Halloween wordt ieder jaar weer een beetje groter in Nederland en ik kan het stiekem toch nooit laten om er wat leuks voor te maken. Dit jaar ging ik voor red velvet cake truffels, yum! De cake maakte ik wat roder dan ik normaal bij een red velvet cake zou doen, vond ik wel passen bij het thema. De decoratie hield ik eenvoudig door wat van mijn sprinkles met elkaar te mixen. Ik heb nog even overwogen om ze te decoreren als creepy ogen. Ga ik misschien nog wel eens doen, maar dan een variant die er niet te echt en vies uitziet. Ik raak mijn eetlust dan al snel kwijt namelijk. Dat was overigens niet het geval bij de truffels van de foto, die waren zo op!
BAKTIP: Om de red velvet cake rood te krijgen, gebruik ik rode kleurstof op gelbasis.
Wat is het verschil tussen kleurstoffen (vloeibaar of gel)?
Gel is vaak veel meer geconcentreerd en daardoor heb je er minder van nodig.
Smaakt dit dan ook echt naar kaas van de roomkaas, want daar ben ik niet zo’n fan van 🙂
Nee, dat maakt het vooral smeuïg en dat het aan elkaar plakt.
Zou je een vervanging weten voor de roomkaas?
Wat is de reden dat je het wilt vervangen?
Je kan ook crème fresh gebruiken ? maar dan moet je ook poedersuiker gebruiken.
Ik vind roomkaas echt niet lekker…. hierboven geef je wel aan dat je het niet echt proeft, maar ik vroeg me toch af of ik het ergens door kon vervangen.
Hmmm, dat is wel echt een lastige. Ik vind persoonlijk inderdaad dat je het écht niet proeft, dus ik denk dat je ze alsnog kunt maken. Anders zou je witte chocolade pasta kunnen gebruiken, maar dat maakt het meteen erg zoet.
Bedankt voor de reactie, ik zal het beiden eens proberen! 🙂
Ik heb ook weleens een simpele botercreme gemaakt en die gebruikt. Werkte top!
Is het normaal dat de chocolade vrij snel hard wordt waardoor niet alle versiering er meer op plakt? Of heb ik de chocolade te lang laten afkoelen voordat ik de bolletjes bedekte?
Hoe kouder je balletjes zijn, des te sneller stolt de chocolade.
Klopt het dat er geen karnemelk in dit recept wordt gebruikt? Ben eigenlijk gewend dat dit er bij red velvet recepten altijd in zit, haha.
Klopt inderdaad! Is niet per se nodig.
Welke roomkaas kan ik het beste gebruiken? Monchou, mascarpone of iets anders?
Dat zou niet uit moeten maken, allemaal prima zolang het naturel is.
Ziet er prachtig uit, maar ik zie heel vaak dat er karnemelk in het beslag gemixt word, hier zie ik dat niet terug word het beslag dan wel goed opgenomen en wat is hier de reden van? Alvast bedankt!
Karnemelk wordt vaak gebruik als zuurtje om de baking soda te laten werken. Maar dat kan ook prima met de cacao.
Ik heb nu geen chocolade in huis, zou ik dat ergens door kunnen vervangen?
Dan zou je ze zonder chocoladelaagje moeten eten, daar is in dit recept geen vervanger voor.
Dag Laura,
Welk ronde springvorm zou je kunnen gebruiken als je zo een kleine ovenschaal niet hebt?
Alvast bedankt
Dat kun je hier omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Kan je dit ook invriezen ?
Ja hoor, dat kan prima. De chocolade zal bij het ontdooien wel kunnen gaan zweten, wellicht vries je ze het beste in voordat je ze in de chocolade dipt.
Vandaag gemaakt, maar jammer genoeg smaken ze niet echt lekker. Ook niet vies, maar ze hebben eigenlijk geen smaak.
Bij de aangegeven hoeveel roomkaas bleven bij mij de balletjes nog niet mooi bij elkaar. Ik heb er nog de helft roomkaas moeten bij doen alvorens ik, heel voorzichtig, een balletje kon maken. Ook werd de witte chocolade met het dippen snel roze en ik heb knalrode handen van het kneden van de balletjes… toch iets niet goed gegaan vrees ik.
Oh wat jammer om te horen zeg, misschien heb je hier wat aan: https://www.laurasbakery.nl/truffels-en-bonbons-dippen-in-chocola/
Bij mij werd het beslag totaaaal niet rood/roze. Wel heel goed gelukt en lekkere smaak!
Oh dat is gek! Wellicht verschilt het per soort kleurstof. Ik gebruik graag die van Wilton.