Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Recept: Brownies

Laura Kieftdoor Laura Kieft
22 februari 2012
in Brownies & Repen, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Het boek ‘Hoe word ik een goddelijke huisvrouw’ van Nigella Lawson zal bij velen een belletje doen rinkelen.  Deze Engelse dame heeft inmiddels al heel wat kookboeken op haar naam staan en heeft zelfs haar eigen kookprogramma. Volgens sommigen is ze in deze programma’s meer bezig met haar uiterlijk dan het koken zelf. Desondanks vind ik het een leuk mens. Wat ik nog leuker vind is haar boek, dit kreeg ik een paar jaar terug van mijn moeder en heeft een mooi plekje op mijn plank gekregen. Al vele lekkere dingen heb ik hier uit gemaakt, zo is de chocolade mousse taart bijvoorbeeld goddelijk. Wat ook erg lekker is en hier al vele malen is gemaakt, zijn de brownies. Het recept zal ik jullie niet onthouden, al heb ik het iets aangepast door naast walnoten ook witte chocolade toe te voegen. Het recept is voor een grote hoeveelheid, je kunt het ook makkelijk halveren.

Recept afdrukken

Brownies

Als je fan bent van smeuïge brownies, probeer dan zeker dit recept eens uit. Laat je vooral niet afschrikken door de baktijd want je weet niet wat je mist!
Porties: 48 stukjes

Ingrediënten

  • 375 gram zachte boter
  • 375 gram pure chocolade
  • 6 grote eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 500 gram fijne kristalsuiker
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 150 gram gehakte walnoten
  • 150 gram gehakte witte chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven vast voor op 180 °C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier. Je hebt een flinke vorm nodig van ongeveer 33×23 centimeter en zo’n 5,5 centimeter hoog.
  • Neem een steelpannetje waarin je de boter en chocola laat smelten. Zet het vuur laag want het gaat snel als het eenmaal begint te smelten. Wanneer alles gesmolten is laat je het in het pannetje wat afkoelen.
  • Terwijl het chocolade-boter mengsel staat af te koelen doe je in een kom de suiker, eieren en vanille extract bij elkaar. In weer een andere kom (ja, je hebt straks genoeg afwas) zet je vast de bloem met het zout klaar.
  • Wanneer je pannetje met de chocola en boter wat is afgekoeld kun je het aan het ei-suiker mengsel toevoegen. Als je dit goed hebt gemengd voeg je de bloem en het zout toe.
  • Ondanks dat het beslag er al heerlijk uit ziet zijn we nog niet klaar. De witte chocolade en walnoten kun je nu toevoegen. Wanneer dit er ook bij zit kun je het beslag in de vorm gieten.
  • De vorm schuif je in de oven en haal je er pas na 25 minuten weer uit.
  • Deze baktijd ligt overigens erg aan de vorm die je gebruikt, ikzelf heb een grote dikke stenen ovenschaal gebruikt waardoor het bij mij veel langer duurde voordat de brownie klaar was, pas na zo’n 50-55 minuten. Als je een aluminium bakpan gebruikt zal het veel sneller gaan. Hou het wel goed in de gaten want je wilt je brownies klef hebben en niet droog. Als de bovenkant bleekbruin is gedroogd, maar in het midden nog donker en compact is je brownie klaar. Denk er ook bij na dat je brownie nog gaarder wordt als je hem uit de oven hebt gehaald.
Bewaren

In dit artikel vind je al mijn tips voor het bewaren van de brownie.

Vorige post

Volgende post

Recept: Valentijn dubbeldekkers
Uitgelicht: Basisuitrusting taartdecoratie

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 59

  1. Uit Pauline's keuken says:
    9 jaar geleden

    Lekker 🙂 altijd goed chocola!

    Beantwoorden
  2. K says:
    9 jaar geleden

    Hoi Laura, ik vroeg me af of je een hetelucht oven hebt of een elektrische oven?

    En ik had nog een vraagje. Ik heb al vaker over het boek gehoord, maar in de recensies werd gezegd dat het boek niet altijd correct vertaald is, met name met de ingrediënten. Wat is jou ervaring hiermee?

    Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      Hoi K, ik maak gebruik van een elektrische oven. Ik heb nog niet ervaren dat er ingrediënten verkeerd zijn vertaald. Af en toe wel typische Engelse ingrediënten maar daar staan meestal ook alternatieven bij. En anders heb je zelf zo een soortgelijk product gevonden.

      Beantwoorden
  3. We love Sweet stuff says:
    9 jaar geleden

    Lekker!!!!

    Beantwoorden
  4. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Hee laura,
    Ik heb een vraagje,
    De witte chocolade en de walnoten doe je er als vrij grote stukken in. Zakt dat bij jou dan niet naar de bodem.
    Want ik had een keer een chocolade taart gemaakt en daar was al me witte schocolade naar beneden gezakt waardoor het moeilijk snijden was…

    Groetjes
    JeNieuweBewonderaar

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      In deze brownie zijn de stukjes niet naar beneden gezakt. Wat je kunt doen is de stukjes die je door het beslag wilt (welk beslag dan ook) door wat bloem halen. Gewoon in een schaaltje, lepeltje bloem erbij en roeren zodat alles bedekt is met een dun laagje bloem. Dan bij het beslag voegen, de bloem zorgt ervoor dat de stukjes niet naar beneden zakken tijdens het bakken.

      Beantwoorden
  5. Sharon says:
    7 jaar geleden

    Gister gemaakt voor mijn vriends verjaardag en iedereen was mega enthousiast incl ikzelf. Ze zijn mega lekker! Iedereen bleef maar eten.

    Beantwoorden
  6. Karlan says:
    7 jaar geleden

    Dit vind ik echt de lekkerste brownies die ik ooit heb gemaakt, nog veel beter dan kant-en-klaar uit een pakje, wat eerst mijn favoriet was. Ze zijn lekker smeuïg, alsof de binnenkant van toffee is. De bovenkant is droog en knapperig. Mmm. Ik heb ze al vaak gemaakt, en zal ze zeker nog veel vaker maken. De witte chocola er in is ook lekker, het gaat een beetje carameliseren in de oven en zorgt voor af en toe een lekkere zoete bite.
    Ik doe ze ook altijd zo’n 55 minuten in de oven.

    Beantwoorden
    • Cecile says:
      7 jaar geleden

      hoi, wat voor oven gebruik je? 🙂
      groetjes

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        7 jaar geleden

        Een hele oude (bijna 24 jaar oud) elektrische oven 🙂

        Beantwoorden
  7. Cecile says:
    7 jaar geleden

    hoi laura,
    ik ben bijna jarig en wil daarvoor brownies maken. nou heb ik een brownie recept wat ik al een paar keer gemaakt hebt maar deze zien er veel lekkerder uit. wat zou ik doen? mijn vertouwde brownies maken of die van jou uitproberen?

    groetjes,
    Cecile:)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Cecile,
      Misschien van beiden een portie? Gewoon om eens een nieuw recept uit te proberen 🙂 Kun je het mooi vergelijken 😉
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  8. Laura says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Dat ziet er lekker uit! Ik heb laatst brownies gegeten die volgens het originele recept waren gebakken. Ik zie dat je er bijvoorbeeld een klein beetje zout aan hebt toegevoegd. Hoe veranderen jouw aanpassingen de brownies tov het originele recept? 🙂

    Bedankt alvast!

    Groetjes,
    Laura

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik weet niet hoe jou originele recept er uit ziet en hoe die smaak dan misschien anders kan zijn. Er zijn natuurlijk veel recepten die sterk op elkaar lijken. Als je het verschil wilt weten zou ik deze ook gewoon eens bakken, helemaal niet erg toch 😉 ?

      Beantwoorden
  9. Roos says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Even een vraagje. Denk je dat ik aan het beslag nog zo’n blikje vlaaivulling kersen kan toevegoen? Of wordt het dan te nat?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik heb zelf eens een compote toegevoegd en dat ging prima, had wel iets langer nodig om te bakken. Ik schepte gewoon een paar klodder op het beslag (al in de vorm) en met een vork er doorheen geroerd zodat je een marmer effect krijgt.

      Beantwoorden
      • Roos says:
        7 jaar geleden

        Top! bedankt voor je snelle reactie.
        Ga ik nu brownies maken…Kan namelijk niet slapen.

        Groetjes

        Beantwoorden
  10. Ella says:
    7 jaar geleden

    Hallo,

    Ik heb gisteren verse brownies gemaakt en ze zijn zeer lekker.
    Maar ik vraag me nu af hoe je deze het best bewaard? Ik heb ze voorlopig in de frigo laten staan. (gewoon op een bord, dus niet afgesloten).
    Is dit ok?
    groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik bewaar brownies gewoon buiten de koelkast in een afgesloten bak. In de koelkast drogen ze uit, dus daar kun je ze beter niet bewaren als ze niet goed afgesloten zijn.

      Beantwoorden
  11. Sharon Kops says:
    6 jaar geleden

    Hoi,

    Hoe weet je nou precies wanneer ze klaar zijn. En misschien een blonde vraag, maar als ik de ingredienten halveer. Hoe groot moet me bakvorm dan zijn?
    .
    Groetjes Sharon

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Sharon, brownies zijn klaar wanneer de bovenkant droog is maar van binnen moeten ze nog lekker smeuïg zijn. als je de ingrediënten halveert kan je dat ook met de vorm doen. Eentje van 20×15 bijvoorbeeld. Of 20×20, dan wordt hij alleen iets lager.

      Beantwoorden
  12. mas says:
    6 jaar geleden

    Kun je deze brownies ook evt bewaren in de vriezer??

    Beantwoorden
  13. Marijke says:
    6 jaar geleden

    heeiii
    Kan je de walnoten en de chocolade ook weg laten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De witte chocola en walnoten zou je ook weg kunnen laten ja.

      Beantwoorden
  14. Willemijn says:
    6 jaar geleden

    Hi laura, ik ga dit recept binnenkort proberen!
    Hoe voorkom je dat de brownies al te erg aan de vorm blijven plakken?

    Thanks

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De vorm goed invetten en bestuiven met bloem of bekleden met bakpapier.

      Beantwoorden
  15. lynn says:
    6 jaar geleden

    hoi, moet ik op dezelfde graden in de oven met een hetelucht oven? xjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      nee, een hetelucht oven zet je altijd zo’n 10-20 graden lager.

      Beantwoorden
  16. Mariska says:
    6 jaar geleden

    375 gram zachte boter….is dit dan boter voor op brood, margarine of roomboter?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Met boter bedoel ik altijd ongezouten roomboter.

      Beantwoorden
  17. a says:
    5 jaar geleden

    hoi,

    mijn brownies staan nu in de oven ik heb alleen de witte chocola mee gesmolten. Stom het recept niet verder gelezen nou ja 🙂

    Beantwoorden
  18. Caroline says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil deze graag volgend weekend bakken. Ik maak dan een half recept maar weet niet zo goed welke vorm ik dan het beste kan gebruiken. Ik heb twee vierkante springvormen. 24×24 en 18×18. Welke raad jij aan?

    Groetjes,
    Caroline

    Beantwoorden
    • marjolein says:
      5 jaar geleden

      Ik zou voor 18×18 gaan, weetje zeker dat je het halveert? Ze zijn zo lekker! Ook nog na het invriezen.

      Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik zou ook voor 18×18 gaan

      Beantwoorden
      • Caroline says:
        5 jaar geleden

        Oké dankje! Ja ik heb helaas niet zo’n grote vorm dus moet wel! Kan een springvorm trouwens wel of loopt het er dan tussendoor?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Springvorm zou ook prima kunnen hoor 🙂

          Beantwoorden
  19. daan says:
    5 jaar geleden

    Weet je wie ook hele goede brownies kan maken GAMERSNET. Ze hebben live een brownie gemaakt en dat ging helemaal goed.

    Beantwoorden
  20. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Wordt er echt bloem gebruikt in het recept.
    Brownie recept van mijn moeder heeft het namelijk over zelfrijzend bakmeel.
    Twijfel nu wat ik moet gebruiken.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als er bloem staat bedoel ik echt gewoon bloem. Indien zelfrijzend bakmeel wordt gebruikt staat dat er.

      Beantwoorden
      • Nicole says:
        5 jaar geleden

        Dank je wel. Ga hem maandag maken.

        Beantwoorden
  21. Dineke Elings says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kun je de brownies ook invriezen?

    Dineke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, heel goed zelfs.

      Beantwoorden
  22. Wendy says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze gisteren gemaakt en helaas was de binnenkant nog helemaal niet gaar. Gewoon nog vloeibaar. Toch iets te kort gebakken ben ik bang. 30 minuten in de oven gehad. Maar wat een lekker recept zeg. Man en kids zeiden gelijk die moet je nog eens maken. Dus volgende x maar een kwartiertje langer in de oven.

    Beantwoorden
  23. Maartje says:
    4 jaar geleden

    500 gr suiker??? Als ik 1 2/3 cups omreken naar gram kom ik uit op 335 gram…

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      De verhoudingen in dit recept kloppen gewoon hoor, waarschijnlijk zul je bij de andere ingrediënten ook op minder uitkomen dan

      Beantwoorden
  24. Manuela says:
    4 jaar geleden

    Kun je ook een vanille stokje gebruiken in plaats van extract? En dan 1 of 2 stokjes?
    Ik wil het graag vanavond maken als Valentijn toetje.

    Groetjes manuela

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, hier lees je meer over de verhoudingen: http://www.handigebaktips.nl/alle-soorten-vanille-smaakstoffen/

      Beantwoorden
  25. Martine says:
    3 jaar geleden

    Super lekker! Ik heb een biscuit bodem onder de brownie gemaakt (zelfde als in het recept voor lemon-bars) en dat geeft de brownie net iets meer crunch. Ik heb hem in een heteluchtoven op 180 graden gemaakt en dat ging prima. Top recept dankjewel! Deze ga ik erin houden.

    Beantwoorden
    • Marieke says:
      3 jaar geleden

      Dat klinkt helemaal heerlijk, is dat dit recept? https://www.laurasbakery.nl/lemon-bars/

      Beantwoorden
  26. Pingback: Brownies met gezouten karamelsaus en vanille-ijs - Macarons en mie
  27. Margriet says:
    2 jaar geleden

    Ik heb de brownies deze week gemaakt en ze waren goddelijk! Na 2x 25 minuten bakken (op 180 graden, heteluchtoven, aluminium bakblik) was de bovenkant perfect, maar aan de onderkant bleef ‘ie aan het bakpapier plakken. De volgende ochtend (toen ie helemaal afgekoeld was) was dit nog steeds zo dus heb ‘m toen even opnieuw in de oven gezet, maar dit leek averechts te werken (had ik misschien ook wel kunnen bedenken haha). Wat is nu de truc om ‘m van binnen wel smeuïg, maar toch ook stevig te krijgen? Had ik de temperatuur wat lager moeten zetten? En zet je ze ook op een rooster of maakt dat niet veel uit? Ik had ze proef-gebakken voor een bruiloft (waarvoor ik ook dankbaar gebruik maak van je lemon bar en caramel shortcake recepten :-)), en dan is het niet heel handig als het een grote kliederboel is 🙂 Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb je misschien een combimagnetron? Dat zou kunnen verklaren waarom het in het midden nog te zacht was.

      Beantwoorden
      • Margriet says:
        2 jaar geleden

        Ja heb ik! Ga ze binnenkort in een heteluchtoven bakken dus hopelijk is dit probleem dan opgelost!

        Beantwoorden
  28. Caroline says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb een vraagje? We gaan zondag de verjaardag van mijn zus vieren,kan ik dan al vandaag de brownies maken? En hoe bewaar ik ze dan het best?

    Groetjes en nog een fijne dag,
    Caroline

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor dat kan prima!
      https://handigebaktips.nl/brownies-bewaren/

      Beantwoorden
  29. Heleen says:
    1 jaar geleden

    Dit is mijn favoriete recept voor brownies. Bij mij blijven ze ook altijd nog wat zacht aan de binnenkant terwijl de randen wel perfect zijn, maar ik heb inmiddels al wat tips en tricks die ik gebruik/kan gebruiken om dit te voorkomen. Eerlijk vind ik het zelf niet eens zo’n probleem. Echt een aanrader. Oh en dit recept geeft je heeeeeel veel brownies! Yum!

    Beantwoorden
  30. Elaine says:
    12 maanden geleden

    Ook met glutenvrij bakmeel zijn deze brownies geweldig lekker en ik heb al heel veel recepten geprobeerd 😍

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Yes wat leuk 😀

      Beantwoorden
  31. Suzana says:
    9 maanden geleden

    Beste Laura,

    Ik ben een enorme fan van je pagina en al je inspiraties. Dit is een recept die ik al meerdere malen heb gemaakt en het blijft een groot succes! Zou het leuk vinden om nog meer lekkers van o.a. Nigella op jouw pagina te zien.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=92da077fa026e2c77829ed9868697e75&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles
  • NIEUW! Ik ben altijd net iets te enthousiast bij het inslaan van versnaperingen voor het paasweekend. Als Pasen eenmaal voorbij is heb ik er eigenlijk geen zin meer in, maar wel nog een hoop paaseitjes in huis. Herkenbaar? Daarom bedacht ik deze lekkere paasei arretjescake! Daarmee tover je de resterende paaseitjes om tot een overheerlijk baksel 😁 (en dat gaat er bij mij dan weer wel altijd in).⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#paaseitjes #arretjescake #leftovers #paaseieren #paasrecepten

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

passievruchten curd

Bakken met roomboter of margarine?

Ananas upside down cake

Chocoladewafels

Volgende Post
Uitgelicht: Basisuitrusting taartdecoratie

Uitgelicht: Basisuitrusting taartdecoratie

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

Afzwemmen

door Laura Kieft-12 juni 2010-1

Voor mijn vader die mocht afzwemmen afgelopen vrijdag! Hij ging voor zijn A diploma, twee anderen gingen voor hun C. Na afloop kregen ze van mij een cupcake als kleinigheidje. Ze waren goed in de...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan