Sinaasappel minimuffins
Sinaasappel mini muffins
Geen zin om uren in de keuken te staan? Dan zijn deze sinaasappel mini muffins perfect voor jou. Binnen een mum van tijd heb jij deze lekkere muffins gemaakt!
18 – 20 stuks
Ingrediënten
- 60 gram fijne kristalsuiker
- 150 gram patentbloem
- 0,5 tl bakpoeder
- 0,5 tl baking soda
- snuf zout
- rasp van 1 sinaasappel
- 1 ei M
- 125 ml halfvolle melk
- 60 ml zonnebloemolie
- 2 el sap van de sinaasappel
- 1 tl vanille-extract
- parelsuiker
Instructies
-
Neem twee beslagkommen. In de ene doe je suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en sinaasappelrasp. Neem een garde en roer het door elkaar.
-
In de tweede kom doe je het ei, melk, zonnebloemolie, sinaasappelsap en vanille extract. Klop met een garde door elkaar. Giet het mengsel dan gelijk bij de droge ingrediënten en gebruik de garde, of een spatel, om er een mooi beslag van te roeren. Er mogen best wat klontjes in zitten, dat is bij een muffin beslag nooit zo’n probleem. Roer of mix in ieder geval niet te lang, dat maakt muffins taai.
-
Zet papieren minimuffin vormpjes in een minimuffin bakplaat en vul ze voor 3/4 met het beslag. Bestrooi met de parelsuiker.
-
Bak de minimuffins in 15 minuten goud-oranje van kleur in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
- Tip: Parelsuiker is helaas niet standaard te koop in supermarkten. Je vindt het bij speciaalzaken en soms ook bij reform- of natuurwinkels. De beste optie is om de suiker online te bestellen. Je kunt het natuurlijk ook achterwege laten in dit recept.
- Tip: Muffinvormpjes mogen best hoog gevuld worden, dan komt er een mooie bol op als ze gaan rijzen in de oven.
- Bewaren: luchtdicht verpakt, op een droge en koele plek ongeveer 5 dagen houdbaar. Invriezen kan ook, dan zijn ze tot 3 maanden te bewaren.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hoi Laura,
Wat een leuk idee om er mini muffins van te maken. Dat ga ik dus ook doen. Niet vandaag, maar dit weekend is de planning. Bedankt voor het recept en tot de volgende keer.
Hartelijke groetjes en een hele fijne Koningsdag gewenst,
Marja??????????
Kan je de muffins ook in de airfryer maken?
Vast, maar ik heb dit zelf nog nooit geprobeerd (over de tijd en temperatuur durf ik dus niets te zeggen)
Hoi ! De muffins gemaakt, recept gevolgd maar helaas wat flauwe taaie muffins geworden. De sinaasappel smaak is wel duidelijk aanwezig. Ik hou niet van hele zoete baksels maar deze was de zoete smaak niet aanwezig. Ik had er geen mini,s van gemaakt maar 40 gr muffins. Misschien ligt het daar aan.
Misschien heb je een verkeerde afweging gemaakt?
Kan ik de melk vervangen voor iets anders? Onze kinderen zijn allergisch voor koemelk en soja
Ja hoor, dat kan! In dit artikel lees je meer over het vervangen van melk: https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-melk/
Hoi,
Kan de patentbloem ook vervangen worden door speltmeel?
Groeten Michelle
Hier lees je alles over het vervangen van bloem in recepten: https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-bloem/