Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Red velvet taart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
09 februari 2019
in Cakes, Feestdagen, Taarten, Valentijn, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Jaaa, daar is hij dan eindelijk: de red velvet taart! De laatste maanden kreeg ik steeds vaker verzoekjes voor deze taart, dus ik besloot om er nu eindelijk eens mee aan de slag te gaan. Bij mij stond hij namelijk ook al tijden op de baklijst. En wat is nu een beter moment zo richting Valentijn om deze taart te maken? Voor dit baksel vond ik het leuk om de drie lagen cake die ik bakte nog eens te halveren, zodat je bij het aansnijden maar liefst 6 lagen cake ziet met een heerlijke cream cheese frosting ertussen. De bolle kantjes sneed ik ook van de cakes af om vervolgens te verkruimelen, die kruimels gebruikte ik weer voor de decoratie. Als je deze red velvet cake wilt bakken voor Valentijn zou je nog meer kunnen uitpakken met wat sprinkles, dat staat ook erg leuk. Ik ben nu al benieuwd naar jullie versies van deze taart!

Red velvet en kleurstof

Eigenlijk is red velvet gewoon een chocoladetaart, met een berg kleurstof voor de kleur. Want ja, donkerbruin rood krijgen vergt wel wat moeite. Vroeger ontstond de rode kleur door een reactie tussen een zuur (van de karnemelk) en het cacaopoeder. Het stofje dat daarvoor zorgde zit tegenwoordig niet meer in cacaopoeder, dus hebben we kleurstof nodig om hetzelfde effect te krijgen. Voor de smaak doet het niets, dus als je geen fan bent van kleurstof zou je het ook weg kunnen laten. Mijn taart was uiteindelijk meer donkerrood dan felrood en dat vond ik zelf prima. Wil je een nog rodere kleur kun je dus nog meer kleurstof toevoegen. En ja, het is misschien veel, maar aangezien dit geen taart is die ik dagelijks eet vind ik het wel prima voor een keer. Ik heb namelijk wel ontzettend zitten smullen van deze mooie red velvet taart!

Recept afdrukken

Red velvet taart

Wie houdt er nu niet van red velvet taart? De heerlijke smeuïge lagen chocoladecake in combinatie met een lekkere cream cheese frosting maakt deze taart onweerstaanbaar!
Porties: 10 -12 personen
VOOR EEN 15 CM TAART (VOOR 3 LAGEN CAKE VAN 15 CM)

Ingrediënten

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 50 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 2 tl vanille-extract
  • rode kleurstof (ik gebruikte bijna een heel potje van 35 gram)
  • 250 ml karnemelk
  • 300 gram (patent)bloem
  • snuf zout
  • 2 tl baking soda
  • 2 tl citroensap

Topping/vulling

  • cream cheese frosting 1x dit recept

Instructies

  • Klop boter en suiker romig, voeg daarna de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Maak een pasta/papje van de cacaopoeder, vanille-extract, kleurstof en eventueel een scheutje van de karnemelk. Roer goed door tot er een egale massa ontstaat. Voeg toe aan het botermengsel en mix tot deze volledig is opgenomen.
  • In een kom voeg je bloem, baking soda en zout samen, roer even kort door elkaar. In een maatbeker doe je de karnemelk en citroensap. Voeg de bloem en melk afwisselend en beetje bij beetje toe terwijl je blijft mixen.
  • Neem drie bakvormen, vet deze in en leg een bakpapiertje op de bodem van de vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormen.
  • Bak de cakes in ongeveer 30 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Laat de cakes zo’n 10 minuten in de vorm afkoelen, stort ze daarna op een rooster en laat ze hier volledig afkoelen.

De taart afmaken

  • Wanneer de lagen cake helemaal zijn afgekoeld en de frosting is gemaakt kun je de taart afmaken.
  • Snijd eerst de bolle kanten van de cakes af, doe deze in een kom en zet opzij, je hebt deze straks nog nodig (klein stukje snoepen kan best natuurlijk). Halveer de cakes dan horizontaal zodat je 6 plakken cake hebt.
  • Leg de eerste plak cake op een bord of cakestandaard en verdeel hier ongeveer 2-3 eetlepels van de frosting over. Dunne laagjes vulling zijn genoeg. Leg er weer een plak cake bovenop en vul deze op dezelfde manier. Ga zo door tot alle cakes zijn gebruikt. Eindig je taart met de onderkant van een cake die je omdraait (zo heb je een mooie rechte bovenkant).
  • Met de resterende frosting smeer je de cake aan de boven- en zijkant in. Tips voor het afsmeren van een taart vind je hier.
  • Als decoratie gebruiken we kruimels cake. Pak de stukken cake erbij die je hebt afgesneden en verkruimel deze. Wat handig en snel werkt voor fijne kruimels is het volgende: neem twee stukken cake en wrijf deze tegen elkaar aan. Als je genoeg kruimels hebt kun je de taart decoreren zoals je wilt. Ik bedekte de bovenkant grotendeels en maakte onderaan de taart ook nog een randje.
  • En na het decoreren is de taart klaar!

Tips

  • Bewaren: Afgedekt/verpakt in de koelkast 4-5 dagen te bewaren. Invriezen kan ook, dan is hij tot 3 maanden houdbaar.

Vorige post

Volgende post

Bladerdeeg harten met parmaham
Croissant muffins met spek en ei

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
11

Het...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 120

  1. karin says:
    2 jaar geleden

    hi laura,
    ik, en wellicht meer mensen, hebben maar 1 pme 15 cm. is het beslag wel te bewaren zodat er 1 voor 1 gebakken kan?
    groetjes karin

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima.

      Beantwoorden
  2. Wilma says:
    2 jaar geleden

    Ik vraag me al langer af of ik meerdere bakvormen tegelijk, op verschillende hoogtes, in de oven kan zetten. Ik dacht dat dat alleen maar kon met een heteluchtoven, maar is dat ook echt zo?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik zet deze drie kleine vormpjes naast elkaar op dezelfde hoogte, dat gaat prima. Op verschillende hoogtes kan, maar dit heeft vaak wel invloed op het resultaat.

      Beantwoorden
  3. Kirsten says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe snijdt jij de kaarten zo mooi recht? Speciale taartensnijder voor, zo ja: welke?
    Ik krijg altijd van die scheve stukken..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruik gewoon een mes, soms een goede scherpe, in dit geval gewoon een normaal mes uit de keukenlade. Snijd niet te snel en recht naar beneden, dan moet het goed gaan.

      Beantwoorden
  4. Janine says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    ik ben dol op je recepten. Nu gebruik je in de red velvet citroensap, is daar ook een alternatief voor? Aangezien mijn dochtertje een citrusvruchten allergie heeft.

    Ben benieuwd, Dankjewel!

    Groetjes Janine

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het is in dit geval eventueel ook weg te laten.

      Beantwoorden
    • Nanous says:
      2 jaar geleden

      Hoi Laura,

      Ik heb deze taart met mijn verjaardag gemaakt! Wat een hit was dat! Er zijn geen kruimels meer overgebleven.

      Nu wilde ik voor in de koffiekamer van de juffen/meesten bij mijn zoontje op school redvelvet cupcakes maken. Maar hoe lang zouden die in de over moeten? Minuutje of 20? En op hetzelfde aantal graden of moet ik de oven dan ook iets lager zetten?

      Groetjes

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        cupcakes hebben inderdaad 18-20 minuten nodig, zou 180 graden aanhouden.

        Beantwoorden
      • Chloe says:
        1 jaar geleden

        Eigenlijk hoort de red velvet een hele zachte bijna flauwe chocolade smaak te hebben, de reden dat je zoveel kleurstof nodig had is dat er eigenlijk voor een echte red velvet teveel cacao door dit recept zit, iets minder cacao dan heb je ook minder kleur nodig, rode kleurstof heeft ook een viezige smaak, helemaal als je zoveel gebruikt en is niet aan te raden in deze hoeveelheid 😁.

        Beantwoorden
  5. mariella says:
    2 jaar geleden

    hoeveel lepeltjes azijn bij gewone melk doen voor de karnemelk te maken bij ons in winkel verkopen ze dat niet .

    Beantwoorden
  6. mariella says:
    2 jaar geleden

    hoeveel lepeltjes azijn bij gewone melk doen voor de karnemelk te maken bij ons in winkel verkopen ze dat niet .mvg

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Durf ik je niet te zeggen welke verhouding dat exact is, zou zeker een eetlepel toevoegen.

      Beantwoorden
    • Ineke says:
      3 maanden geleden

      2 eetlepels op 250 ml melk. Azijn of citroensap kan allebei. Dat kan ook met lactosevrije melk.

      Beantwoorden
  7. Moniek says:
    2 jaar geleden

    Hoi! Wat voor een soort kleurstof heb je gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      op gelbasis

      Beantwoorden
      • Danielle says:
        1 jaar geleden

        Hallo Laura,

        Ik heb je red velvet taart recept meerdere keren gemaakt maar krijg maar niet de felle rode kleur. Of hoort het zo?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Dat klopt, dat komt door het cacaopoeder. Als je echt een felle red velvet wilt dan moet je dat weglaten (maar dat gaat weer ten koste van de smaak).

          Beantwoorden
          • Danielle says:
            1 jaar geleden

            Dank voor je reactie, Laura.

    • Laura says:
      6 maanden geleden

      Top recept! Vandaag met mijn neefje gemaakt en was zeer goed gelukt! Helemaal niet te zwaar!

      Beantwoorden
  8. Priscilla says:
    2 jaar geleden

    Wauw! Ziet er heerlijk uit! Ik zie dat jij een bakvorm van 15 cm hebt gebruikt, Hoe hoog is deze taart in zijn totaliteit?

    Ik wil graag een taart maken met hetzelfde formaat, alleen dan wel met funcake mix/biscuit. En dan in 2x bakken (denk ik) Ik vraag mij af of ik dan beter 15×7,5 kan gebruiken of 15×10?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gok zo’n 15-18 cm in totaal. 7,5 cm is hoog genoeg hoor voor een bakvorm, volgens mij zijn die van mij zelfs maar 5 cm hoog.

      Beantwoorden
  9. Cindy says:
    2 jaar geleden

    Zou ook graag de taart eens maken
    Maar hier eten we lactose vrij nu kan ik de meeste ingrediënten wel vervangen door lactose vrije maar alleen de karnemelk zou ik niet weten
    Heb jij een oplossing voor mij en mijn dochter die ook Laura heet en ook heel graag bakt 😀

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je zou een lactosevrije melk kunnen nemen en wat meer citroensap (of wat azijn) kunnen toevoegen. Op deze manier kun je ook gewone melk gebruiken, dus ik denk dat het met een vervanger ook zou moeten lukken 🙂

      Beantwoorden
      • Inekei says:
        3 maanden geleden

        2 eetlepels op 250 ml melk. Azijn of citroensap kan allebei. Dat kan ook met lactosevrije melk. Dat doe ik al een hele tijd. Goed roeren en een tijdje laten staan.

        Beantwoorden
  10. Martine says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wat ziet deze taart er weer heerlijk uit! Ik gebruik vaak je recepten en met mijn verjaardag afgelopen weekend viel de Monchoutaart goed in de smaak!
    Nu wil ik deze red velvet gaan maken, maar het liefst met 4 lagen van 23 cm doorsnede. Zou ik dit recept kunnen gebruiken en dan in de twee bakvormen? Ik weet hoe ik een grotere bakvorm moet berekenen, maar een laag weglaten begrijp ik niet helemaal 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je dat wil omrekenen zou je eerst 2/3 van dit recept moeten nemen en dat dan omrekenen naar een grotere vorm.

      Beantwoorden
      • Martine says:
        2 jaar geleden

        Jaa dat bedacht ik me later ook, bedankt voor je reactie!

        Beantwoorden
  11. Anja says:
    2 jaar geleden

    Wat een gave taart! Bij mij ziet hij er helaas minder mooi uit :(. De cake werd niet zo luchtig waardoor de lagen dun zijn. Hoe krijg ik het voor elkaar dat de cake mooi luchtig is?

    En de cheesefrosting bleef te dun om de zijkanten mooi af te smeren? Hoe kan ik dat beter krijgen? Hopelijk heb je tips. Ik heb precies gedaan wat er in het recept stond. Hoor het graag!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb je misschien te lang geklopt? Daar worden cakes namelijk niet luchtiger van. En qua frosting, misschien een goedkoop huismerk gebruikt? Verder lastig te zeggen zonder verdere informatie.

      Beantwoorden
  12. Lilian says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, ik ben van plan om deze taart te maken maar wil dan wel graag weten of die niet uitdroogt als ik hem eerder van tevoren maak (ongeveer 3 dagen van tevoren)?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Onderaan elk artikel staat altijd een bewaaradvies 😉

      Beantwoorden
  13. Febe says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura, ik wil al heel lang een red velvet cake maken, maar ik zou het graag gewoon met één bakvorm doen en dat ik de taart maar 1x door midden snijdt en daar de frosting tussen. Hoe kan ik het recept hier naartoe omrekenen? Of gewoon alle ingrediënten door 3 delen? Groetjes Febe

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je maar één dunne laag cake van 15cm wilt maken deel je het inderdaad door 3

      Beantwoorden
      • Febe says:
        2 jaar geleden

        Oh, naja hij moet niet heel dun worden. Wil hem wel nog kunnen doorsnijden en ik wil hem wel in een iets grotere vorm dan 15cm doen. Hoe doe ik dat dan?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Hier lees je meer over het omrekenen van een recept: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

          Beantwoorden
  14. Tess says:
    2 jaar geleden

    Super leuk al je recepten! Ik vroeg me af waar het aan ligt dat de ene taart in de vriezer bewaard kan worden en de ander niet. Waarom kan dat bij deze wel maar bijv. bij je carrotcake niet. Liefs!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      De carrot cake kan ook in de vriezer hoor. Het bewaaradvies staat alleen nog niet bij elk recept (zijn we mee bezig)

      Beantwoorden
  15. Pauline says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Graag zou ik dit recept in 4 lagen willen maken in een vorm van 20cm. Via je omreken tips ben ik er al wel achter hoe ik een grotere vorm kan gebruiken. Mijn vraag is hoe ik die 4e laag moet berekenen. Het recept door 3 delen en die uitkomst erbij op tellen?

    Alvast bedankt voor het meedenken!
    Groetjes, Pauline

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Inderdaad zoals je zegt 🙂

      Beantwoorden
  16. Bibi says:
    2 jaar geleden

    Hey Laura,
    Deze taart ziet er heerlijk uit en overheid mij om weet een recept van jou te gaan maken. Alleen heb ik een klein probleem bij het omrekenen. Ik heb Wilton easy layers vormen van 15cm diameter en 1,9cm hoog. Wat is het beste om te doen met de baktijd en temperatuur?
    Groetjes,
    Bibi

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Temperatuur veranderd niets aan, maar als je meer en dunnere lagen cake maakt zullen deze sneller klaar zijn. Begin eens met de helft tot driekwart van de tijd zou ik zeggen.

      Beantwoorden
  17. Miranda says:
    2 jaar geleden

    Hoi, ik heb nou een paar keer geprobeerd deze cake te maken, in 1 vorm en dan later in drie lagen snijden maar ik heb telkens dat de cake niet gaar is in het midden. Lagere temp en dan langer bakken heb ik geprobeerd, weer niks. Moet ik echt drie aparte lagen bakken? Als het alleen maar zo werkt, ja dan moet dat maar, ik dacht alleen wat makkelijker te kunnen doen dus alles tegelijk te bakken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Er is een reden dat ik losse lagen bak 😉 . Alles tegelijk geeft gewoonweg niet het beste resultaat. Tegen de tijd dat het midden gaar is, zijn de randen droog.

      Beantwoorden
  18. Nadine says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Welke kleurstof van welk merk gebruikte je voor de taart? Ik weet nooit zo goed wat nou het beste is, vloeibaar of poeder.

    Groetjes,
    Nadine

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Laura gebruikt meestal de Wilton kleurengels. Dus vloeibaar, maar wel dik.

      Beantwoorden
  19. Sophie says:
    2 jaar geleden

    Als ik twee bakvormen van 17.5cm heb hoe kan ik het dan het beste verdelen? En hoelang moeten ze dan in de oven? Ik heb altijd dat het midden niet helemaal gaar is en de randen weer te gaar, haha..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je het hele beslag over twee vormen verdeeld heb je teveel beslag en dan krijg je inderdaad het probleem wat je noemt; randen al droog en het midden nog niet gaar. Je zou het dan beter om kunnen rekenen naar een 17,5 cm vorm en dan ook in drie delen bakken. Qua tijd zou ik beginnen met wat in het recept staat en dan even controleren en indien nodig enkele minuten toevoegen.

      Beantwoorden
  20. Tabitha says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik over dit glazuur ook een dripcake maken?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Onmogelijk is het niet, maar het vraagt wel om wat meer planning (en risico). De laag crème moet niet te dik zijn omdat deze wat zachter is en meer reageert op de warmte en het gewicht van de ganache. Verder zou ik hem heel goed laten opstijven in de koelkast voordat je de drip maakt.

      Beantwoorden
  21. Wende says:
    1 jaar geleden

    Ok wil deze cake bakken maar kan dat ook gewoon met halfvolle melk inplaats van karnemelk

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Nee, karnemelk activeert de baking soda.

      Beantwoorden
  22. Nienke says:
    1 jaar geleden

    Hoi, ik heb geen drie bakvormen van hetzelfde formaat..kan ik het beslag ook even laten staan en ze na elkaar bakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Nee, dat kan niet. Door het gebruik van baking soda moet het beslag meteen afgebakken worden, anders verliest het de rijzende werking.

      Beantwoorden
  23. Pingback: Zelf Oreo's maken - Laura's Bakery
  24. Sabine Willemsen says:
    1 jaar geleden

    Ik ben voor mijn moeder je recept aan het vertalen in het duits.
    Nu vraag ik me af wat ik in Duitsland voor de cream cheese frosting kan gebruiken….is dat “Frischkaese”??? Help!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik kan dat helaas ook niet naar het Duits vertalen..

      Beantwoorden
  25. Rijka says:
    1 jaar geleden

    Ik wilde graag een red velvet tulband bakken voor de kerst. En ben voor dit recept gegaan omdat er niet zoveel boter in zit. Helaas had ik maar 1 tubetje rode kleurstof en dat is tekort (achteraf), maar de smaak is er niet minder om 🙂 Ik heb de tulband op 170 graden 75 minuten gebakken met boven en onder warmte. Nu nog je cheese frosting maken en 1ste kerstdag de tulband afmaken. Bedankt voor het delen van je recepten! Fijne Feestdagen!! Rijka.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk, bedankt voor het delen van je ervaringen en fijne feestdagen!

      Beantwoorden
      • Rijka says:
        1 jaar geleden

        En zo ziet de tulband er nu uit. Ik ben heel tevreden 🙂 https://www.instagram.com/p/B6fjbSahePG/

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Wauw, prachtig!!

          Beantwoorden
  26. Ruth says:
    1 jaar geleden

    Ik vroeg mij af of ik aan de cream cheese frost ook witte chocolade kan toevoegen of dat dit ervoor zorgt dat de structuur niet goed is? Of kan ik dan beter witte chocolade botercreme gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat heb ik nog niet eerder geprobeerd, maar het lijkt me dat dat kan.

      Beantwoorden
      • Ruth says:
        1 jaar geleden

        Het is gelukt! Ik heb ongeveer 300g witte chocolade toegevoegd! Iedereen was enthousiast over de taart 🙂

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Wat goed! Heb je dit gesmolten toegevoegd?

          Beantwoorden
          • Ruth says:
            1 jaar geleden

            Ja, klopt! Eerst au bain marie gesmolten en toen er doorheen gemixt!

  27. Lizzy Derksen says:
    1 jaar geleden

    Hey Laura!

    Ik heb deze taart nu al voor de 3e keer gemaakt in een springvorm van 15cm (3 keer 15 cm)
    Alleen blijft de cake bij mij super laag. Te laag om door 2e te snijden en daar de vulling in te doen.
    Ik bak de cakes op 150graden 50 minuten, (als ik ze op hogere temp. bak dan rijst alleen de bovenkant heel erg) hoe kan ik er voor zorgen dat de cakes hoog genoeg worden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat is gek! Juist door de hogere temperatuur gaan ze wel sneller rijzen. Je hebt verder niks aangepast aan het recept?

      Beantwoorden
      • Lizzy Derksen says:
        1 jaar geleden

        Hey

        Ik zie dat ik gewone bloem heb gebruikt in plaats van patent bloem.
        Weet niet of dat het verschil maakt?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Nee hoor, dat kan prima. Was het lekker?

          Beantwoorden
          • Lizzy Derksen says:
            1 jaar geleden

            Ja heerlijk!!

  28. Jenisa says:
    1 jaar geleden

    Hey,

    Welke kleurstof gebruik je en waar te koop? Ik kom er niet uit zoveel soorten!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat snap ik! Vaak gebruik ik Rainbow dust of Wilton, maar het kan ook zijn dat ik hierbij Sugarflair had gebruikt. Allemaal fijne kleurstoffen in ieder geval.

      Beantwoorden
  29. Saskia says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, maakt het uit of ik poeder kleurstof gebruik of vloeibare? En begrijp ik het goed dat het beslag direct in de oven moet i.v.m. de werking van de baking soda, deze vraag omdat ik ook niet 3 vormen van dezelfde maat heb en dan dus 3 x het beslag moet maken i.p.v. in 1 keer.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Saskia, dat klopt helemaal wat je zegt i.v.m. de baking soda. In principe kan het met beide soorten kleurstof, maar mijn voorkeur gaat uit naar gelkleurstof voor een red velvet.

      Beantwoorden
      • Saskia says:
        1 jaar geleden

        Dank je, ga ik of extra bakvormen kopen of het beslag 3x maken.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Veel bakplezier!

          Beantwoorden
  30. Saskia says:
    1 jaar geleden

    En nog een vraag, gebruik jij meestal springvormen, taartvormen of taartringen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Daar heb ik laatst een blog over geschreven: https://www.laurasbakery.nl/mijn-meest-gebruikte-en-favoriete-bakvormen/

      Beantwoorden
      • Saskia says:
        1 jaar geleden

        Super bedankt, ga meteen kijken naar je blog!
        Gebruik je kleurgel of kleurpoeder voor de Red Velvet Taart?
        Groetjes,
        Saskia

        Beantwoorden
      • Saskia says:
        1 jaar geleden

        Zie mijn eerdere vraag: “Hoi Laura, maakt het uit of ik poeder kleurstof gebruik of vloeibare? En begrijp ik het goed dat het beslag direct in de oven moet i.v.m. de werking van de baking soda, deze vraag omdat ik ook niet 3 vormen van dezelfde maat heb en dan dus 3 x het beslag moet maken i.p.v. in 1 keer”

        Beantwoorden
  31. njz says:
    1 jaar geleden

    ik zie vaak stapeltaarten met cake en vullingen met bijvoorbeeld mascarpone en/of monchou.
    Als je zo’n taart wilt bewaren dan moet het voor de cake eigenlijk buiten de koelkast(vorige keer in de koelkast bewaard, maar werd erg droog) maar voor de vulling in de koelkast..omdat het zuivel is…
    Wat adviseer jij ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Zolang de cake volledig is afgesmeerd kan je deze prima in de koelkast bewaren. De cake zou dan niet uit moeten drogen doordat het beschermd is door de frosting overal er omheen (dit is een ander verhaal met een naked cake of aangesneden cake). Met botercrème kun je het op een koele plek maar buiten de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
      • Njz says:
        12 maanden geleden

        Hallo dus een naked cake met roomkaas moet direct gegeten worden?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          12 maanden geleden

          Het liefst wel, en anders deze zou ik beter verpakken in de koeling zodat de cake niet uitdroogt.

          Beantwoorden
  32. Lizzy Derksen says:
    1 jaar geleden

    Hey!
    Ik heb nog een vraag over het afsmeren van de taart.
    Smeer jij de taart twee keer af of maar 1 keer? Als ik de taart maar 1 keer af smeer dan komt de taart er nog door heen. Net of de frosting nog iets te dun is..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Ik smeer inderdaad vaak twee keer af, zo vaak als nodig is in principe.

      Beantwoorden
      • Lizzy Derksen says:
        12 maanden geleden

        Ah kijk! Dat zal het zijn. Bedankt voor je reactie! Ik ga donderdag weer een poging wagen 🤩

        Beantwoorden
  33. Inge says:
    12 maanden geleden

    Heey Laura,

    ik heb wel eens gehoord dat je ook bietensap kan gebruiken als kleurstof? Heb je hier ervaring mee?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Ik heb dat ook wel eens gelezen, maar nog niet geprobeerd.

      Beantwoorden
  34. Barbara says:
    12 maanden geleden

    Hey Laura,

    Ik bak vaak jouw recepten en lukt altijd! Alleen deze red velvet cake, is nu al 2x mislukt. Binnenin wordt ie niet gaar 🙁
    Hoe zou dit kunnen komen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      He wat vervelend! Heb je iets aan het recept veranderd? Misschien even checken met een extra temperatuurmeter of de warmte van je oven klopt?

      Beantwoorden
  35. Ingeborg says:
    11 maanden geleden

    Hi Laura,

    Ik heb alleen bakpoeder, kan dat ook ipv baking soda?

    Groetjes, Ingeborg

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Eigenlijk niet, de baking soda werkt samen met het citroensap. Als je het toch gaat vervangen, gebruik dan drie keer zoveel en laat het citroensap weg.

      Beantwoorden
  36. Ingeborg says:
    11 maanden geleden

    Hi Laura,

    Als ik het beslag verdeel over twee vormen van 24 cm, hoe lang moet ik de cakes dan bakken?

    Groetjes, Ingeborg

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Dat heb ik niet getest, dus kan ik ook niet zo 123 zeggen.

      Beantwoorden
  37. Lotte Herweijer says:
    11 maanden geleden

    Hallo Laura! Als ik de taart 3 dagen in de vriezer bewaar, hoelang is deze dan nog goed in de koelkast?
    Bedankt voor het delen!
    Groetjes, Lotte

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Afgedekt/verpakt in de koelkast 4-5 dagen te bewaren. Invriezen kan ook, dan is hij tot 3 maanden houdbaar.

      Beantwoorden
  38. Ela Hutten says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Zaterdag deze taart gemaakt, wat was hij heerlijk! Nu wil ik komend weekend een regenboogtaart maken(6lagen) en eigenlijk met een beetje dezelfde smaak en textuur als deze cakes. Kan ik het cacao weglaten(zodat de kleuren wel duidelijk zichtbaar zijn) en verder dezelfde ingrediënten gebruiken voor mooie/smaakvolle lagen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen! Ik zou een anders basisrecept voor cake dan gebruiken eigenlijk, dan weet je zeker dat de smaak ook goed zit.

      Beantwoorden
  39. Wendy says:
    8 maanden geleden

    Hai Laura,
    Afgelopen weekend heb ik deze red velvet cake gemaakt. Hij was heerlijk! Alleen wel heel compact en zwaar. Hoort dit ? Ik dacht eigenlijk dat ie wat luchtiger zou zijn. Ik heb precies het recept gevolgd. Enig idee waardoor dit komt?

    Gr Wendy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Kwam de structuur overeen met mijn taart op de foto? Ik kan de taart eigenlijk niet luchtig noemen, maar ook zeker niet compact. Heb je de cakes in één keer afgebakken? Het baking soda werkt meteen en daardoor moet het beslag meteen de oven in.

      Beantwoorden
      • Wendy says:
        8 maanden geleden

        Op jou foto ziet ie er wat luchtiger uit dan de mijne was en ik heb alle 3 de lagen in 1 keer gebakken.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          8 maanden geleden

          Nou wat gek dan zeg, misschien heb je te lang gemixt? Anders durf ik het niet zo te zeggen.

          Beantwoorden
  40. Ilvy says:
    7 maanden geleden

    Hallo
    Ik heb de taart ook gebakken alleen de lagen zijn maar 3 cm dik dus ik heb ze niet doorgesneden. Weet jij misschien hoe dat komt? Ik heb gewoon het recept gevolgd. Ik heb er alleen geen kleurstof in gedaan.
    Gr Ilvy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Waarschijnlijk een te grote bakvorm gebruikt.

      Beantwoorden
  41. Amina says:
    6 maanden geleden

    Welke doorsnede moet je bakblik hebben

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      15 cm, staat bovenaan het recept.

      Beantwoorden
  42. Nandi Arkaifie says:
    5 maanden geleden

    Ik heb dit recept meerdere keren gemaakt en nooit echt met het hele potje kleurstof omdat ik dat zonde vond. Nu heb ik het gisteren met een heel potje kleurstof gemaakt en er zat een ontzettend bittere nasmaak aan de taart! 🙁 heeft u daar geen last van? Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Wat vervelend zeg! Absoluut geen last van gehad, welke kleurstof heb je gebruikt? En ben je misschien uitgeschoten met de baking soda?

      Beantwoorden
  43. Fie says:
    5 maanden geleden

    Beste Laura
    Ik heb deze vandaag gemaakt,
    Maar mijn taart kwam niet echt omhoog en het het recept gevolgd

    Beantwoorden
  44. Melissa says:
    4 maanden geleden

    Hoi laura,
    ik wil deze ook maken maar wij hebben alleen een vorm van 18 cm. hoe doe ik dat dan? gewoon van 15 cm naar 18 omrekenen?
    groetjes melissa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Daar heb ik deze mooie tool voor: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  45. Babet van der Perk says:
    3 maanden geleden

    Beste Laura
    Kan ik deze frosting onder fondant gebruiken of smelt dan de fondant.
    H groet Babet

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Nee, deze zou ik niet gebruiken. Alleen 1:1 botercrème.

      Beantwoorden
    • Marte says:
      2 maanden geleden

      Hoi Laura,

      Gebruik je ook bakpoeder bij dit recept?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 maanden geleden

        Alle ingrediënten staan boven het recept, geen bakpoeder.

        Beantwoorden
  46. Lexi says:
    1 week geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb de taart vorige week gemaakt en het was een groot succes. Nu vroeg ik me af of ik dit recept ook als basis voor een taart kan gebruiken en dan dus de kleur stof en de cacao weg kan laten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 dagen geleden

      Daar heb ik geen idee van! Maar er staan ook nog genoeg andere laagjestaarten online die je als basis kunt gebruiken.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Temperatuur + baktijd aanpassen bij ander formaat bakvorm

Bakken zonder eieren

Kersen clafoutis

Pasen crème koekjes

Volgende Post
Croissant muffins met spek en ei

Croissant muffins met spek en ei

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

Afzwemmen

door Laura Kieft-12 juni 2010-1

Voor mijn vader die mocht afzwemmen afgelopen vrijdag! Hij ging voor zijn A diploma, twee anderen gingen voor hun C. Na afloop kregen ze van mij een cupcake als kleinigheidje. Ze waren goed in de...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan