Review: Vistaprint fotokalender

8 januari 2012
0

Ongeveer anderhalve week geleden kreeg ik een mailtje met de vraag of ik het leuk zou vinden een fotokalender te maken. Dit leek mij wel wat! Toevallig had ik een paar maanden terug nog gedacht aan een jaaragenda met mijn taartenfoto’s. Uiteindelijk heb ik dit niet gedaan omdat ik de agenda niet kon maken zoals ik hem graag wilde hebben en ik had inmiddels al een leuke agenda in de winkel gekocht. Een verjaardagskalender stond nog wel op mijn lijstje maar hier had ik verder nog niet over nagedacht, des te leuker dat ik dit mailtje ontving.

Wat een mogelijkheden zijn er voor het maken van deze kalender zeg! Je kunt uit talloze kaders kiezen wat de keuze lastig maakte, ik heb gekozen voor deze leuke bloesemprint. Op de voorkant kun je nog een titel en ondertitel zetten, dit is te zien op de eerste foto. Wanneer je je kader hebt gekozen kun je foto’s gaan uploaden, deze sleep je dan gewoon naar de maand waar je hem wilt hebben. Standaard is de onderste pagina met de dagen wit maar je kunt instellen dat je de print ook aan de onderkant wilt hebben. Voor €1,24 heb je dit zelfs in kleur. Bij elke dag kun je een tekst toevoegen, zoals verjaardagen. Ik heb er alleen verjaardagen en feestdagen in staan maar je kunt er natuurlijk ook je vakanties en dergelijke bij zetten. Je kunt zelfs overal icoontjes bij doen. Ik heb taartjes bij verjaardagen gezet en ook de feestdagen heb ik wat gezelliger gemaakt zoals je op onderstaande foto ziet. Na een avondje achter de computer had ik mijn eigen fotokalender gemaakt en kon ik hem gaan bestellen.

De kalender maakte ik op maandag, en als ik de levertijd mocht geloven kon ik hem op zijn vroegst pas een week later verwachten. Ik was dus zeer verbaasd dat ik donderdag de kalender al thuis had ontvangen. Ongeduldig als ik ben heb ik gelijk de verpakking opengetrokken en mijn leuke kalender bewonderd. De foto’s zijn van goede kwaliteit, wel zijn ze iets donkerder uitgevallen dan je ze op je computerscherm ziet. Over het product ben ik dus zeker tevreden. De bestelprocedure vind ik wel behoorlijk langdradig. Wanneer je akkoord geeft op de kalender krijg je eerst nog de keuze meerdere kalenders aan te schaffen voor een lagere prijs en kun je nog voor een andere papiersoort kiezen. Hier blijft het niet bij want er volgen nog vele schermen met andere aanbiedingen die je ook kunt bestellen. Ik begrijp de gedachte hier achter, maar één zo’n scherm lijkt mij toch echt voldoende. Daarnaast schrok ik van de levertijden en verzendkosten. Een levertijd van 7 dagen ging al onder de noemer ‘prioriteit’ en kostte zo’n 8 euro. En dat terwijl zo’n kalender toch prima door de brievenbus kan. Ook vind ik 7 dagen erg lang, zeker voor prioriteit, in vele webshops heb je tegenwoordig binnen 2 werkdagen je bestelling in huis. Ondanks deze ‘minpuntjes’ in de bestelprocedure ben ik ontzettend blij met mijn kalender. Hij pronkt al aan mijn muur!

Bestel bij Vistaprint ook je eigen fotokalender.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

 1. Wat een leuke zeg! Goed idee, ga ik ook een keertje doen 😉

 2. Joke schreef:

  Erg mooi geworden Lau.

  kus, Mam ♥

 3. Anonymous schreef:

  Hoi Lieverd,

  Wat een ontzettend leuk idee!!!
  Sta ik er ook op? Lol.
  Vlekjes,
  MrsP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *