Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Red Velvet cupcakes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
05 februari 2013
in Cupcakes, Feestdagen, Valentijn, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Waarom weet ik eigenlijk niet, maar bij red velvet cupcakes denk ik aan Valentijn. Misschien dat het door de kleur komt. Ik wilde nog een leuke en lekkere cupcake maken voor Valentijn en kon dus geen excuus meer verzinnen om de red velvet niet uit te proberen. De rode kleur is alleen wel minder bij mij. De hoeveelheid kleurstof vond ik wel heel erg veel! 30 ml kleurstof op 12 cupcakes was absoluut geen uitzondering. Omdat die kleurstof uiteindelijk niets voor de smaak doet besloot ik hierin wat te minderen. De cupcake heeft van buiten een donker rode gloed, zodra je een hapje neemt is de cupcake al een stuk roder. Ondanks dat ze niet zo rood zijn als je misschien gewend bent vond ik ze wel heel erg lekker!

Recept afdrukken

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes danken hun naam aan de kleur maar ook aan de structuur: fluweelachtig. Hier vind je het recept zodat je gelijk aan de slag kunt
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

Ingrediënten cupcakes

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 1 ei
  • 25 gram cacaopoeder
  • 3 tl vanille extract
  • 130 ml karnemelk
  • 150 gram bloem
  • 1 tl baksoda
  • 1,5 tl azijn
  • Rode kleurstof (30 ml voor knalrode cupcakes, maar minder kan dus ook)

Ingrediënten crème

  • 300 gram poedersuiker
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram roomkaas

Instructies

Bereiding cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte).
  • Klop de boter en suiker luchtig, voeg dan het ei toe.
  • Maak van de vanille, cacao en kleurstof een pasta en voeg deze toe aan het botermengsel. Als je minder kleurstof gebruikt kan het zijn dat het lastig is om een pasta te maken, voeg dan een klein beetje van de karnemelk toe. Voeg de pasta toe aan het botermengsel en meng dit er goed doorheen.
  • Voeg de bloem en melk afwisselend en beetje bij beetje toe. Als laatst voeg je de azijn en soda toe, meng dit goed door het geheel.
  • Bak de cupcakes gaar in 20 minuten.

Bereiding crème

  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en klop tot het mengsel licht en luchtig is. Doe de crème in een spuitzak met stervormig spuitmondje (Wilton 1M) en spuit de toeven zodra de cupcakes zijn afgekoeld.
  • Met sprinkles kun je je cupcakes nog leuk versieren. Om een echte Valentijnseditie te maken van je cupcake gebruik je natuurlijk sprinkles in hartvorm. De grote harten maakte ik met de Wilton Valentine candy picks. 
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!

Binnenkort kunnen jullie een post verwachten over deze molds en hoe je hier mee werkt!

Vorige post

Volgende post

Valentijn cupcake toppers
De leukste Valentijn ideeën

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 99

  1. Esmee says:
    8 jaar geleden

    Haha leuk, je cupcakes lijken precies op de cupcakes die ik zaterdag heb gemaakt. Toevallig!

    http://instagram.com/p/VO_HuRx2Jh/

    Beantwoorden
    • Jevy says:
      2 jaar geleden

      Ha Laura!

      Mijn vriendin en ik dachten laten we lekker red velvet cupcakes bakken. Wij twee zijn pro bakkers alleen dit recept werkte helaas niet voor ons. De crème was niet zo goed en niet luchtig de cupcakes waren wel lekker heb je misschien tips voor de crème

      Met vriendelijke groet Jevy&Evna

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Heb je het recept wel goed gevolgd en de boter goed romig geklopt?

        Beantwoorden
        • Cassandra De vet says:
          2 maanden geleden

          Mag ik misschien vragen wat voor soort roomkaas hier gebruikt wordt? Kan het ook gewoon monchou zijn ?

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            2 maanden geleden

            Absoluut!

  2. Riny says:
    8 jaar geleden

    Laat ik al dagen aan t dubben zyn om deze cupcakes te maken. Bedankt voor jouw recept. Ik zit er nogal mee dat er zoveel rode kleurstof in gaat. Lijkt me niet echt gezond. Zag op internet dat je ook rode bieten (poeder of puree) kan gebruiken. Maar eens kijken waar dat te koop is. Je cupcakes zien er prachtig uit. Vooral met het hartje, echt leuk. Vandaag is onze dochter jarig. Een goede reden om te bakken. Misschien wel red velvet cupcakes als ik de ingredienten kan vinden zoals appelciderazijn.

    Beantwoorden
  3. Daphne Coers says:
    8 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit.
    Hiermee kun je je Valentijn zeker weten verrassen!
    Groetjes, Daphne

    Beantwoorden
  4. Baked Louie's says:
    8 jaar geleden

    Deze zien er fantastisch uit! En inderdaad, in sommige recepten vind ik de hoeveelheid kleurstof ook wel lichtjes overdreven 🙂

    Beantwoorden
  5. Mickey says:
    8 jaar geleden

    Een echte valentijn verrassing! Leuk om te geven!

    Beantwoorden
  6. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Ze zien er erg leuk en lekker uit.
    Ik heb misschien een domme vraag, maar gaat er niet iets van bakpoeder in de cakejes? Of zorgt de bak soda ervoor dat het cakeje luchtig wordt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Helemaal geen stomme vraag hoor. De baksoda is ook een rijsmiddel en zit in deze cupcakes in plaats van bakpoeder

      Beantwoorden
  7. Bo says:
    8 jaar geleden

    Wat zien die er heerlijk uit! Ik ben dol op Red velvet (cup)cakes.

    Beantwoorden
  8. Ikram says:
    8 jaar geleden

    Oh Yummie 😀 Ziet er echt heeeeeeeerlijk uit 😀

    Beantwoorden
  9. Riny says:
    8 jaar geleden

    Hoi Laura, welke kleurstof heb jij gebruikt voor je red velvet cupcakes?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Riny, ik gebruikte ‘tulip red’ van americolor

      Beantwoorden
  10. Riny says:
    8 jaar geleden

    Dankjewel Laura, er zijn zoveel kleuren rood, en welke is de beste vroeg ik me af…Ga op zoek bij DLT naar deze kleur..

    Beantwoorden
  11. Stefanie says:
    7 jaar geleden

    Vraagje, van welk merk is jouw rode kleurstof?
    X

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Stefanie,
      Ik gebruik Americolor of Wilton kleurstoffen, maar meestal Americolor.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  12. Rachel says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    ik heb een vraagje over de bereiding van de red velvet cupcakes.
    op hoeveel graden kan je deze bakken met een hete lucht oven?

    Ga zo door!

    Groetjes Rachel

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Rachel,
      Met een hetelucht oven moet je de temperatuur altijd 10% lager zetten dan in het recept staat vermeld. In dit geval is dat dan 150 graden.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  13. Nathalie says:
    7 jaar geleden

    ik las dat je de baksoda en bloem ook kunt vervangen voor zelfrijzend bakmeel, klopt dat?

    Liefs

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Niet helemaal. bakpoeder + bloem is hetzelfde als zelfrijzend bakmeel. Maar baking soda is anders dan bakpoeder, dan kun je niet vervangen.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
      • Nathalie says:
        7 jaar geleden

        ik snap het, bedankt!!

        Beantwoorden
  14. Pingback: Keukenkrabbels - Valentijnsdag - MiCook
  15. Kim says:
    7 jaar geleden

    prachtig!! Mag ik vragen waar jij je sprinkels haalt? kan ze nergens in hartjes vorm vinden helaas

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      De meeste sprinkles uit mijn collectie heb ik bij http://www.deleukstetaartenshop.nl gekocht. Maar je kunt ook eens bij Xenos kijken, die hebben er ook steeds meer.

      Beantwoorden
  16. kaylee says:
    7 jaar geleden

    ziet er goed uit mag ik vragen welke roomkaas je gebruikt voor de creme?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      ik heb philadelphia gebruikt, maar een ander merk kan ook prima.

      Beantwoorden
  17. Dounia says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Jou cupcakes zien er heerlijk uit

    Beantwoorden
  18. Dounia says:
    6 jaar geleden

    Oeps het berichtje hierboven ging niet zo goed.
    Hoi Laura,

    Jouw cupcakes zien er heerlijk uit

    Beantwoorden
  19. Dounia says:
    6 jaar geleden

    Ik wil ze ook voor een vriendin maken met een glutenallergieZ ik broeg me af of ik de bloem kan vervangen door een glutenvrije meel, zoals bijvoorbeeld speltmeel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hier staat een lijstje met alle vervangers voor bloem, de glutenvrije versies staan aangegeven met een * : http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-bloem/

      Beantwoorden
  20. Jolanda says:
    6 jaar geleden

    Nog even een vraagje over de red velvet.
    Hier wordt roomboter in gebruikt en in andere recepten lees ik zonnebloemolie.
    ook lees ik in andere recepten dat er 10% van het bloem vervangen wordt door maïzena is daar een bepaalde reden voor ????

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik weet dat er veel verschillende recepten bestaan, ik durf niet precies te zeggen waarom maïzena wordt gebruikt. Misschien om het iets smeuïger te maken. Zonnebloemolie wordt veel in Amerikaanse recepten gebruikt.

      Beantwoorden
      • Jolanda says:
        6 jaar geleden

        Bedankt voor je antwoord 🙂 ga me maar gewoon aan jouw recept houden

        Beantwoorden
  21. Maureen says:
    6 jaar geleden

    Laura, om zwarte cupcakes te bekomen. Hoef ik dan enkel de vloeistof veranderen van zwart naar rood?
    Groeten Maureen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als je zwarte cupcakes wilt gebruik je inderdaad zwarte kleurstof.

      Beantwoorden
  22. louis says:
    6 jaar geleden

    Is de gebruikte karnemelk gezoet of niet.
    Groet

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      nee, die is niet gezoet.

      Beantwoorden
  23. Anit Sargentini says:
    6 jaar geleden

    Hou Laura, mijn overbuurvrouw heeft de red velvet cupcakes vandaag gemaakt. Klopt de hoeveelheid poedersuiker wel in verhouding met de boter en roomkaas. Bij botercreme weet ik dat het 1:1 is..ze had er namelijk al minder in gedaan (250 gr) maar de topping was echt mierzoet..of hoort dat juist bij een red velvet 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Er hoort een zoete topping op ja 🙂 Als je het té zoet vindt kun je ook voor botercreme kiezen (maar dan niet de 1:1 variant, deze is lekkerder: http://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanillecreme/ )

      Beantwoorden
  24. Nancy says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze net gemaakt maar had niet door dat er een verschil was tussen bakpoeder en baksoda, ik heb dus bakpoeder gebruikt. Wat is hierdoor het verschil? Minder luchtig? Ook is mijn topping best zacht. Ik heb monchou gebruikt, het ligt nu in de koelkast in de hoop dat het wat stijver word maar dan moet ik ook de cupcakes bewaren in de koelkast anders smelt het er straks nog af! Enig idee hoe dit komt? Alvast bedankt !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Baking soda maakt ze inderdaad nog luchtiger en fluweel achtiger. Heb je de topping misschien te hard gemixt? Daar kan hij dun van worden. Je kunt het best de topping in de koelkast bewaren en de cupcakes erbuiten. Vlak voor serveren met een toef en dan zijn ze heerlijk 🙂

      Beantwoorden
  25. Monique says:
    6 jaar geleden

    Wanneer ik ze straks opspuit met de topping, zijn ze dan morgen nog lekker wanneer ik ze in de koelkast bewaar? Ze staan nu in de oven! 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      6 jaar geleden

      Cupcakes moet je niet in de koelkast bewaren, dan drogen ze uit. Je kunt ze dan beter morgen opspuiten.

      Beantwoorden
    • Lianne says:
      5 jaar geleden

      Hoi Laura,
      Ik wil deze morgen graag maken voor aankomend weekend, dus dan vries ik ze in. Maar hoe gaat dat met de crème? Kan ik die in de koelkast bewaren, en zo ja hoe lang dan? Ik vier m’n verjaardag over 2 dagen dus wil eigenlijk alle crème voor de twee dagen in 1x maken.
      Groetjes Lianne

      Beantwoorden
      • Laura says:
        5 jaar geleden

        Die zou ik in een afgesloten bak in de koelkast bewaren.

        Beantwoorden
  26. Sara says:
    5 jaar geleden

    Hoi,
    Kan ik met dit recept ook een cake maken voor 10 personen? Hoe vaak moet de ingrediënten dan nemen?
    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als je alle ingrediënten hetzelfde laat, kun je een cake van 25 centimeter maken (12 personen)

      Beantwoorden
  27. Irma says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bij bouwhuis verkopen ze ook extra gecontreerde rode kleurstof daar krijg je goed rood mee maar veel minder van nodig!
    Misschien een tip 😉

    Ik ga ze proberen binnenkort….jammie!

    Groetjes Irma

    Beantwoorden
  28. Chantal says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura, deze cupcakes zijn bij mij inmiddels een dikke hit? maar nu wil ik ze maken met minder suiker..heb jij tips hoe ik die het beste kan vervangen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb hier een lijstje met suikervervangers staan: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-suiker/

      Beantwoorden
      • Chantal says:
        5 jaar geleden

        Toen ik even verder zocht, kwam ik het tegen inderdaad! Maar super bedankt voor je reactie ?

        Beantwoorden
  29. marjolein says:
    5 jaar geleden

    Wat voor suiker gaat er in?
    Fijne kristalsuiker?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      met suiker wordt altijd (fijne) kristalsuiker bedoeld, als het een andere suiker is staat dit erbij.

      Beantwoorden
  30. marjolein says:
    5 jaar geleden

    Dankjewel!
    En witte wijn azijn? Of gewone?

    Groetjes marjolein

    Beantwoorden
  31. Jessie says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik kan nergens op internet vinden waar ik baksoda kan kopen, er staat alleen informatie over bakpoeder. Waar kan ik het beste baksoda halen?

    Beantwoorden
    • Marijke says:
      5 jaar geleden

      Je kunt dit bestellen met de volgende link: http://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/ingredienten/bakpoeders

      Beantwoorden
  32. Linda says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura, wat een heerlijke cupcakes, superluchtig!
    Alleen wil ik ze volgende keer zonder cacao maken, is het dan nodig om meer bloem toe te voegen? Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Red Velvet draait juist om het cacao, je kunt dan beter het basisrecept voor cupcakes gebruiken.

      Beantwoorden
  33. Margreet says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb ze gemaakt heerlijk zijn ze. Ik heb door de crème ook nog gesmolten witte chocolade gedaan. Ik zou er graag een taart van willen maken met drie lagen. Welke hoeveelheden ben ik dan nodig?

    Groet Margreet

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat hangt helemaal af van het formaat. 12 cupcakes kun je vergelijken met 1 cake van 25 cm (rechthoekig), verder is het dan gewoon een kwestie van omrekenen en uitproberen.

      Beantwoorden
  34. Lisa says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ten eerste geweldige recepten allemaal!
    Ik heb een vraagje kan ik dit recept ook voor een red velvet taart gebruiken?

    Groetjes Lisa

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Jazeker 🙂

      Beantwoorden
  35. Femke says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik ben eigenlijk op zoek naar een recept voor red velvet cake en dan op een plaat, met witte creme en dan van die hartjes daar over gestrooid. Kan ik dat ook met dit recept of moet ik dan ander oven temperaturen hebben?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kun je dit recept zeker voor gebruiken, je krijgt dan uiteraard wel andere baktijden en soms ook temperaturen: http://www.handigebaktips.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/

      Beantwoorden
  36. aisha says:
    4 jaar geleden

    Hoi,
    Kan ik van dit recept ook een klein taartje maken?

    Alvast bedankt voor je reactie

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima 🙂

      Beantwoorden
  37. Lydie says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb gisteren voor het eerst van mijn leven cupcakes gebakken en jouw recept voor red velvet cupcakes gebruikt. Ik heb alleen de icing vervangen door slagroom met sprinklers. Het was veel makkelijker dan ik had verwacht en het resultaat was heerlijk (vond mijn vriend ook :)). Groetjes, L.

    Beantwoorden
  38. Stefanie says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura

    Als ik van dit recept een 24 cm taart wil maken wat zijn dan de verhoudingen?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Om van een recept voor 12 cupcakes een ronde cake te bakken ga je in de meeste gevallen uit van een springvorm van 22 cm. Wil je een grotere cake, kijk dan eens naar dit artikel op Handigebaktips.nl.

      Beantwoorden
  39. Nathalie says:
    4 jaar geleden

    Dag Laura, cupcakes perfect! De toeven creme waren minder, heb het recept gevolgd maar toeven waren niet hardgenoeg. Tips voor volgende keer? Thnx

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Het kan aan de roomkaas liggen, goedkope pakjes zijn vaak te waterig.

      Beantwoorden
  40. Michelle says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik wil graag de crème blauw kleuren. Hoeveel kleurstof heb ik daar voor nodig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat is helemaal afhankelijk van de soort kleurstof en hoe blauw het moet worden. Ik voeg zelf gewoon altijd kleurstof toe tot ik tevreden ben over de kleur.

      Beantwoorden
  41. Lydia says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik heb voor het eerst jouw recept geprobeerd. Echter de smaak was zooo slecht, super zout. Geen idee hoe dit mogelijk is, ik heb precies het recept gebruikt. En de topping was heel erg dun.
    Enig idee hoe dit kan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Het hoort absoluut niet zout te zijn, dit is de eerste keer dat ik dit hoor. Misschien gezouten boter gebruikt? Of toch iets niet goed afgewogen? Dat de topping dun is zou ook kunnen liggen aan gebruikte ingrediënten. Maar het is lastig te zeggen waar het aan ligt als ik niet meer info heb.

      Beantwoorden
  42. Daphne says:
    4 jaar geleden

    Ik wil graag in plaats van cupcakes, een taart maken. Ik begrijp al uit de reacties hierboven dat de hoeveelheid genoegd is voor een taart van 22 cm. Geldt dit ook voor de hoeveelheid crème? Ik wil graag een taart van 2 lagen maken (1 taart bakken en dan halveren), daartussen een laag crème en bovenop een laag crème en rondom afsmeren. Heb ik dan genoeg aan de hoeveelheid crème in dit recept of heb ik meer nodig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat zou moeten lukken, maar het is wellicht wel een beetje krap. Misschien voor de zekerheid x1,5 doen 🙂

      Beantwoorden
  43. Daisy says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk recept! alleen laten de papieren cupcakebakjes los van het cakeje?? Weet jij misschien hoe dit kan komen?
    ik heb de papierbakjes ook gebruikt bij een vanille cupcake en daar was het niet bij. Het zijn vet vrij bakjes en best dure en bij de aller goedkoopste variant laten ze niet los bij de red velvet….. Het is mij echt een raadsel??!

    Wellicht heb jij een idee of een tip?

    Liefs Daisy

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat is soms echt een raadsel helaas. Meestal heeft het met de kwaliteit te maken, maar zoals jij aangeeft is het soms wel en soms niet. Het kan ook door vocht/condens komen dat ze loslaten.

      Beantwoorden
  44. Rachel says:
    3 jaar geleden

    Hoi,

    Misschien heb ik wel ergens een domme fout gemaakt ofzo..
    maar mijn beslag wordt never nooit rood hahah. Het blijft zo bruin als chocolade..
    Of had ik andere cacao poeder moeten gebruiken?

    Ik hoor het graag! Groetjes Rachel
    p.s. nu eten we vanavond dan maar chocolade cakejes ipv red velvet

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je hebt inderdaad behoorlijk veel kleurstof nodig om het rood te krijgen. Gelukkig maakt het voor de smaak niet uit 😉

      Beantwoorden
  45. kathleen says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura, misschien een iets te simpele vraag. ik zou heel graag willen weten of je een vaste hoeveelheid beslag in een cupcake case giet om ze afgebakken heel mooi tot de rand gevuld te krijgen. ik vind het heel irritant dat het me maar niet lukt. Koop je een industriële cupcake dan is alles keurig tot de rand van de case afgebakken. Doe je dat ook? Ik heb bijvoorbeeld een ijscoupe waarmee ik schep en toch lukt me dat niet.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Cupcakes vul je tot 3/4

      Beantwoorden
  46. Lise says:
    2 jaar geleden

    Hey Laura

    Het is misschien een domme vraag, maar denk je dat ik dit recept ook echt kan gebruiken als een receptje om een echte cake te maken? Het is nl. voor een feestje en het lijkt me gezelliger om een mooie taart te kunnen versieren 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat moet zeker lukken.

      Beantwoorden
  47. Merel says:
    2 jaar geleden

    Ik heb een vraagje. Ik wil deze gaan maken maar wat voor azijn gaat er in?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Gewone witte azijn.

      Beantwoorden
  48. Marinka says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Zoals tot nu toe al jouw recepten was dit ook weer een succes! Ik heb ze nu voor de tweede keer gemaakt, maar zou wel willen weten wat de uiterste houdbaarheid is van de cupcakes (bewaard in de koelkast)?
    Liefs Marinka

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt ze het best zonder topping buiten de koelkast bewaren en dan vlak voor gebruik de toeven opspuiten. Dan zijn ze 4-5 dagen houdbaar.

      Beantwoorden
  49. nancy says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura, snelle vraag: waar koop jij jouw cupcake vormpjes? dus de papieren vormpjes? Thanks 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Bij de Makro, maar je kunt ze ook in kookwinkels vinden.

      Beantwoorden
  50. Anneke says:
    11 maanden geleden

    Hoi, wat voor azijn gebruik je hiervoor? Gewoon natuurazijn?

    Gr. Anneke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Ja of appelciderazijn

      Beantwoorden
  51. Talia says:
    3 maanden geleden

    Hey Laura,

    In jouw recept staat: “Maak van de vanille, cacao en kleurstof een pasta en voeg deze toe aan het botermengsel.” Ik wil deze cupcakes echter maken zonder kleurstof. Mag ik dan de vanille en cacao onmiddellijk onder het botermengsel toevoegen? Of moet ik deze ook eerst mengen vooraleer ik ze toevoeg aan het mengsel?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Nee, die kun je dan na het ei erdoor mixen.

      Beantwoorden
  52. Cassandra De vet says:
    2 maanden geleden

    Ik had de red velvet vanmiddag gemaakt, en vanavond gegeten. ( ook aan andere mensen gegeven) alleen hun vonden hem erg droog, kan ik hier iets aan doen?

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Dan heb je ze waarschijnlijk te lang of te heet gebakken.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Lemon Curd

Banketbakkersroom

Volgende Post
De leukste Valentijn ideeën

De leukste Valentijn ideeën

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-17

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-2

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-6

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-2

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-9

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-15

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan