Review Iluminii kaarsjes

1 november 2013
0

 review iluminii 2a

Regelmatig krijg ik de vraag of ik weet waar je leuke kaarsjes voor op taarten kunt kopen. Verder dan de standaard kaarsjes van Dr. Oetker kwam ik niet, maar deze mensen wilden juist iets leukers dan deze kaarsjes. Het persbericht dat ik een paar weken terug kreeg van Iluminii kwam daarom als geroepen. Iluminii biedt namelijk kaarsjes aan met gekleurde vlammetjes, hoe leuk is dat? Een rood kaarsje met rode vlam staat wel heel erg leuk op een taart of cupcake toch? Ik vroeg om meer informatie en mocht wat kaarsjes van ze uit proberen.

Wat bijzonder is aan deze kaarsjes is dat ze niet van gewoon kaarsvet zijn gemaakt. Deze kaarsjes zijn namelijk gemaakt van mineralen en zouten, hierdoor heb je geen last meer van de druppels kaarsvet op je mooie en lekkere taart. Ze zijn nog eens milieuvriendelijk ook. Iluminii geeft aan dat je de kaarsjes in een verduisterende omgeving moet gebruiken, nu had ik ’s avonds geen tijd om ze op de foto te zetten dus ik heb ze overdag gebruikt. Ik moet zeggen dat je zelfs in het licht duidelijk ziet welke kleur de vlam heeft. Bij een paar kon ik het iets minder goed zien, daar heb ik toen even een zwart vel bij gehouden, je zag de kleur daardoor wel iets beter maar het maakte niet heel erg veel verschil. Handig dus dat je deze kaarsjes ook gewoon overdag kunt gebruiken met vrijwel hetzelfde effect.

review iluminii 4a

Als eerst de kunststof kaarsjes. Ze deden mij een beetje denken aan mini olielampjes. Als je schudt met de kaarsjes hoor je zachtjes een vloeistof klotsen. Op deze kaarsjes zit een dop die je er voor gebruik af haalt. Handig, want als je ze niet helemaal op brandt kun je de dop er weer op zetten en ze nogmaals gebruiken. Dit soort kaarsjes hebben ze trouwens ook gewoon in kaarsvorm. Als je de dop verwijdert zie je een lontje zitten. Het viel mij op dat het groene kaarsje een blauwig lontje had en dat de blauwe juist een groenig lontje.

review iluminii 5a

Zoals je ziet maakte dat niet uit voor het resultaat, een keurig groen en blauw vlammetje op het kaarsje waar het hoort. Je hoort deze kaarsjes een beetje sissen, iets wat de andere kaarsjes niet hadden. Ik denk dat dat komt doordat het een soort olielampje is. De vlammetjes zijn lekker groot en hebben een hele duidelijke kleur. De blauwe lijkt wat wittig op de foto maar was juist helder blauw. De kaarsjes blaas je makkelijk uit en hebben weinig tijd nodig om af te koelen, de dop kun je al snel weer  terug zetten. Maak het prikkertje schoon met een vochtig doekje en je kunt ze prima opbergen om nogmaals te gebruiken (mits ze niet helemaal opgebrand zijn natuurlijk).

review iluminii 3a

De gewone kaarsjes kreeg ik in twee soorten toegestuurd. Witte kaarsjes met gekleurde vlammetjes en gekleurde kaarsjes met gekleurde vlammetjes. Van de gekleurde kaarsjes was de blauwe bij mij een beetje verkleurd, dat maakte niet uit voor het vlammetje, deze was gewoon mooi blauw. Het oranje kaarsje is het duidelijkst, misschien ook omdat een vlam standaard al een beetje oranje is. De groene was iets minder duidelijk, maar in een donker hoekje bleek hij al wat groener te zijn. Paars vond ik het minst duidelijk van allemaal. Deze zag er voor mijn gevoel uit als een normaal vlammetje, de top is niet paars. Alleen de onderkant van de vlam, maar dat hebben ze allemaal. Rood heeft daarentegen een mooie kleur en is duidelijk. Roze is ook te zien, maar wel iets minder duidelijk.

review iluminii 1a

Ik weet niet of het bij deze kaarsjes ligt aan de witte kleur, maar deze vlammetjes lijken iets minder duidelijk. De lontjes van deze kaarsjes zijn gekleurd, je kunt dus prima zien welke kleur je uit het doosje pakt. In dit doosje zaten vijf kleuren, de blauwe die wel in het andere doosje zat ontbrak hier. Links eerst de groene vlam, prima te zien. Daarna de paarse, ook hier vind ik die kleur slecht te zien. Rood en oranje zijn hier ook weer zeer duidelijk. Als laatste de roze, ook deze kleur is prima te zien.

De kaarsjes van Iluminii vind ik erg leuk, ik had nog niet eerder kaarsjes gezien met gekleurde vlammetjes. Ze geven je taart net dat beetje extra.  Prijzen van deze kaarsjes variëren, voor 12 witte of 12 gekleurde kaarsjes betaal je ongeveer €3,95. De cijferkaarsjes kosten €2,49. Ze hebben overigens nog een breder assortiment kaarsjes dan alleen deze soorten. Deze kaarsjes zijn nog vrij nieuw op de markt maar vrijwel het hele assortiment is momenteel al te verkrijgen bij Mijn cadeaushop en Kaarsen en Fakkels.

Z Liefs Laura PNG

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

 1. Helene schreef:

  Leuke kaarsjes!

 2. Ikram schreef:

  Wat een leuke kaarsjes om een taart mee op te vrolijken 😀

 3. tanya schreef:

  Wat gaaf zeg die kaarsjes! Ga het zeker onthouden als ik dan eens iemand heb die kaarsjes op zijn taart wil..
  Super leuk dat je dit ool weer zo uitgebreid hebt getest..

  Fijn weekend
  Tanya

 4. joke schreef:

  Wat leuk die kaarsjes, maakt het altijd gezellig.

 5. Leandra schreef:

  Leuk! 😀

 6. Danielle Bulut-Eikelenboom schreef:

  Wat leuk om te lezen! Vooral de cijfer kaarsjes ga ik onthouden! 🙂

 7. Rebecca schreef:

  Grappig Idee 😉

 8. Anoeska schreef:

  Wat een leuke kaarsjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *