Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Recept Royal Icing

Laura Kieftdoor Laura Kieft
31 oktober 2011
in Allergenen, Basisrecepten, Glutenvrij, Lactosevrij, Vullingen en Toppings, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Royal icing 1a

Laatst gaf ik jullie al het recept voor suikerkoekjes, nu geef ik jullie het recept Royal icing zodat je de koekjes kunt gaan decoreren. Deze hoeveelheid Royal icing is genoeg voor het recept van de suikerkoekjes, je zult waarschijnlijk nog wel iets overhouden. Met kleurstoffen kun je de icing de gewenste kleur geven.

Recept afdrukken

Royal icing

Met Royal icing maak je jouw koekjes een stuk vrolijker en aantrekkelijker. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig!
Porties: 1 suikerkoekjes recept

Ingrediënten

  • 400 gram poedersuiker
  • 60 ml water
  • 10 gram eiwitpoeder

Instructies

  • Voor het maken van de icing doe je alle ingrediënten in de kom en mix je het tot een mooi glazuur.
  • Je kunt ook rauwe eiwitten gebruiken maar ik raad je het poeder aan in verband met salmonella. Met deze hoeveelheid krijg je Royal icing in de dikke consistentie, voor het zetten van lijntjes en het maken van figuren die hun vorm niet mogen verliezen. Door de icing nog iets aan te lengen met water krijg je een dunne consistentie waarmee je de ruimte binnen de lijntjes kunt opvullen. Het is lastig te zien wanneer de icing dun genoeg is, zelf pak ik een lepeltje icing en giet dit weer terug in het schaaltje. Als het oppervlak met ongeveer 10 seconden weer egaal is, is het goed. Er zijn hier veel regeltjes voor maar dit is mijn manier, en voor mij werkt het.
  • Je hebt ook nog 20 seconden icing, deze consistentie kun je gebruiken voor zowel het zetten van de lijntjes als het opvullen van de vlakken. Deze gebruik ik zelf het meest.
  • Hier zie je wat ik bedoel met de lijntjes (middelste koekje), deze lijntjes zet je met spuitmondje nummer 2 van Wilton. Als je de 20-seconden icing gebruikt kun je direct doorgaan met het opvullen van het vlak. Omdat de randjes nog niet uitgehard zijn, vloeien deze mooi samen met de opvulling. Zo zie je de randjes uiteindelijk niet meer.
  • Gebruik je twee verschillende diktes icing? Laat de lijntjes dan even drogen (paar minuutjes) en dan kun je het opvullen met de dunne consistentie. Deze doe ik in een plastic flesje voor dressings, de opening iets groter knippen en dan vloeit de icing er gemakkelijk uit. Je kunt natuurlijk ook vanuit het schaaltje met een klein lepeltje binnen de lijntjes de icing scheppen. Hierbij klieder je alleen wel sneller.

pink ribbon 2a

P.S. Al gezien dat ik nu ook een Facebook pagina heb?! Hier deel ik leuke links en weetjes op bakgebied, naast mijn blogposts. In de zijbalk staat een ‘like-knop’ 🙂

Vorige post

Volgende post

Zoetigheden uit Parijs
Eindstand Pink Ribbon actie

Related Posts

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
14

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft
09 januari 2021
3

Met...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 158

  1. Angélique says:
    9 jaar geleden

    Bedankt voor je uitleg! En weer prachtige foto’s!

    Beantwoorden
  2. Dzoli says:
    9 jaar geleden

    Wow.Het ziet er echt royal uit:)

    Beantwoorden
  3. Ellen says:
    9 jaar geleden

    Deze royal Icing word dus ook hard?
    Ik ben namelijk nog op zoek naar een goede icing recept!

    Beantwoorden
  4. Laura says:
    9 jaar geleden

    @ Ellen, deze icing wordt inderdaad hard! Je moet het wel lang laten drogen hoor.

    Beantwoorden
  5. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    Hoi,

    waar kan ik eiwitpoeder vandaan halen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      10 maanden geleden

      Hey Laura. Ik maakte altijd icing met eiwitten en probeerde het gisteren voor ’t eerst met eiwitpoeder. Maar mijn icing zag er ineens heel anders uit, en vooral heel slecht… 🙁

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        10 maanden geleden

        Wat vervelend zeg! Had je mijn recept gebruikt?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          10 maanden geleden

          Ja 🙂

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            10 maanden geleden

            Wat gek en vervelend zeg, ik heb nog nooit problemen gehad.

  6. Laura says:
    9 jaar geleden

    Hoi, eiwitpoeder is bij de meeste (online) taart decoratie winkels te verkrijgen.

    Beantwoorden
  7. Pascalle says:
    8 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Waar koop jij het flesje voor de dressings?
    Wat heb je toch een leuke site!
    Groetjes,
    Pascalle

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Pascalle, ik kocht deze bij de Huismuis. Een kookwinkel in Haarlem.

      Beantwoorden
  8. vanessa says:
    7 jaar geleden

    welke icing moet ik gebruiken om een cake te smeren

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Om een cake af te smeren gebruik je botercrème. Ik gebruik zelf altijd 1:1 botercrème, gelijke delen boter en poedersuiker.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  9. vanessa says:
    7 jaar geleden

    sommige taarten worden met fondant bekleed maar ik wil me cake met icing bekleden..hoe doe je dat..is er een recept ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dan ga je een taart op de Amerikaanse manier decoreren, je gebruikt dan buttercream icing. Dat droogt aan de buitenkant wel op, maar blijft van binnen zacht. Via google vind je verschillende recepten hiervoor.

      Beantwoorden
  10. vanessa says:
    7 jaar geleden

    owhkee dank je wel..zal het gauw opzoeken…had wel ervan gehoord..maar ik twijfelde

    Beantwoorden
  11. Jona Snel says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Super mooie koekjes voor pink ribbon…..mijn vraag is….stuur je die per post en zoja…hoe verpak je ze zodat ze heel aankomen??
    Alvast bedankt voor je antwoord, vr.gr. Jona

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Sorry voor het late antwoord, deze is er tussendoor geglipt. Dit jaar heb ik de koekjes overigens ook niet gemaakt, ik deed deze actie 2 jaar geleden al. Verstuurde ze toen niet per post trouwens.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  12. Tamara says:
    7 jaar geleden

    Heey Laura,

    Ik wil koekjes versieren met dit spul maar ik heb een paar vragen.
    1: In welke volgorde moet je de ingredienten toevoegen?
    2: Hoe lang moet je het laten drogen voordat je de volgende laag erop kan doen?
    3: Kun je eiwitpoeder ook bij de AH kopen?
    4: Waar kun je kleurstoffen kopen?
    5: Hoe lang duurt het decoreren van zo’n 5 lagen?

    Alvast bedankt!

    M.V.G Tamara

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Tamara,
      De ingrediënten voeg je allemaal tegelijk toe, lekker makkelijk dus. Het ligt aan de grootte van het oppervlak en de dikte van de icing hoe lang het moet drogen. De bovenkant moet er niet meer glimmend uitzien en als je heel voorzichtig voelt moet het stevig zijn. Eiwitpoeder en kleurstoffen koop je bij taartdecoratie winkels. Hoe lang het versieren van een koekje met 5 lagen duurt hangt wederom af van de grootte en dikte en hoe het opgebouwd wordt, dit verschilt per ontwerp. Voor nog meer informatie over het decoreren van koekjes kun je ook eens in deze post kijken: http://www.laurasbakery.nl/uitgelicht-alles-over-koekjes-decoreren/
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  13. Pingback: Taarten decoreren | Blog
  14. Marie-Isolde says:
    7 jaar geleden

    Heey Laura,
    Ik heb een vraagje:
    Kan ik eiwitpoeder ook vervangen door gewoon eiwit,
    zo niet waar kan ik dat poeder dan vinden?

    Alvast bedankt!

    M.V.G. Marie-Isolde

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Met het oog op salmonella zou ik geen eiwitten gebruiken. Eiwitpoeder koop je bij taartdecoratiewinkels. Je kunt ook eens bij Jamin kijken.

      Beantwoorden
  15. Tina Braspenning says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe lang kan ik de eiwitpoeder bewaren? ik heb namelijk 1 jaar geleden gekocht maar nooit iets gedaan.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Tina,
      Op de verpakking staat een datum tot wanneer deze houdbaar is. Ik heb zelf een keer poeder gebruikt dat twee maanden over de THT datum was (kwam ik na gebruik achter) en dat zorgde niet voor problemen.

      Beantwoorden
  16. hanna says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik heb een vraagje;)
    Hoeveel rauwe eiwitten moet je gebruiken voor dit recept en wordt het dan ook hard??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je kunt rauwe eiwitten gebruiken, maar dat raad ik je absoluut niet aan in verband met salmonella. het staat in ieder geval gelijk aan ongeveer 2 eiwitten, maar dan heb je minder/geen water meer nodig. (van 10g gram eiwitpoeder + 60 ml vocht maak je twee eiwitten). Het zal wel hard worden.

      Beantwoorden
  17. Chantal says:
    7 jaar geleden

    Hoi ,
    Kan je ook eiwitpoeder kopen in de winkels ?
    Alvast heel erg bedankt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      of de ‘gewone’ supermarkt het verkoopt weet ik niet, maar bij taartdecoratiewinkels/kookwinkels is het zeker verkrijgbaar.

      Beantwoorden
  18. Marloes says:
    7 jaar geleden

    Hai Laura,

    Fijn, dat je dit duidelijke recept deelt. Kan je i.p.v. poedersuiker ook suikerbakkerspoeder gebruiken? Ik ga het recept gebruiken voor mijn bedankjes voor mijn bruiloft.

    Groetjes Marloes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja hoor dat kan. Poedersuiker en suikerbakkerspoeder zijn in gewoon hetzelfde (ik geloof dat er één ingrediënt verschilt)

      Beantwoorden
      • Marloes says:
        7 jaar geleden

        Dank je! Ik ga het uitproberen.

        Beantwoorden
  19. Tamara says:
    7 jaar geleden

    Hey Laura,

    hoe en hoe lang kan ik deze gedecoreerde koekjes het beste bewaren?
    Ik wil ze graag maken voor een sweet table, maar moet even goed plannen 😉

    Groetjes, Tamara

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Tamara, hier lees je alles over het bewaren van baksels, misschien ook handig voor andere projecten op de sweettable?
      http://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/

      Beantwoorden
  20. niels says:
    6 jaar geleden

    hoeveel icing en ingrediënten heb je nodig om een hele taart te kunnen opspuiten

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat hangt helemaal af van de grootte van de taart die je wilt maken. Deze royal icing is overigens niet echt bedoeld om taarten mee af te smeren, dit is voor het decoreren van koekjes.

      Beantwoorden
  21. wendy says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    wat een super leuke site, nu heb ik een vraagje,

    ik wil graag met de kinderen halloweenkoekjes maken, maar dat zijn van die kleuren waar er (volgens mij) geen kleurstofflesjes van zijn. Zoals

    Oranje en zwart

    hoe moet ik die kleurtjes maken?

    groetjes wendy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Wendy, daar bestaan zeker wel kleurstoffen voor hoor. Ik heb ze zelf vorige week nog gemaakt 😉 Ik gebruik zelf bijna altijd kleurstoffen van de merken Americolor, Wilton en Sugarflair.

      Beantwoorden
  22. wendy says:
    6 jaar geleden

    helemaal goed. maar waar kan ik die kopen. ik ben niet zo van het bestellen….groepjes wendy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Er bestaan ook best veel fysieke taartdecoratiewinkels, je kunt het best even googelen voor eentje bij jou in de buurt.

      Beantwoorden
  23. Sarah says:
    6 jaar geleden

    Hai Laura,

    Kan ik ook gewoon eiwit/proteinepoeder van de tuinen gebruiken..??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik geloof dat dat gewoon hetzelfde is. Dan kan het.

      Beantwoorden
  24. Julia says:
    6 jaar geleden

    Hi Laura,

    Wat is de eiwitpoeder voor? Kunnen we ook zonder?

    Groeten, Julia.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat zorgt ervoor dat de icing uithardt, zonder eiwitpoeder is het een glazuur wat relatief zacht blijft. Hier lees je er meer over: http://www.handigebaktips.nl/royal-icing-zonder-eiwitpoeder/

      Beantwoorden
  25. Arieke says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe lang kun je Royal Icing bewaren? En dit in dan in de koelkast bewaren neem ik aan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Royal icing kun je buiten de koelkast bewaren en blijft wel een tijdje goed, zeker een week. Wel gaat het water en suiker van elkaar scheiden waardoor je het op een gegeven moment weer even moet mixen of roeren.

      Beantwoorden
  26. nicole says:
    6 jaar geleden

    Hoi laura

    Als ik de dubbele hoeveelheid wil dan doe ik alles maal 2 en dan blijft de consistentie gewoon hetzelfde toch..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ja dat klopt inderdaad.

      Beantwoorden
  27. Carian says:
    6 jaar geleden

    Even een vraagje….is het de bedoeling dat je de ingrediënten gewoon door elkaar spatelt, of moet je met de mixer mixen tot je stevige pieken krijgt? Alvast bedankt! Superleuke site!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik mix hem altijd een paar minuutjes.

      Beantwoorden
  28. Karen says:
    6 jaar geleden

    Ik heb koekjes gedecoreerd, hoe lang duurt het voordat de icing hard is en hoe wordt het het snelst hard?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat ligt er maar net aan hoe groot je koekje is en hoe dik de laag icing is. Ik laat ze aan de lucht drogen en het duurt wel een paar uur voordat het volledig uitgehard is.

      Beantwoorden
  29. nadine says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik moet vlinders op en taart zetten. Kan ik dit doen met het basisrecept icing of is deze te dun. En blijven deze dan goed op de taart zitten ?
    Alvast bedankt

    groetjes Nadine

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kan hier zeker mee, voor de zekerheid zou ik hem iets dikker maken.

      Beantwoorden
      • Nadine says:
        5 jaar geleden

        Oké super dus iets minder water toevoegen ?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Yes 🙂

          Beantwoorden
  30. Tamara M. says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Zou het ook kunnen met nep eiwitpoeder (No-egg) ivm allergie voor eieren (ik niet, iemand anders) ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb ik geen ervaring mee, maar je zou het zeker kunnen proberen.

      Beantwoorden
  31. Margje Penning says:
    5 jaar geleden

    He,
    Ik snap nog niet helemaal hoe je 20 seconde icing kunt maken.
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het gaat erom dat wanneer je roert, het oppervlak na zo’n 20 seconden weer egaal is.

      Beantwoorden
  32. Pingback: Hartjes koekjes | Tips4Kidz
  33. Diana says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik vroeg mij af welke cursus/sen je hebt gevolgd.
    Ik vind het bakken ook leuk maar ken de kneepjes niet van taarten bakken.
    Groetjes Diana

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb geen bakcursus gevolgd, heb het mijzelf aangeleerd door gewoon te proberen 🙂

      Beantwoorden
  34. Pingback: DIY: mooiere koekjes dan deze bestaan niet | Cherry's Favourites
  35. Saskia says:
    5 jaar geleden

    Als je de kleurstof toevoegd moet je dan rekening houden met het water dat je dat minder doet dan 60ml of maakt dat niet uit

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee hoor, je voegt vaak maar zo weinig kleurstof toe dat dat niet uitmaakt.

      Beantwoorden
  36. bea says:
    5 jaar geleden

    Hey Laura, ik maak soms ook koekjes maar heb altijd wel problemen met de icing .Hoelang laat je de icing mixen in je keukenrobot? Is dit normaal als de koekjes drogen dat die niet blinken maar dof er uit zien? Vind je blog super leuk, en heel goed uitgelegt( de specucaas bonbons hebben hier op mijn werk een groot succes) 😉

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik mix het niet heel erg lang, paar minuutjes maar. Icing die opdroogt ziet er altijd wat doffer uit, dat hoort 🙂

      Beantwoorden
    • Linda says:
      1 jaar geleden

      Kan het ook met gepasteuriseerd eiwit? En zo ja hoeveel dan? Dit heb ik namelijk nog staan.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Nee royal icing wordt echt met eiwitpoeder gemaakt.

        Beantwoorden
  37. Chantal says:
    5 jaar geleden

    Wat een makkelijk en fijn recept!
    Vorige keer had een kant-en-klare royal icing mix gebruikt. Nog los van dat mijn keukenmachine er letterlijk een rokende motor van had, was het spul al uitgehard voordat ik het goed en wel in mijn spuitzak had gestopt. Dit werkt perfect!
    Kan ik het ook invriezen? Ongekleurd en gekleurd? En hoe lang?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb geen ervaring met het invriezen hiervan en weet eerlijk gezegd niet zeker of het kan. Denk het wel, zou het gewoon eens proberen met een beetje icing dat over is 🙂

      Beantwoorden
  38. Pingback: Halloween koekjes - recept ⋆ Cookie Cottage
  39. Jenske says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,
    Wederom hartelijk bedankt voor zulke duidelijke uitleg. Echt top! Wel had ik nog even twee (waarschijnlijk domme) vragen over de kleurstoffen voor bij de Royal Icing. Wat voor kleurstof kun je het beste toevoegen: gel kleurstoffen, aribrush kleurstoffen of vloeibare kleurstoffen? Zou u ook alstublieft precies het verschil kunnen uitleggen tussen gel, airbrush, vloeibare en poeder kleurstoffen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik gebruik gel kleurstoffen (en had je mail al beantwoord over de verschillen 😉 )

      Beantwoorden
  40. Mila says:
    4 jaar geleden

    Maakt het uit wat voor kleurstof je gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Niet heel erg, ik gebruik zelf gel/pasta kleurstoffen.

      Beantwoorden
  41. karin dolfing says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura
    kun je deze icing ook gebruiken om b.v. een suikerkerk ervan te spuiten? Hard hij dan genoeg uit.?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      In de stevige consistentie is hij daarvoor geschikt ja

      Beantwoorden
  42. Lotte says:
    4 jaar geleden

    Wat een super site. Uw kookboek staat op mijn verlanglijst. Vraagje. Waar haal ik eiwitpoeder poeder? Ik kan het niet in de supermarkt vinden.

    Beantwoorden
  43. Angelika says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Je hebt een hele leuke site. Ik heb een vraag over de Royal Icing: ik wil deze maken en dan bloemetjes spuiten( dit als versiering voor Moederdag. Hoe dik moet ik hem maken? Ik heb namelijk nog nooit met Royal Icing gewerkt. is het ongeveer hetzelfde als de eiwit koekjes welke je in de oven laat drogen?

    gr. Angelika

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Voor bloemetjes kun je de basis van dit recept aanhouden en eventueel nog iets dikker maken, kijk vooral even wat je prettig vind werken. Het verschilt ook nog wel eens per spuitmondje namelijk.

      Beantwoorden
      • Angelika says:
        4 jaar geleden

        Hallo Laura,
        Hartelijk dank voor je snelle antwoord. Ik ben gisteren aan het experimenteren geweest en ben dus met een klein beetje begonnen. het is een prima recept wat men ook in kleine hoeveelheden kan maken. Ik ben heel erg tevreden. ook jou truffel recepten zijn echt prima. Ik maak namelijk zelf bonbons en heb heel veel recepten van Duitsen collega’s en natuurlijk ook heel veel van mijn eigen.
        Gr. Angelika

        Beantwoorden
  44. Claudia says:
    4 jaar geleden

    Dag Laura,

    Ik zag op op de verpakking van het eiwitpoeder staan, dat je het na het mengen met water binnen 4 uur moet consumeren. Maar dan is het misschien nog niet eens hard toch? En dan kun je iets nog geen dag van te voren maken. Wat is jouw ervaring hiermee?
    Alvast bedankt!
    groetjes,
    Claudia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik moet zeggen dat ik dat nog nooit op een verpakking heb gelezen, het zal misschien per bereiding verschillen. Voor de Royal icing kan het prima ook langer in ieder geval.

      Beantwoorden
  45. Michelle says:
    4 jaar geleden

    In plaats van de 10 gram eiwitpoeder, hoeveel (eiwitten van) eieren zou ik hier in de plaats van moeten gebruiken ? Ik vind nergens eiwitpoeder!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Volgens mij heb je dan 2 eiwitten nodig, je moet ongeveer op hetzelfde gewicht uitkomen van de eiwitpoeder en het water.

      Beantwoorden
  46. selma says:
    4 jaar geleden

    Leuke site. Eindelijk weet ik hoe je een royal icing kunt maken. En heb al paar keer leuke koekjes versierd met royal icing. Nog bedankt! Maar ik had een vraagje. Ik heb precies gedaan zoals het beschreven is en het is gelukt. Maar het duurde wel lang voordat het ging drogen. Dus heb ik de koekjes met icing in de vriezer gedaan. Eindelijk werd de icing hard, maar na paar minuten is het weer te zacht. Wat doe ik niet goed? Waarom zijn ze eerst droog en na paar minuten weer zacht. je kan de koekjes dan niet opelkaar zetten.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Icing moet aan de lucht drogen waardoor het hard wordt. In de vriezer bevriest de icing, maar droogt het niet uit. Het duurt gewoon een aantal uren voordat het echt droog wordt/is, in de vriezer leggen helpt hierbij niet.

      Beantwoorden
  47. Vicky says:
    3 jaar geleden

    Hoi
    Wij willen een Klasje trakteren op cupcakes.maar uit vrees dat een toef botercreme zou smelten dachten we aan een toefje gespoten icing kan dat ? Of wordt het te hard …..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Icing is daar niet geschikt voor, botercrème is een betere optie.

      Beantwoorden
  48. Martine says:
    3 jaar geleden

    Ik zie veel vragen over eiwitpoeder. Je kunt ook eiwit die je in een fles koopt gebruiken. Deze is salmonella vrij oa te koop bij jumbo.

    Beantwoorden
  49. Iona says:
    3 jaar geleden

    Hoi,
    Zou je ook gepasteuriseerde eiwitten kunnen gesbruiken? En is Two Chicks eiwit van bij de ah dan geschikt hiervoor??
    Mocht het hiermee kunnen, hoeveel gram gebruik je dan voor dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan! Je vervangt dan het water en de poeder door het eiwit.

      Beantwoorden
  50. Anoniem says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,kan je het eiwitpoeder vervangen door merenguepoeder en is et dan ook dezelfde hoeveelheid?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb eigenlijk nog nooit meringuepoeder gebruikt, weet niet of dit exact hetzelfde is als eiwitpoeder. Staat er niets op de verpakking over het gebruik?

      Beantwoorden
  51. Lin says:
    3 jaar geleden

    dag Laura,
    Ik moet tegen morgen koekjes maken met versiering ik dacht aan Royal icing, maar ik kan tegen morgen geen eiwitpoeder hebben. kan ik met iets anders de koekjes versieren?
    groetjes Lin

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt het ook met eiwit maken. Vers, of uit zo’n fles die al gepasteuriseerd is.

      Beantwoorden
  52. inge says:
    3 jaar geleden

    hallo Laura,

    heb al je fantastische tips ivm koekjes en glazuren gelezen én toegepast maar zit nog met 2 vraagjes …
    1) nadat je de buitenlijntjes hebt aangebracht begin je met t koekje op te vullen, maar hoe weet je nu precies hoe dik die ‘opvullaag’ moet zijn …? je blijft de omlijning zien bij mij en dat vind ik niet zo mooi. moet je de ‘opvulling’ echt tot op t lijntje aanbrengen ipv er net tegen of moet ik met een dikke laag glazuur opvullen, …?

    2) ik heb ook met succes je tip vr het opnieuw knapperig maken (in de oven) vd cookies na decoreren toegepast maar deed nadien de cookies in een koeljestrommel met een bakje rijst en de volgende dag waren ze toch niet echt knapperig meer 😔 … ik moet binnenkort zo 60 koekjes maken vr iemand en die worden pas 2 dagen nadien ad genodigden gepresenteerd … wat kan ik doen en hoe verpakt ik de koekjes zodat ze toch knapperig blijven ?

    dank alvast,
    inge

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je de omlijning blijft zien is je randje iets te dik (qua consistentie). Ontkom je overigens niet aan als je met dik en dun werkt, je kunt dan beter een consistentie nemen die ertussen zit voor zowel de rand als opvulling, vraagt vaak wel om iets meer ervaring. Qua knapperigheid, bij mij blijven ze echt lang knapperig op deze manier. Misschien hadden ze nog wat extra tijd nodig in de oven.

      Beantwoorden
  53. lina says:
    3 jaar geleden

    Als ik eiwit gebruik , hoeveel eeiwit moet ik dan gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat je anders in ml aan water zou gebruiken 🙂

      Beantwoorden
  54. Samira says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Waar kan ik dat eiwitpoeder kopen? Als ik op zoek ga naar eiwitpoeder krijg ik vooral eiwit shakes die sporters gebruiken.. ik neem aan dat dat niet de bedoeling is? Haha
    Groetjes Sam.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik koop het (online) in kook/bakwinkels. Durf niet met zekerheid te zeggen of die eiwitshakes nou echt exact hetzelfde zijn (totaal geen verstand van haha).

      Beantwoorden
      • Sam says:
        3 jaar geleden

        Dank je wel voor je reactie!! 😊

        Beantwoorden
      • Jenna says:
        2 jaar geleden

        Welke winkel is dat dan online ?

        Beantwoorden
  55. Mellanie says:
    2 jaar geleden

    Als je icing over hebt, kun je dit dan invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik heb het nog nooit gedaan, van mensen die dat wel geprobeerd hebben hoor ik dat het daarna niet meer zo prettig werkt.

      Beantwoorden
      • Mellanie says:
        2 jaar geleden

        Ok, dank je voor je bericht!

        Beantwoorden
  56. Ellie Mesu says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik heb gister voor het eerst koekjes versierd met royal icing. Ik heb al je tips nagelezen en toegepast.
    Maar ik loop er tegen aan dat de tip ( num2) snel verstopt raakt waardoor ik helemaal opnieuw moet beginnen. Ik moet hem afspoelen en opnieuw een nieuwe spuitzak vullen.
    Nu dacht ik ik houd hem vast bij het spuitmondje en misschien is dat het probleem. ( maak ik met mijn vingers het spuitmondje warm) Maar ik weet het niet zeker. Heb jij een idee over hoe dat zou kunnen? Ik had het ook als ik de icing wat dunner maakte.

    Groetjes Ellie Mesu

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het zijn meestal suikerkorrels die het spuitmondje verstoppen. Goed zeven helpt, maar je voorkomt het nooit helemaal. Ik heb dan ook meestal een naald naast me liggen waarmee ik het mondje kan doorprikken.

      Beantwoorden
      • Ellie says:
        2 jaar geleden

        Oké super bedankt! Ga ik het voortaan zeven en een naald hij de hand houden😊 Dankjewel!

        Beantwoorden
      • Jacqueline Eveleens says:
        2 jaar geleden

        Je zou het op kunnen lossen door suikerbakkerspoeder te gebruiken ipv poedersuiker, dit is fijner van korrel.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Ook met suikerbakkerspoeder dat ik bij de groothandel koop heb ik dit probleem zo nu en dan. Merk geen verschil met poedersuiker op dit punt.

          Beantwoorden
  57. Carola says:
    2 jaar geleden

    Beste Laura!
    Net super leuke koekjes gemaakt en versierd met ROYAL ICING.
    Hoelang en waar kan ik de ICING bewaren die over is?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Hier heb ik verschillende tips voor het bewaren: https://handigebaktips.nl/royal-icing-bewaren/

      Beantwoorden
  58. Marije says:
    2 jaar geleden

    Hoi laura. Ik wil de royal icing gaaan maken maar hoebeek eiwit heb je nodig? Je zegt net zoveel als dat je anders aan water zou gebruiken, maar moet je dan 400 gr poedersuiker en 60 gram eiwit gebruiken? Geen water verder?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het aantal ml water vervang je door dezelfde hoeveelheid aan eiwit. Het water en eiwitpoeder is samen ook eiwit namelijk.

      Beantwoorden
  59. Georget says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik zoek naar een manier om zwarte icing te maken voor voetbalkoekjes.

    Enig idee? Ik begrijp dat cacao poeder het dichtst in de buurt komt. Maar is er ook iets om het zwart mee te maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Er bestaat gewoon zwarte kleurstof, dit heb ik zelf wel eens gebruikt.

      Beantwoorden
  60. Mira says:
    2 jaar geleden

    is dit dan ook de topping voor een tompoes?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee, die is iets anders. Dat is een vloeibaar fondantglazuur.

      Beantwoorden
  61. Jill says:
    2 jaar geleden

    Kan je ook royal icing maken zonder eiwit poeder en dan met wat anders want ik heb geen eiwit poeder

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Helemaal zonder niet, want dan heb je een glazuur dat niet uithardt. Je kunt wel vloeibaar eiwit gebruiken, maar daar ben ik zelf niet zo’n fan van.

      Beantwoorden
  62. Jill says:
    2 jaar geleden

    heel erg bedankt want ik kan negers eiwit poeder vinden het lukt vast wel met eiwitten supper bedankt😊😊

    Beantwoorden
    • Khadija says:
      1 jaar geleden

      Hallo Laura,

      Ik wil graag icing koekjes maken in de vorm van een rammelaar. Maar hoe zit dat met de icing zelf? Kan ik hiervoor alleen royal icing gebruiken voor verschillende kleuren en lagen? Of moet ik hier ook kijken naar de dunne en dikke icing?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Ik denk dat dit een handig artikel is voor je, daar leg ik alles uit: https://www.laurasbakery.nl/uitgelicht-alles-over-koekjes-decoreren/

        Beantwoorden
  63. Dik says:
    2 jaar geleden

    Voor de Icing kan je ook melk in plaats van water gebruiken… dat is wat voller en ik vind het lekkerder!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dan zijn je koekjes alleen niet meer zo lang houdbaar (dan met gebruik van water)

      Beantwoorden
  64. Pingback: Sinterklaas en piet koekjes - Laura's Bakery
  65. Pingback: Kerst DIY ideeen. Christmas on a budget met deze do it yourself tips.
  66. Sandra says:
    1 jaar geleden

    Hai Laura, ik ben erg blij met de eenvoudige en begrijpelijke manier waarop jij de dingen uitlegt. Nu wil ik deze week voor het eerst aan de slag gaan. Ik wil koekjes bakken met een paar lijntjes icing, om er nèt een klein beetje kleur aan te geven. Nu moeten mijn koekjes, neem ik aan, gewoon op een rooster op het aanrecht rustig afkoelen. Dat klopt, hè? Maar vervolgens moeten die lijntjes icing er op. En ik lees hier dat die slechts heel langzaam hard worden. Dat betekent dus dat de koekjes urenlang in de open lucht moeten liggen. Is het verse er dan niet af?? Ik hoop dat je mij kunt vertellen hoe ik dat moet doen. 🤔

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat klopt inderdaad helemaal. Je moet wat over hebben voor royal icing cookies 😉

      Beantwoorden
      • Sandra says:
        1 jaar geleden

        Maar er is dus geen manier om de icing uit te laten harden zonder dat de koekjes oud liggen te worden? Icing uitharden in een afgesloten trommel?? Ofzo? 🤷🏼‍♀️

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          De icing moet echt aan de lucht drogen, anders kan het vocht niet weg. Ik betwijfel of het lukt in een afgesloten bak daarom. Laat je het even weten als je het geprobeerd hebt?

          Beantwoorden
  67. MS says:
    10 maanden geleden

    Hi Laura, wat heb jij een mooie site zeg. Ik wilde binnenkort koekjes maken en de Royal icing met eiwit poeder. Is eiwit poeder geschikt voor hele kleine kinderen of zwangeren? Ik weet dat dat met ‘gewone eieren’ een probleem is, maar vroeg me af hoe dat zit met eiwit poeder?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Als het goed is staat er al op je verpakking dat eiwitpoeder gemaakt is van gepasteuriseerd kippenewit en dus helemaal safe voor zwangeren en kleine kinderen.

      Beantwoorden
  68. Surayda says:
    9 maanden geleden

    Beste Laura, ik ben geen bakkoningin, maar met jouw recepten lukt het mij best goed. Hiernaast vind ik het erg lekker. Voortaan zoek ik altijd recepten op jou website. Ik ben er enthousiast over! Succes en vooral veel bakplezier verder.
    Groet, Surayda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat fijn om te lezen 😀

      Beantwoorden
  69. Durkjecuperus says:
    6 maanden geleden

    Hoi Laura!
    Wat is het recept voor de 20 seconden icing?

    Groetjes durkje cuperus

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Van dit recept kun je zowel 10 als 20 seconden icing maken. Zoals de uitleg er staat voor 10 is dit ook voor 20.

      Beantwoorden
  70. Robin says:
    6 maanden geleden

    Het kan zijn dat ik er overheen lees, maar hoe maak ik de “20 seconde icing”?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      6 maanden geleden

      Van dit recept kun je zowel 10 als 20 seconden icing maken. Zoals de uitleg er staat voor 10 is dit ook voor 20.

      Beantwoorden
      • Marion says:
        3 maanden geleden

        Hoi Laura,
        Bij 20 sec. icing wacht je dan langer voordat je ermee gaat werken of maakt dat niet uit. Ik denk nl dat ik het niet goed begrijp als je dezelfde hoeveelheden gebruikt als 10 sec. Hoe kan het dan het effect hebben bij 20 sec.?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 maanden geleden

          Het aantal seconden betekent hoe lang het duurt tot je oppervlak glad is. Dus als je een lepeltje icing neemt en dat van de lepel af laat lopen: dan tel je hoe lang het duurt voordat je oppervlak weer glad is. Voor de icing neem je altijd dezelfde basis, maar je voegt iets aan water toe om het dunner te maken (om van 10 naar 20 te gaan bijvoorbeeld). Hopelijk is dit zo duidelijk!

          Beantwoorden
  71. T says:
    4 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Kan ik hiermee ook bananensoezen mee glaceren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Ja hoor!

      Beantwoorden
  72. Carmela says:
    2 maanden geleden

    Hoi hoi super leuke site!
    Heb even een vraag kan je het water ook vervangen met melk? Zo ja is dit de zelfde hoeveelheid?

    Gr Enthousiaste bakker

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Dat kan zeker, maar dan zit je wel met houdbaarheid.

      Beantwoorden
      • Carmela says:
        2 maanden geleden

        Hoe lang zijn ze dan houdbaar? En is de melk dan net zoveel al het water?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 maanden geleden

          Dat durf ik niet te zeggen

          Beantwoorden
  73. XX.Dieuwke.XX says:
    2 maanden geleden

    Hi Laura, Kan je hier ook een smaakje aan toevoegen? Bijv gepureerde aardbeien? dan misschien ipv water?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Ik zou dan voor een aroma/extract gaan.

      Beantwoorden
  74. Sabrina says:
    2 maanden geleden

    Hoi laura

    Ik heb een vraagje. Ik bak graag koekjes. Maar nou heb ik van die koekjes stencils en ik weet alleen niet wat voor glazuur ik voor allebei moet gebruiken. Want ik wil witte glazuur maar dan wil ik de letters van de stencils wil ik roze hebben. Hoe kan ik dat het beste doen en maken

    Groetjes Sabrina

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Tussen welk soort glazuur twijfel je? Ik snap je vraag niet echt, volgens mij is royal icing hier perfect voor.

      Beantwoorden
      • Sabrina says:
        2 maanden geleden

        Dus ik kan Royal icing op het koekje smeren en als het droog is er nog is Royal icing er bovenop smeren

        Beantwoorden
        • nikki says:
          3 weken geleden

          ja dat kan volgensmij gewoon prima!

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ea1c9a7e9293af30298ea2c5008553c1&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GfB1eDNV5X4AX-SBAIp&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4d13c680e7ba0513e23afdc030c78b4a&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Amerikaanse ingrediënten vertaald

Chocolade muffins

Brie-bacon croissanthapjes

Zelfgebakken brood bewaren

Volgende Post
Eindstand Pink Ribbon actie

Eindstand Pink Ribbon actie

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

10 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Ruitjes!

door Laura Kieft-29 april 2010-8

Deze taart vond ik echt ontzettend leuk om te maken! Hij is voor een vriendin die bijna jarig is en graag een taart van mij wilde; zo gezegd, zo gedaan. Eigenlijk niet ‘zo gedaan’ want...

Eerste cupcakes

door Laura Kieft-25 april 2010-0

Inmiddels heb ik al een aantal series cupcakes gebakken en gedecoreerd. Hier volgt een overzichtje van mijn eerste creaties. Van boven naar beneden en van links naar rechts: Cupcakes met een toef vanilla cream frosting,...

Eerste taarten

door Laura Kieft-25 april 2010-1

Eerder heb ik al mijn eerste cupcakes laten zien, nu mogen mijn eerste taarten natuurlijk niet ontbreken! Dit zijn mijn eerste 2 taarten, de bovenste is mijn allereerste taartje en heb ik gemaakt van een...

17 jaar!

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Mijn zusje is net 17 jaar geworden en bij een verjaardag hoort taart! Voor haar verjaardag heb ik dan ook een taart van 26 centimeter doorsnede gemaakt (goed voor zo’n 18 stukken taart) en daarnaast...

Het is Lente!!

door Laura Kieft-25 april 2010-1

De lente is al weer even begonnen en met dit weer krijg ik al helemaal zin in de zomer. Maar om nog niet op de zaken vooruit te lopen (blijft toch Nederland hè met het...

Zomers toetje

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Hartstikke lekker natuurlijk met dit mooie weer; een zomers toetje met fruit. Bij Blokker had ik een paar kleine kookboekjes op de kop getikt waaronder eentje met desserts. Na dit doorgekeken te hebben ben ik...

Even voorstellen

door Laura Kieft-21 april 2010-7

Wie een web-log begint, moet zich natuurlijk even voorstellen. Hier begin ik dan ook mee: Ik ben Laura, 19 jaar en ik woon en studeer in Haarlem. Sinds december 2009 maak en decoreer ik zelf...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan