is de reden dat je het niet mixt ?

    Ik hoor graag.
    Groetjes jolien

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Als hij te bruin is, heb je hem waarschijnlijk te lang of te heet gebakken. Dat je het rijsmiddel bent vergeten zorgt voor de stevige cake. En verder is niet altijd bij elk recept een mixer nodig, bij deze cake gaat dat prima doordat je geen boter gebruikt. Ook het mixen kan oorzaak zijn van je stevige/compacte cake.

      Beantwoorden
    • Alena says:
      10 maanden geleden

      Iedere oven heeft een andere temperatuur…ik moet mijn (hetelucht) ovenaltijd 15 graden lager zetten dan in het recept. Misschien dat dat ook voor jouw over geld.

      Beantwoorden
  5. Salma says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura.
    Kan ik magere yoghurt gebruiken?
    Welke heb jij gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      magere yoghurt kan prima.

      Beantwoorden
  6. Daniëlle says:
    4 jaar geleden

    Dit lijkt mij een hele lekkere cake!

    Beantwoorden
  7. Anouk says:
    4 jaar geleden

    Kan de cake gewoon buiten de koelkast bewaard worden? Kun je hem ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Cake bewaar je altijd buiten de koelkast. Invriezen kan inderdaad ook.

      Beantwoorden
  8. ingird says:
    4 jaar geleden

    Ha Laura,

    Kan ik de 100 ml zonnebloemolie vervangen voor 100 ml (100 gr) boter?

    Groet ingrid

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat moet zeker lukken.

      Beantwoorden
  9. An says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk! Heb minder suiker gebruikt (150 gram) en het glazuur weggelaten. Lekkere basiscake zo! Volgende keer met glazuur proberen! In een silecone bakvorm heb ik ongeveer 52 minuten aangehouden, waarvan de laatste 10 met aluminium folie erover.

    Beantwoorden
  10. Nanda says:
    4 jaar geleden

    Ik haal de cake net uit de oven, hij ruikt heerlijk en ziet er mooi uit.
    Nu nog de smaak, hij gaat morgen mee naar m’n werk als verjaardagstractatie, ik ben benieuwd.

    Beantwoorden
    • Nanda says:
      4 jaar geleden

      Geen kruimel meer over, iedereen vond de cake heerlijk!

      Beantwoorden
  11. Marleen says:
    4 jaar geleden

    Wat een heerlijke frisse cake!

    Beantwoorden
  12. Priscilla says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan je sinaasappel vervangen met citroen in dit recept en de fijne kristalsuiker door witte custard suiker aub?

    Groetjes Priscilla

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Citroen kan ook prima. Custard suiker ken ik niet, of bedoel je basterdsuiker? Dat kan wel namelijk 🙂

      Beantwoorden
  13. Linda says:
    4 jaar geleden

    Welke yochurt gebruik je voor deze cake…laura

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      magere yoghurt

      Beantwoorden
  14. Linda says:
    4 jaar geleden

    Gisteren deze cake gemaakt, hij is heerlijk. Ik had alleen Griekse yoghurt in huis, maar dat ging prima!

    Beantwoorden
  15. Eliza says:
    4 jaar geleden

    Hoi, kan ik ook volkorenmeel gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima.

      Beantwoorden
  16. Iris says:
    3 jaar geleden

    Kan de zonnebloemolie ook vervangen worden voor iets met minder calorieën?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik tel geen calorieën, dus daar kan ik je helaas niet bij helpen. Durf daar geen alternatief voor te noemen.

      Beantwoorden
  17. Rowaidah says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb geen cakevorm en wil het graag in een kleine ovenschaal maken. Moet ik dan de zelfde baktijd aanhouden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is afhankelijk van de vorm en hoeveelheid beslag. Je kan evt beginnen met 45-50 minuten en dan controleren.

      Beantwoorden
  18. Nabila says:
    3 jaar geleden

    De cake was ontzettend lekker en makkelijk te maken! Bedankt voor het recept 🙂

    Beantwoorden
  19. Terry says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura!
    Ik heb deze cake vandaag gebakken en het is een topper! Lekker zoet maar toch ook fris.

    Ivm een lactose intolerantie:
    Kan ik dit recept ook maken met soya yoghurt?

    Alvast bedankt voor het antwoord en bedankt voor het heerlijke recept!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      volgens mij moet dat prima lukken hoor.

      Beantwoorden
  20. Karin Blom says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik heb deze heerlijke cake nu 3 keer gemaakt en elke keer zakt hij, na het uit de over halen in.

    De eerste keer aan de boven en beide zijkanten, maar ik dacht dat dat misschien kwam doordat ik het sap van de geraspte sinaasappel er ook bij in had gedaan.

    De 2e keer heb ik alles volgens het recept gedaan en ook toen zakte de cake in, alleen aan de bovenkant.

    En ook de 3e keer zakte hij in en ik kreeg ook alle 3 de keren van die rare “bollen”aan de bovenkant van de cake. Hij smaakte in alle gevallen overigens wel heel lekker, maar zoals het voorbeeld plaatje op deze site zag hij er in ieder geval niet uit helaas…

    Weet je misschien waar het aan kan liggen?
    Overigens, met bollen en ingezakt nogsteeds een heerlijke frisse cake!!

    Karin Blom

    Beantwoorden
  21. Karin Blom says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik heb deze heerlijke cake nu 3 keer gebakken en alle 3 de keren kreeg ik “bollen” op de cake en zakte hij van bovenaf in. Waar kan dit aan liggend denk je?

    Ik heb me heel precies aan het recept gehouden en de temperatuur e.d.

    De cake was overigens heerlijk, daarom heb ik hem ook 3 keer gemaakt, maar zou zo graag willen dat hij er ook zo mooi als op je voorbeeld er uit zag..
    Ik hoor het graag van je.

    Karin Blom.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan zijn dat je het beslag misschien te luchtig klopt, of toch net iets te heet voor jouw oven. Op handigebaktips.nl heb ik enkele artikelen staan over cakes (inzakken, zonder barst bakken, etc.), wellicht vind je daar ook nog info die je kunt gebruiken.

      Beantwoorden
  22. Caroline says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan ik ook milde yoghurt of Griekse yoghurt gebruiken voor de sinaasappel-yoghurtcake?

    Groetjes Caroline

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, het resultaat zou wel iets kunnen verschillen.

      Beantwoorden
  23. Leonie says:
    3 jaar geleden

    Gisteren gemaakt voor Koningsdag. Lekkere cake en goed gelukt! Alleen qua smaak was de glazuur wel echt nodig. Dus kan ik misschien wat sinaasappelsap aan de cake toevoegen voor meer smaak? Of misschien te weinig zout gedaan?

    Maar we (de kids ook) hebben gesmuld hoor!:-) (Hij is al op!).

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Leuk te horen dat jullie hebben gesmuld! Ik zou dan eerder meer rasp toevoegen aan het beslag, sap beïnvloedt de structuur en het resultaat namelijk te veel. Ik houd zelf van een subtiele sinaasappelsmaak, dus voor een meer aanwezige smaak moet er dan inderdaad iets veranderd worden 😉

      Beantwoorden
  24. C says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke luchtige cake. Ik heb alleen geconcentreerde sinaasappelsap gebruikt ipv geraspte schil. En het recept gehalveerd, en roomboter gebruikt ipv zonnebloemolie. En Griekse volle yoghurt erdoor gedaan. Deze gaan we vaker maken.

    Beantwoorden
  25. C says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke luchtige cake. Ik heb alleen geconcentreerde sinaasappelsap gebruikt ipv geraspte schil. En het recept gehalveerd voor een wat kleiner cakeje, en roomboter gebruikt ipv zonnebloemolie. En Griekse volle yoghurt erdoor gedaan. Deze gaan we vaker maken.

    Beantwoorden
  26. Miranda says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil graag de cake gaan uitproberen maar ik kan hem vanavond pas proeven. Hoe kan ik de cake het beste bewaren?

    Groetjes Miranda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wanneer hij is afgekoeld in folie verpakken.

      Beantwoorden
  27. Ines says:
    2 jaar geleden

    Ik wil deze cake vanavond maken, maar heb geen gewone bloem ik huis. Kan ik ook zelfrijzende bloem gebruiken en het bakpoeder weglaten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan, al kunnen de verhoudingen dan iets anders zijn.

      Beantwoorden
  28. Ilse says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke cake! Heb wat fijngehakte rosemarijn aan het beslag toegevoegd.

    Beantwoorden
  29. Larissa says:
    11 maanden geleden

    Wat is de functie van de zonnebloemolie in dit recept? Kan dit ook weggelaten worden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Vet is nodig in een dergelijke cake, de olie in dit geval maakt het lekker smeuïg (zonder wordt het als een soort stugge spons). Waarom wil je het weglaten?

      Beantwoorden
  30. Heleen says:
    10 maanden geleden

    Erg lekker! Ik heb nog nooit een cake gebakken die niet in elkaar zakt, bij deze had ik hetzelfde probleem, ik heb er gewoon bakpoeder in gedaan. Hoe kan ik dit voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Ik gok dat de cake dan nog niet gaar was?

      Beantwoorden
  31. Caroline says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil graag de sinaasappel-yoghurtcake in cupcakes vormpjes doen. Ik heb een heteluchtoven op hoeveel graden moet de oven dan staan en hoe lang moeten ze er in staan?
    Groetjes Caroline

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      De temperatuur blijft hetzelfde, ondanks een kleinere vorm. Voor een heteluchtoven is het 10-20% korter. De baktijd zul je moeten testen, ik heb deze nog nooit in cupcake vormpjes gebakken, maar het zal rond de 20 minuten zijn. Zou je het resultaat willen delen?

      Beantwoorden
      • Caroline says:
        8 maanden geleden

        Hoi Laura,
        Ik had de oven inderdaad op 175 graden gezet en de cupcakes 20 minuten gebakken. Ik had eerst 15 minuten gedaan, maar dan waren ze nog niet echt klaar en dan nog 10 minuten bij gedaan en toen waren ze helemaal goed. Dus inderdaad de oven op 175 graden zetten en 20 minuten bakken. Dank je wel voor je reactie. Ik maak meestal bakrecepten van jou website en ik hoor meestal goed commentaar. Dank je wel 😉

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          8 maanden geleden

          Wat goed om te lezen en thanks voor het delen! Wie weet gaat een andere lezer je voorbeeld volgen 😀

          Beantwoorden
          • Caroline says:
            8 maanden geleden

            Graag gedaan 😉👍. Als we mekaar maar kunnen helpen, toch 😊

      • Sandra says:
        8 maanden geleden

        Van het weekend gebakken.

        Wederom weer een groot succes!
        Nog nooit iets van je gebakken wat mislukt is.
        De sinaasappel waarvan ik de schil heb gebruikt, heb ik uitgeperst en het sap over de cake verdeeld toen deze nog warm was.

        Hierdoor werd de cake extra kleffig, we aten nog net niet onze vingers erbij op!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          8 maanden geleden

          Hahaha wat een heerlijk berichtje. Dankjewel!

          Beantwoorden
  32. Marinde says:
    4 maanden geleden

    Hallo, ziet er lekker uit. Ik wil dit morgen gaan maken maar heb alles in huis behalve yoghurt. Ik heb wel kwark in huis. Kan je daar ook mee?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Ja hoor!

      Beantwoorden
  33. Aleksandra says:
    2 maanden geleden

    Echt lekker! Ik heb i.p.v. gewone yoghurt griekse yoghurt en hetbis ook heel goed gelukt. Heel erg bedankt voor het recept 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Super! Thanks voor het delen!

      Beantwoorden
  34. G. Broekhuis says:
    1 maand geleden

    Hoi Laura.

    Ik heb een vraag: kan ik de yoghurt cake ook bakken met plantaardige Yoghurt met het oog op een koemelk allergie.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Ja hoor!

      Beantwoorden
    • Sterre says:
      1 week geleden

      Hoi ik heb geen vanille extract in huis, is er iets anders wat ik misschien kan toevoegen of misschien het extract weglaten?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        7 dagen geleden

        Je kunt het ook weglaten, het is vooral voor een lekkerdere smaak.

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=SWL0OFG6R8IAX-chySb&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=4c4152ab63caf732059ce08b4dd32991&oe=60680C41' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=L7Bv8GFjewIAX8sq0lm&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=be3325b2e1dd8e072c903e03cfa4f965&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Appelcake met chocola en karamel

Advent 1: Rendier marshmallow pops

Bosvruchten cheesecake brownie

Mini kerstboom pizza’s

Volgende Post
Knakworst croissants

Knakworst croissants

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan