
Quiches vind ik ideaal. Ze zijn goed voor te bereiden, op te warmen en in te vriezen. Na het bakken van een quiche verdwijnen er hier dus ook altijd wat punten in de vriezer. Handig voor op een later moment wanneer ik niet zoveel zin heb om te koken, dan hoef ik hem alleen nog maar op te warmen. Momenteel liggen er nog wat puntjes van deze quiche met broccoli en tomaat in de vriezer. Bij het maken ervan deed ik een test met de bodem, die maakte ik nu met margarine in plaats van roomboter omdat ik benieuwd was naar de verschillen in bereiding en eindresultaat. Dat had effect op het deeg, want ik heb het recept namelijk iets aangepast.
Hoi Laura,
Wat bedoel je met spekjes uitbakken?
Spekjes al bakken in de pan? Zijn ze dan niet overgaar wanneer je ze dan
nog in de quiche laat meebakken? Grts
Inderdaad al in de pan bakken. Zijn perfect dan in een quiche. Omdat je ze al uitbakt haal je als het ware en vet en vocht eruit, anders trekt dat allemaal in je bodem.
Klinkt lekker en ideaal dat je het kunt bewaren en invriezen!
Hoi Laura, de vulling was heerlijk en de quiche ook goed stevig maar de bodem was erg droog. (en smaakte eigenlijk nergens naar) Wat kan ik daar aan doen?
Groet, Claudia
Ps. Ik ben erg blij dat ik jouw “gevonden” heb op internet. Door jouw blog en boeken ben ik echt een fanatieke bakster geworden
Quichebodems zijn eigenlijk altijd neutraal van smaak. Je zou er eventueel kruiden aan toe kunnen voegen als je dat lekker vindt.
Beste Laura
Kun je de quiches ook invriezen. Zo ja, hoe? En hoelang dan opwarmen als de taart nog bevroren is?
Dat kan prima hoor, ik laat zelf eerst de quiche(punt) ontdooien voordat ik hem opwarm. Hoe lang dat duurt verschilt per grootte.
In één woord: heerlijk!
Hallo Laura. Waarom bak je de bodem niet eerst blind voordat je er de vulling in doet?
Omdat dit niet nodig is.
Hallo Laura
Hoeveel bloem en bother heb Ik nodig voor een vorm van 24 cm
met vriendelijke groet
Maria
Dat kun je via dit artikel zelf omrekenen: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/
Ik maak altijd een bodem van croissant deeg. Dit vind je in de vrieskast van de supermarkt. Heerlijk luchtig.
Ook lekker lijkt me dat!
Net gemaakt , ziet er goed uit maar ik vind m zo laag, of is dat juist de bedoeling ? Zou je er nog meer groenten aan kunnen toevoegen ?
Heb je misschien een grotere vorm gebruikt? Meer groente toevoegen is helemaal aan jezelf, ik vind ‘m perfect in verhouding zo.
Beste recept ooit voor mijn quiches, lekker krokant en door een paar druppels water in het deeg, niet droog. Ik voeg geen spekjes/vlees toe, maar gebruik wat ik in de groentelade heb liggen.
Ook jouw andere recepten zijn “fool-proof”.; ik ben fan!
Ga zo door!
Hey Laura, ik heb de quiche volledig volgens je recept gemaakt. De bovenkant, vulling, was heel lekker, maar de bodem was echt niet gaar en dus heel erg zwaar nog. Aan de oven ligt het niet, bij ieder ander van jouw recepten klopt de timing en temperatuur altijd perfect. Ook een heel goede bakvorm met losse bodem. Ik weet dat je voorschrijft om de bodem niet voor te bakken, maar aangezien hij op deze manier niet gaar was, kan ik dat dan beter wel doen? En hoelang dan, op welke temperatuur? Of neem ik beter je basisrecept?
Het kan weleens verschillen alsnog per oven, maar om helemaal zeker te zijn kun je inderdaad de bodem ook even voorbakken.
Zalig! Ik maak m met vegetarische hamblokjes.
Ook een goed idee Kiki!