Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Puddingbroodjes

Lian van Rensdoor Lian van Rens
25 juni 2018
in Brood, Klein Gebak, Ontbijt en lunch, Vaderdag, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Puddingbroodjes, wie kent ze niet? Toch zijn de puddingbroodjes zoals de meesten zullen kennen niet de echte broodjes. Ik kwam daar eigenlijk pas achter toen iemand mij via Instagram vroeg om een keer de echte puddingbroodjes te bakken en niet die je in de supermarkt vind. Niets mis met de witte opengesneden puddingbroodjes van de supermarkt, want het maakt natuurlijk voor een makkelijk en lekker gebakje. Maar je kunt jezelf ook uitdagen en de originele puddingbroodjes maken en dat is precies wat ik heb gedaan. Omdat ik geen idee had wat de originele puddingbroodjes waren, week ik uit naar het recept van Robért van Beckhoven. Ik maakte een paar kleine aanpassingen, zodat de broodjes net iets makkelijker te maken zijn. Daarnaast koos ik ook voor de heerlijk zelfgemaakte banketbakkersroom die je hier op het blog kunt vinden. 

Wist je dat deze vorm van puddingbroodjes ook wel puddinglippen wordt genoemd? Ik vind het in ieder geval wel heel erg grappig klinken en zo zien ze er ook nog echt uit ook.

Recept afdrukken

Puddingbroodjes

Probeer zeker eens dit heerlijke recept voor de originele puddingbroodjes. Of puddinglippen, hoe ze eigenlijk echt heten. Smullen!
Voor 6-8 broodjes

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 1 ei (M)
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 10 gram witte basterdsuiker
  • 5 gram gedroogde gist
  • 150 ml melk (op kamertemperatuur)
  • plantaardige olie
  • klontje boter

Voor de banketbakkersroom

  • 65 gram fijne kristalsuiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 3 eidooiers (M)
  • 35 gram bloem
  • 350 ml melk

Instructies

  • Voor de bereiding van de banketbakkersroom volg je dit recept. Doe de afgekoelde room in een spuitzak en zet weg in de koelkast, daar stijft de room nog verder op.
  • Klop het ei los. Je hebt 1 eetlepel nodig voor het deeg en de rest is voor het bestrijken van de broodjes.
  • Los de gist op in de melk en laat zo’n 5-10 minuten staan. Doe de overige ingrediënten, met die 1 eetlepel los geklopt ei, in de kom van je standmixer en voeg het melkmengsel toe. Kneed de ingrediënten op gemiddelde snelheid in 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Met de hand kneed je zo’n 15-20 minuten.
  • Als het deeg te nat is voeg je een klein beetje bloem toe en bij te droog deeg een beetje water. Het deeg is goed wanneer je het tot een dun vliesje kunt trekken waar je doorheen kunt kijken, zonder dat het scheurt.
  • Draai van het deeg 6-8 bolletjes en laat 10-15 minuten rusten.
  • Rol ieder bolletje uit tot een cirkel van zo’n 10 cm en met twee opstaande randen van ongeveer 1 cm. Dit bereik je door je roller op en neer te gaan zonder volledig door te rollen. Gebruik hiervoor een dunne roller of de uiteinde van een houten pollepel.
  • Neem de plantaardige olie en smeer hierin de onderste helft van je plat gerolde bolletje in, maar niet de opstaande rand. Op de foto hierboven laat ik met mijn twee vingers zien wat je insmeert met olie.
  • Vouw je broodje dubbel en duw lichtjes aan op het plat gerolde deel. Herhaal dit voor elk bolletje. Plaats de opgevouwen broodjes op een bakplaat, zet op een tochtvrije en warme plek en laat 1 uur rijzen. Smeer in met de los geklopte ei en bak in een hete oven, voorverwarmd op 240 °C (boven- en onderwamte), in 10 minuten goudbruin.
  • Smelt ondertussen een klontje boter en smeer de broodjes hier na het bakken direct mee in. Laat de broodjes afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Doordat de broodjes met olie zijn ingesmeerd moet je ze nu als het goed is kunnen openscheuren, door de lippen voorzichtig van elkaar af te trekken.
  • Vul de afgekoelde broodjes met de banketbakkersroom en strooi er een lekkere laag poedersuiker overheen. De puddingbroodjes zijn klaar om opgegeten te worden.

Tips

  • Tip: Lukt het openscheuren van de broodjes niet direct? maak dan eerst een kleine aanzet met een mesje. Daarna moeten de twee helften makkelijk los komen.
  • Bewaren: De banketbakkersroom kun je een dag van tevoren maken en bewaar je in de tussentijd in de koelkast. Het volledige puddingbroodje inclusief de room bewaar je ook in de koelkast, omdat het broodje er niet lekkerder op wordt kun je het beter niet langer dan 1-2 dagen bewaren.

Vorige post

Volgende post

Gevulde bladerdeegkoekjes met sinaasappel curd
Behind the scenes: juni 2018 #1

Related Posts

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft
06 maart 2021
2

Elke...

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
1

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 35

  1. Rick says:
    3 jaar geleden

    Top. Bedankt
    Ga ik zeker binnenkort proberen.
    Dit zijn de echte pudding broodjes die je eigenlijk negens meer kunt kopen.
    Het zijn allemaal witte puntjes met wat room…

    Beantwoorden
  2. Gisèle says:
    3 jaar geleden

    Wat leuk! Zondag is hier bakdag en gisteren wilde m’n dochter brownies maken. Lekker hoor, maar het verzoek kwam om de volgende keer ‘de echte puddingbroodjes’ te maken en ‘niet die pudding tussen een wit bolletje’. En nu komen jullie met het echte recept, hoe toevallig! Kortom, deze ga ik volgend weekend maken. Lekker, dank je!

    Beantwoorden
  3. Mai says:
    3 jaar geleden

    Hoi,
    Waarom is de baktemperatuur van dit broodje zo hoog 240 oC ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Omdat je daarmee het beste resultaat krijgt.

      Beantwoorden
      • Hilde says:
        2 jaar geleden

        Bij mij verbranden ze na 5 min al compleet. Vond het ook erg hoog 🙁

        Beantwoorden
        • Lian van Rens says:
          2 jaar geleden

          Dan kan het zijn dat jouw oven heter wordt en je de temperatuur kunt verlagen of de tijd dat ze erin staan vermindert. Helaas zijn ovens niet allemaal exact hetzelfde.

          Beantwoorden
      • Thijs van Lohuizen says:
        2 weken geleden

        Mijn oven gaat maar tot 220, wat is dan de beste temperatuur?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 weken geleden

          Zo heet mogelijk.

          Beantwoorden
  4. Daniëlle says:
    3 jaar geleden

    Deze zien er zo lekker uit!

    Beantwoorden
  5. Daniël says:
    2 jaar geleden

    Er staat 5 gram gist….maar is dat droog of vers?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      droog

      Beantwoorden
      • Gwen says:
        2 jaar geleden

        Dat roept als aanvullende vraag op: instant gist of echt gedroogde gist

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          gedroogde gist zoals die in Nederland verkrijgbaar is (in de zakjes van 7 gram) is hetzelfde als instant gist, echte gedroogde gist is tegenwoordig niet (goed) meer verkrijgbaar.

          Beantwoorden
  6. Joneke says:
    2 jaar geleden

    Dank je wel voor dit lekkere recept en de ontzettend duidelijke uitleg. Gisteren voor het eerst de puddingbroodjes gemaakt en direct gelukt, ze waren heerlijk!

    Beantwoorden
  7. Michelle says:
    2 jaar geleden

    Klinkt super! Zou je de broodjes ook in kunnen vriezen, met of zonder de room ertussen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      kan prima, maar wel zonder de room.

      Beantwoorden
  8. anne marije says:
    2 jaar geleden

    hoe duur zijn jouw kookboeken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het basisbakboek kost 24,95 en Het Laura’s Bakery bakboek 24,99 🙂

      Beantwoorden
  9. Daniëlle says:
    2 jaar geleden

    Ik wil geen reacties meer ontvangen, maar hoe schakel ik dat in vredesnaam uit? Ik heb het al vaker geprobeerd maar tot nu toe geen succes….

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik heb je handmatig uit de lijst verwijderd.

      Beantwoorden
  10. rianne says:
    2 jaar geleden

    De pudding is heerlijk. Maar de broodjes zijn bij mij een beetje knapperig, bruin geworden. Wat kan ik daar aan doen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dan hebben ze in jouw oven waarschijnlijk wat minder tijd nodig (of een iets lagere temperatuur)

      Beantwoorden
  11. Juul says:
    2 jaar geleden

    Toffe broodjes! De mensen hier thuis vinden ze heerlijk! Alleen wel een beetje misselijkmakend; na 1tje zit je al vol 🙂

    Beantwoorden
  12. Jenny Hengeveld says:
    1 jaar geleden

    240 °C is dit voor een gas oven of fan forced?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

      Beantwoorden
  13. Nez says:
    1 jaar geleden

    Bedankt voor dit heerlijke recept! Stond al heel lang op mijn baklijstje maar ik durfde het niet aan vanwege de bbr from scratch en was bang dat de broodjes hard zouden zijn. Beide zijn gelukkig goed gelukt, heerlijke zachte broodjes met een stevige zoete vulling.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn om te horen! Graag gedaan!

      Beantwoorden
  14. Annelies says:
    1 jaar geleden

    Kan het ook met verse gist ? Zoja hoeveel moet ik dan gebruiken ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Daarvoor kun je het beste dit artikel even lezen. https://www.laurasbakery.nl/verschil-tussen-droge-en-verse-gist/

      Beantwoorden
  15. Tanny says:
    11 maanden geleden

    Ze zijn helemaal mislukt,de broodjes zijn niet goed gerezen
    Heb Zeeuwse tarwebloem gebruikt
    Kan het daar aan liggen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Zeeuws bloem is inderdaad helaas niet geschikt voor brooddeeg, dat komt omdat er minder eiwitten in zitten waardoor de glutenontwikkeling niet goed op gang komt.

      Beantwoorden
  16. Tanny says:
    11 maanden geleden

    Bedankt voor het advies, ga andere bloem gebruiken dan lukken ze vast wel

    Beantwoorden
    • ellis says:
      6 maanden geleden

      hoi Laura!

      de broodjes zijn goed gelukt. ontzettend bedankt voor je recept. nu heb ik de broodjes morgen nodig en wil ze eigenlijk ook dan pas vullen. hoe kan ik de broodjes (dus zonder vulling) het beste bewaren?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 maanden geleden

        In een plastic zak bewaar je zachte broden of kleine zachte bolletjes. Brood waarvan je de knapperige korst wilt behouden kun je beter niet in een plastic zak bewaren, de korst wordt dan zacht: https://www.laurasbakery.nl/zelfgebakken-brood-bewaren/

        Beantwoorden
  17. Casper says:
    4 maanden geleden

    Hallo zelfs hier in de Philippines heb ik ze gemaakt en perfect, overal zie je bind middel gebruiken jij komt met bloem perfect dank je bakkers room mis ik erg hier

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156636391_1169278336865105_3759401783293442872_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=kSdCumLR24sAX-1MlkN&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=bdb5b6d88cd5c043eac8ff835d930f59&oe=6069A542' title='NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online op Laura's Bakery, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood'>
  • Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156580703_451280679542007_126100774414389601_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=v6A-Rn1HWSIAX-f8p9j&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d7891865f5fd2f44ff84e055d7c51234&oe=6068D074' title='Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op '4 persoons taart met rood fruit'. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake'>
  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=SWL0OFG6R8IAX-chySb&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=36adc5559cdd04a3f64489706715fbca&oe=60680C41' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=-sIRLaM29bUAX8MwIO0&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=749ea7e96ca1c07cd4b418f10929cab5&oe=60693F90' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Temperatuur + baktijd aanpassen bij ander formaat bakvorm

Bakken met roomboter of margarine?

Pizza broodjes

MonChou cupcakes

Volgende Post
Behind the scenes: juni 2015

Behind the scenes: juni 2018 #1

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

06 maart 2021

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan