Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Pompoen muffins

Laura Kieftdoor Laura Kieft
31 oktober 2018
in Feestdagen, Halloween, Muffins, Ontbijt en lunch, Tussendoortjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Vandaag voorlopig het laatste recept met pompoen dat ik met jullie deel. Ik heb zelf inmiddels alweer de speculaaskruiden uit de kast getrokken en daarna is het al snel weer Kerst. Althans, hier in mijn keuken dan, want ik begin alweer bijna met de kerstrecepten en heb er zelfs al een aantal gemaakt. Na de pumpkin pie en deze pompoen muffins heb ik wel de smaak te pakken en zit ik vol inspiratie voor pompoen recepten. Een tweede pompoen heb ik inmiddels ook tot puree verwerkt en ga ik binnenkort gebruiken voor nog wat nieuwe recepten. En ik ga deze muffins weer maken want die waren echt schandalig lekker. Aanrader om te maken!

Recept afdrukken

Pompoen muffins

Deze pompoen muffins zijn echt een aanrader om te maken. Ze zijn gewoon ontzettend lekker op elk moment van de dag!
Porties: 8 (kleine) muffins

Ingrediënten

  • 120 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl pumpkin spice (volgens recept)
  • snuf zout
  • 170 gram pompoenpuree (volgens recept)
  • 70 ml melk
  • 1 ei (M)
  • 35 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 8 pecannoten ter decoratie (optioneel)

Instructies

  • Neem een kom waar je alle droge ingrediënten in doet: bloem, baking soda, bakpoeder, suiker, pumpkin spice en zout. Roer met een spatel door elkaar.
  • Voeg de overige ingrediënten toe: pompoenpuree, melk, ei, zonnebloemolie en vanille-extract. Gebruik de spatel om er een egaal beslag van de maken, het is niet erg als er nog kleine klontjes in zitten.
  • Verdeel het beslag over cupcakevormpjes, ik gebruikte siliconen vormpjes waaruit ze heel makkelijke loskwamen. Als je wilt kun je op elke muffin een pecannoot ter decoratie leggen. Het is ook heerlijk om al gehakte pecannoten door het beslag te spatelen. Zet de vormpjes in een cupcakevorm en schuif deze de oven in.
  • Bak de muffins in ongeveer 18 minuten op 200 °C (boven- en onderwamte) gaar.
  • Laat ze kort even afkoelen voordat je ze uit de cupcakevorm haalt.

Tips

  • Bewaren: verpakt 4-5 dagen buiten de koeling of tot 3 maanden in de vriezer.

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes: oktober 2018
De bakstrijd: november 2018

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
3

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
15

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 20

  1. Sigrid says:
    2 jaar geleden

    Ze zijn inderdaad erg lekker ! Ik deed er nog creamcheese frosting op (uiteraard ook volgens recept op je site). Combineerde super !

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Inderdaad een goede combi! 😀

      Beantwoorden
  2. Pingback: Pompoen-feta bruschetta - Laura's Bakery
  3. Pingback: appelmoes muffins - Laura's Bakery
  4. L says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura, dank voor je recept! Ik heb het gemaakt, alleen per ongeluk met zoete aardappel…Ik heb deze week zowel een pompoen als zoete aardappels geslacht en ik dacht dat ik nog blokjes pompoen had maar toen ik het gepureerd had besefte ik me door de geur ineens dat het zoete aardappel was. Stom, maar toch verder gegaan. Ik vond het lekker maar ik denk dat het met pompoen lekkerder is (laatst pompoenbrood gemaakt, erg lekker! En een sweet potato pie recept vond ik minder geslaagd..).

    Dat wordt een herkansing 😉 Dan wil ik het ook met havermeel proberen ipv bloem, moet ik dan extra baksoda-en bakpoeder toevoegen? En heb je tips hoe ik het ei en de olie kan vervangen? Appelmoes, of geprakte banaan (en zoja hoeveel dan)?

    Alvast bedankt voor je reactie 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Oei haha, het lijkt mij persoonlijk ook lekker met zoete aardappel, maar misschien nog meer voor een hartige variant. Havermeel kan prima, ik zou dan 100 ml melk gebruiken ipv 70. Het ei en de olie vervangen vind ik zo moeilijk in te schatten, dan moet al gauw het hele recept op de schop.

      Beantwoorden
      • L says:
        3 maanden geleden

        Dankjewel Laura! Geen extra baksoda en bakpoeder om het luchtig te houden?

        Beantwoorden
        • L says:
          3 maanden geleden

          Ps zoete aardappel brownies zijn wel erg lekker dus het kan wel zoet 🙂

          Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          3 maanden geleden

          Wat extra bakpoeder is zeker aan te raden!

          Beantwoorden
  5. Kitty says:
    3 maanden geleden

    Hi Laura,
    Net je lekkere recept uitgeprobeerd. Ik liep er tegenaan dat deze echt veel te nat was. Bleef ook helemaal aan de cup van de cupcake plakken.
    Heb je tips ??

    Liefs xx

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Oh balen! Misschien was je pompoenpuree te vochtig of moesten ze gewoon iets langer in de oven?

      Beantwoorden
      • Kitty says:
        3 maanden geleden

        M’n puree was misschien nog wat vochtig dan… hoe krijg ik die minder vochtig 🙈

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          3 maanden geleden

          Dan zou je ze beter uit moeten laten lekker. Je kunt ook eens proberen ze te stomen.

          Beantwoorden
        • L says:
          3 maanden geleden

          Ik rooster mijn pompoen altijd in de oven, wordt het ook zoeter omdat de natuurlijke suikers gaan karamelliseren 🙂

          Beantwoorden
  6. Coby says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura!
    Jaren geleden was ik een paar maanden in Amerika en mijn quilty pleasure was de Pumpkin pie.
    Zoooo lekker. Helaas is het mij niet gelukt om een goed recept hiervan te vinden. Heb jij die al gemaakt?
    Laat ik hem nu net vinden op jouw site 🙈

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Haha wat goed! Hier nog even voor anderen die dit lezen: https://www.laurasbakery.nl/pumpkin-pie-pompoentaart/

      Beantwoorden
      • Coby says:
        3 maanden geleden

        De Pumpkin pie 🥧 gemaakt en ervan gesmuld! 😋 Hij was heerlijk en precies zoals ik hem kon herinneren!👌

        Beantwoorden
  7. Eva says:
    3 maanden geleden

    Kun je van dit recept ook een klein taartje ipv muffins maken? Dan wat langer in de oven? Of moet je ook andere aanpassingen doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Lijkt me dat dat prima kan, inderdaad wat langer in de oven.

      Beantwoorden
  8. L says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura, ik heb ze nog een keer gemaakt, dit keer met pompoen ipv zoete aardappel 😉
    Heb ze geheel plantaardig gemaakt, met amandelmelk en een lijnzaad ei. En havermeel ipv bloem en nog wat (kleine) aanpassingen. Ze waren heerlijk, dank voor het recept!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ea1c9a7e9293af30298ea2c5008553c1&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GfB1eDNV5X4AX-SBAIp&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4d13c680e7ba0513e23afdc030c78b4a&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Kaneel bagel

Oud en Nieuw champagnetaart

Kruidnoten fudge

Speculaas donuts

Volgende Post
De bakstrijd: november 2018

De bakstrijd: november 2018

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

How to + recept: Speculaas(plank)

door Laura Kieft-04 december 2011-45

Het is de tijd van het jaar waarin iedereen massaal aan het speculaas gaat, maar ook taai-taai, marsepein en schuimpjes mogen niet ontbreken in deze periode. Ik ben zelf gek op het snoepgoed, vooral marsepein...

Webshop: Uit eigen streek

door Laura Kieft-29 november 2011-1

Gisteren heeft weer een nieuwe webshop haar virtuele deuren geopend, en niet zomaar één. Mede blogster Pauline (die jullie vast allemaal kennen van uit Pauline’s keuken) heeft maandenlang hard gewerkt aan haar bedrijf Uit eigen...

Gestrikt!

door Laura Kieft-18 november 2011-3

De lussenstrik staat denk ik nu al ruim een jaar op mijn lijstje ‘wil ik nog eens maken’. Elke keer weer bedenk ik mij te laat dat er dan tylose door het fondant moet worden...

Liefde is…

door Laura Kieft-13 november 2011-12

Liefde is… een speciale taart aan je vriendje geven omdat hij jarig is. Dit deed een vriendin van mij. Na veel wilde plannen voor de taart zijn we uiteindelijk toch op een vrij eenvoudige versie...

Review: workshop De Koekenbakkers

door Laura Kieft-06 november 2011-7

Gisteren heb ik dan eindelijk een workshop van Mariëlle van De Koekenbakkers mogen volgen! Een paar maanden geleden heb ik mij al ingeschreven voor deze workshop en heb er dus lang naar uit mogen kijken....

Eindstand Pink Ribbon actie

door Laura Kieft-01 november 2011-12

De maand oktober is voorbij en het geld is overgemaakt. Er is een einde gekomen aan de maand die in het teken van borstkanker staat en daarmee is er ook een einde gekomen aan mijn koekjesactie....

Recept Royal Icing

door Laura Kieft-31 oktober 2011-158

Laatst gaf ik jullie al het recept voor suikerkoekjes, nu geef ik jullie het recept Royal icing zodat je de koekjes kunt gaan decoreren. Deze hoeveelheid Royal icing is genoeg voor het recept van de...

Zoetigheden uit Parijs

door Laura Kieft-23 oktober 2011-8

Vorige week zondag vertrok ik samen met mijn ouders en zusje naar Parijs. Hier gingen we donderdagochtend vroeg weer weg om nog 2 dagen naar Disneyland te gaan! Ik was nog nooit in Parijs of...

Recept Suikerkoekjes

door Laura Kieft-14 oktober 2011-218

Wanneer ik koekjes decoreer, zijn deze suikerkoekjes echt mijn go to recept. Mijn favoriet waar ik bijna nooit van afwijk. Het enige andere recept dat ik nog wel eens wil gebruiken is een aanpassing op dit...

De Pink Ribbon koekjesfabriek

door Laura Kieft-05 oktober 2011-16

koekjes uitsteken Gezien de hoeveelheden koekjes die hier in huis gebakken worden mag ik het met recht een koekjesfabriek noemen. De actie is een ontzettend groot succes, groter dan ik ooit had durven dromen. Er...

Een actie voor Pink Ribbon

door Laura Kieft-01 oktober 2011-10

Oktober is de maand waarin er extra aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks wordt bij ruim 13.000 mensen borstkanker vastgesteld. Iedere vrouw heeft een kans...

Vintage baking

door Laura Kieft-28 september 2011-8

Deze cupcakes wilde ik eigenlijk gisteren al met jullie delen, toen was ik alleen te druk met naar de oven hollen. Waarom zul je denken, daar hoor je dit weekend meer over. Ik heb namelijk...

It’s my birthday

door Laura Kieft-20 september 2011-6

Nou ja, afgelopen zondag dan. 18 September werd ik 21 jaar, écht volwassen dus. Familie en vrienden lieten al weten dat zij nieuwsgierig waren naar de taart. Dit keer alleen geen fondant taart zoals ze...

Gestencilde bloesemtak

door Laura Kieft-13 september 2011-8

Bij Ellen in Donderen had ik in mijn vakantie zo’n ontzettend leuk stencil gekocht die ik ontzettend graag wilde uitproberen. Maar om nu gelijk een hele taart te maken, dat moet anders kunnen dacht ik zo. Zo...

Glinsterende snoepjes

door Laura Kieft-07 september 2011-6

Deze cupcakes heb ik al een poosje geleden gemaakt en wilde ik jullie eigenlijk dit weekend al laten zien. Dat was mijn bedoeling in ieder geval.. KPN werkte alleen even niet mee, na een storing...

De vakantie zit er weer op

door Laura Kieft-27 augustus 2011-5

Bij het gebrek van een echte zomer probeer ik er dan maar wat vrolijks van te maken. Want die zomer, die is dit jaar compleet verregend. Zo mooi als het voorjaar was, zo slecht is...

Review: De oude bakkerij

door Laura Kieft-18 augustus 2011-6

Al tijden geleden las ik in het tijdschrift MjamTaart over het bakkerijmuseum in Medemblik. Ik wist gelijk; ‘daar wil ik heen!’. Het  heeft enige tijd geduurd maar afgelopen weekend was het dan zover, samen met...

Review: Baking cups

door Laura Kieft-12 augustus 2011-32

Ik ben gek op leuke baking cups, ze maken je cupcakes helemaal af. Tegenwoordig kun je je lol op met alle leuke kleurtjes en printjes. Sommigen zien er in de verpakking alleen heel erg leuk...

65 met toblerone en appel-kaneel

door Laura Kieft-04 augustus 2011-9

Voor de verjaardag van de vader van mijn overbuurvrouw (snappen jullie het nog) vond ik het moeilijk om de kleuren te bepalen. Want wat zijn nu echte mannenkleuren in combinatie met cupcakes. Ik dacht nog...

Uitgelicht: Siliconen molds

door Laura Kieft-28 juli 2011-5

Velen zijn gek op molds, anderen juist helemaal niet. Ik behoor tot de eerste categorie. Je kunt de mooiste  vormen maken met deze leuke siliconen vormen, je hebt al snel een prachtig resultaat. Dit snelle...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan