Prosecco cocktail met granaatappel

Prosecco cocktail met granaatappel
30

Voor iemand die maar weinig alcohol drinkt heb ik, al zeg ik het zelf, inmiddels toch een prima collectie aan sterke dranken in de kast staan. Shotjes van de pure drank zelf is voor mij wat teveel van het goede, maar ik verwerk het wel graag in cocktails. Mijn favoriet (de mojito) wordt hier het meest gemaakt, maar deze prosecco cocktail met granaatappel is er ook eentje die voor herhaling vatbaar is. De combinatie met de granaatappelpitjes maakt het lekker fris. En nee, die drink je niet tegelijk met de rest op, maar kun je wel prima oplepelen. Ze smaken extra lekker door het drankje. Serveer deze cocktail voor Oud en Nieuw dus met een mooi lepeltje in het glas, eventueel met een gezellig rietje ernaast. Cocktail in de ene hand, oliebol in de ander, zo ga je prima het nieuwe jaar in!

Prosecco cocktail met granaatappel

Bij Oud en Nieuw hoort Prosecco. Het perfecte moment om deze prosecco cocktail met granaatappel te drinken.
Per glas

Ingrediënten

  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 verse frambozen
  • 25 ml vodka
  • 100 ml prosecco
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • crushed ijs
  • 1 takje rozemarijn

Instructies

  • Schep de granaatappelpitjes in het glas, voeg ook de frambozen toe. 
  • Giet vodka en prosecco erbij en voeg het schepje suiker toe. Roer even door.
  • Vul het glas aan met crushed ijs en steek er een takje rozemarijn in.
Tips

Wil je een alcoholvrije cocktail maken? Vervang dan vodka, prosecco en suiker door 125 ml alcoholvrije (kinder)champagne.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *