Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Sinaasappel-yoghurtcake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
26 april 2017
in Cakes, Feestdagen, Koningsdag, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Zo’n 1,5 week geleden zat ik tevreden naar mijn blogplanning te kijken. Ik had al voor ruim een maand vooruit allerlei recepten ingepland en ik maakte een overzicht met welke recepten ik nog voor die planning moest maken. Ineens kwam daar het besef dat ik Koningsdag compleet was vergeten, foutje. Hoe dat komt weet ik wel, ik heb gewoon niet zoveel met deze dag. Ik denk er daarom meestal pas een paar dagen van tevoren aan. Nu was ik eerder, maar had ik niet veel tijd om nog van alles te maken door mijn tripje naar Rome dat op de planning stond. Toch besloot ik dat er dit jaar wel iets voor Koningsdag online moest komen en dat werd deze sinaasappel-yoghurtcake. Een heerlijke frisse cake met een lekker glazuur bovenop. Dat glazuur kun je natuurlijk oranje kleuren, maar ik besloot hem zelf vrij neutraal te houden. Het glazuur smaakt wel naar sinaasappel en bovenop heb ik als decoratie nog wat sinaasappelrasp verdeeld.

Recept afdrukken

Sinaasappel-yoghurtcake

Zin in een gebakje op Koningsdag? Deze heerlijke frisse sinaasappel-yoghurtcake zal het zeker weten goed doen op deze feestdag vanwege zijn oranje kleur.
Porties: 12 plakjes (cakevorm van 25 cm)

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • rasp van 1 sinaasappel (houd wat achter ter decoratie)
  • 170 ml yoghurt
  • 3 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 ml zonnebloemolie

Glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 2-3 el sinaasappelsap
  • sinaasappelrasp ter decoratie

Instructies

  • Meng bloem, suiker, bakpoeder, zout en sinaasappelrasp in een kom door elkaar. In een andere kom meng je yoghurt, eieren, vanille extract en zonnebloemolie door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen bij elkaar en spatel tot een beslag. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
  • Bak de cake in 55-60 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Nadat de cake is afgekoeld maak je in een kommetje het glazuur van de poedersuiker en sinaasappelsap. Het moet een dik, maar schenkbaar glazuur zijn. Giet dit over de cake en maak het af met wat extra sinaasappelrasp bovenop.
Bewaren

De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar de cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.

Bak jij wat lekkers voor Koningsdag?

Vorige post

Volgende post

Foodnieuws #17
Knakworst croissants

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 65

  1. Amber says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, de cake ziet er heerlijk uit! gebruik je gewoon kristalsuiker of een ander soort? Groetjes Amber

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik gebruik altijd fijne kristalsuiker.

      Beantwoorden
  2. Petra says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, zou je de suiker kunnen vervangen door honing?? Hoeveel zou je dan moeten gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik heb geen ervaring met honing ipv suiker in een cake. Je kunt het proberen, maar ik betwijfel of dit gaat werken.

      Beantwoorden
  3. jonna@burgertrutjes says:
    4 jaar geleden

    Wat een feestje deze cake!

    Beantwoorden
  4. Jolien says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb deze cake gemaakt, maar de mijne is super bruin, eerst was die opgestegen maar later uit de oven gekrompen. En ik ben de backin vergeten is dat erg?
    Verder volgens recept gedaan maar hij ziet er heel anders en bruin uit! lijkt ook super stevig.
    Raar dat je de cake niet met een mixer mixt, ik ben dat wel gewend, heb dat nu dus ook gedaan. Wat is de reden dat je het niet mixt ?

    Ik hoor graag.
    Groetjes jolien

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Als hij te bruin is, heb je hem waarschijnlijk te lang of te heet gebakken. Dat je het rijsmiddel bent vergeten zorgt voor de stevige cake. En verder is niet altijd bij elk recept een mixer nodig, bij deze cake gaat dat prima doordat je geen boter gebruikt. Ook het mixen kan oorzaak zijn van je stevige/compacte cake.

      Beantwoorden
    • Alena says:
      10 maanden geleden

      Iedere oven heeft een andere temperatuur…ik moet mijn (hetelucht) ovenaltijd 15 graden lager zetten dan in het recept. Misschien dat dat ook voor jouw over geld.

      Beantwoorden
  5. Salma says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura.
    Kan ik magere yoghurt gebruiken?
    Welke heb jij gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      magere yoghurt kan prima.

      Beantwoorden
  6. Daniëlle says:
    4 jaar geleden

    Dit lijkt mij een hele lekkere cake!

    Beantwoorden
  7. Anouk says:
    4 jaar geleden

    Kan de cake gewoon buiten de koelkast bewaard worden? Kun je hem ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Cake bewaar je altijd buiten de koelkast. Invriezen kan inderdaad ook.

      Beantwoorden
  8. ingird says:
    4 jaar geleden

    Ha Laura,

    Kan ik de 100 ml zonnebloemolie vervangen voor 100 ml (100 gr) boter?

    Groet ingrid

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat moet zeker lukken.

      Beantwoorden
  9. An says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk! Heb minder suiker gebruikt (150 gram) en het glazuur weggelaten. Lekkere basiscake zo! Volgende keer met glazuur proberen! In een silecone bakvorm heb ik ongeveer 52 minuten aangehouden, waarvan de laatste 10 met aluminium folie erover.

    Beantwoorden
  10. Nanda says:
    4 jaar geleden

    Ik haal de cake net uit de oven, hij ruikt heerlijk en ziet er mooi uit.
    Nu nog de smaak, hij gaat morgen mee naar m’n werk als verjaardagstractatie, ik ben benieuwd.

    Beantwoorden
    • Nanda says:
      4 jaar geleden

      Geen kruimel meer over, iedereen vond de cake heerlijk!

      Beantwoorden
  11. Marleen says:
    4 jaar geleden

    Wat een heerlijke frisse cake!

    Beantwoorden
  12. Priscilla says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan je sinaasappel vervangen met citroen in dit recept en de fijne kristalsuiker door witte custard suiker aub?

    Groetjes Priscilla

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Citroen kan ook prima. Custard suiker ken ik niet, of bedoel je basterdsuiker? Dat kan wel namelijk 🙂

      Beantwoorden
  13. Linda says:
    4 jaar geleden

    Welke yochurt gebruik je voor deze cake…laura

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      magere yoghurt

      Beantwoorden
  14. Linda says:
    4 jaar geleden

    Gisteren deze cake gemaakt, hij is heerlijk. Ik had alleen Griekse yoghurt in huis, maar dat ging prima!

    Beantwoorden
  15. Eliza says:
    4 jaar geleden

    Hoi, kan ik ook volkorenmeel gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima.

      Beantwoorden
  16. Iris says:
    3 jaar geleden

    Kan de zonnebloemolie ook vervangen worden voor iets met minder calorieën?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik tel geen calorieën, dus daar kan ik je helaas niet bij helpen. Durf daar geen alternatief voor te noemen.

      Beantwoorden
  17. Rowaidah says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb geen cakevorm en wil het graag in een kleine ovenschaal maken. Moet ik dan de zelfde baktijd aanhouden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is afhankelijk van de vorm en hoeveelheid beslag. Je kan evt beginnen met 45-50 minuten en dan controleren.

      Beantwoorden
  18. Nabila says:
    3 jaar geleden

    De cake was ontzettend lekker en makkelijk te maken! Bedankt voor het recept 🙂

    Beantwoorden
  19. Terry says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura!
    Ik heb deze cake vandaag gebakken en het is een topper! Lekker zoet maar toch ook fris.

    Ivm een lactose intolerantie:
    Kan ik dit recept ook maken met soya yoghurt?

    Alvast bedankt voor het antwoord en bedankt voor het heerlijke recept!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      volgens mij moet dat prima lukken hoor.

      Beantwoorden
  20. Karin Blom says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik heb deze heerlijke cake nu 3 keer gemaakt en elke keer zakt hij, na het uit de over halen in.

    De eerste keer aan de boven en beide zijkanten, maar ik dacht dat dat misschien kwam doordat ik het sap van de geraspte sinaasappel er ook bij in had gedaan.

    De 2e keer heb ik alles volgens het recept gedaan en ook toen zakte de cake in, alleen aan de bovenkant.

    En ook de 3e keer zakte hij in en ik kreeg ook alle 3 de keren van die rare “bollen”aan de bovenkant van de cake. Hij smaakte in alle gevallen overigens wel heel lekker, maar zoals het voorbeeld plaatje op deze site zag hij er in ieder geval niet uit helaas…

    Weet je misschien waar het aan kan liggen?
    Overigens, met bollen en ingezakt nogsteeds een heerlijke frisse cake!!

    Karin Blom

    Beantwoorden
  21. Karin Blom says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik heb deze heerlijke cake nu 3 keer gebakken en alle 3 de keren kreeg ik “bollen” op de cake en zakte hij van bovenaf in. Waar kan dit aan liggend denk je?

    Ik heb me heel precies aan het recept gehouden en de temperatuur e.d.

    De cake was overigens heerlijk, daarom heb ik hem ook 3 keer gemaakt, maar zou zo graag willen dat hij er ook zo mooi als op je voorbeeld er uit zag..
    Ik hoor het graag van je.

    Karin Blom.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan zijn dat je het beslag misschien te luchtig klopt, of toch net iets te heet voor jouw oven. Op handigebaktips.nl heb ik enkele artikelen staan over cakes (inzakken, zonder barst bakken, etc.), wellicht vind je daar ook nog info die je kunt gebruiken.

      Beantwoorden
  22. Caroline says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan ik ook milde yoghurt of Griekse yoghurt gebruiken voor de sinaasappel-yoghurtcake?

    Groetjes Caroline

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, het resultaat zou wel iets kunnen verschillen.

      Beantwoorden
  23. Leonie says:
    3 jaar geleden

    Gisteren gemaakt voor Koningsdag. Lekkere cake en goed gelukt! Alleen qua smaak was de glazuur wel echt nodig. Dus kan ik misschien wat sinaasappelsap aan de cake toevoegen voor meer smaak? Of misschien te weinig zout gedaan?

    Maar we (de kids ook) hebben gesmuld hoor!:-) (Hij is al op!).

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Leuk te horen dat jullie hebben gesmuld! Ik zou dan eerder meer rasp toevoegen aan het beslag, sap beïnvloedt de structuur en het resultaat namelijk te veel. Ik houd zelf van een subtiele sinaasappelsmaak, dus voor een meer aanwezige smaak moet er dan inderdaad iets veranderd worden 😉

      Beantwoorden
  24. C says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke luchtige cake. Ik heb alleen geconcentreerde sinaasappelsap gebruikt ipv geraspte schil. En het recept gehalveerd, en roomboter gebruikt ipv zonnebloemolie. En Griekse volle yoghurt erdoor gedaan. Deze gaan we vaker maken.

    Beantwoorden
  25. C says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke luchtige cake. Ik heb alleen geconcentreerde sinaasappelsap gebruikt ipv geraspte schil. En het recept gehalveerd voor een wat kleiner cakeje, en roomboter gebruikt ipv zonnebloemolie. En Griekse volle yoghurt erdoor gedaan. Deze gaan we vaker maken.

    Beantwoorden
  26. Miranda says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil graag de cake gaan uitproberen maar ik kan hem vanavond pas proeven. Hoe kan ik de cake het beste bewaren?

    Groetjes Miranda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wanneer hij is afgekoeld in folie verpakken.

      Beantwoorden
  27. Ines says:
    2 jaar geleden

    Ik wil deze cake vanavond maken, maar heb geen gewone bloem ik huis. Kan ik ook zelfrijzende bloem gebruiken en het bakpoeder weglaten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan, al kunnen de verhoudingen dan iets anders zijn.

      Beantwoorden
  28. Ilse says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke cake! Heb wat fijngehakte rosemarijn aan het beslag toegevoegd.

    Beantwoorden
  29. Larissa says:
    10 maanden geleden

    Wat is de functie van de zonnebloemolie in dit recept? Kan dit ook weggelaten worden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Vet is nodig in een dergelijke cake, de olie in dit geval maakt het lekker smeuïg (zonder wordt het als een soort stugge spons). Waarom wil je het weglaten?

      Beantwoorden
  30. Heleen says:
    10 maanden geleden

    Erg lekker! Ik heb nog nooit een cake gebakken die niet in elkaar zakt, bij deze had ik hetzelfde probleem, ik heb er gewoon bakpoeder in gedaan. Hoe kan ik dit voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Ik gok dat de cake dan nog niet gaar was?

      Beantwoorden
  31. Caroline says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil graag de sinaasappel-yoghurtcake in cupcakes vormpjes doen. Ik heb een heteluchtoven op hoeveel graden moet de oven dan staan en hoe lang moeten ze er in staan?
    Groetjes Caroline

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      De temperatuur blijft hetzelfde, ondanks een kleinere vorm. Voor een heteluchtoven is het 10-20% korter. De baktijd zul je moeten testen, ik heb deze nog nooit in cupcake vormpjes gebakken, maar het zal rond de 20 minuten zijn. Zou je het resultaat willen delen?

      Beantwoorden
      • Caroline says:
        8 maanden geleden

        Hoi Laura,
        Ik had de oven inderdaad op 175 graden gezet en de cupcakes 20 minuten gebakken. Ik had eerst 15 minuten gedaan, maar dan waren ze nog niet echt klaar en dan nog 10 minuten bij gedaan en toen waren ze helemaal goed. Dus inderdaad de oven op 175 graden zetten en 20 minuten bakken. Dank je wel voor je reactie. Ik maak meestal bakrecepten van jou website en ik hoor meestal goed commentaar. Dank je wel 😉

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          8 maanden geleden

          Wat goed om te lezen en thanks voor het delen! Wie weet gaat een andere lezer je voorbeeld volgen 😀

          Beantwoorden
          • Caroline says:
            8 maanden geleden

            Graag gedaan 😉👍. Als we mekaar maar kunnen helpen, toch 😊

      • Sandra says:
        8 maanden geleden

        Van het weekend gebakken.

        Wederom weer een groot succes!
        Nog nooit iets van je gebakken wat mislukt is.
        De sinaasappel waarvan ik de schil heb gebruikt, heb ik uitgeperst en het sap over de cake verdeeld toen deze nog warm was.

        Hierdoor werd de cake extra kleffig, we aten nog net niet onze vingers erbij op!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          8 maanden geleden

          Hahaha wat een heerlijk berichtje. Dankjewel!

          Beantwoorden
  32. Marinde says:
    4 maanden geleden

    Hallo, ziet er lekker uit. Ik wil dit morgen gaan maken maar heb alles in huis behalve yoghurt. Ik heb wel kwark in huis. Kan je daar ook mee?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Ja hoor!

      Beantwoorden
  33. Aleksandra says:
    1 maand geleden

    Echt lekker! Ik heb i.p.v. gewone yoghurt griekse yoghurt en hetbis ook heel goed gelukt. Heel erg bedankt voor het recept 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Super! Thanks voor het delen!

      Beantwoorden
  34. G. Broekhuis says:
    1 maand geleden

    Hoi Laura.

    Ik heb een vraag: kan ik de yoghurt cake ook bakken met plantaardige Yoghurt met het oog op een koemelk allergie.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Ja hoor!

      Beantwoorden
    • Sterre says:
      9 uur geleden

      Hoi ik heb geen vanille extract in huis, is er iets anders wat ik misschien kan toevoegen of misschien het extract weglaten?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Zo kun je het best koekjes bewaren

Zelf aardbeienjam maken

Amerikaanse ingrediënten vertaald

Ravioli ovenschotel

Volgende Post
Knakworst croissants

Knakworst croissants

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Kattentongen taart

door Laura Kieft-25 maart 2011-12

Ik vertelde in mijn vorige post al dat de kattentongen met een reden zijn gebakken. Namelijk een taart decoreren en zie hier het resultaat! Ziet er leuk uit zo met die vulling nietwaar?  Ik heb...

Langues de chat

door Laura Kieft-23 maart 2011-9

Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er...

Cupcakes in een doosje

door Laura Kieft-20 maart 2011-9

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer met een nieuwe post! Afgelopen week heb ik het erg druk gehad met school waardoor ik geen eens tijd heb gehad om de foto’s van deze...

Koekjes om te trakteren

door Laura Kieft-05 maart 2011-10

Onlangs werd mijn lieve overbuurmeisje en oppaskindje 6 jaar (ik kan het -je wel achterwege gaan laten). En dan moet er natuurlijk getrakteerd worden op school! Van de jurkenkoekjes ,van een paar posts geleden, had...

Laat de zomer maar komen

door Laura Kieft-22 februari 2011-6

Bij het maken van deze taart kreeg ik een echt zomer gevoel. De jarige wilde graag een lichtblauwe taart met bloemen. Hoe en wat met de bloemen mocht ik zelf bedenken. Omdat ik graag mijn...

Mini taartjes

door Laura Kieft-15 februari 2011-6

En dan bedoel ik ook echt mini; de doorsnede van deze kleine taartjes is slechts zo’n 9 centimeter. Een groot éénpersoons gebakje dus, of om gezellig met zijn tweetjes op te eten 🙂 Zondagavond had...

Een en ander uitgeprobeerd

door Laura Kieft-10 februari 2011-6

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog...

Eerste stapeltaart!

door Laura Kieft-06 februari 2011-19

Afgelopen week was het zover: ik kon mijn allereerste stapeltaart maken! Dit wilde ik al ontzettend lang maar de juiste gelegenheid kwam maar niet, totdat Michelle graag taart wilde voor haar 18e verjaardag. Samen hebben...

Dames- en Valentijnskoekjes

door Laura Kieft-27 januari 2011-14

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan...

Pip studio

door Laura Kieft-25 januari 2011-7

Velen kennen het waarschijnlijk wel: Pip Studio. De printjes met de bloesemtakjes en het vogeltje zijn overal op te vinden; servies, agenda’s (die heb ik!), schoolspullen en noem maar op. Voor een vriendin die druk...

How to: Cupcakes bakken

door Laura Kieft-13 januari 2011-47

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze...

Cupcake wrappers uitgetest

door Laura Kieft-07 januari 2011-7

Niet lang geleden heb ik van Pronty taartsjablonen ontvangen om uit te proberen. Het resultaat hebben jullie toen gezien op de chocoladetaart met Kerst. Ditmaal mocht ik verschillende soorten cupcake wrappers uittesten. Deze post zal...

Daar zit muziek in

door Laura Kieft-02 januari 2011-2

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn...

Chocolade fudgetaart

door Laura Kieft-26 december 2010-7

Ik laat jullie eigenlijk alleen maar taarten zien die zijn gedecoreerd met fondant maar vind het ook ontzettend leuk om andere soorten taart te maken. Deze chocolade fudgetaart hebben we gisteren met de visite heerlijk...

Christmas Cookies

door Laura Kieft-24 december 2010-7

Al tijden staan koekjes met royal icing op mijn lijstje om te maken. Voor de kerst wilde ik wat leuks maken en dat zijn dus de koekjes geworden! Afgelopen weekend al de koekjes gaan bakken...

Kersthangers

door Laura Kieft-13 december 2010-4

Geen baksels dit keer maar leuke hangers voor in de boom 🙂 Gisteren ben ik naar Mirakels in ruïne Brederode (Santpoort) geweest. Laten ze daar nou hangers voor in de boom hebben met peperkoekmannetjes en...

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan