Red velvet taart

435

Jaaa, daar is hij dan eindelijk: de red velvet taart! De laatste maanden kreeg ik steeds vaker verzoekjes voor deze taart, dus ik besloot om er nu eindelijk eens mee aan de slag te gaan. Bij mij stond hij namelijk ook al tijden op de baklijst. En wat is nu een beter moment zo richting Valentijn om deze taart te maken? Voor dit baksel vond ik het leuk om de drie lagen cake die ik bakte nog eens te halveren, zodat je bij het aansnijden maar liefst 6 lagen cake ziet met een heerlijke cream cheese frosting ertussen. De bolle kantjes sneed ik ook van de cakes af om vervolgens te verkruimelen, die kruimels gebruikte ik weer voor de decoratie. Als je deze red velvet cake wilt bakken voor Valentijn zou je nog meer kunnen uitpakken met wat sprinkles, dat staat ook erg leuk. Ik ben nu al benieuwd naar jullie versies van deze taart!

Red velvet en kleurstof

Eigenlijk is red velvet gewoon een chocoladetaart, met een berg kleurstof voor de kleur. Want ja, donkerbruin rood krijgen vergt wel wat moeite. Vroeger ontstond de rode kleur door een reactie tussen een zuur (van de karnemelk) en het cacaopoeder. Het stofje dat daarvoor zorgde zit tegenwoordig niet meer in cacaopoeder, dus hebben we kleurstof nodig om hetzelfde effect te krijgen. Voor de smaak doet het niets, dus als je geen fan bent van kleurstof zou je het ook weg kunnen laten. Mijn taart was uiteindelijk meer donkerrood dan felrood en dat vond ik zelf prima. Wil je een nog rodere kleur kun je dus nog meer kleurstof toevoegen. En ja, het is misschien veel, maar aangezien dit geen taart is die ik dagelijks eet vind ik het wel prima voor een keer. Ik heb namelijk wel ontzettend zitten smullen van deze mooie red velvet taart!

Red velvet taart

Wie houdt er nu niet van red velvet taart? De heerlijke smeuïge lagen chocoladecake in combinatie met een lekkere cream cheese frosting maakt deze taart onweerstaanbaar!
Porties: 10 -12 personen
VOOR EEN 15 CM TAART (VOOR 3 LAGEN CAKE VAN 15 CM)

Ingrediënten

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 50 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 2 tl vanille-extract
  • rode kleurstof (ik gebruikte bijna een heel potje van 35 gram)
  • 250 ml karnemelk
  • 300 gram (patent)bloem
  • snuf zout
  • 2 tl baking soda
  • 2 tl citroensap

Topping/vulling

Instructies

  • Klop boter en suiker romig, voeg daarna de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Maak een pasta/papje van de cacaopoeder, vanille-extract, kleurstof en eventueel een scheutje van de karnemelk. Roer goed door tot er een egale massa ontstaat. Voeg toe aan het botermengsel en mix tot deze volledig is opgenomen.
  • In een kom voeg je bloem, baking soda en zout samen, roer even kort door elkaar. In een maatbeker doe je de karnemelk en citroensap. Voeg de bloem en melk afwisselend en beetje bij beetje toe terwijl je blijft mixen.
  • Neem drie bakvormen, vet deze in en leg een bakpapiertje op de bodem van de vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormen.
  • Bak de cakes in ongeveer 30 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Laat de cakes zo’n 10 minuten in de vorm afkoelen, stort ze daarna op een rooster en laat ze hier volledig afkoelen.

De taart afmaken

  • Wanneer de lagen cake helemaal zijn afgekoeld en de frosting is gemaakt kun je de taart afmaken.
  • Snijd eerst de bolle kanten van de cakes af, doe deze in een kom en zet opzij, je hebt deze straks nog nodig (klein stukje snoepen kan best natuurlijk). Halveer de cakes dan horizontaal zodat je 6 plakken cake hebt.
  • Leg de eerste plak cake op een bord of cakestandaard en verdeel hier ongeveer 2-3 eetlepels van de frosting over. Dunne laagjes vulling zijn genoeg. Leg er weer een plak cake bovenop en vul deze op dezelfde manier. Ga zo door tot alle cakes zijn gebruikt. Eindig je taart met de onderkant van een cake die je omdraait (zo heb je een mooie rechte bovenkant).
  • Met de resterende frosting smeer je de cake aan de boven- en zijkant in. Tips voor het afsmeren van een taart vind je hier.
  • Als decoratie gebruiken we kruimels cake. Pak de stukken cake erbij die je hebt afgesneden en verkruimel deze. Wat handig en snel werkt voor fijne kruimels is het volgende: neem twee stukken cake en wrijf deze tegen elkaar aan. Als je genoeg kruimels hebt kun je de taart decoreren zoals je wilt. Ik bedekte de bovenkant grotendeels en maakte onderaan de taart ook nog een randje.
  • En na het decoreren is de taart klaar!

Tips

  • Bewaren: Afgedekt/verpakt in de koelkast 4-5 dagen te bewaren. Invriezen kan ook, dan is hij tot 3 maanden houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

122 reacties

  1. karin schreef:

    hi laura,
    ik, en wellicht meer mensen, hebben maar 1 pme 15 cm. is het beslag wel te bewaren zodat er 1 voor 1 gebakken kan?
    groetjes karin

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan prima.

  2. Wilma schreef:

    Ik vraag me al langer af of ik meerdere bakvormen tegelijk, op verschillende hoogtes, in de oven kan zetten. Ik dacht dat dat alleen maar kon met een heteluchtoven, maar is dat ook echt zo?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zet deze drie kleine vormpjes naast elkaar op dezelfde hoogte, dat gaat prima. Op verschillende hoogtes kan, maar dit heeft vaak wel invloed op het resultaat.

  3. Kirsten schreef:

    Hoi Laura,

    Hoe snijdt jij de kaarten zo mooi recht? Speciale taartensnijder voor, zo ja: welke?
    Ik krijg altijd van die scheve stukken..

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik gewoon een mes, soms een goede scherpe, in dit geval gewoon een normaal mes uit de keukenlade. Snijd niet te snel en recht naar beneden, dan moet het goed gaan.

  4. Janine schreef:

    Hoi Laura,

    ik ben dol op je recepten. Nu gebruik je in de red velvet citroensap, is daar ook een alternatief voor? Aangezien mijn dochtertje een citrusvruchten allergie heeft.

    Ben benieuwd, Dankjewel!

    Groetjes Janine

    1. Laura Kieft schreef:

      Het is in dit geval eventueel ook weg te laten.

    2. Nanous schreef:

      Hoi Laura,

      Ik heb deze taart met mijn verjaardag gemaakt! Wat een hit was dat! Er zijn geen kruimels meer overgebleven.

      Nu wilde ik voor in de koffiekamer van de juffen/meesten bij mijn zoontje op school redvelvet cupcakes maken. Maar hoe lang zouden die in de over moeten? Minuutje of 20? En op hetzelfde aantal graden of moet ik de oven dan ook iets lager zetten?

      Groetjes

      1. Laura Kieft schreef:

        cupcakes hebben inderdaad 18-20 minuten nodig, zou 180 graden aanhouden.

      2. Chloe schreef:

        Eigenlijk hoort de red velvet een hele zachte bijna flauwe chocolade smaak te hebben, de reden dat je zoveel kleurstof nodig had is dat er eigenlijk voor een echte red velvet teveel cacao door dit recept zit, iets minder cacao dan heb je ook minder kleur nodig, rode kleurstof heeft ook een viezige smaak, helemaal als je zoveel gebruikt en is niet aan te raden in deze hoeveelheid 😁.

  5. mariella schreef:

    hoeveel lepeltjes azijn bij gewone melk doen voor de karnemelk te maken bij ons in winkel verkopen ze dat niet .

  6. mariella schreef:

    hoeveel lepeltjes azijn bij gewone melk doen voor de karnemelk te maken bij ons in winkel verkopen ze dat niet .mvg

    1. Laura Kieft schreef:

      Durf ik je niet te zeggen welke verhouding dat exact is, zou zeker een eetlepel toevoegen.

    2. Ineke schreef:

      2 eetlepels op 250 ml melk. Azijn of citroensap kan allebei. Dat kan ook met lactosevrije melk.

  7. Moniek schreef:

    Hoi! Wat voor een soort kleurstof heb je gebruikt?

      1. Danielle schreef:

        Hallo Laura,

        Ik heb je red velvet taart recept meerdere keren gemaakt maar krijg maar niet de felle rode kleur. Of hoort het zo?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Dat klopt, dat komt door het cacaopoeder. Als je echt een felle red velvet wilt dan moet je dat weglaten (maar dat gaat weer ten koste van de smaak).

          1. Danielle schreef:

            Dank voor je reactie, Laura.

    1. Laura schreef:

      Top recept! Vandaag met mijn neefje gemaakt en was zeer goed gelukt! Helemaal niet te zwaar!

  8. Priscilla schreef:

    Wauw! Ziet er heerlijk uit! Ik zie dat jij een bakvorm van 15 cm hebt gebruikt, Hoe hoog is deze taart in zijn totaliteit?

    Ik wil graag een taart maken met hetzelfde formaat, alleen dan wel met funcake mix/biscuit. En dan in 2x bakken (denk ik) Ik vraag mij af of ik dan beter 15×7,5 kan gebruiken of 15×10?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gok zo’n 15-18 cm in totaal. 7,5 cm is hoog genoeg hoor voor een bakvorm, volgens mij zijn die van mij zelfs maar 5 cm hoog.

  9. Cindy schreef:

    Zou ook graag de taart eens maken
    Maar hier eten we lactose vrij nu kan ik de meeste ingrediënten wel vervangen door lactose vrije maar alleen de karnemelk zou ik niet weten
    Heb jij een oplossing voor mij en mijn dochter die ook Laura heet en ook heel graag bakt 😀

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou een lactosevrije melk kunnen nemen en wat meer citroensap (of wat azijn) kunnen toevoegen. Op deze manier kun je ook gewone melk gebruiken, dus ik denk dat het met een vervanger ook zou moeten lukken 🙂

      1. Inekei schreef:

        2 eetlepels op 250 ml melk. Azijn of citroensap kan allebei. Dat kan ook met lactosevrije melk. Dat doe ik al een hele tijd. Goed roeren en een tijdje laten staan.

  10. Martine schreef:

    Hoi Laura,
    Wat ziet deze taart er weer heerlijk uit! Ik gebruik vaak je recepten en met mijn verjaardag afgelopen weekend viel de Monchoutaart goed in de smaak!
    Nu wil ik deze red velvet gaan maken, maar het liefst met 4 lagen van 23 cm doorsnede. Zou ik dit recept kunnen gebruiken en dan in de twee bakvormen? Ik weet hoe ik een grotere bakvorm moet berekenen, maar een laag weglaten begrijp ik niet helemaal 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je dat wil omrekenen zou je eerst 2/3 van dit recept moeten nemen en dat dan omrekenen naar een grotere vorm.

      1. Martine schreef:

        Jaa dat bedacht ik me later ook, bedankt voor je reactie!

  11. Anja schreef:

    Wat een gave taart! Bij mij ziet hij er helaas minder mooi uit :(. De cake werd niet zo luchtig waardoor de lagen dun zijn. Hoe krijg ik het voor elkaar dat de cake mooi luchtig is?

    En de cheesefrosting bleef te dun om de zijkanten mooi af te smeren? Hoe kan ik dat beter krijgen? Hopelijk heb je tips. Ik heb precies gedaan wat er in het recept stond. Hoor het graag!

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb je misschien te lang geklopt? Daar worden cakes namelijk niet luchtiger van. En qua frosting, misschien een goedkoop huismerk gebruikt? Verder lastig te zeggen zonder verdere informatie.

  12. Lilian schreef:

    Hoi Laura, ik ben van plan om deze taart te maken maar wil dan wel graag weten of die niet uitdroogt als ik hem eerder van tevoren maak (ongeveer 3 dagen van tevoren)?

    1. Laura Kieft schreef:

      Onderaan elk artikel staat altijd een bewaaradvies 😉

  13. Febe schreef:

    Hi Laura, ik wil al heel lang een red velvet cake maken, maar ik zou het graag gewoon met één bakvorm doen en dat ik de taart maar 1x door midden snijdt en daar de frosting tussen. Hoe kan ik het recept hier naartoe omrekenen? Of gewoon alle ingrediënten door 3 delen? Groetjes Febe

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je maar één dunne laag cake van 15cm wilt maken deel je het inderdaad door 3

      1. Febe schreef:

        Oh, naja hij moet niet heel dun worden. Wil hem wel nog kunnen doorsnijden en ik wil hem wel in een iets grotere vorm dan 15cm doen. Hoe doe ik dat dan?

        1. Laura Kieft schreef:

          Hier lees je meer over het omrekenen van een recept: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

  14. Tess schreef:

    Super leuk al je recepten! Ik vroeg me af waar het aan ligt dat de ene taart in de vriezer bewaard kan worden en de ander niet. Waarom kan dat bij deze wel maar bijv. bij je carrotcake niet. Liefs!

    1. Laura Kieft schreef:

      De carrot cake kan ook in de vriezer hoor. Het bewaaradvies staat alleen nog niet bij elk recept (zijn we mee bezig)

  15. Pauline schreef:

    Hoi Laura,
    Graag zou ik dit recept in 4 lagen willen maken in een vorm van 20cm. Via je omreken tips ben ik er al wel achter hoe ik een grotere vorm kan gebruiken. Mijn vraag is hoe ik die 4e laag moet berekenen. Het recept door 3 delen en die uitkomst erbij op tellen?

    Alvast bedankt voor het meedenken!
    Groetjes, Pauline

    1. Laura Kieft schreef:

      Inderdaad zoals je zegt 🙂

  16. Bibi schreef:

    Hey Laura,
    Deze taart ziet er heerlijk uit en overheid mij om weet een recept van jou te gaan maken. Alleen heb ik een klein probleem bij het omrekenen. Ik heb Wilton easy layers vormen van 15cm diameter en 1,9cm hoog. Wat is het beste om te doen met de baktijd en temperatuur?
    Groetjes,
    Bibi

    1. Laura Kieft schreef:

      Temperatuur veranderd niets aan, maar als je meer en dunnere lagen cake maakt zullen deze sneller klaar zijn. Begin eens met de helft tot driekwart van de tijd zou ik zeggen.

  17. Miranda schreef:

    Hoi, ik heb nou een paar keer geprobeerd deze cake te maken, in 1 vorm en dan later in drie lagen snijden maar ik heb telkens dat de cake niet gaar is in het midden. Lagere temp en dan langer bakken heb ik geprobeerd, weer niks. Moet ik echt drie aparte lagen bakken? Als het alleen maar zo werkt, ja dan moet dat maar, ik dacht alleen wat makkelijker te kunnen doen dus alles tegelijk te bakken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Er is een reden dat ik losse lagen bak 😉 . Alles tegelijk geeft gewoonweg niet het beste resultaat. Tegen de tijd dat het midden gaar is, zijn de randen droog.

  18. Nadine schreef:

    Hoi Laura,

    Welke kleurstof van welk merk gebruikte je voor de taart? Ik weet nooit zo goed wat nou het beste is, vloeibaar of poeder.

    Groetjes,
    Nadine

    1. Lian van Rens schreef:

      Laura gebruikt meestal de Wilton kleurengels. Dus vloeibaar, maar wel dik.

  19. Sophie schreef:

    Als ik twee bakvormen van 17.5cm heb hoe kan ik het dan het beste verdelen? En hoelang moeten ze dan in de oven? Ik heb altijd dat het midden niet helemaal gaar is en de randen weer te gaar, haha..

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je het hele beslag over twee vormen verdeeld heb je teveel beslag en dan krijg je inderdaad het probleem wat je noemt; randen al droog en het midden nog niet gaar. Je zou het dan beter om kunnen rekenen naar een 17,5 cm vorm en dan ook in drie delen bakken. Qua tijd zou ik beginnen met wat in het recept staat en dan even controleren en indien nodig enkele minuten toevoegen.

  20. Tabitha schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik over dit glazuur ook een dripcake maken?
    Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Onmogelijk is het niet, maar het vraagt wel om wat meer planning (en risico). De laag crème moet niet te dik zijn omdat deze wat zachter is en meer reageert op de warmte en het gewicht van de ganache. Verder zou ik hem heel goed laten opstijven in de koelkast voordat je de drip maakt.

  21. Wende schreef:

    Ok wil deze cake bakken maar kan dat ook gewoon met halfvolle melk inplaats van karnemelk

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, karnemelk activeert de baking soda.

  22. Nienke schreef:

    Hoi, ik heb geen drie bakvormen van hetzelfde formaat..kan ik het beslag ook even laten staan en ze na elkaar bakken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, dat kan niet. Door het gebruik van baking soda moet het beslag meteen afgebakken worden, anders verliest het de rijzende werking.

  23. Sabine Willemsen schreef:

    Ik ben voor mijn moeder je recept aan het vertalen in het duits.
    Nu vraag ik me af wat ik in Duitsland voor de cream cheese frosting kan gebruiken….is dat “Frischkaese”??? Help!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik kan dat helaas ook niet naar het Duits vertalen..

  24. Rijka schreef:

    Ik wilde graag een red velvet tulband bakken voor de kerst. En ben voor dit recept gegaan omdat er niet zoveel boter in zit. Helaas had ik maar 1 tubetje rode kleurstof en dat is tekort (achteraf), maar de smaak is er niet minder om 🙂 Ik heb de tulband op 170 graden 75 minuten gebakken met boven en onder warmte. Nu nog je cheese frosting maken en 1ste kerstdag de tulband afmaken. Bedankt voor het delen van je recepten! Fijne Feestdagen!! Rijka.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk, bedankt voor het delen van je ervaringen en fijne feestdagen!

      1. Rijka schreef:

        En zo ziet de tulband er nu uit. Ik ben heel tevreden 🙂 https://www.instagram.com/p/B6fjbSahePG/

  25. Ruth schreef:

    Ik vroeg mij af of ik aan de cream cheese frost ook witte chocolade kan toevoegen of dat dit ervoor zorgt dat de structuur niet goed is? Of kan ik dan beter witte chocolade botercreme gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik nog niet eerder geprobeerd, maar het lijkt me dat dat kan.

      1. Ruth schreef:

        Het is gelukt! Ik heb ongeveer 300g witte chocolade toegevoegd! Iedereen was enthousiast over de taart 🙂

        1. Laura's Bakery schreef:

          Wat goed! Heb je dit gesmolten toegevoegd?

          1. Ruth schreef:

            Ja, klopt! Eerst au bain marie gesmolten en toen er doorheen gemixt!

  26. Lizzy Derksen schreef:

    Hey Laura!

    Ik heb deze taart nu al voor de 3e keer gemaakt in een springvorm van 15cm (3 keer 15 cm)
    Alleen blijft de cake bij mij super laag. Te laag om door 2e te snijden en daar de vulling in te doen.
    Ik bak de cakes op 150graden 50 minuten, (als ik ze op hogere temp. bak dan rijst alleen de bovenkant heel erg) hoe kan ik er voor zorgen dat de cakes hoog genoeg worden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is gek! Juist door de hogere temperatuur gaan ze wel sneller rijzen. Je hebt verder niks aangepast aan het recept?

      1. Lizzy Derksen schreef:

        Hey

        Ik zie dat ik gewone bloem heb gebruikt in plaats van patent bloem.
        Weet niet of dat het verschil maakt?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Nee hoor, dat kan prima. Was het lekker?

          1. Lizzy Derksen schreef:

            Ja heerlijk!!

  27. Jenisa schreef:

    Hey,

    Welke kleurstof gebruik je en waar te koop? Ik kom er niet uit zoveel soorten!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat snap ik! Vaak gebruik ik Rainbow dust of Wilton, maar het kan ook zijn dat ik hierbij Sugarflair had gebruikt. Allemaal fijne kleurstoffen in ieder geval.

  28. Saskia schreef:

    Hoi Laura, maakt het uit of ik poeder kleurstof gebruik of vloeibare? En begrijp ik het goed dat het beslag direct in de oven moet i.v.m. de werking van de baking soda, deze vraag omdat ik ook niet 3 vormen van dezelfde maat heb en dan dus 3 x het beslag moet maken i.p.v. in 1 keer.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Saskia, dat klopt helemaal wat je zegt i.v.m. de baking soda. In principe kan het met beide soorten kleurstof, maar mijn voorkeur gaat uit naar gelkleurstof voor een red velvet.

      1. Saskia schreef:

        Dank je, ga ik of extra bakvormen kopen of het beslag 3x maken.

  29. Saskia schreef:

    En nog een vraag, gebruik jij meestal springvormen, taartvormen of taartringen?

      1. Saskia schreef:

        Super bedankt, ga meteen kijken naar je blog!
        Gebruik je kleurgel of kleurpoeder voor de Red Velvet Taart?
        Groetjes,
        Saskia

      2. Saskia schreef:

        Zie mijn eerdere vraag: “Hoi Laura, maakt het uit of ik poeder kleurstof gebruik of vloeibare? En begrijp ik het goed dat het beslag direct in de oven moet i.v.m. de werking van de baking soda, deze vraag omdat ik ook niet 3 vormen van dezelfde maat heb en dan dus 3 x het beslag moet maken i.p.v. in 1 keer”

  30. njz schreef:

    ik zie vaak stapeltaarten met cake en vullingen met bijvoorbeeld mascarpone en/of monchou.
    Als je zo’n taart wilt bewaren dan moet het voor de cake eigenlijk buiten de koelkast(vorige keer in de koelkast bewaard, maar werd erg droog) maar voor de vulling in de koelkast..omdat het zuivel is…
    Wat adviseer jij ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zolang de cake volledig is afgesmeerd kan je deze prima in de koelkast bewaren. De cake zou dan niet uit moeten drogen doordat het beschermd is door de frosting overal er omheen (dit is een ander verhaal met een naked cake of aangesneden cake). Met botercrème kun je het op een koele plek maar buiten de koelkast bewaren.

      1. Njz schreef:

        Hallo dus een naked cake met roomkaas moet direct gegeten worden?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Het liefst wel, en anders deze zou ik beter verpakken in de koeling zodat de cake niet uitdroogt.

  31. Lizzy Derksen schreef:

    Hey!
    Ik heb nog een vraag over het afsmeren van de taart.
    Smeer jij de taart twee keer af of maar 1 keer? Als ik de taart maar 1 keer af smeer dan komt de taart er nog door heen. Net of de frosting nog iets te dun is..

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik smeer inderdaad vaak twee keer af, zo vaak als nodig is in principe.

      1. Lizzy Derksen schreef:

        Ah kijk! Dat zal het zijn. Bedankt voor je reactie! Ik ga donderdag weer een poging wagen 🤩

  32. Inge schreef:

    Heey Laura,

    ik heb wel eens gehoord dat je ook bietensap kan gebruiken als kleurstof? Heb je hier ervaring mee?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb dat ook wel eens gelezen, maar nog niet geprobeerd.

  33. Barbara schreef:

    Hey Laura,

    Ik bak vaak jouw recepten en lukt altijd! Alleen deze red velvet cake, is nu al 2x mislukt. Binnenin wordt ie niet gaar 🙁
    Hoe zou dit kunnen komen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      He wat vervelend! Heb je iets aan het recept veranderd? Misschien even checken met een extra temperatuurmeter of de warmte van je oven klopt?

  34. Ingeborg schreef:

    Hi Laura,

    Ik heb alleen bakpoeder, kan dat ook ipv baking soda?

    Groetjes, Ingeborg

    1. Laura's Bakery schreef:

      Eigenlijk niet, de baking soda werkt samen met het citroensap. Als je het toch gaat vervangen, gebruik dan drie keer zoveel en laat het citroensap weg.

  35. Ingeborg schreef:

    Hi Laura,

    Als ik het beslag verdeel over twee vormen van 24 cm, hoe lang moet ik de cakes dan bakken?

    Groetjes, Ingeborg

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest, dus kan ik ook niet zo 123 zeggen.

  36. Lotte Herweijer schreef:

    Hallo Laura! Als ik de taart 3 dagen in de vriezer bewaar, hoelang is deze dan nog goed in de koelkast?
    Bedankt voor het delen!
    Groetjes, Lotte

    1. Laura's Bakery schreef:

      Afgedekt/verpakt in de koelkast 4-5 dagen te bewaren. Invriezen kan ook, dan is hij tot 3 maanden houdbaar.

  37. Ela Hutten schreef:

    Hoi Laura,

    Zaterdag deze taart gemaakt, wat was hij heerlijk! Nu wil ik komend weekend een regenboogtaart maken(6lagen) en eigenlijk met een beetje dezelfde smaak en textuur als deze cakes. Kan ik het cacao weglaten(zodat de kleuren wel duidelijk zichtbaar zijn) en verder dezelfde ingrediënten gebruiken voor mooie/smaakvolle lagen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen! Ik zou een anders basisrecept voor cake dan gebruiken eigenlijk, dan weet je zeker dat de smaak ook goed zit.

  38. Wendy schreef:

    Hai Laura,
    Afgelopen weekend heb ik deze red velvet cake gemaakt. Hij was heerlijk! Alleen wel heel compact en zwaar. Hoort dit ? Ik dacht eigenlijk dat ie wat luchtiger zou zijn. Ik heb precies het recept gevolgd. Enig idee waardoor dit komt?

    Gr Wendy

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kwam de structuur overeen met mijn taart op de foto? Ik kan de taart eigenlijk niet luchtig noemen, maar ook zeker niet compact. Heb je de cakes in één keer afgebakken? Het baking soda werkt meteen en daardoor moet het beslag meteen de oven in.

      1. Wendy schreef:

        Op jou foto ziet ie er wat luchtiger uit dan de mijne was en ik heb alle 3 de lagen in 1 keer gebakken.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Nou wat gek dan zeg, misschien heb je te lang gemixt? Anders durf ik het niet zo te zeggen.

  39. Ilvy schreef:

    Hallo
    Ik heb de taart ook gebakken alleen de lagen zijn maar 3 cm dik dus ik heb ze niet doorgesneden. Weet jij misschien hoe dat komt? Ik heb gewoon het recept gevolgd. Ik heb er alleen geen kleurstof in gedaan.
    Gr Ilvy

    1. Laura's Bakery schreef:

      Waarschijnlijk een te grote bakvorm gebruikt.

  40. Amina schreef:

    Welke doorsnede moet je bakblik hebben

    1. Laura's Bakery schreef:

      15 cm, staat bovenaan het recept.

  41. Nandi Arkaifie schreef:

    Ik heb dit recept meerdere keren gemaakt en nooit echt met het hele potje kleurstof omdat ik dat zonde vond. Nu heb ik het gisteren met een heel potje kleurstof gemaakt en er zat een ontzettend bittere nasmaak aan de taart! 🙁 heeft u daar geen last van? Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend zeg! Absoluut geen last van gehad, welke kleurstof heb je gebruikt? En ben je misschien uitgeschoten met de baking soda?

  42. Fie schreef:

    Beste Laura
    Ik heb deze vandaag gemaakt,
    Maar mijn taart kwam niet echt omhoog en het het recept gevolgd

  43. Melissa schreef:

    Hoi laura,
    ik wil deze ook maken maar wij hebben alleen een vorm van 18 cm. hoe doe ik dat dan? gewoon van 15 cm naar 18 omrekenen?
    groetjes melissa

  44. Babet van der Perk schreef:

    Beste Laura
    Kan ik deze frosting onder fondant gebruiken of smelt dan de fondant.
    H groet Babet

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, deze zou ik niet gebruiken. Alleen 1:1 botercrème.

    2. Marte schreef:

      Hoi Laura,

      Gebruik je ook bakpoeder bij dit recept?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Alle ingrediënten staan boven het recept, geen bakpoeder.

  45. Lexi schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb de taart vorige week gemaakt en het was een groot succes. Nu vroeg ik me af of ik dit recept ook als basis voor een taart kan gebruiken en dan dus de kleur stof en de cacao weg kan laten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar heb ik geen idee van! Maar er staan ook nog genoeg andere laagjestaarten online die je als basis kunt gebruiken.

  46. Diana schreef:

    Hoi Laura, zou je deze red velvet ook als plaatcakr kunnen bakken en dan de vormen uitsteken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Omdat je niet drie vormen hebt? Dan gaat er wel een hoop cake verloren ook, dus zou je meer moeten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *